Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 11

Viestit - Trivia

Aika arvokkaalta vaikuttaa, maksaako merkki? Ennemmin tilaisin Saksasta suoraan tommosen. Ainaskin 70 A versiolla leikkaa todella vilkkaan esim. 8 mm levyt. 15 mm on suurin, mitä olen tähän mennessä leikannut ja sekin menee ihan ok.

https://www.stahlwerk-schweissgeraete.de/en/Plasma-Cutting-Machines/CUT-100/
Kannattaa sepätä tulenkestävällä tai kirkkaan rajapuikolla. Saanee yksittäin esim konepajalta, ehkä öljypoltinhuoltajaltakin. Tavis 7018 yms häipyy taivaan tuuliin.
Vanhahtava posti, mutta..

Ei Antti A-sarjaan voi ainakaan suoraan kuppeja vaihtaa pohjattomiin, vai ?? Kestääkö akseli, laakerit ja kantavat putket? Moottorikin menisi uusiksi.

Taitaa kuitenkin tulla edullisemmaksi ja helpommaksi hankkia käytetty vaikka Virosta, kun vain varmistaa että mahtuu/on sovitettavissa kippikuilun ja koneiston väliin.
Mietin U-ruuvin enimmäiskulmaa. 6- tai 8-tuumainen ja taitaa olla Härmästä.

Onko 20-25 astetta jo liikaa? Nettisivujen ohjeet on vain 0-15 astetta..  Onko 8-tuumaisella juuri väliä vaikka olisi 30 astetta, jos käytetään kuitenkin koko ajan vajaalla täytöllä?
Tilaa Kiinasta uus. Alle 2 tonnia Helsingissä.
Eikö ketään häiritse että jyvät menee syvään rengasvälin kohdalla ilman jyrää? :S Ilmeisesti vaan pehmeiden maiden juttu.. Samoin kokkareet menee muusiksi rengasvälistä, kun leveärenkainen jyrä. 

Toiset toki sanoo että tallaamattomassa rengasvälissä on parhaat oraat. Ainakin sillon totta, jos rallataan kylvöt liian kosteaan.
Pöytä irti, syöttökuljettimen ketjut liitoksesta auki. Sen jälkeen alarummun saa etukautta pois. Kumit saa sitten pujotettua pois ja uudet tilalle. Kun rumpu on pöydällä, niin kannattaa samalla vaihtaa rummun laakerit. Ne on kestovoidellut ja laakeripesät pistehitseillä kiinni; pistehitsaukset saa poraamalla auki.


-olinpas vielä hitaampi...

tere. juuri näin liukasteeksi  fairyä silikonian putkiliukastetta  tms ni helpottaa asennusta   ja samalla kattoo yläakselin rattaat ja laakerit sekä ketjut nekun kestävät
noin 2000-2500 tuntia  kun ottaa samalla kolatunnelin pois nin näkee kelankin  ja varstat tuntuis kestävän n3000 h jos miinaan aja mutta oli ne sitte ihan loppu.

Yks tai kaks ruuvimensseliä, ei liikaa ujostele niin luikahtaa kyllä täälle hyvin. Esim. sammutusvaijerista saa uuden teräslangan jos vanha ei kestä vääntelyä. Autohuollosta löytynee.
ei mitään vaikutusta kummallakaan jouston asennolla..  ja voimasta toi on kiinni..     kauhalla ei saa etes kevennettyä keulaa..     mittasin tuota ja siinä tukiputken yläpuolella on parikyt senttiset painuma ja samanmoinen pullistuma ja aisat on noin 6 senttiä vasemmalle.     painuman huomasin kun siinä on heijastin liimattuna lähellä, yks kulma irvistää..

Mulla on sama juttu 6400 ja quicken kuormain kahdella paineakulla. Vaikka laittaa kauhan ammollaan alaspäin, niin että nostovaraa ainakin on, ei kyllä keula nouse. Toisaalta maata ja soraa nostaa kyllä normaalisti ja hydrauliikkapaine oli yli 170 baria, eli laskennallisesti riittävästi.

6910 jontikassa on pitkäaisainen MP-lift vuosimallia -12 ja nostaa etuset maasta kevyesti. Siinä on yksi painevaraaja, semmonen putkilo.
Kasvintuotanto / Vs: Luomu saastuttaa
: 10.01.19 - klo:15:09
Kolmannen kuurin jälkeen eläin on tavanomainen. Lähtee siirtymävaiheeseen (puoli vuotta), sitten taas luomua. Luulen, että tuottaja kun tuottaja alkaa toisen kuurin jälkeen kolmansien oireiden tullessa etsimään pulttipyssyä tai muuta sairaseläinkuljetusta teurastamolle, ellei kyseessä ole todellinen poikkeusyksilö (se eläin, siis). Jos on tuotantoeläinten pidosta kyse.

Tuleehan niitä teurastamolle aika paljon, luomuja mätänivelelukoita. Vielä kivempi juttu on, kun pulut aikanaan paskantaa salmonellan siipikarjaketjuun vapaasti ulkoilevien eläinten kautta.
Kasvintuotanto / Vs: TOS-maksu
: 10.01.19 - klo:14:57
TOS-maksulla ei ole mitään tekemistä viranomaisten kanssa. Eli valtiolla ei ole osaa eikä arpaa. Joten valehdelkaa vaan niin paljon kuin ehditte.

Nussikaa nyt sitten pilkkua ja sitä sun tätä meillä on oikeus periä laissa sanotaan...

Kuitenkin fakta on se, että kahden miehen välinen nyrkkeily on homojen hommaa. Kunnon heteromies mätkii aina naispuolista vaimoaan.

No kyllähän se oman vaimon hakkaaminen on niinku omaa autoa varastais, ei mittää järkee..
Kyseessä on väistyvä järjestelmä, joten yhden vuoden tukea korkeampaa hintaa ei ole järkevää maksaa. Siis AB-alueella reilu 200 ja C-alueella noin 170€.
Kiuruvesi kehitti maataloutta viime keväänä ilmoitellen siitä näyttävästi Totuuden Torvessa. Ostivat kuulemma 400 euron hehtaarihintaan, joten C-tukioikeudet kannattaa kanavoida sinne.

Nii, ei kannata maksaa senttiäkään, ennemmin myydä kaikki pois. Esim. vuonna 2020.
Ihan pieneen lämmöntarpeeseen öljylämmitintä ei kai kannata edes hankkia? Sähköllä ja öljyllä muuttuva kustannus e/kWh on liki sama ~10-11 snt/kWh. Kiinteä kulu öljyllä huomattavasti suurempi. Siitä voi vähän tulla veroeroa, jos maatalouteen ei ole sähkölle omaa mittaria.
Mitä jos vuokralohkoille maksettaisiin alemmalla tukitasolla. Lakkaisi valitus siitä, että tukirahat valuu maatalouden ulkopuolelle?

Ei kestä tarkastelua yhdenvertaisuusperiaatteen valossa, mutta joillakin laskelmilla saataisiin varmaan perusteltua. Ihan kuten suojavyöhykkeiden ja kerääjäkasvien tukitasot. Suorissa tuissa ei samalla tapaa ole kustannusperusteisuutta, mutta esim. ympäristönäkökulmasta vuokrapeltojen huonompi hoito, puuttuvat kalkitukset jne. tai jotain muuta utopiaa.
Huomenna kuulemma nousee, missä mennään tällä hetkellä?
Kasvintuotanto / Vs: Somerolla lisämaata
: 03.12.18 - klo:10:09
Eikö myyjän olis kannattanut laittaa 2 x 10 hehtaarina myyntiin?
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 11