Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 3 4 [5]

Viestit - Homer



Kyllä minä tajuan, mutta minusta tuntuu, ettet sinä oikein tajua markkinoista ja hintojen muodostumisesta yhtään mitään ....
Asiat ei ole noin mustavalkoisia, eikä markkinat toimi noin kuten kuvittelet.

Tosiasia vaan on, että brändi kilpailee ja kaikki jotka toimii saman brändin alla on yhteistyökumppaneita, ne syö samasta kattilasta.

Tottakai on suuri riski hankkia lihaa vain A/B alueelta, miksi jättää kilpailijalle joitain omia alueita, joihin ei kilpailua uloteta ????
Sehän on typeryyttä ....

Ajattele jos esim. autojen maahantuoja toimisi samoin, emme myy bemareita C-alueelle ....
Koska siellä on omat toimijat ????
[/quote]


Hienoa Jakke, että sulla riittää tarmoa ja rautalankaa selvittää asioita. En voi uskoa ,että joku voi tosissaan ajatella esim. kilpailusta ettei sitä ole.
Kumpi Emo-Heikki on, yrittäjä vai tuottaja? Ilmeisesti tuottaja, vain niin voin ymmärtää hänen ajatuksia.
Silloin ymmärränkin senkin emo-Heikki, että olet brändi-asiassa yhteistyökumppani: sinä tuotat halpaa raaka-ainetta ja Atria antaa voitot osakkeen omistajille.
Sikatalous / Vs: Porsaan herkku
: 10.02.09 - klo:19:53
Viljanhinta on tullut alaspäin,koetetaan onnistuuko rehujen hinnan tarkistus täällä.
Siispä kaikki hinnat ALV 0 sekä ILMAN rahtia!

Porsaan-Herkku 329
Ovr Mixer         395
Tiineen Herkku
puolitiiviste      356

Voipi olla että täytyy vaihtaa rehufirmaa.Millaisia hintoja sieltä löytyy?
]
 
Jos sinä laajennat valitettavasti jonkun täytyy lopettaa koska Suomen elintarviketuotanto ei voi ylittää 100%. Kun liityttiin EU:hun tiloja oli 110000 kappaletta nyt niitä on 66000 kpl ei kaun mene kun niitä on 20000-25000 kappaletta.Väität vielä että poistuma on mennyt ilman kilpailua.


Tuo on kyllä aivan uusi näkökanta minullekin.
Oman käsitykseni mukaan, jotta tuotantomäärät pysyisi nykyisellään ,jonkun täytyy laajentaa, koska niin moni lopettaa.
Jos kilpailulla ajaisit naapurisi tilan lopetukseen, niin mitä luulet saisitko siltä, sen pellot laajentaaksesi?  Etenkin maataloudessa aika tärkeätä säilyttää naapurisopu kyläläisiin, juuri toiminnan varmistamisen vuoksi. Olisi turha pyytää ihmisiltä allekirjoitusta vuokrasopimuksiin, tai raktorin vetoapua suosta, jos ne ensin itse olisi ajanut nurin. Maatalous on yritystoimintaa, mutta vahvasti riippuvaista toisista ihmisistä, ja niiden tuesta. Ei kukaan niin tyhmä ole, että omalle puukottajalle, lisää puukkoja antaisi.
Nykyiseen tilakokoon, ei varmasti oltaisi päästy verisellä kilpailulla, ja kaikki sillat polttamalla. Ja kyllä väitän: Maaseutu on autioitunut, ja tilojen määrä laskenut nykyiselle tasolleen ilman minkäänlaista keskinäistä kilpailua. Lopetuksesta seurannut laajennus, eikä päinvastoin.



