Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 11

Viestit - Trivia

Kun ei aiheesta tiedä niin kirjoitan vierestä, sori siitä  ;D. Amazone on ihan ok, ja esim. 10 v. käytetty lienee samoissa hinnoissa kuin kilpailevien uusi, jos puhutaan samasta varustelutasosta? Nyt itse katsoisin niitä parempia puomistoja, esim. Q, jossa vaimennus ihan eri luokkaa kuin ne pelkällä yhdellä tai kahdella mekaanisella kierrojousella olevat.
Hyviä kokemuksia. Noihan alkaa olla niin edullisia, että voi kokeilla ja vaihtaa jollei ole tyytyväinen. 50 wattisia joka nurkalla ja 100 W pihavaloina ym. Sisälamput vielä loisteputkia, mutta sekin kelmeä valo joutais jo historiaan. :)

Mua kiinnostaisi onko jollakin kokemuksia 10 euron vs 80 euron ledtyövaloista? Jussinmäen testissä näyttäisi olevan ihan yhtä kirkkaita ne kanttiset halpislamput kuin pyöreämmät cree yms. lamput. Varmaan kalliimmissa lasin lämmistystä ym, mutta valotehossa ei minusta kovin kummoista eroa ole, kun haluaa esim. auroille lisää valoa.

TM juttu vaikuttaa vähän epämääräiseltä, tarkoitetaanko hehkulampun korvikkeita vai jotakin muuta? Eikai merkkilamputkaan niin paljon kalliimpia ole?
Kasvintuotanto / Vs: Viljan markkinatalous
: 21.10.20 - klo:21:04
Kauanko nykyinen tukihimmeli voi vielä jatkua? 2 mrd ja rapiat päälle. Paljonko tohtii pellosta maksaa? Metsän hintakehitys melko varma, mutta politiikan muuttuessa pellosta tulee varmasti tappiota.

Puhutaan että "maatalouden arvostus tulee nousemaan ja 20 v päästä tilanne on täysin eri", mutta entä sitten jos tuet laskevat? Pysyisikö Suomessa oikeasti viljeltynä kuin siivu rannikkoalueita?
Onkos joku laittanut kosteussulkueristettä esim. Kiillon kerafiberiä tmv. tuohon siilon
ja betonin saumaan? Melkoista liisteriä sekin on mutta miten hyvin pysyy?

Peltiä vasten rappaus ja bilteman kylmäasfaltti. Kivijalkaa vasten täyttö salaojasepelillä, jos jotain haluaa laittaa.
Eihän tässä oikeastaan mitään hauskaa tai uutta ole, vaan täyttä totta sirppien ja vasaroiden asiantuntijalta.

https://www.youtube.com/watch?v=cBUXvzukdDM&ab_channel=%D0%92%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B9%D0%91%D0%B5%D1%80%D0%BB%D0%B5%D1%82
Yleensä jos matskuun tulee eroja vahvuudessa, niin lämpötilavaihtelut aiheuttaa erilaista venymää ja rasitusta liitoskohtiin. Pakkohan ne on silti paikata ja kestää taas aikansa. Paksuimmat köntit kannattaa hitsauksen jälkeen hioa matalemmiksi. Nii, ja ennen hitsausta harjoitella säädöt jossakin muualla :D
Älypuimureita tulossa markkinoille . Itsesäätyviä puimureita jo onkin , kai . Uudet puimurit ei ainoastaan pui itsekseen vaan tilaavat huollonkin ihan itse .  :o :o :o :o

Kenellä on varaa tuollaiseen ?

Sillä jolla on 1000 hehtaaria puitavaa per kone ja kaikille hönöille, jotka tekniikkaan haluavat rahojaan tuhlata. Veronmaksajien rahojen tuhlausta ajaa muutenkaan uusilla koneilla, joihin tulee alle 300 tuntia vuodessa.. Ml puimurit
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: Seula
: 15.08.20 - klo:21:14
2065 Sampos on säätöseula myös alaseulana. En ole seitsemänä syksynä saanut täysin tyydyttävää jälkeä. Oljenpätkää tulee liikaa. Olisiko reikäseula parempi/helpompi? Vanhalla 680:llä sain paljon puhtaampaa.

Ei se alaseulasta kiinni ole. Joko yläseula liian suurella tai ajonopeus liian pieni. Jos oljenpätkät on molemmista päistä leikattuja, niin tulevat reunasta tai päisteestä.


Paussun renkaat varauksin, runkovikaa tuuppaa olemaan, eli halpa rengas
Tulee kalliiksi, tyhjä rengas näyttää kyllä näyiltä, mut
Paineistettuna tilanne toinen.

