Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 54

Viestit - jps

Laakasiilossa on vuodesta ja pakkasista riippumatta rehu sulaa.Että se siitä palien ihanuudesta.

Näin on!
nimim. Moottorisahalla rehuleikkuria auttaen... ;)
Lumen rikkomiseen soveltunee parhaiten kultivaattori tai harvapiikkinen joustopiikkiäes. Tarkoitus on aurata lumi harjuille ja siten, että maanpinta tulee näkyviin. Silloin routa pääse syvemmälle. Ennen tehtiin tienpohjat soille polannejyrällä. Sellaisen malli on nähtävissä Pälkäneellä Vanhassa Savotassa. Se leikkaa lumeen viilot ja maa jäätyy tosi hyvin.
Jyräämisessä on se riski, että jyrätty lumi voi muodostaa keväällä jääkerroksen  ja siiitä on haittaa talvehtiville kasveille.
Hyvin jäätynssä maassa ei viihdy talvituhosienet. Ei tule lumihometta.

Mikä lumi ?? Lunta maassa n. 5 cm, joulukuussa oli vielä vesi pelloilla (talvitulva) ja loppiaisena -33 pakkasta. Jos ei nyt jankko murene, niin sitten ei koskaan. :)
Lähinnä tuossa jutussa kummastutti Valio-johtajan kovin tiukan negatiivinen suhtautuminen mahdollisiin palaajiin. Ei nyt kannattaisi siltoja polttaa. Kyllähän tällainen yhteistyötahojen/asiakkuuksien vaihtuminen kuuluu normaaliin liiketoimintaan. Jotenkin tuntuis siltä, että jos vaikka Iskola haluaisikin (miljoonine litroineen) palata takaisin, niin näinköhän kantti kestäisi sanoa, että ei käy.

Ymmärrän hyvin kyllä tuottajan ajatukset. Kyllä se vaan tänä päivänä raha ratkaisee. En sitten tiedä onko se hyvä asia tai ei. Osa tästä vanhasta johtokaartista ei ehkä halua nähdä/hyväksyä muuttunutta pelitilannetta ja koittaa juntata vastaan. Turhaan vaan kuluttaa energiaansa tuulimyllyjä vastaan. Pitäisi vaan nähdä uusi tilanne ja ryhtyä sen mukaisiin toimiin. Nyt tulee pataan, mutta seuraavassa erässä voi tilanne olla jo toinen. Isot pojat käyttäytyy kuin pikkulapsi hävityn pelin jälkeen.
Kyllä tuo halu estää palaaminen lähtee ihan muualta ku johtokaartista.. Ei oo kiva pitää putiikkia pystysä silläaekaa, ku jupit käy napsimasa rusinoeta pullasta..
Napsikoot sitte katkeraa kapitalismin kalkkia jos tilanne on joskus toesinpäin  ;)
Juurikin näin.Ei yksikään meijeri pysty kehittymään,jos ei ole tietoa kuinka paljon noin maitoa on jalostettavissa.Ei kait nyt sentään nykyisten valiolaisten tarvitse maksaa mahdollisten palaajien maidonjalostuskapasiteetista.

Tuo vastahankaisuus palaajiin on täysin ymmärrettävää. On paljon helpompaa tehdä tulosta kun tietää paljonko on myytävää, oli sitä sitten paljon tai vähän, kuin että ei ole mitään tietoa tammikuussa paljonko tavaraa on myynnissä kesäkuussa. Ensin tuottajat ajaa Valion "kuseen" kun maito loppuu ja toisen kerran sillä että on liikaa maitoa. No, nämä on noita maitomarkkinoiden oppirahoja.  Sopii miettiä vaikka, miksiköhän Atria sulki sikaketjunsa.
Kasvintuotanto / Vs: Satoarvioita
: 30.07.15 - klo:14:25
Vuoden piti olla huono mutta ei noista satotasoista kyllä vielä moista näe  :o

Viljasadosta menetetty arviolta n.50%, 18 ha sellasta ettei tarvii varmaan käyttää puimuria ollenkaan pellolla. Ruiskutettu ei puoliakaan ja eilenkin tuli 20 mm vettä.

Nyt selviää miksi on ne pohjoiset tuet...
Noi on nykyään jo paljon sitkeempiä kuin ennen vanhaan...

https://www.youtube.com/watch?v=dF2RaxtEsDY
kai se pitää se asfalttialusta olla niidenkin etäsäiliöiden lastauspaikoilla. nuo satelliittisäiliöt on aikaspaljon yleistyneet. onhan se sitten komiaa, kun saa vaunun vetäistyä laatalta mullokselle, niin levitys voi alkaa heti laatan reunalta.

mutta maailma pelastuu.

