Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 45 46 [47]

Viestit - redbullEuroopassa on nyt viimeisen 10 vuoden aikana opittu syömään häränpihvilihaa a'la Brasilia. Siellä käytetään pääsääntöisesti Brittirotuja ja lihan laatua luokitellaan myös marmoroinnin osalta. Vaikutus mieltymysten muutoksena näkyy Anguksen suosiossa UK:ssa ;)

http://www.stackyard.com/news/2008/11/beef/02_beef_herd_data.html

Ranskalaisrotujen hurja vähentyminen ja Anguksen tasainen nousu voi kieliä tapahtuvasta muutoksesta pihvilihan kulutuksessa, mutta myös laadun arvostuksesta. Ehkäpä myös kertoo emotalouden kannattavuudesta..... :'(

>>>Ei varmaan yhden ja kahden vuoden tilasto vielä paljon kerro missä mennään, jos nousua on ollut lähes 40 vuotta....Ei se rasva sitä laatua siihen tee oli sitä päällä tai sisällä. On koittanut uusi aika ja pikapuoliin pystytään geenikartoituksella valitsemaan sonnit, joiden jälkeläisten liha parasta ja siellä ajan teema on (tendergene) näitä geenejä tutkitaan kuumeisesti ja joissain roduissa geeni esiintyy useammin kuin toisissa. EI sillä naudan valkoisella kovalla rasvalla ole mitään tekemistä liha syöntilaadun kanssa, siitä tehdään kynttilöitä ja saippuaa. Joskus (jouduttuani) kyllä sellaista syödessä jää ikävä talinen tunne hampaisiin...
Voi ristus

Se säiliö on suurempi kuin navetta, eli navetan ulkopuolla on sekoitus ja pumppausaukko/aukot. Liete menee säiliöön normaalin kaasulukon/pudotuskaivon kautta.

Kyllä edelleen puoltaa paikkaansa jos on ymp luvassa kattamispakko, maaperä vaatii paalutuksen yms, on edukkaampaa paaluttaa lietesäiliö ja tornisiilo kuin rehuvarasto, navetta, lietesäiliö yms... paljon nelijöitä

verhoseinä verhosinä verhoseinä verhoseinä verhoseinä verhoseinä verhoseinä verhoseinä verhoseinä verh

Joopajoo. Käytiin parissa tuommosessa paskakaivonkatteessa jenkeissä, oli verhoseinät. Hiehokasvattamo. Ja kolme pykälää huonompi ilma kuin avokouruhalleissa tai edes täkäläisissä hikipunkkereissa 20 asteen pakkasella. Siinä tuhannen hiehoa ja isäntä kertoi keskipoikimakerran olevan nyt alempi kuin koskaan...

>>>Eräs sellaisen paskakaivonavetan omistanut kertoili, et kalusteet pepuuntui alle 10 vuoteen..Mikäs siinä jos saa sit taas investointitukia, niin voihan ne vanhat ulos kantaa, jos ei aika muuten kulu...ja laittaa haponkestäväst seuraavat...
Vapaa sana / Vs: S-L Anttila uutisissa
: 22.01.09 - klo:12:46


Juu, investointitukia pitääkin myöntää, jotta tuotanto lisääntyisi vielä kovempaa vauhtia  :D :D :D...rangaistus tulaa aina AB-alueelle  >:( >:(

S-L  kiemurteli Atria-HK kysymyksessä, lihaa ostetaan ristiin etelästä ja pohjoisesta...erät ovat kuitenkin marginaalisia.
[/quote]
>>>JUSSILLA aukkoja tiedoisssa tai harjoitat älyllistä EPÄREHELLISYYTTÄ...Sikaa ajetaan niin s..nasti c-alueelta vorssaan ja HKN nautaa tulee 60% C-Alueelta. Mitähän siihen pitäis HK;n c-alueen tuottajana ajatella, jos luottamusmiehet kovasti puuhakkaana c-alueen tukea järsimässä ja kuitenkin hankinta sieltä kiinnostaa.....
Vapaa sana / Vs: AB vai C
: 19.01.09 - klo:22:33
Juttu on levinnyt kulovalkean tavoin . Taitaa tavoitteena olla sekaannus tuottajien riveihin ja tukileikkuri sen jälkeen .

Talon Jussin tahto toteutuu
Talonjuicen sais nussia uudestaan ja ampua täkille....

Eiköhän olisi aika "ryhdistäytyä"  8)
http://www.youtube.com/watch?v=9hQAO8QTnG8&feature=related
Vähemmän puhetta, enemmän toimintaa.

