Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 54

Viestit - jps

Täällähän on keskustelut kuin lihantuotannossa kymmenen vuotta sitten...

Ei ne tilat minnekään katoa, pankki etsii niille vaan uudet velalliset.

Pienten tilojen lopettaminen ei hyödytä täälläpäin ketään. Ne on yleensä +60, velattomia ja tekevät hommaa "rakkaudesta lajiin". Viimeisissä peltokaupoissakin "kuningas" oli 66v. nuori tuottaja. Veti meitä poikasia kölin alta että kolisi. Pitää lehmiä niin kauan kun pääsee navettaan ja alkaa sitten kasvinviljelijäksi (joka sekin on hyvin suhteellista kun korjuuvelvoitekin poistuu).

Todellinen kilpailu maitosektorilla alkaa vasta sitten kun Valio on saatu nurkkaan polvilleen ja se alkaa työntää PL:a markkinoille. Arlan tukemille pienmeijereille tulee niin kiire kilpailuvirastoon ettei saappaat ehdi maahan käydä. ;)
Kärryn hitsaavat kokoon Virossa venäläiset hitsarit jos haluat tukea venäjää tätä kautta asia on OK.

Ole nyt jo hiljaa senkin vanha kommari.

Itse asiaan, löytyykö enemmän kokomuksia ERT-kärryistä? Nivalassa on kans firma joka myy niitä, Tem-tuote. Paalikärry kiinostaisi ehkä jossain vaiheessa...

Tuoltahan noita kärryjä jaetaan... suoraan varastosta, muuta kun lyö rahat tiskiin ja hakee kärryt pois.

http://www.nettikone.com/yritys/sammutinpalvelusandvik
Siis jos ja kun asiaa katsotaan kuinka se välitysvasikoiden kohdalla on,se ei ole teurastamon vika jos isot vasikat ei kulje ,siis nuo 1- 2 kk ikäiset.
Niille ei yksinkertaisesti ole ottajia koska kasvattajilla on niistä huonot kokemukset jatkokasvatusta silmällä pitäen.Auttamattomasti jotain kehittymättömiä ruupaleita.
Ternivasikka liikkuu ja viedään viimeistään 3 viikon iässä.Teurastamosta riippumatta.
On syytä katsoa peiliin jos nurkkiin jää ikääntyneitä vasikoita,tuliko ilmoitettua ajoissa ja millaista ainesta aiemmin on lähtenyt.
Teurastamo ei niitä vasikoita kasvata se on joku lihantuottaja joka ne vasut ostaa ja hinta niillä sen verran korkea että laatua pitää löytyä vasikoista.

Juurikin noin, joskus olen silkasta hyväntekeväisyydestä ottanut noita "omituisia otuksia". Vaihtelu niin koon kuin laadunkin suhteen valtava ja yleensä väh. joka toinen nupouttamatta. Noista ei yleensä ryhmää saa, eikä niitä sarvijulleja voi muihin ryhmiin yhdistää. Kasvuraportit noiden osalta on sitten sitä luokkaa, ettei viitsi paljon tiedostoja aukoa.
Tulipa käytyä. Suurin asiakasryhmä näkyi olevan prostatan vaivaamat huonohampaiset läskimahat hölmö katse naamallaan ja makkaran kiilto silmissä.  ;D
... ja jotka tarpoi kuin orankilauma kun jostain alkoi kuulua klapikoneen kalkatus. :)
Näitähän on aina helppo arvostella...

Onko Mustiala tosiaankin valtion omistama? Epäilisin että kuntayhtymän.
Opetusnavettojen karjanhoitajat ovat yleensä kunnallisessa työsuhteessa, josta johtuen työvoimakustannukset ovat moninkertaiset yksityiseen verrattuna.
Kunnallisen rakentamisen kalleus on vain valitettava fakta, pätee niin navettoihin kuin sairaaloihinkin.

Väitän että suomessa ei ole yhtäkään opetusnavettaa joka olisi maksanut itsensä takaisin maidolla. Toisaalta esim. Haapajärven (tosi kallis) opetusnavetta on maksanut itsensä jo aikoja sitten takaisin OPPILAILLA.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: Hapex
: 14.02.15 - klo:16:38
Kerran erehdyin ostamaan, ei mitään merkittävää vaikutusta. Esitettyäni uskoni heikkoutta, myyjä lupasi toimittaa tukevaa tutkimusfaktaa, neljä vuotta sitten. Faktatietoja odotellessa olen tukeutunut huomattavasti varmatoimisempaa ja merkittävästi edullisempaan tuotteeseen nimeltä H2O. :).
Jaksaako ihmiset tosiaan vatuloida maitopurkkien hintoja,jos puhutaan muutaman sentin tai kymmenen hintaerosta?

Kyllä. Osa periaatteesta ja osa ihan oikeasta syystä. Kriisejä on muillakin kuin maitotiloilla...
Kannattaako tuottajalle, se on se pointti ?

