Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 52 53 [54]

Viestit - jps


Niin, olenkin pienentänyt nyt eläinmäärää lähes 40%. Tulevana satokautena kylvetään sitten enempi noita myyntiviljoja, hyvä niin.
Nyt olisi ollut hyvä, jos taannoisessa CAP uudistuksessa olisi sonnipalkkio kokonaan irroitettu tuotantosidonnaisuudesta niin olisi saatu sitä markkinaohjatuvuutta mutta kyllä MTK täysirroitusta silloin kovasti vastusti. ???

*** Et ole ainoa, eikä olla viimeisiä... Paskaa tuottavia viljanviljelijöitä, no titteli se kai on tuokin.

Meikäpoika aina laittanut nimen paperiin,eli jäljitettävissä on.

***Tilatunnuksellakin voi jäljittää


Korvamerkit  nupoutus  navanhoito juottorehu ym.juomaan opetettu vasikka

*** ??? Nuo asiat on kunnossa noin 30%:lla vasikoista, nupoutuksia ehkä 3%

Tästä lähtien saapi joka ainut sonni vasarasta ottaan het syntyjään.

*** Kiitoksia, säästyy tuokin vaiva, yskä kun tulee kaupanpäälle vaikka kuinka koettais heikoimpia karsia.

Toisaalta, tämä toisiensa syyttely täällä on aivan turhaa p...kan jauhantaa, samassa k...sessa me ollaan kaikki.
Valtran insinöörit koettavat suunnitella ylivertaista Vario kakkosta, harmi kun Stalin meni ja ammutti sen ykkösen keksijän...

Riittääkö tehot TM120 tuota kronosta vetämään.? Kun siis isompi turbo asennettu.. Vai pitääkö tyytyä sovinnolla 3700 malliin.. ???

*** Vie ku tyhjää vain ja jos ei vie niin onhan siellä se ruuvi...

Siihen Tenkaseen en kyllä sotkeentuisi, oli 3kk ja vaihtui 4200 Kronokseen. Ei voi puhua samana päivänäkään noista kahdesta.
Toi Natikka noilla paineilla mitään kuuleria tartte.
Kuuleri toimiessaan pudottaa hieman ahtopaineita (mutta tossa tapauksessa ei ole mitä jäähdyttää), putkien pituudella ja laadulla ei ole isommin merkitystä.

0,5 on ihan Ok paine työkäyttöön, ei vaadi turhia kikkailuja eikä varomisia. Tarviit aika paljon soppaa lisää, että saat paineet yli 1 bar:n, jolloin voit alkaa harkita sitä kuuleriakin, nyt se on lähinnä rahan haaskausta. Kanna nekin rahat mieluummin pumppumiehelle.

Ai niin "pirun" iso kuuleri pudotti paineet 3,8 bar:sta 3,6:een, eli vaikuttaa paineisiin ;D
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: Kellfri
: 17.02.08 - klo:14:12
Siirtoaitoja on tullut hankittua, onhan noi kotia osanneet ja suurin osa on vieläkin yhtenä kappaleena.
Jippii vaunuväittely... Kannan oman korteni Sekoon.

9 vuotta on keväällä Sekoiltu, toinen vaunu menossa.

15 kuution vaaka Seko tällähetkellä, pyöritetään n.100hv:n nelosella, helposti pyörii. Paalirehu ja tietenkin paalikauha.

Vaunuun jää lopuksi n.15-30kg apetta, en pidä onkkelmana.

Yhteinen öljy pitäis löytää valtran N advancen perään ja jd 6920(keppikone)perään. Oliskohan valtra ht60 liian heikkoa jontikkaan. Valtrassa siis takuu voimassa. Jostain olin lukevinani ht 60 olevan shellin donaxksia, onkohan totta?? ja donaxksiahan on  käytetty kai jontikoissa ensi öljynä?? Tai sitte jotain muuta mitä?

*** Miksi yhteinen öljy? Tossahan ei ole mitään ongelmaa, kun laitat Jontikkaan omat öljyt ja Valtteriin HT. Öljynvaihdot ajallaan.
Valtran takuusta jos olet huolissaan, niin Valtran kanta oli ainakin joitakin vuosia sitten, että tippa ei tapa (ja laatikkohan on edelleenkin sama  ;D). Öljyjen sekoittuminen normaalikäytössä on niin vähäistä, että noilla koneilla ei tule mitään ongelmia.

On se melkoisen nihkeetä fentin kauppa,missä lie syy.Ojalakin kovin yrittänyt mainostaa.Ylistykset ylivoimaisuudesta menneet kuuroille korville.Suolahden mötikät menee kaupaksi ilman kehujakin.

*** Syksyllä kun koetin kysellä Fendttiä, niin myyjä pisti leikiksi, ei niitä kukaan osta. Suolahden aakkosia jaksoi kehuskella. Ei varmasti mene kaupaksi, jos niitä ei kukaan myy.
Tuntuu alkavan tämä ikuisuuskeskustelu lämmin vai kylmä kasvattamo. Sattuu olemaan molemmat, kylmässä paremmat luokat, vähemmän rasvaa (sama ruokinta) ja muutenkin terveemmät eläimet.
Työmäärässä mitattuna, varsinkin tällaisena leutona kosteana talvena kylmäpihatto täysin p...stä. >:(

Hevaa kokeillut nurmella,ihan v***ks meni hietamultamaalla ts. sellainen möykkelikkö ettei paremmasta väliä. Koko päivän säätämällä ja erilaisia ajonopeuksia ym. käyttämällä oli uskottava ettei onnistu,ei saa kunnollista kyntöalustaa

*** Sitkeä sissi, mä uskoin aikoinaan jo kolmen tunnin jälkeen ja hain Kvernelandin

 Tai hommaa erimerkkisen koneen,carrier hiukan parempi muttei tosiaankaan hyvä sekään.

*** Catros miehenkin soitin paikalle, sitten yhdessä itkettiin ja naurettiin...
Tätä ketjua kun lukee, niin taidan olla aika Spartalainen (myyjienkin mielestä), ostin viime keväänä 280 nostolaite Taarupin. Kone on pelittäny ihan hyvin, niittoalaa ei ole kuin 130-140ha/vuosi, joten nostolaitekone riittää ihan hyvin.
Tarkemmin ottaen, en ole ajanu tolla koneella kun yhden kierron säätöjä tehdessä. Eläkeläinen niittää sen minkä ehtii, jos ei ehdi niin urakoitsija avuksi, mä vaan paalaan... ja öisin nukutaan.

Tolla hinattavan ja nostolaitekoneen hinnanerolla ostaa monta tuntia niittoa ja silloin on käytössä 6 metriä niittokonetta.

Tollanen niittofilosofia, (konemyyjät ei tykkää tosta).
Sivuja: 1 ... 52 53 [54]