Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 11

Viestit - Trivia

Tarttis tehrä jotain löpösäiliölle. Kaupunki vaatii valuma-altaallisen säiliön kiinteälle alustalle ja tietty leimatun säiliön. Tällä hetkellä leima vanhaksi mennyt kunnostettu 2700l pönttö. Kannattaako ruveta värkkään mitään kippoa ja katosta jne. vai ostaa valmis pönttö sähköpumppuineen ja nykyisestä tehdä juottokippo lehmille….

Kannattaa vähän laskea mikä kannattaa. Valuma-altaallisia hyvin vähän tyrkyllä. Jos teet peltistä erillisen altaan ja nostat säiliön sinne, kustannus lienee satasia. Jos siis hitsi pysyy kädessä. Peltin ylälaitaan jäykistys ja sivulle L-tuet vaikka u-palkista, jos teet vaan 2 millin peltistä laidan. Kanakoppi päälle sadesuojaksi, pääasiallisen tuiskusuunnan puolelle laudoitus ja valuma-altaaseen  Biltemasta hitsattava tulppa veden poistoa varten.

Oleellista öljysäiliöissä on vesien poisto, eli jos hankit rautasäiliön, niin varmista, että on sellainen minne pääsee mies luukusta putsaamaan pohjan (ja pökertymään sinne, kun ei tajunnut järjestää tuuletusta siksi ajaksi).
Kasvintuotanto / Vs: Uudet kauralajikkeet
: 30.08.23 - klo:09:38
Mattyssä on kuivana, märkänä ja normaalivuonna iso jyväkoko. Mikähän on lajikekokeissa oleva Jacky?
Ethän haaveile heti liian pienestä kuivurista?

Vanha nyrkkisääntö 3 m3 per hehtaari on (olisi) ainakin itsellä aika lähellä oikeaa. Neljän karistimen kaappeja ei saa myöhemminkään laajennettua palvelemaan kovin isoa pinta-alaa. Itsellä sama ja kuivaan vuosittain noin 50 pöntöllistä. Kun yöllä vaihtelee satseja ja joka paikka on viljaa täynnä niin ihanan kiva jos olis suurempi 😬

Käytöstä poistuu suurempiakin ja ei ne paljoa maksa nekään. Verotuksessa saa aika paljon takaisin vaikka joutuisi jotakin maksaakin.

Ainakaan mitään rakennusta pohjineen en tuollaiselle koneistolle tekisi missään tapauksessa. Jos tuo koko riittää ja rakennus on valmiina, niin ei se nyt mahdoton homma ole.

Mistä löytyy?
Nettikonetta tullut seurattua ja viimeinen iso koneisto oli se mepu joku muutama vuosi sitten. Lievästi harmittaa kun ei tullut edes käytyä katsomassa sitä.

Uusia kun lievästi kysellyt niin hinnat pelkillä koneistolla ihan poskettomia. Jos joku 40 mottinen käytetty 2000 luvun vehje tulisi myyntiin niin olisin erittäin kiinnostunut..   :D

Siis viiden syöttölaitteen malleja, niihin saa sentään kennoja kaupastakin ja ennenkaikkea saa edes jonkin kokoisen korotettua myöhemmin.
Laita lehteen ja toriin ilmoitukset, luulis löytyvän. Kasausporukatkin voi tietää missä jää ylimääräisiä..
Kasvintuotanto / Vs: Valtaojan varsi
: 01.05.23 - klo:23:39
Vieläkö valtaojan varrella saa olla leviä piennar? Sitähän ei tarvita, mutta en stana ala kyntämään kynnettyjen lohkojen pientareita ja ne valtaojat on sen verta suuria, että ennenkin niiiden pyärtänöjen leveys on ennemmin ollut 2m kuin metrin. Ja jos ei saa olla, niin joidenkin ojien varsilla pienennän enemmin pinta-alaa kuin kaadan traktorini / puimurini ojaan.

Tukikoulutuksessa sanottiinkin, ettei tarvitse enää olla, mutta saa maksimissaan olla 4 metrin piennar viljelyalaan kuuluen.
4m? Ennen ollut 3m joka kuuluu kasvin alaan mut onko tuo nyt muuttunut 4 metriin?

tuo 4metriä liittyy varmaan siihen että kun ennen vesistön varrella piti olla keskimäärin 3metrin suojakaista, niin nyt pitää olla vähintään 3metriä. sitten taas jos on yli 4metriä niin pitää merkitä omaksi kasvulohkoksi🤦

Saa olla peruslohkon reunoilla max 4 metriä, oli oja mikä hyvänsä, muiden ojien varrella ilmoitettava erillisenä kasvulohkona, jos ei ole vesistö.
En ottaisi mitään konetta ilman etujousia. Jos on oleellista saada pieniä päisteitä tms., katselisin konedatasta pienen ympyrän koneen ja etsisin niitä.

Etujousilla saa äestellä poikkikynnökseen ihan surutta vaikka mitä savikkoa tahansa.
Ethän haaveile heti liian pienestä kuivurista?

Vanha nyrkkisääntö 3 m3 per hehtaari on (olisi) ainakin itsellä aika lähellä oikeaa. Neljän karistimen kaappeja ei saa myöhemminkään laajennettua palvelemaan kovin isoa pinta-alaa. Itsellä sama ja kuivaan vuosittain noin 50 pöntöllistä. Kun yöllä vaihtelee satseja ja joka paikka on viljaa täynnä niin ihanan kiva jos olis suurempi 😬

Käytöstä poistuu suurempiakin ja ei ne paljoa maksa nekään. Verotuksessa saa aika paljon takaisin vaikka joutuisi jotakin maksaakin.

