Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Katsoin Yle ykköseltä sarjan suomettuneesta Suomesta. Sarjassa kerrottiin kuinka rähmällään Suomi oli vielä -90 luvulla Neuvostoliittoon. Muistelen että -90 luvulla tehtyjen tutkimusten mukaan Itämeren suurimmaksi saastuttajiksi löydettiin Suomen maatalous. Olisiko aika uusia tämäkin tutkimus kun ei enään tarvi sensuroida ja muunnella asioita Neuvostoliiton hyväksi.
Mun mielestä Agronetin keskustelupalstan uudistus on rajusti epäonnistunut. En valita sen enempää, vaan jään palstalta pois, vaikka näitä välillä on ihan mukava lukaista.
Agronetin keskusteluissa lihasikalan omistajat on kertoneet että eivät ota sikoja jos lihan tuottajahinta ei nouse ja viljan hinta on yli 200e tonni. Hk ja A on ollut hiljaa tuottajahinnan noususta mutta kauppa kertoi Mt:mukaan että elintarviketeollisuus ei saa mitään erikoiskohtelua kuivuuden takia. Teurastamot taitavat omien puheidensa mukaan olla niin kuralla ettei apuja siltäkään suunnalta ole mahdollista.Valtiolta ei voi odottaa mitään konkreettista apua.Eli tämän leikin maksajat löytyy tuottaja puolelta.
Kiinnostaa tietää mitä ajatuksia tuottajilla on selviytyä ensi vuodesta? Lopettaminen, emakoiden vähentäminen,välivuoden pitäminen lihasikaloissa vai ottaa velkaa viljan ostoa varten ja pitää tuotanto täysillä(jos ei omat viljat riitä).
Hankkijan ja K-kaupan varaosien hintoihin kyllästyneenä, kyselen linkkiä mistä voisi esim: Jontikkaan tilata varaosia.
Voiko joku suositella varaosakauppiasta esim Saksasta tai jotain maatalouden nettikauppaa josta löytyisi yleisimmät varaosat.
Vanhoista keskusteluista ei löytynyt sopivaa linkkiä.
Gmo-vapaa, Rypsiporsas, Vastuullinen tuottaminen, Saparosika mitä niitä kaikkia on ollut vuosien mittaan.
Jokaisesta on jäänyt jotain lisätyötä maatiloille mutta silti Euroopan huonoinpia teurashintoja.
Eipä pitäis aina valittaa, mutta kun teuraskuski vaihtaa autoa, samaten rehukuski, teurastamot tekee lisää jalostuskapasiteettia, rehutehtaita syntyy jatkuvasti uusia.
No tarjotaan meille tulevaisuudenuskoa, lisätöitä sikalassa ja ehkä joskus parempaa hintaa.
Voipi olla että uuden TJ;n piti keksiä jotain "uutta " kun naapurilla on se Kiinankortti.
Mukava näitä on seurailla, millä ne taas vakuuttaa, maakuntaa tekemään lisää töitä.
Jatkoja odotellaan.....
Kovasti pölistään sianlihanviennistä, mutta toimittajat ei kirjoita mitä ruhonosia sinne menee?
Hk vie ilmeisesti Rypsiporsaan lihaa .
Onko muu liha suolia , lihaa , luita vai koko ruhoja?
Onko tarkoitus viedä kontillinen vai laivalasteittain?
Mietinpä vain että aikamoinen vienti pitää olla että sillä on vaikutusta tuottajahintoihin.
Kyselisin aggregaateista voiko niitä käytettynä ostaa jos se on seissy hallin nurkassa muutaman vuoden?
Eli kuuluuko niitä käyttää muutaman kerran vuodessa ja jos niistä menee jotain rikki niin mitä?
http://kauppa.pelma.fi/epages/27082010-1135.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/27082010-1135/Products/1034/SubProducts/5838103436Etsin työhaalareita josta ei etupuolelta menisi heti vesi läpi. Löysin ainoastaan Pelmalta mut toi hinta hirvittää.
Tiedättekö muita halvempia vastaavia haalareita ?
Voisiko joku kertoa enemmän mistä on kyse? Markkina alue on kai pohjoismaat sekä venäjä, mutta mitä tuotteita sieltä pitäisi tulla sekä kuka tälläistä rakentaa. Kun kyseessä on 100 työpaikkaa pitää olla aikamoinen systeemi,
Onko tässä Sarvapään aloitus eduskuntavaaleihin koska 24000 ääntä ei riittänyt Brysseliin?
Kysellääs millaisia raatokontteja tiloilla on ja miten ne ovat kestänneet?
Homer lainasi omaa tekstiänsä
Kyllä minä ölen huomannut että maatilat kilpailee keskenänsä pellosta,kotieläntuotannosta, urakoinneista ,vuokrista jne.Eli jos et koko ajan tehosta tuotantoa kehitä maatalouttasi jäät paikollesi se tarkoittaa sitä että sinä voit pärjätä eläkeikään asti mutta seuraava polvi nostaa kätensä pystyyn ja hakeutuu muihin hommiin. Syy oli se että sinä et kilpailut naapurisi kanssa ja tilaltasi ei enään tulevaisuudessa saa toimeen tuloa. Jos sinä laajennat valitettavasti jonkun täytyy lopettaa koska Suomen elintarviketuotanto ei voi ylittää 100%. Kun liityttiin EU:hun tiloja oli 110000 kappaletta nyt niitä on 66000 kpl ei kaun mene kun niitä on 20000-25000 kappaletta.Väität vielä että poistuma on mennyt ilman kilpailua.
Nautafarmari epäili
Tuskinpa koskaan tulee tilaluku tippumaan 20 000.
Tämän päivän Maaseudun Tulevaisuus kertoi että viime vuonna sukupolven vaidoksia tehtiin 860 kappaletta.Jos ajatellaan että isäntä pitää tilaa 30 vuotta ja jättää tilan seuraavalle polvelle niin eikö se tarkoita että parhaassa tapauksessa tiloja on 30X 860=25800. Nautafarmari oli oikeassa ettei tilamäärä tämän hetkisellä vauhdilla tipu alle 20 000 maatilan.
Lisäksi neuvottelijat ehdottavat, että sika- ja siipikarjatalouden kolmivuotinen kehittämisohjelma käynnistetään. Ohjelman tavoitteena on tarkastella sika- ja siipikarjasektorin tilannetta muuttuneessa toimintaympäristössä ja löytää keinoja parantaa kotimaisen sika- ja siipikarjasektorin tulonmuodostusta, kannattavuutta ja kilpailukykyä muun muassa tutkimuksen ja viljelijöitä koskevan neuvonnan ja koulutuksen avulla.
Tässä oli lainaus sika- ja siipikarjatalouden tuista. Lainattu MMM-sivuilta.
Voisiko joku kertoa, mitä edellä oleva kirjoitus käytännössä tarkoittaa? Toivottavasti ei koulutusta koulutuksen vuoksi. Eikä taas perusteta toimikuntia selvittämään ongelmia. Vai olenko tulossa pessimistiseksi?