NIIMPÄ...Pitää varmaan POHJANMAALTA laitta MIEHIÄ sinne Bryssälään asialle
http://www.youtube.com/watch?v=K_NxgYBFCjM


Vapaa sana / Vs: maitotuet A/B
: 19.01.09 - klo:07:57


http://www.fmi.fi/saa/tilastot_72.html
tuolta löytyy kaikki tilastot lämpösummasta ja kasvukauden pituudesta.
 >>>Mikä kaikkein ihmeellisintä, niin vettäkin tulee aika hyvin sinne a-b alueelle kasvukaudella..Haihtuminen kaiketi suurempaa siitä lämmöstä johtuen jos ei heinä kasva. Aika selkeästi myös nähtävissä harjualueiden vaikutus..Virttaankangas,Salpausselkä,Suomenselkä...
[

 Löytyykö Lappeenrannan tai Joensuun lähistöltä firmaa joka tekee vanteita? Nekin kai olisi uusittava..  ;D
[/quote]

Mä tein vanteet ite. Missään en oo viälä niin hyvää tiliä tehny niin vähällä työllä ku siinä. Hae joltain rengaspajalta rikkaiden rahtareiden raatovanteita (22,5x 385) ja rälläkällä ne halki ja valssautat leveämmän kehän sinne väliin. Oikea leveys on sentti alle siitä kumin sisäkantista mitattuna, niin et tarvii niit sisärenkaita...
Vapaa sana / Vs: maitotuet A/B
: 18.01.09 - klo:23:40
 tukkee? Annetaan pohjoiselle tuelle rauha ei se ainakaan leikkaamalla A/B aluetta lämmitä! 1.5 vuotta sitten maitokiintiö maksoi C- alueella 50-60 sent.  A/B alueella 2-8 sent. erotus 40 sent.

No ajatellaanpa tilanne siten että on rakennettu robotillinen navettaa..Investointituet kyllä samanlaiset.MUTTA molempien on pitänyt hankkia es. 500000 l kiintiötä, (eiks se ollu ehto kansalliselle tuelle ja Inv.tuelle??) Onhan se lähtökohtaisesti aika vankasti investoinnin jälkeen pönkätty paremmin siellä eteläs ku pohjoises, vai häh! Laskeppa ny HerraHeinämäenherra jos oot kynämiehiä kaunko kauemmin se kestää 600 tonnin pihatto maksaa tällä erolla suhtees etelä vs.pohjonen? 
Vapaa sana / Vs: Terkkuja Huittisita
: 17.01.09 - klo:12:26
[Miksei käy? Siksi koska jos elintarviketeollisuus ei saa voimakkaasti subventoituja raaka-aineita niin se menettää kilpailukyvyn, ei voida enää hassata rahaa Venäjälle tai Ruotsiin.

Ei siinä ulkomaisessa bisneksessä mitään mörköä pitäisi mielestäni olla, jos emme me ole lähialueilla aktiivisia, niin siellä on joku muu. Maailmalla on vaikka kuinka paljon esimerkkejä siitä mitä lähialuemarkkinoiden menettäminen tarkoittaa käytännössä isäntämaan tuotannolle. Onko meillä jokin sellainen viisaus omassa ketjussa jolla esim. juuttien ja jenkkien vyörytys Venäjän kautta padotaan. Suomi on läpikulkumaa itämarkkinoihin nähden. Jos sieltä idästä joskus saadaan voittoja kotiin, niin kyllä siitä löytyy osuuspääomankorolle kummasti pönkkää. Se mitä HK;N Ruotsin valloitukseen tulee ei ollut ihan niin kuin ko. firman maanviljelysneuvokset sen antaa ymmärtää...Se kuka siellä oli ensin kauppoja hieromassa ei ollut HK, (SM kauppa) mutta kuvio mitä siinä oltiin rakentamassa, (pilkkoa koko lafka) olisi ollut kaikille kaupoissa mukana olleille tahoille ehdottomasti parempi kuin nyt toteutunut. Varsinaisessa-suomessa oli kuitenkin hiukan uhoa päällä ja innokas mainospelle ruorissa ja kivillehän se sitten meni..
 
Tiedätkö mitä? Tästä asiasta olen aika lailla samaa mieltä.