Ainakaan mitään rakennusta pohjineen en tuollaiselle koneistolle tekisi missään tapauksessa. Jos tuo koko riittää ja rakennus on valmiina, niin ei se nyt mahdoton homma ole.
Kasvintuotanto / Valvatin torjunta
: 12.05.22 - klo:11:57
Onko kokemusta paljonko Matrigonia tai Arianea riittää valvatin torjunnassa viljasta? Litra Ariane ja klopyralidi kulkee juureen?
Samin kuljetin katkes  miltei uutena , On ohutta peltiä  akseli poikki, ei vuotta kestäny

En tiedä minkä ikäisestä on kokemukset on, mutta uusissa on ulkokuori kai 4 millin rautaa ja akseliputki minusta ihan ok vahvuista. Vanhoissa kuljettimissa ainakin jatkokset taisi olla vain yhdellä 8 mm pultilla ja uusissa on 2x10 mm ja jatkoksen tanko on pidempi. Nettisivuilla oli mainittu joitakin parannuksia. 8" x 7m kanuunalla liikkuu tunnissa 40 tonnia kauraa ja saa käynnistää myös täytenä, jos tilanne niin vaatii.. Ne on helppoja koota, koska ulkokuori on niin vahvaa tavaraa, eikä pikkukolhuista hätkähdä.
Koneen pikakiinnikkeen puoli, vai kauhan kiinnikkeet puoli?

Eli kaivinkoneen kiinnikkeen puoli. Kaivinkoneen kauhan kiinteät tapit/puolat näyttäis olevan kovempaa materiaalia kuin itse kiinnikkeen ylemmät lovet.
Kiitoksia vaan näkökulmista vastaajille. Voisiko semmoisen johtopäätöksen vetää että niitä jotka on tilan oma-aloitteisesti myyneet, niin ei ole kaduttanut sitten kuitenkaan... Itsellä tosiaan mielenkiinto koko maataloutta ja tilaa kohtaan karissut nyt vuosien varrella, tuntuu liian raskaalta roikkua tilassa kiinni ihan vain suvun/yleisten odotuksien takia. Kalliita rakennuksia paljon ylläpidettävänä ja pellot kaukana tilakeskuksesta. Elukat on lähdössä nyt pois, katsotaan kuinka pitkään viljellään ja millä hehtaarimäärällä. Sekään kun ei oikein ole viime vuosina kannattanut. Olen alkanut tulla siihen tulokseen että yksi elämä tässä elettävänä vaan kullakin, ja se kannattaisi elää niinkuin itse hyväksi katsoo silloin kun sitä vielä on jäljellä.

Jos tulet toimeen siten, että vuokraisit osan lohkoista pois, niin voisi kokeilla miltä pienempi työmäärä tuntuu. Jos tuntuu hyvältä niin vuokraa kaikki pois ja jos edelleen ok, niin myy pois.
Saiskohan s-sarjan kiinnikkeisiin uusia "muotorautoja" jostakin, vai miten niitä on ajateltu korjattavaksi, kun välystä alkaa tulla? Onko joku seppinyt, varmaan ensiksi merkataan uudelle paikka muistiin, sitten plasmalla/kaasulla vanha pois ja uusi tilalle? Esilämmitys esim. 100 asteeseen lienee paikallaan ja sitten 48:lla kiinni?
Puutyötubettaja esittelee verstastaan.

https://www.youtube.com/watch?v=3DK5-psBKfo

Upeaa.. Varmaan olet tutustunut jo https://www.youtube.com/watch?v=jF71Q7Wz5B8
Kommenttikenttä on puhdasta kultaa..
Onko tietoa löytyykö 10-sarjalaisista johdotuksia eteen, taakse tai lokasuojiin lisättäviin työvaloihin? Kopin katon valot eteen ja taakse vaihdettu ledeiksi, mutta valoa ei syysöinä ole ikinä liikaa.. :)
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 19.08.21 - klo:13:03
koska vasta opettelen syysvehnää kasvattamaan niin mistä tietää että vehnä on sopivaa puintiin..      oho, sori.

Tyhmäksi tekeytyminen lienee jokin älyllisen ylemmyyden osoituksen yritys ?

Syysvehnääb: Viikko keltatuleentumisesta. Sitten kävelee peltoon ja hieroo kämmenten välissä jyvät irti. Jos jyvä on ruskea eikä mene kynnellä poikki, menee puimakoneestakin läpi. Kaikki mitä saa pellolla siitä eteen päin kuivatuksi, on voittoa, mutta myös riski. Ennen koetoiminta kertoi myös sakoluvun kestävyyden lajikekohtaisesto. Nyt sillä ei tunnu olevan väliä.

Syysvehnässä on puidessa aina myös vihreitä ja vaaleita pehmeänpulleita, koska talvituhoisissa läiskissä kasvusto versoo kesällä pitempään. Niitä saa odotella kypsäksi syksyn ensilumiin asti.

-SS-

Tämä hyvä oppi kauran viljelijälle, kiitti. Josko kokeilis jotakin gluteenistakin...
400m2 uusiokäyttöön otetulla sikaölasta pudotin rapistuneen lujalevukaton pois ja tilalle alu-profiilipelli. Lantakouruihin hiekkatäyttö ja uusi pintavaluvalu/verkko  koko halliin.
Rapattuihin harkkoseiniin kunnon painepesu.
Ei siellä enää ole sonta haissut miesmuistiin.

Pudotitko Lujalevyt korkealtakin? Oliko hengityssuojainta ja asbestityölupa  ;D
Sivuja: [1] 2 3 ... 11