Mulla on varsinainenkin säiliö peltoa vasten. Ensin asfaltinpäältä lietteet pönttöön ja sitten 10 m siirto ja luukut auki.  ;D
Tässä on taas malliesimerkki, kun tehdään säännöksiä sillä asiantuntemuksella minkä vain täydellinen tietämättömyys asiasta suo.
Kun markkina muuttuu niin paluuta entiseen ei ole, pienmeijerien toimintakyky säilyy
kunhan maksetaan vain maitotuoton mukaan. Se ettei tätä ymmärretä, ajaa osuuskuntia
talousvaikeuksiin.
Todella alhaisella tuottajahinnalla alkaa paatuneinkin Valiovihaaja miettiä
olisiko paluu mahdollista jos hintasuhde olisi (tulee olemaan) Valion eduksi.
Uskollisia osuuskunnan jäseniä kohtaan ei ole oikeudenmukaista ottaa uusia tuloksenjakajia
noususuhdanteessa, takaisin ottamiseen - jos niin tehdään on oltava selkeä sanktiopykälä.
Vielä kovempi mitä nyt on yksilöitynä osuusmaksun perintään, hiukan suurempi
korvaus astuun pakoilemisesta laskusuhdanteessa.

Valio on Suomalaisen maidontuottajan turva markkinoita ja suhdanteita vastaan  8)


"Eli kyllä minä luulen, että paluu onnistuisi... ei tuolla oikeassa bisnesmaailmassa ole varaa tunteiluun, siellä päätökset tehdään rahaan perustuen. Aluksi vähän nikottelua, mutta aika pian jo ilman mitään hälyä."

Lihapuolellahan tuo talosta toiseen pomppiminen on ollut maan tapa, seuraus: Atria sulki sikaketjunsa.
Taitaa tulla monelle muullekin ongelmia. Rouva toi kauppareissultaan Pirkka kermajuuston, made by Valio, Haapavesi.
Private Labelilla se lähtee maitotuotto uuteen nousuun.  :-\

Tässä markkinatilanteessa on parempaa bisnestä tehdä privaattia kuin maitojauhetta/teollisuusvoita. Ollaan bräntalo, joka joustaa tarvittaessa..

Jotenkin tutun kuuloinen lause... siitä se itsepetos alkaa.  :)
Viiden vuoden päästä sitten todetaan että, "tästä markkinatilanteesta" onkin tullut pysyvä markkinatilanne. Kauppa kiittää jä isäntien on vaan sopeuduttava.

Eihän Valio tuohon kaadu, mutta niille Kivimaidosta PL:a jalostaneille kermankuorijoille voi tulla tukalat ajat.
Taitaa tulla monelle muullekin ongelmia. Rouva toi kauppareissultaan Pirkka kermajuuston, made by Valio, Haapavesi.
Private Labelilla se lähtee maitotuotto uuteen nousuun.  :-\
Näin asia on, nuo jatkuvasti firmaa vaihtavat ovat sellaisiapikkutuottajia jotka luulevat että joka firmasta kyselemällä saa sitten sen viimeisen päälle parhaan hinnan.
Tuossa seurannut naapurin vanhanpojan teurasmyyntiä,siellä käy vuoronperään kaikki firmat hakemassa elukkaa ja honkajoki hyvin usein.

... ja parin robotin isäntä kertoi, että ei hän ole katsonut mitä ne maksaa lihasta/vasikoista. Uskoo että Atria maksaa sen minkä pystyy, pääasia että palvelu toimii.
Ihan ok hommaa. 15kk/230kg (maitorotuiset).
Kasvintuotanto / Vs: webwisu
: 06.04.15 - klo:22:03
Nyt on tullut tuohonkin perehdyttyä, voi ristus että on taas vanhalle koiralle oppimista...

Hallinto teki viimekesän tarkastuksessa mulle uusia, alle 0,5 ha:n lohkoja. Käytän noissa jo olemassa olevia (entisen yhden lohkon) maanäytteitä, ihan kuten tukiohjeet sallii, mutta Wisu vinkuu näytteet punaisena. Tuossapa ensimmäinen havainto.

tyypillistä valiolaista kepuaatetta,mulle tänne kaikki ja muut on täysiä typeryksiä mielipiteineen.
Maastulli on Valiolaisten RAAMATTU ja KATEKISMUS ja yleisönosastokirjoitukset
varsinainen epistola.
Sieltähän tuo ojala sen kaivoi esille-
Olihan siinä arlan kokosivun mainos etusivulla.

Jossa tanskalais-ruotsalainen osuuskunta vakuuttelee suomalaisuuttaan??? Siinä vaiheessa kun kuluttajatkin uskoo tuohon (eturivin isännäthän uskoo jo), alkaa maitoeemeleiden vapaapudotus.

No, onneksi ei tarvii tyhjälle pohjalle pudota, vilja- ja lihamiehet siellä jo makaa pehmikkeenä ;D.
95,40
10,45
14

Aika lähellä sitä mitä on tilattukin. :D

NOPEUSTESTIN RAPORTTI

LATAUSNOPEUS: 94.79 Mbit/s
LÄHETYSNOPEUS: 10.71 Mbit/s
VASTEAIKA: 13 ms

Sama täällä, ihan jees. Enemmän riippuu koneen kapasiteetista kuin netin nopeudesta, kuinka nopeasti sivut vaihtuu ja latautuu.

TDK, täällä oli hinta liittymiselle 2200 tjsp., yli kaks tonnia kuitenkin. On nuffeltilla eri hinnat kyllä, täällä kuitenkin naapureita voi kivittää ihan käsipelillä, ja mulla taitaa olla pisimpiä linjoja runkolinjalta ts. pikitieltä ja matkaa reilu 100m.

... sama firma meitä ryöstääkin... ;)
95,40
10,45
14

Aika lähellä sitä mitä on tilattukin. :D
Sivuja: [1] 2 3 ... 54