Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 28

Viestit - Doksa

Niin huonot kokemukset on Pohjolan korvauskäytännöstä, että taitaa muutama sukupolvi tällä tilalla vaihtua ennekuin edes tarjousta kysytään.
Kasvintuotanto / Vs: TOS-maksu
: 18.02.15 - klo:19:34
MTK voisi lähettää Hahlille ajantasaisen jäsenrekisterin, niin SKY:n ei tarvitsisi lähetellä niitä turhia laskuja maakuntaan.  :D
Yleistä maa- ja metsätaloudesta / Raisio
: 12.02.15 - klo:16:02
Raisio Oyj se vaan jatkaa liikevaihtonsa pienentämistä. Myös konsernin liiketulos laski edellisestä vuodesta. Raisioagron liiketulos sensijaan nousi. Ensin myydään kaikki liiketoiminta (myös kannattava) pois ja loput lopetetaan, niin eihän mitään muuta ollut odotettavissakaan. Ja tämä kaikki annetaan tapahtua, vaikka MTK:lla on äänistä kymmenisen prosenttia. Osinko sen sijaan nousee. Varsinais-Suomalaiset talonpojat tämän aikoinaan perustivat, mutta juuri heitä Raisio ei enää palvele. Saataisiikohan viimeinkin sinne hallitukseen muitakin kuin jo loppuun kierrätettyjä "johtajia".
juu olis ollu luonnolle aika paljon parempi alkaa maksaa esim. 60€/ha kun ottaa vastaan 5 m3 kanankakkaa. olis tämän meidänkin keskittymän (350 000 munivaa ja 150 000 nuorikkopaikkaa + lihasiipikarjaa muutamasatatuhatta nokkaa 10 km rinkin sisällä) lannat löytäneet paljon uusia osoitteita. ehkä mailta joissa arvot on vielä välttävä-tyydyttävä tasolla.

nyt monet jää ympistä pois ja loimijoen rantamaat saa sen 20 mottia vuodessa.

ymmärrän kyllä ettei tuollaiseen rahaa ole. tai vois olla mut sit se olis muualta pois. naapuri lobbas syystä tai toisesta aika paljon sen puolesta, että vambion/biowakan litku sais levitystuen mut saiko? en oo sitä lannanmultaustoimenpidettä tutkinu.

Satavarmaa, ilman tutkimuksiakin,  on se että kanan kakalla niin kuin muidenkin eläinten kuivalannalla on huiman paljon tehokkaampi maanparannusvaikutus kuin kerääjäkasvipiiperryksellä.

Kaiken lisäksi tämä kanankakka on jo olemassa ja siten käytettävissä heti tänä keväänä. Kerääjäkasvilla menee ensimmäinen kasvukausi "hukkaan".
Löytyyköhän millekään muullekaan Eviran ohjeelle ja määräykselle mitään lainsäädännöllistä pohjaa, kun tästäkin voitiin näin nopeasti pienellä somen painostuksella luopua? Lisäksi tämä osoittaa virkamiehen valtavaa yleissivistyksen puutetta.
Kasvintuotanto / Vs: Hukkakauratarkastus
: 16.09.14 - klo:16:56
Viime kesänä kulkivat tälläkin kylällä ja tarkastivat hukkakauralohkoja. Meille ainakin soittivat hetkeä aikaisemmin, lähinnä siksi kun joutuivat pihan läpi ajamaan. Ei menty mukaan tarkastukselle, kun oltiin poissa kotoa. Edellisenä kesänä oli tukivalvonta ja ne tarkastajat löysivät muutaman yksilön hukkakauran saastuttamaksi ilmoitetulta lohkolta. Naapuri oli ilmoittanut omia lohkojaan voimakkaasti saastuneeksi ja kunnan tyypit halusivat tarkastaa tällaiset lohkot. Saivat varmaan alueelta tällaiset voimakkaat saastunnat pois ja tilastot kauniimmiksi. Samalla kävivät koko naapuruston läpi. Kyllähän niitä sitten punaisella nauhalla koristeltuja kasveja näki tossa kylän raitilla ajaessa. Monen kuukauden kuluttua tuli pöytäkirja.
Tänävuonna ollut kyllä melkoisia nuo sertit.
Steinarissa ainakin pirusti ohraa seassa vaikka paineilmalla siivosin kylvimen ohran jälkeen ja esikasvina ollut vehnää >:(.
Serkkupoijalla prosessit käynnissä kun sertikaura täysin ohra sekulia,oli huomannut jo kylväessä mutta nyt se määrä alkaa vasta kunnolla hahmottumaan.
Paljonko muuten saa olla myyntikaurassa ohraa seassa että kelpaa edes rehuksi :-[.

Se on sitten mielenkiintonen urakka alkaa vänkäämään sertin puhtaudesta liikkeen kanssa. Näytteet tarvis ottaa heti kun saa säkin kotiin. Sen jälkeen tutkia onko vieroja kyydissä ja sen jälkeen tehdä ilmotus pussin myyjälle. Siitä homma etenee pikku hiljaa...

Tässä vaiheessa on turhaa pullikoida koska sertimies on erimies.

Sertifioidun siemenerän rinnakkaisnäytettä säilytetään Eviralla Loimaalla jonkin aikaaa. Eli jos muistat kauppaerän numeron voit pyytää analyysia uudelleen suoraan viranomaiselta, sitten jälkeenpäin korvaukset voit hakea siemenen myyjältä. C2 -viljakasveissa saa 500 g:n näytteessä olla muiden kasvilajien siemeniä 7 kpl. http://www.evira.fi/files/attachments-archived/kasvintuotanto_ja_rehut/siemenet/siemenohjeet/viljakasvien_laatuvaatimukset_26_9_05.pdf
Taitaa olla GMO -vapaat soijat kohta vähissä koko Suomesta ja vähän Norjan lohiltakin.
http://www.taloussanomat.fi/tyomarkkinat/2014/03/28/soijatehtaan-laittomasta-lakosta-jo-neljas-tuomio-30-000-euron-sakot/20144474/12
Yrityksen kannalta lienee kuitenkin olennaisempaa yhteisöverokanta kuin pääomaverokanta.
Ei tullut kiinteistöveroa   :)
Tästä aiheesta oli jo aikaisemminkin ketju: http://keskustelukanava.agronet.fi/agronet/index.php?topic=878.0
Sieltä voi lukea kaikki tiedot, luulot, arvaukset ja muu spekuloinnit.

Yhtiömuoto ei vaikuta yrittämisessä muodostuvaan käyttökatteeseen, joka on kaiken kannattavan toiminnan perusta. Käyttökate ei parane myöskään toiminnan pilkkomisella osiin. Siirtohinnoittelulla saada jokin osa kannattavaksi (näyttämään kannattavalta), mutta kokonaisuus ei siitä muutu.

Viivan alle jäävään erään voidaan sensijaan yritysmuodolla vaikuttaa.

S-ryhmä osaa hinnoitella elintarvikkeensakin.
Viime viikon kauppakuiteista: Täysmaito (Valio) Salessa 1,39 €/l, Täysmaito (Valio) Citymarketissa 1,24 €/l ja Täysmaito (Milbona) Lidl 0,99 €/l.

Ei pidä paikkaansa, alvipalautukset tullu tilille jo,  ja tila tuottaa koko ajan, paskaa....

Tais jo mennäkin ...  8)
Tässä Opelmiehelle tai jollekin muulle sopiva peli. Kannattaa lukea esittely:

http://www.nettiauto.com/opel/omega/6252072
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 28