Saalistushinnoittelusakoilla uhittelu, hintasääntelyineen   :P

Vahingonkorvaus vaatimuksilla uhittelu ja suoranainen mässäily miljoonavaatimuksilla  :'(

Rivien harventaminen perättömillä lupauksilla houkutteluineen yms "WinCapita" satujen
kertominen ja värvääminen  :o

Kaiken tämän summana kun hinnanasettaja joutuu laskemaan tuottajahintaansa laskevat
kaikki muutkin toimijat mukana.
Kauppa taas kiittää ja kumartaa tuottajien keskinäisestä kisasta laskenutta tukkuhintaa,
Kuinkas tämä case saadaan voitolliseksi koko maitusektorille ?

Ei mitenkään koska maitumiehet ei ymmärrä tilanteen vakavuutta  >:(

Tätä mää olen sivusta ihmetellytkin. Meneekö teillä maitomiehillä niin hemmetin hyvin, että kannattaa kusta lorotella omiin saappaisiin silmät sumeena. Kaiken tuon kateusfarssin seuraus on että maidonhinta ei kohta ala enää kolmosellakaan. Markkinoilla on ollut selvä hintaveturi, joka on voinut sanella kaupalle ehtoja ja siten pitänyt koko markkinan hinnan korkealla. Pikkumeijerit on olleet kermankuorijoita siinä sivussa ja kaikki on pärjänneet. Historian vanhimpia oppeja "hajoita ja hallitse", kyllä kauppa kiittää kun isännät sählää.

Mikä mää olen tuota kommentoimaan, no on tuota lihapuolen Via Dolorosaa talsittu jo sen verran pitkään. Katseltu kateellisena maitosektoria, kun teillä on tuo Valio. No, tervetuloa "terveeseen" markkinatalouteen.
Mun on ihan pakko kysyä kuituporukalta et mihin te tarvitte yli 10megan nopeuksia????

Ei pidä Ron Jeremy taukoja tikkauksessa... :D

No oikeestaan alunperin ei mihinkään. Mut kun vetivät kaapelin nurkalle, niin sama tuoda pirttiin asti. Nyt siinä on kiinni kaks IPTV:ta ( Watson ja Elisa viihde), näkyy HD:nä molemmat yhtäaikaa. Pöytäkone on myös piuhalla seinässä. Langatonta verkkoa käyttää vaihtelevasti kolme kannettavaa ja saman verran tabletteja, myös kännykällä muksut surffaa WLANissa kun pelaavat "raskaampia" pelejä.

Eli siis on käynyt niin että mahdollisuus onkin luonut tarpeen. Nyt ei enää pärjäis ilman kuitua ollenkaan, varsinkaan kun talonkatolla ei ole mitään harakan istumatelineitäkään.
4G LTE:DC:3G:2G (EDGE):
EDIT:

Verkonvaihtuminen korjaantu ohjelmapäivityksellä.

Nyt toimii myös 4G, ero huomattava hitaampiin nähden.

Sori  :-[, mut onks toi 4 G:kin noin hidas (alkaa kuidun päässä realimaailma hämärtymään).
Kasvintuotanto / Vs: WebWisu
: 13.01.15 - klo:10:31
Oli tarkoitus tänään tehdä viljelysuunnitelmaa ja kokeilla tuota uutta hienoa WebWisua...
Taidampa kuitenkin jatkaa Pc pohjalta, varsinkin kun ensivuoden säädöksistä ei ole vielä kellään mitään varmaa tietoa, niin eipä tuo Pc versiollakaan voi kovin pieleen mennä.
Sitä vaan en ymmärrä, että aina kun nää nörtit tekee uusia hienoja ohjelmia, niistä tehdään niin s...tanan hienoja ja erilaisia edellisiin verrattuna että tav. käyttäjällä menee ikuisuus päästä niihin sisälle. Sitten kun viimein alkaa tajuta ohjelman logiikan tuleekin jo joku päivitysversio. >:(
Ne mitään isoja paaleja tee. Aivan keskivertopalleroita, isompiakin markkinoilta löytyy.
Painava, tyhmä ja yksinkertainen. Ihan kuin käyttäjänsäkin kohta, kun sen ei tarvii ulkoilla hytin ja paalaajan väliä, eikä ratkoa toimintahäiriö mysteerejä. Se kun vaan paalaa ja paalaa ja paalaa...  :)

Ei siis täydellinen mutta erittäin hyvä.
Kiva lukea kun rahamiehet hutkii toisiaan maitohinkeillä...
Paljon keskikokoisia, tasavahvoja toimijoita markkinoille niin tuottajahinta suorastaan ampaisee nousuun. Lihamarkkinoilta voi vaikka katsoa mallia ;).
Nyt kun on kolleekoiden autot udeltu ja arvosteltu, niin kysytäänpä vielä ajetaanko niillä?
60638 km oli tullut yhteensä kahteen "pissapäävolkkariin" vuodessa. ???  (oikea termi olisi "*******volkkari")
Kauas on pitkä matka...
Itte suhailen Multitronicci nelosella ja rouvalla sellanen "urkuharmooni" eli Quattro kolmonen. Riisseleitä molemmat ja -09 vuonna kasattu Ingolstadtissa.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 54