Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Aiheet - Doksa

Yleistä maa- ja metsätaloudesta / Raisio
: 12.02.15 - klo:16:02
Raisio Oyj se vaan jatkaa liikevaihtonsa pienentämistä. Myös konsernin liiketulos laski edellisestä vuodesta. Raisioagron liiketulos sensijaan nousi. Ensin myydään kaikki liiketoiminta (myös kannattava) pois ja loput lopetetaan, niin eihän mitään muuta ollut odotettavissakaan. Ja tämä kaikki annetaan tapahtua, vaikka MTK:lla on äänistä kymmenisen prosenttia. Osinko sen sijaan nousee. Varsinais-Suomalaiset talonpojat tämän aikoinaan perustivat, mutta juuri heitä Raisio ei enää palvele. Saataisiikohan viimeinkin sinne hallitukseen muitakin kuin jo loppuun kierrätettyjä "johtajia".
Vapaa sana / Kauppalehti tänään
: 30.01.14 - klo:12:51
Kauppalehden takasivulla on tänään kokosivun juttu "Tilojen kannattavuus EU:n häntäpäätä". Maatalouden kokonaispääoman tuottoprosentti on heikompi vain Ruotsissa ja Maltalla. Suora lainaus artikkelista: "EU-aikana etujärjestö MTK on muuttunut näkymättömäksi, samanmielisten suljetuksi klubiksi, jolta puuttuu taistelukyky. Kun vähäiset voimat kuluvat loputtomissa Brysselin kähinöissä, neuvotteluvoima kotimaassa murentuu olemattomiin. Muut elintarvikeketjun osat rehu- ja lannoiteteollisuus, ruokatalot ja kauppa ulosmittaavat vastuksitta maataloudelta kaiken mitä irti saavat."
Miten 4H voi olla mukana näin valikoivassa toiminnassa? Millaisen käsityksen järjestö haluaa antaa nuorille ympäristönsuojelusta? Kerättävä materiaali on kuitenkin rahanarvoista tavaraa ja se myydään jalostavalle teollisuudelle, joka ei varmasti hylkäisi säkkiä missä on "väärä" logo.
Tarkkaan oli lueteltu mikä kelpaa.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uutiset/paauutiset/06/fi_FI/lannoitesakkeja_kerataan_taas_2106/

Pitäsikö viedä "väärää" materiaalia keräyspaikalle!!

http://www.4h.fi/kerhot/tapahtumat-ja-leirit/lannoite-ja-siemensakkikerays/
Teollisuus kerää maaseudulta erilaisia raaka-aineita maksua vastaan ja tekee niillä bisnestä. Viimeisimpänä on erilaisten muovien kerääminen tiloilta. Tilat luovuttavat raaka-aineen ja vielä rahaakin annetaan mukaan. Toinen on raatojen keräily. Tavaran lähettäjä maksaa keräilykulut ja antaa raaka-aineen ilmaiseksi. Myös kannot annetaan metsästä ilmaiseksi ja risut melkein ilmaiseksi. Ja kukakohan on näin meidän kaikkien puolesta sopinut?

On hyvä, että keräilyt on järjestetty. Tiloille muovit ja raadot saattavat olla ongelma, mutta jotkut tuotteistavat ne ja tekevät niillä rahaa. Honkajoki Oy teki teollisuuden ja maatalouden sivutuotteilla yli miljoonan euron tuloksen viime vuonna. Muovin keräilijä saa tehdyllä sopimuksella 1,5 M€ rahaa ja raaka-aineen.

Nämä rahat eivät siis kelpaa viljelijöille?
Sivuja: [1]