Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 26 27 [28]

Viestit - Doksa

Agri-Market on tänäkin talvena saanut viljan hinnan nousemaan. Se vastaanottaa käsittämättömän alhaiseen hintaan paikallisvarastoon ja siirtelee sitä sitten pitkin talvea paikasta toiseen, taitaa välillä käydä interventiossakin. Kun vilja lopulta on saavuttanut Agrin omistaman rehuteollisuuden on hinta jo aivan pilvissä. Moni kaveri näissä väliportaissa on tehnyt "tulosta". Lisäksi kaikki rahdit ja muut kulut on lisätty ja viljan hinta on rehuteollisuuden ostajan mielestä noussut. Ja sitten lähtellään kirjeitä maakuntaan, että kohonneiden kustannusten vuoksi joudumme korottamaan rehun hintaa.
Kasvintuotanto / Vs: TOS-maksu
: 02.02.10 - klo:09:49
Boreal Kasvinjalostuksella on ainakin henkilökunta lisääntynyt huimasti:
http://www.inoa.fi/Maatalouden%20palveluja/Boreal%20Kasvinjalostus%20Oy/JOKIOINEN/taloustiedot/128409/
Kasvintuotanto / Vs: TOS-maksu
: 01.02.10 - klo:19:14
Kysyn, kun en tiedä, että minkä tuen ehtona on sertifioidun siemenen käyttö? Eli milloin tarkastaja voi kysellä vakuustodistuksen perään?
Ruotsissa muuten viljelijät ilmoittavat vapaaehtoisesti tos-alansa ja viljelemänsä lajikkeet paikalliselle sky:lle. Vain Suomessa on tällainen systeemi, että viranomaisille annettavissa papereissa ilmoitetaan tietoja myös tällaiselle kaupalliselle toimijalle, joista viranomainen ei ole muuten kiinnostunut.
Vapaa sana / Vs: Mari Kiviniemi...
: 22.01.10 - klo:17:57
Tällä perhepoliittisella logiikalla Jutta ei voi vielä pitkään aikaan ottaa mitään merkittävää pestiä, kun ne lapset on vielä tekemättä. Mikä on tietysti onneksi isänmaallemme.
Kokopäivärahan maksaminen edellyttää yli 10 tunnin matkaa yli 15 kilometrin etäisyydelle kotoa tai varsinaisesta työpaikasta. Osapäiväraha taas edellyttää yli 6 tunnin matkaa. Kokopäiväraha on 36 euroa. Vuodessa on 52 viikkoa, jos on työmatkalla 6 päivää viikossa, saa kokoon 11232 euroa vuodessa. Millaisen kotieläintilan tai viljanviljelytilan toiminta edellyttää tai edes mahdollistaa jatkuvan poissaolon? Verottajan mielenkiinto saattaapi herätä tällaisesta toiminnasta. Päivärahasta ei toki tarvitse maksaa veroja, mutta eivät ne omaa sosiaaliturvaakaan edistä.

Miten päädyit tarjoamaasi hintaan?
Rehujen, niinkuin muidenkin tuotantopanosten hinnat, perustuvat asiakkaan oletettuun maksukykyyn; ei niiden tuotantokustannuksiin.
Sekä palkka että vuokra ovat yhtiölle vähennyskelpoisia menoja.
Palkkatulo saattaa olla kevyemmin verotettu saajalleen kuin vuokratulo.
Yhtiöittämisellä ei saada tuloja lisättyä. Sensijaan käytettävissä olevia rahavaroja, esim. lainan lyhennyksiin, saattaa jäädä enemmän Oy -muotoisessa maatilassa.

Oy:ssä voidaan tehdä kirjanpito mvl:n mukaan ja se voidaan oikaista suoriteperusteiseksi tilinpäätökseen. Tilintarkastajasta riippuu joudutaanko oikaisu tekemään. Myel -maksua maksetaan myös osakeyhtiömuotoisessa maatilassa, joten maksettavasta palkasta (Osakkaalle) ei tarvitse muita eläkemaksuja maksaa.

Minkään päivärahojojen varaan ei kenenkään kannata yksityistalouttansa laskea. Verottajan sivuilta löytyy ohjeet siitä, milloin päivärahoja voidaan maksaa. Muutenkin kannattaa olla tarkkana kuka maksaa kenellekkiin vuokraa tai osinkoa tms. sillä yksityishenkilö/maatila/oy maksavat eri tavalla tuloistansa veroa.

Yhtiöittämisessä kannattaa käyttää asiantuntevaa konsulttia sekä hakea verottajan ennakkopäätös suunnitelmistansa. Toimintamuodon muutoksella tehtävässä yhtiöittämissessä ainoa veroseuraamus on varainsiirtovero. Muita kustannuksia ovat mm. traktoreiden yms rekisteröintimuutokset, kaupparekisterin maksut, tilintarkastajan lausunto, maanmittauskulut (kun asuintontti erotetaan maatilasta) ja konsultin palkkio.

Huonoja puolia ovat muutoksen lopullisuus ja tilinpätöstietojen julkisuus.
Sikatalous / Vs: Ympäristöluvat
: 25.11.09 - klo:13:31
Lue päätöksiä alueellisten ympäristökeskusten nettisivuilta. Saat varmaa tietoa, myös siitä, mistä on valitettu.
Sivuja: 1 ... 26 27 [28]