Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 5

Viestit - Homer

Ennen kuin haet käytettyä niin tarkista minkä hintainen on Jukka propelli.
Kiitos. Itse kävin puolitutulla maatalouden kirjanpito expertillä (muuten olen hoitanut kirjanpidon itse) muutaman tunnin konsultaatiossa, ku  exit oli jo käynnissä. Olis pitänyt käydä vuotta, kahta aikaisemmin, . Oma mielipiteeni on, että tuo verotus expertin konsultaatio on tärkein osa tiedon hakua, muu kyllä sujuu sitten omin avuin.
[/quote

Voitko tarkentaa mitä olisit tehnyt toisin?
Onko kukaan selvittänyt mistä tulee keskihinta 2.1euroa. Jos olen oikein ymmärtänyt niin Atrian ja Hk: tuottajat ei saa tällähetkellä 2.1 euroa lihakilosta. Pistehinnoittelusta en tiedä kuinka paljon sitä on  näillä firmoilla. Onko siinä rahti mukana vai miten se lasketaan.


Eu tuoreimman tilaston mukaan porsaan keskihinta EU:ssa oli viime viikolla 48€ ja sianlihan keskihinta 1,99 €. Saman tilaston mukaan porsaan hinta suomessa oli 42,6€ (nousua vuodessa 9,2%). Lihan hinta reilu 2,1€, nousua vuodessa reilu 30%.

https://agriculture.ec.europa.eu/system/files/2022-07/pig-weekly-prices-eu_en_0.pdf
[/quote]
Tsemppiä MX:lle. Emakoita on niin paljon pois tuotannosta että jo talvella tulee porsaista pula, mutta eipä se auta tähän hetkeen.
 Ylituotannosta ei tarvi enään murehtia. Hemmiläkin itki jo etukäteen että mistä saadaan HK:lle lihaa tulevaisuudessa. Atrian tj ilmoitti että jopa 30%lihanhinta on noussut, voipi herrat olla tyytyväisiä,maakunta on lypsetty tyhjäksi ja rakennemuutos otti aikaloikan eteenpäin alkutuotannossa.
Eipä käy katteeksi hallintoihmisiä jotka istuu kaksilla rattailla ja koettaa selittää että tää sikatalous on tulevaisuuden ala.
Kasvintuotanto / Vs: Kevätkylvöt 2022
: 20.05.22 - klo:16:15
Miten on, jyräättekö pellon jotta kosteus jäisi maahan? Jos on kylvetty kylvökoneella jossa on pyörät takana.
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.1802122

Karhinen sanoi ettei maatalous ole uudistunut. Voi olla että hetken päästä uudistusta tulee niin että muutama pankinjohtaja saa pukea haalarit päälle ja ruveta johtamaan sikalaa :)
Alla alkuperäinen haastattelu.

https://radiosun.fi/2022/02/21/vuorineuvos-reijo-karhinen-maatiloista-sailyttamisen-arvoisia-ne-joilla-on-osaamista-ja-riskinottokykya/
Katsoin Yle ykköseltä sarjan suomettuneesta Suomesta. Sarjassa kerrottiin kuinka rähmällään Suomi oli vielä -90 luvulla Neuvostoliittoon. Muistelen että -90 luvulla tehtyjen tutkimusten mukaan Itämeren suurimmaksi saastuttajiksi löydettiin  Suomen maatalous. Olisiko aika uusia tämäkin tutkimus kun ei enään tarvi  sensuroida ja muunnella asioita Neuvostoliiton hyväksi.
Sikatalous / Vs: Mikä mättää.
: 25.11.19 - klo:18:16
http://www.nordecon.com/referenceet/ekseko-sigala-i1167

HK:n omistama sikala, kuudessa kerroksessa,Viron Viljandissa. Ekseko nimeltään.
Yleistä maa- ja metsätaloudesta / Agronet
: 16.03.19 - klo:12:56
Mun mielestä Agronetin keskustelupalstan uudistus on rajusti epäonnistunut. En valita sen enempää, vaan jään palstalta pois, vaikka näitä välillä on ihan mukava lukaista.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: HK Scan
: 23.02.19 - klo:22:51
Missä hinnoissa on naudanliha satamassa  ? Saako samanlaista tilastoa kuin viljalla löytyy ?

Voisin kysyä missä hinnoissa lihakilo on kun lähtee teurastamosta. Teurastetaan yhdessä vuorossa ja lakkoillaan heti kun on jokin syy. Euroopassa käsittääkseni teurastamot pyörii kolmessa vuorossa. Eli kirveellä on paljon töitä ennen kuin pärjätään eurooppalaiselle lihalle hinnoittelun osalta.
https://pns.fi/sodeca-finland/

Omaan hakekattilaan löytyi puhallin tuolta.

[/quote]

Voihan maatalousyrittäjäkin siirtyä kuukausimenettelyyn oma-aloitteisissa veroissa. Eikös maatalousyrittäjänkin ole hyvä kirjata tositteet reaaliajassa ja seurata kassavirtaa niin tällaista ongelmaa ei synny.
[/quote]

Jos tilalta myydään eläimiä jossa veroprosentti on 24 ja ostetaan rehuja jossa veroprosentti on 14 niin se tuottaa joka kevät ongelmia ellei ole pystynyt säästämään tuota erotusta. Meidän oli pakko siirtyä kuukausimenettelyyn koska silloin pystyi seuraamaan kuukauden erissä alv;ta sekä verotusta. Suosittelen muillekin.
Olipas asiallista pohdintaa Viljolta. Kiitos ja mukavaa Joulua.
Agronetin keskusteluissa  lihasikalan omistajat on kertoneet että eivät ota sikoja jos lihan tuottajahinta ei nouse ja viljan hinta on yli 200e tonni.  Hk ja A on ollut hiljaa tuottajahinnan noususta mutta kauppa kertoi Mt:mukaan että elintarviketeollisuus ei saa mitään erikoiskohtelua kuivuuden takia. Teurastamot taitavat omien puheidensa mukaan olla niin kuralla ettei apuja siltäkään suunnalta ole mahdollista.Valtiolta ei voi odottaa mitään konkreettista apua.Eli tämän leikin maksajat löytyy tuottaja puolelta.
Kiinnostaa tietää mitä ajatuksia tuottajilla on selviytyä ensi vuodesta? Lopettaminen, emakoiden vähentäminen,välivuoden pitäminen lihasikaloissa vai ottaa velkaa viljan ostoa varten ja pitää tuotanto täysillä(jos ei omat viljat riitä).

Sivuja: [1] 2 3 ... 5