Paalinpyörittäjä oli oikeassa,Bartin isähän täällä.
Korjaus edelliseen ,piti sanoman kotieläintuotanto eikä elintarviketuotanto.
Onnittele itseäsi olet sellaisella alueelta kotoisin että voit ostaa ja vuokrata peltoa ilman kilpailua!  En ole puhunut naapurin selkään puukottamisesta vaan realiteeteista mihin suurin osa tiloista joutuu paneutumaan ennemmin tai myöhemmin.
Muuten olen sitä mieltä että maatalous ei ole yritystoimintaa kun vain osalla tiloista. Maataloustuottajia kyllä riittää.
]

Lainaus Emo-hessulta
Ainoa sarka missä maajussit oikeasti voi kilpailla toisiaan vastaan, on tämä urakointi konepuolella, siinä halvimman tarjouksen tehnyt saa urakan ja tarjouksen hävinnyt ei saa mitään, mutta urakointi tuskin on sikaloilla kovin suuressa osassa tilan toiminnassa, taitavat olla enempi ostajia kuin myyjiä urakoinnissa.
Itse olen C-alueella ja tiedän kyllä, että maatalous on yritystoimintaa, eikä se mitään muuta olekkaan. 


Kyllä minä ölen huomannut että maatilat kilpailee keskenänsä pellosta,kotieläntuotannosta, urakoinneista ,vuokrista jne.Eli jos et koko ajan tehosta tuotantoa kehitä maatalouttasi jäät paikollesi se tarkoittaa sitä että sinä voit pärjätä eläkeikään asti mutta seuraava polvi nostaa kätensä pystyyn ja hakeutuu muihin hommiin. Syy oli se että sinä et kilpailut naapurisi kanssa ja tilaltasi ei enään tulevaisuudessa saa toimeen tuloa. Jos sinä laajennat valitettavasti jonkun täytyy lopettaa koska Suomen elintarviketuotanto ei voi ylittää 100%. Kun liityttiin EU:hun tiloja oli 110000 kappaletta nyt niitä on 66000 kpl ei kaun mene kun niitä on 20000-25000 kappaletta.Väität vielä että poistuma on mennyt ilman kilpailua.

Mielestäni tilaa ei voi käsitellä kokonaisuutena laskelmissa.Taloudellisesti on kestämätöntä paikata puunmyynti tuloilla kannattamatonta sikataloutta.Miten muuten voit tietää mikä tilallasi tuotaa ja mikä tuo tappiota ellet erottele metsän , pellon , kotieläintuotannon jne..
Emo-heikki kysyi asiaa Jakkelta ,mutta ajattelin kommentoida asiaa.
Jos olet huomannut olemme EU:n jäseniä. Tässä järjestelmässä tavaran liikkuminen rajojen yli on vapaata eli kilpailemme tanskalaisen kanssa samoista markkinoista (eli he eivät hyväksyneet meidän yksimahaisten tukea). Koska heillä ei ole mitään tukia sioilla. Meidän tuki valui molempien teurastamojen kautta Ruotsiin ,koska sieltä ostettiin kaikki mahdolliset "nakkikioskit "mitä oli kaupan ja tanskalaiset jäi nuolemaan näppejänsä.
Kysyit miten tilat kilpailee keskenänsä, aivan samalla tavalla kuin tanskan maallakin ne kilpailevat. Jos et ole sitä vielä huomannut että jako maataloudessa on jo tehty olet auttamattomasti myöhässä. Ota mallia Tanskasta koska niin meilläkin tulee käymään rakennekehityksineen sekä konkurseineen .
 Ilmeisesti C alueella ei ole vielä huomattu että maatalous on yritystaloutta ,halusimme tai ei ,  mutta meidät ajetaan siihen. Yritystaloudessa kilpaillaan keskenään. Toivottavasti nyt ei käy niin että konkursiin  joutuu viimeksi investoineet tilat .
Tarvitseeko rautalankaa vääntää tarkemmin?     
Vapaa sana / Vs: Maatalouskanisteri
: 05.02.09 - klo:14:04
Ettei mentäisi aiheesta kovin paljon sivuun, sekä poliittiseen haukkumiseen.
Olen ymmärtänyt niin, että Suomen säädökset esti viennin Venäjälle. Siat piti  teurastaa Eviran hyväksymassä teurastamossa,että saisi tuen. Ilmeisesti sellaista teurastamoa rajan pinnassa Venäjän puolella ei ole. Käsittääkseni tämä tuki asia ei ole enään esteenä viennille.
Korjatkaa jos olen väärässä! 
Vapaa sana / Yksimahaisten tuki
: 04.02.09 - klo:21:42
Lisäksi neuvottelijat ehdottavat, että sika- ja siipikarjatalouden kolmivuotinen kehittämisohjelma käynnistetään. Ohjelman tavoitteena on tarkastella sika- ja siipikarjasektorin tilannetta muuttuneessa toimintaympäristössä ja löytää keinoja parantaa kotimaisen sika- ja siipikarjasektorin tulonmuodostusta, kannattavuutta ja kilpailukykyä muun muassa tutkimuksen ja viljelijöitä koskevan neuvonnan ja koulutuksen avulla.

