Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 5

Viestit - Homer

Iso peukku hänelle,  joka on jaksanut taistella tuulimyllyjä vastaan.  :D
 
Wolfheartscrylle myös kiitokset tiedotuksesta ;)
Yhdellä lihatalolla porsastuotos junnaa samalla tasolla kuin 10 vuotta sitten.

Ilmeisesti sama lihatalo kyseli uusia asiakkaita MT- kautta. Tiedätkö MX tai joku muu mikä hintataso siasta Snellulla on?
Emakkosikalassa on kymmenessä vuodessa tuotanto kehitty julmasti sekä lihasikojen keskipaino on myös noussut.
Nämä selittää hieman ettei tuotanto ole tippunut. Sekä muutama iso sikala lisää rakennettu kymmenessä vuodessa.
Kasvintuotanto / Vs: Pellon hinta
: 22.01.18 - klo:11:49
Vehnän hinta ei voi maailmanmarkkinoilla nousta rajusti mun mielestä, koska siitä tulisi levottomuuksia Afrikassa ja sen jälkeen Välimeren yli matkailu kasvaisi hallitsemattomaksi. Viimeksi kun vehnän hinta pomppasi niin Tunisiassa alkoi levottomuudet jotka levisi nopeasti. Uskon että hinta pidetään vaikka väkisin määrätyssä "putkessa".
25 000 000 E : 50 000 kpl = 500 e . Eli paljon kohua ja vähän rahaa.

Jakoperuste menee niin, että ne jotka onnistuivat hyvin tai todella huonosti eivät saa mitään. Litimärkää puineet saavat sitten tuon kaiken.

Vähiten tuota energiaveronpalautastahan ansaitsevat ne joiden viljat jäivät mätänemään pelloille. Pienin energiankulutus/hehtaari. Vahinko on kuitenkin suurin ??
Eikös tämä raha jaeta myös niile joilla ei viljaa ole,kasvihuoneet,metsäkoneurakoitsijat plus muut urakoitsijat.
Ymmärtääkseni rahojen jakoperustetta ei ole vielä täysin päätetty.
Oletan että se menee niin kuin edellä on kerrottu.
Onko laskentavuosi tämä vai viimevuosi on arvoitus :)
25 000 000 E : 50 000 kpl = 500 e . Eli paljon kohua ja vähän rahaa.
Sikatalous / Vs: Mikä sikaa vaivaa?
: 05.10.17 - klo:20:52
Eli kallis teurastus ja jalostus Suomessa (mm.teurastamot toimii yhdessä vuorossa sekä paljon ylikapasiteettia). Huono markkinointi ulkomaille. Annettu kaupan määrittää hinta millä hinnalla ostetaan lihatuotteet kotimaanmarkkinoilla , menetetty tuotteiden hinnoittelu.
Lihanhinta Euroopan halvinmasta päästä, silloin ongelma on kilpailukyvytön ja tehoton teollisuus kun toimiala ei pärjää.
http://www.lihakeskusliitto.fi/fi/kannattavuus-ja-kilpailukyky-toimittajan-suurennuslasissa/
Sikatalous / Vs: Mikä sikaa vaivaa?
: 08.09.17 - klo:08:52
Jep niin se on .
Sitä sanotaan markkinataloudeksi ;)
Sikatalous / Vs: Mikä sikaa vaivaa?
: 08.09.17 - klo:08:33
"Viljan tai porsaanlihan tuottajan neuvottelukumppani ei ole kauppa. Jos lannoitteiden hinta tai muut kustannukset nousevat, tuottajan on neuvoteltava teollisuuden ja teollisuuden taas kaupan kanssa."

Kyllä kaupan Kari Luoto on aivan oikeassa.
 Turhaan syytetään kauppaa.


http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/kauppa-kommentoi-mt-n-kyselyn-tuloksia-absurdi-v%C3%A4ite-ett%C3%A4-kaupan-pit%C3%A4isi-maksaa-tuottajalle-isompi-osuus-ruuan-hinnasta-1.204730
Sikatalous / Vs: Mikä sikaa vaivaa?
: 28.08.17 - klo:16:47

MX

Juuri näin, sikaloita ei ole rakannettu eikä peruskorjattu 10 vuoteen juuri ollenkaan. Rakannukset ei ole ikuisia ja korjausvelkaa syntyy jatkuvasti.
Uusi sukupolvi kun astuu remmiin 10v heikko kannattavuus jättä sellaiset muistijäljet päähän ettei hevin sikojen pitoa jatka puhumattakaan uuden rakentamisesta.
Teurastamot ovat kiinnostuneita ainoastaan sen hetken vuosineljänneksesn tuloksesta eikä  lihan saatavuus tulevaisuudessa kiinnosta niitä pätkän vertaa, johtajien palkathan ovat sidottuja  sen hetkiseen tulokseen.
Osalla teurastamoista on edessä, kotimaisen sianlihan vähentyessä, Poutun tie. Ostetaan liha ulkomailta ja yritetään saada näyttämään se kotimaiselta.
[/quote]