Aijaa, oon olettanut että olisivat ihan vastaavia kuin k-euroopasta tuodut käytetyt tr-renkaat. Nehän paripyörinä pyörivät ikuisesti. Ehkä kärrynrenkaissa sitten eri tilanne, jollet sitten tarkoita metsäpyöriä?
Kumpi alusta, kuorkin, vai kuorkin perävaunuun alusta?
Jos kuorkin alusta, voi mennä raideväli kapeammalle
Ykköspyörillä, riippuen tietysti vanteen offsetista,
Eli voi olla hieman kiikkerämpi, tän huomaa peltoteillä, liittymistä.
Varsinainen perävaunun suora akseli leveämpi kun kuorkin akseli.

Paripyörillä, on kantavuutta enempi peltokäytössä, ainoa haitta
Paripyöristä on  savitilsat jota tulee tielle enempi jos oikein märkää.
Yleensä tulee tuomio just kuorma auton renkailla ei tee mitään.
Eivät varmaan kurassa pyöri kovin hyvin ja paskaa keräävät hienosti.
Fundeerannu kai niillä pärjäis siihen ku rikastuu niihin 710 leveisiin,tarjousta kysyin paikalliselta,5500,- ekua.
Nimimerkillä kärrin osto mielessä siis.

Auton. Saatta olla että menee kapeaksi. Paussusta saa 275 e käytettyjä 600 mm, etelän asvaltilla kulutettuja. Vanteet jotakin? Halvelpi ko uus, ja maatalousajossa riittää..
Kummat kannattaisi ruuvata 2-akseliseen kärryyn, jos vaihtoehdot esim. ykköspyörinä 385/55R22,5 ja 295/80R22,5 paripyörinä? Käyttö viljan ajoa ja enemmän tai vähemmän satunnaista maansiirtoa. Kosketuspintaa 50 pinnaa enemmän paripyörillä, mutta onko ykköspyöräisen kantavuus merkittävästi heikompi, jos syksy menee kosteaksi? Kovia maita/savikoita ei käytännössä löydy.

Työkonerenkaat olis tietysti kova juttu, mutta käyttötunnit huomioiden keksin tuottavampiakin rahareikiä ;D
Kasvintuotanto / Vs: Viuhkat
: 15.05.20 - klo:08:34
Osta violetit tuplaviuhkat ESIMERKIKSI täältä: https://mvagent.com/tuote/hypro-gat-110025/

Tuulikulkeumaa nuo vähentää aika tavalla, joku 3 m/s ei tunnu oikein missään ja painetta voi vähentää esim. 2,5 bar niin auttaa edelleen... Noista on mennyt myös kaikki hivenaineet läpi ilman ongelmaa.
Paljonko ajettavat leikkurit yleensä kestää tunteja, eli onko 300, 500 vai 700 tuntia jo paljon? Tarkoitan näitä keskisarjan kotikäyttömalleja, eli noin metrin leveyttä. Tekniikkaa alkaa olla sen verran, että remontointikin maksaa. Varmaan öljyt alkaa kadota ensiksi, jos ei ole huollettu?

Yleisimmät merkit varmaan aika samantasoisia?
KHP:ltä joo noin 2,5 k€. Se niissä vaan on että aina jotakin sanomista, kun eivät ole sinnepäinkään alkuperäistä muistuttavilla kiinnityksillä. Esim. 6400 valtuissa ja 2000 sampoissa on hihnasta ensimmäiseen kiinnityspulttiin 20 senttiä matkaa. Kompura nykäisee aika tiukasti kun magneettikytkin laittaa vedon päälle. Samposta tuli vedet pihalle pariin kertaan, ennekö virittelin lopulta itse lisätukia. Valmetista paukkuu pultteja. 10-sarjan Jontikkaan laittoivat ilmeisesti liian pienen lauhduttimen tjsp, kun ensimmäinen kompura kärähti. Myöskään takuuhuoltoihin ei tunnu olevan mitään kiirettä, ainakaan niin kauan kuin uusia asennustöitä riittää..

Varmaan monella toimii ja muunlaisiakin kokemuksia, mutta mulla on ainakin mitta ihan täynnä sellaisten viritysten kanssa. Jos jostain tarvikkeen saa tosiaan tilattua, niin sitten semmonen. Itse oon tilannut Malpasista ja NY tractorpartsista sitä sun tätä. Jälkimmäisestä käytettyä.

https://www.malpasonline.co.uk/s/c/tractor-parts/cabin-body-panels/air-conditioning/m/john-deere-6400-agricultural-tractor-6000-series
Onko joku rakennellut tämän keskustelun jälkeen sorastusvaunuja? Onko 600 matto sopiva? Miten hydraulimoottorin mitoitusta pitäisi lähestyä, kuristimet kuitenkin linjaan tarvii joka tapauksessa? 250 Nm riittänee, eli 0,2-0,25 dl geroottori?
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 11