Tässä oli lainaus sika- ja siipikarjatalouden tuista. Lainattu MMM-sivuilta.
 
Voisiko joku kertoa, mitä edellä oleva kirjoitus käytännössä tarkoittaa? Toivottavasti ei koulutusta koulutuksen vuoksi. Eikä taas  perusteta toimikuntia selvittämään ongelmia. Vai olenko tulossa pessimistiseksi?
Vapaa sana / Vs: Maaseudussa vankkaa asiaa
: 04.02.09 - klo:13:20
Sianlihan hintaa voisi tarkkailla myös sonninlihan hinnan kautta.Suomi on korkean kustannusten maa. Omavaraisuusaste sonninlihassa on käsittääkseni reilusti alle 100%. Katselin taulukkoa sonnilihan hinnasta viiden vuoden jaksolta. Taulukosta näki että puolet ajasta Suomessa maksettiin alle EU:n keskihinnan.Olettaisi että alituotanto alueella lihasta maksettaisiin enemmän. Mielenkiintoista on katsoa myös emakon lihanhinnan vertailua EU vastaan Suomi.
Jos joku väittää että tuki ei vaikuta lihanhintaan niin voin olettaa että hän ei ainakaan itse tuota teuraseläimiä
Anttila voisi lopettaa sen populismin etteikö olisi yritetty parempaa hintaa markkinoilta.Käsittääkseni pohjanmaalta yritettiin viedä sikoja Venäjälle että saataisiin lihasta parempaa hintaa. Ministeriö taisi pistää kapuloita rattaisiin.
   
Vapaa sana / Vs: Maaseudussa vankkaa asiaa
: 03.02.09 - klo:13:21
142 tuki jatkuessaan ei alenna 141 alueen hintoja koska tuottajat kipailuttavat ostajia myös c- alueella pakostakin koska tilojen velkataakka on alueella suurempi.
Kirjoitti ystävämme jopihopi.

Investointituet eivät ole olleet mitään maataloustukea, vaan pankki- ja teollisuustukea. Tuotantotuki on ollut elintarviketeollisuustukea.

Oletko koskaan miettinyt, kuinka tuki on vaikuttanut hintoihin? Kuivureiden hinnat nousivat investointituen tullessa, raatokontin pystyy ostamaan puoleen hintaan ilman investointitukea, pankin marginaaleihin tuli maatalouslisä. Myimme Euroopan halvinta sianlihaa pitkään, koska teurastamo laski lihan hinnan niin, että tuki + lihan hinta = eurooppalainen sianlihan hinta. Teurastamot ovat osakeyhtiöitä ja ne haluavat ostaa lihaa niin halvalla kuin mahdollista. Eli tuki + lihan hinta. Valitettavasti vain toinen ei saa sitä tukea...

Sivuja: 1 ... 3 4 [5]