Jep, näin se menee eli 100 -200 emon tilat on näillä hinnoilla semmoisia että jos sikatalouteen joutuu investoimaan on vaikea löytää jatkajaa. Vielä se että niihin ei pysty palkkaamaan työntekijää mutta jossain vaiheessa muuttuvat työleireiksi, itse en suosittele lapsille sikataloutta ammatiksi. Pidät vuodessa 26 vapaapäivää ja olet viikonloput töissä. Paremman palkan saat kun menet "samoilla ehdoilla "vieraalle töihin.
 Uskon että rakennemuutos tulee olemaan vielä aikamoinen. Pienet karsiutuvat jatkajan puutteessa pois sekä muutama iso konkurssi.
 Toivotaan että joku näkee tässä tilaisuutensa ja ottaa riskin ja rakentaa uutta kapasiteetti. 
Sikatalous / Vs: Mikä sikaa vaivaa?
: 28.08.17 - klo:13:31
Kannattavuudesta sen verran että" Pro Noppanen"kertoi oliko viimevuonna Maaseudun sivuilla että jokuset tekee hyvää tulosta sianlihantuotannossa. Varmasti totta, koska jos katson keskihintaa mitä tilityksestä jää mun käteen, niin se on Suomen keskiarvon alapuolella, silloin jollekkin kyllä maksetaan roimasti yli listahintojen. Atria ja Hk pystyy myös vaikuttamaan siihen mitä tila maksaa rehuista oman rehunmyynnin kautta. Osalle tilosta lihanhinta parempi ja rehu halvempaa , helpottaa tuloksen tekoa jos vaan tuotanto kohdallaan.
  Nautafarmari

    Agronetin kehitysryhmä
    Konkari
    *
    Viestejä: 1582
        Profiili Yksityisviesti (paikalla)

Vs: Tukierojen kasvu johtaa umpikujaan?
« Vastaus #97 : 10.02.09 - klo:13:18 »

    Lainaus
"  Kyllä minä ölen huomannut että maatilat kilpailee keskenänsä pellosta,kotieläntuotannosta, urakoinneista ,vuokrista jne.Eli jos et koko ajan tehosta tuotantoa kehitä maatalouttasi jäät paikollesi se tarkoittaa sitä että sinä voit pärjätä eläkeikään asti mutta seuraava polvi nostaa kätensä pystyyn ja hakeutuu muihin hommiin. Syy oli se että sinä et kilpailut naapurisi kanssa ja tilaltasi ei enään tulevaisuudessa saa toimeen tuloa. Jos sinä laajennat valitettavasti jonkun täytyy lopettaa koska Suomen elintarviketuotanto ei voi ylittää 100%. Kun liityttiin EU:hun tiloja oli 110000 kappaletta nyt niitä on 66000 kpl ei kaun mene kun niitä on 20000-25000 kappaletta.Väität vielä että poistuma on mennyt ilman kilpailua.

    Tuskinpa koskaan tulee tilaluku tippumaan 20 000. "


Muistatko Nautafarmari että aiheesta keskusteltiin 8 vuotta sitten.  ;)
Tuleeko näihin hintoihin vielä "pudotuslisä" esim 50 e /paikka.
 Muistelisin että jos samalla tillalla monta säiliöö eri paikoissa tulee lisähinta.
Olisiko ollut Nesteellä käytössä.
 Eli Nesteen hinta siitä syystä hieman halvempi
Hankkijan ja K-kaupan varaosien hintoihin kyllästyneenä, kyselen linkkiä mistä voisi esim: Jontikkaan tilata varaosia.
Voiko joku suositella varaosakauppiasta esim Saksasta tai jotain maatalouden nettikauppaa josta löytyisi yleisimmät varaosat.
 Vanhoista keskusteluista ei löytynyt sopivaa linkkiä.
Gmo-vapaa, Rypsiporsas, Vastuullinen tuottaminen, Saparosika mitä niitä kaikkia on ollut vuosien mittaan.
Jokaisesta on jäänyt jotain lisätyötä maatiloille mutta silti Euroopan huonoinpia teurashintoja.
Eipä pitäis aina valittaa, mutta kun teuraskuski vaihtaa autoa, samaten rehukuski, teurastamot tekee lisää jalostuskapasiteettia, rehutehtaita syntyy jatkuvasti uusia.
No tarjotaan meille tulevaisuudenuskoa,  lisätöitä sikalassa ja ehkä joskus parempaa hintaa.
Voipi olla että uuden TJ;n piti keksiä jotain "uutta " kun naapurilla on se Kiinankortti.
Mukava näitä on seurailla, millä ne taas vakuuttaa,  maakuntaa tekemään lisää töitä.
Jatkoja odotellaan.....
Sivuja: 1 [2] 3 4 5