Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Aiheet - Trivia

Kasvintuotanto / Valvatin torjunta
: 12.05.22 - klo:11:57
Onko kokemusta paljonko Matrigonia tai Arianea riittää valvatin torjunnassa viljasta? Litra Ariane ja klopyralidi kulkee juureen?
Saiskohan s-sarjan kiinnikkeisiin uusia "muotorautoja" jostakin, vai miten niitä on ajateltu korjattavaksi, kun välystä alkaa tulla? Onko joku seppinyt, varmaan ensiksi merkataan uudelle paikka muistiin, sitten plasmalla/kaasulla vanha pois ja uusi tilalle? Esilämmitys esim. 100 asteeseen lienee paikallaan ja sitten 48:lla kiinni?
Onko tietoa löytyykö 10-sarjalaisista johdotuksia eteen, taakse tai lokasuojiin lisättäviin työvaloihin? Kopin katon valot eteen ja taakse vaihdettu ledeiksi, mutta valoa ei syysöinä ole ikinä liikaa.. :)
Kummat kannattaisi ruuvata 2-akseliseen kärryyn, jos vaihtoehdot esim. ykköspyörinä 385/55R22,5 ja 295/80R22,5 paripyörinä? Käyttö viljan ajoa ja enemmän tai vähemmän satunnaista maansiirtoa. Kosketuspintaa 50 pinnaa enemmän paripyörillä, mutta onko ykköspyöräisen kantavuus merkittävästi heikompi, jos syksy menee kosteaksi? Kovia maita/savikoita ei käytännössä löydy.

Työkonerenkaat olis tietysti kova juttu, mutta käyttötunnit huomioiden keksin tuottavampiakin rahareikiä ;D
Paljonko ajettavat leikkurit yleensä kestää tunteja, eli onko 300, 500 vai 700 tuntia jo paljon? Tarkoitan näitä keskisarjan kotikäyttömalleja, eli noin metrin leveyttä. Tekniikkaa alkaa olla sen verran, että remontointikin maksaa. Varmaan öljyt alkaa kadota ensiksi, jos ei ole huollettu?

Yleisimmät merkit varmaan aika samantasoisia?
Mietin U-ruuvin enimmäiskulmaa. 6- tai 8-tuumainen ja taitaa olla Härmästä.

Onko 20-25 astetta jo liikaa? Nettisivujen ohjeet on vain 0-15 astetta..  Onko 8-tuumaisella juuri väliä vaikka olisi 30 astetta, jos käytetään kuitenkin koko ajan vajaalla täytöllä?
Vuosikymmenet on ollu hydesäätö 5-s. sarka-auroissa, mutta tarviiko sitä oikeasti 4-siipisissä paluuauroissa? Kuitenki paluu-auroilla venkoilu jää sinne lohkon reunoille, jonne olis joka paikkaan oikeastaan muutenki järkevä jättää metri koskematta.

Paljonko ekan viilun hydraulinen säätö ajaa samaa asiaa? Käytettyjä ko köyhä kattelee, niin paljolti edullisemmista löytyy pelkkää vanttiruuvia, esim. vogel&noot. Varmaan toki aika helposti sais vaihdettua, kun korvakkeet kerta on.
Mikä on paskin investointisi? Rahallisesti tai mielenrauhassa mitattuna vttumaisin romu minkä tontillesi olet ostanut, vaihtanut taikka muilla keinoin kangennut. Varmaan koneissa pysytään, kuten aihealue antaa olettaa.

Omalla kohdallani se oli ensimmäinen traktori, en viiti edes merkkiä mainita. Saksalainen internationalin jälkeläinen. Hyvin tehty ja hieno peli, mutta edellinen omistaja ei ollut ymmärtänyt koneenpidosta, huollosta saati korjauksesta.
Joko rypsit on tältä vuodelta puitu? Siemenet on tuleentuneet hyvin, mutta varsisto on täysin vihreää. Tuppaa sotkemaan siemenseulan. Ilmeisesti vihreitä varrenpätkiä menee läpi ja kiertää rajaisissa kunnes tahmaa siemenseulan. Kosteus n. 20.

Mikä neuvoksi? Rajaiset auki? Vähän jännää hommaa sekin. Puintiväli on jo suurimmassa ohjearvossa. Hyviä poutia ei edes luvata.
Metsätalous / Puun hinnat erit. hankinta?
: 12.06.17 - klo:09:55
Minkälaisia kokemuksia on lehdissä ilmoitettujen hintojen paikkansapitävyydestä? Vaikuttaisi että hinnat on vähän alakanttiin toteutuneisiin kauppahintoihin nähden, vai onko esim. hankintakaupoista valtaosa muutamien kuutioiden eriä, joista ei makseta muutenkaan mitään?

Esim. sadan motin kuitukauppa on yleensä monta euroa listahintojen yli. Saakohan näistä asioista edes julkisesti puhua.
Onko kukaan ratastuttanut Jontikan 10-sarjalaista? Vaihdekepille löytyy E-lovi, joten jonkinlainen valmius pitäisi olla olemassa, kun osat lisätään.

Onko miten iso, hankala ja kallis työ? Taitaa olla vm. 97.

Tehonlisäykset näihin varmaan aika tavallisia (mek. ohjaus), eli paljonko lisäsit? :D
Onko Agronetin C-alueen edustajat jo kaikki ottaneet yhteyttä omaan MTK-piiriin ja kansanedustajaan C-alueen nuoren viljelijän tuen kohtalosta?  :P

Nythän näyttää siltä, että nuoren viljelijän tuki muuttuu aloittavan nuoren viljelijän tueksi, eli esimerkki: Jos olet aloittanut tilanpidon v. 2011, saat nuoren viljelijän tukia yhden vuoden, eli max. 5 v. aloittamisesta.

Näin sitä säästetään C-alueen nuorten kustannuksella.
Kumpaankohan luokkaan lämpökeskuksen koneet ja laitteet verotuksessa kuuluisi livauttaa, konepoistoihin vai rakennusten poistoihin?
Sivuja: [1]