Olen myös siitä samaa mieltä, että on hiukan lapsellista ja naiviakin vannoa sen uuden pankin ometan edustalla, siitä jokapäiväisestä syömisestä ja kuluttajan halusta tehdä sitä taikka tätä. Valtaosa tavallisesta kuluttajasta ei paljon perusta siitä, mitä se suolentäyte on, kunhan se vaan on halpaa. On tärkeämpää päästä joka vuosi lappiin ja Thaimaaseen ja ei silloin voi paljon kotimaista tuotantoa ylenmäärin pönkätä, ainakaan hinnan muodossa..
   
muutamasta kirjoituksestani on todennäköisesti rivien välistä ja joistakin vähän suoremminkin voinut lukea mitä mieltä olen viljelijäomisteisten osuuskuntapohjaisten pörssiyhtiöiden viimeaikaisesta kaikkia lihantuottajia hyödyttävästä toiminnasta. Voisin kirjoittaa asiasta pari A4:sta ihan perusteltua asiaakin mutta en nyt viitsi sitä keskustelua aloittaa, sille on toinen aika ja ehkä paikkakin. Todettakoon vain että tänne on ajettu Tanskan malli eli suuret yksiköt ja tehdasmainen tehokas tuotanto. Eli yritetty saada suurtuotannon edut. Tähän on ohjattu mm määrälisillä ja pistehinnoilla (sopimuslisä) isoille yksiköille. Nyt sitten kun poistetaan tehotuotantoon täysin kuulumaton asia eli tuet ja pitäisi ihan oikeasti pärjätä samoilla ehdoilla Tanskan kanssa mikä on ollut ajetun rakennemuutoksen ainoa seuraus niin sitten ollaan ihmeissään kun lihasta tarttis tiloille jotakin maksaakin. Mutta tosiaan aiheesta voisi kirjoittaa enemmänkin, ehkä joku toinen kerta. Tällä erää on tosiaan kyse myös pitkälti siitä että pörssiyhtiöt HK ja Atria asetetaan eri asemaan.
Kuinka niin eri asemaan? Hehän hankkivat ainakin sianlihaa koko maasta. Ainakin HK kovasti aktiivisesti sikasuoralla pörrää ja hinnat on aika tasan. Itälällähän tietysti on huoli siitä kuinka HK pärjää, koska on tulossa eurovaalit ja maksumiehiä kampanjaan tarvitaan. Kerroinkin siitä jo toisessa blokissa, että "brysselinkäytävillä" oli tavattu syytingillä olevia maanviljelysneuvoksia lobbaamassa komissaaria ja varmastikkin samalla reissulla suunniteltiin tulevien vaalien sponsorointia. On kuitenkin aika surullista että politiikko ryhtyy yksien vankkurien hevoseksi ja siitä tietysti äänestäjät vetävät omat johtopäätöksensä. 

Miten minulla on sellainen muistikuva että välittömästi kun C-tuen ratkaisu tuli joulukuussa julki niin Satakunnan Kansan haastattelussa joku HKn johtaja olisiko ollut Leija välittömästi ilmoitti että he ajattelevat alueensa viljelijöitä ja tuovat sitten raaka-aineensa ulkoa jos tiloille tarttis jotakin maksaakin. Tuottajien parasta ajatellen kyllä.

Tarkoittaa käytännössä että on valittu PORTIN tie...Onko osuuskunta unohtanut ketkä sen omistavat??

Jos lanta ja virtsa varastoidaan samassa altaassa, niin eiks se sitten on liete?  ???
En mä osaa epäillä etteikö pelaisi, jos vinokuivikepohja ja niukasti turvetta käytössä. lippaa ne paskat sinne pönttöön ja antaa sade ja räystäsvesien lantrata se kökkökasa, niin varmasti tulee liete.
Hyvää täs on se, että jos vaikka luomussa, niin laitumien lannoitus lietevehkeillä sijoittaen varmistaa laitumien riittävyyden..Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen jos lietepönttö jo olemassa..
[quote
Eco ajolla olis tulos ollu ihan eri.
[/quote]Joo,massikalla olis voinu kulutus tippua 5l mutta menomatkan aika lisääntyny 20min ;D ;D
[/quote]

Ei se ajonopeus mihinkään puttoo, moottorin kiarrokset vaan on alemmat.
Niin mutta kun mansikki ei jaksa...Oli kans kokeilla joku 7485 variaattori ja en oo kyllä vetelämmällä vehkeellä ajanu kun se oli ja vaikka mitä hanikkaa käänsi niin ei se siitä kummennu...
[


[/quote]

Ihan vain Redbullille tiedoksi, että anguksen ja marmoroituneen lihan suosio on muuttanut pääosan maailman limppareistakin mustiksi ja rasvaisiksi ;D
Tai sit ihan toisinpäin:D:P
http://www.nalf.org/limousin_library/historic_news/winthewarmar03.pdf
http://www.nalf.org/why_choose_limousin/a_clear_signal.htmlhttp://www.nalf.org/why_choose_limousin/feed_eff.pdf
Niin ja jos mul ois omaa karjaa niin ne olis näitä hybridejä......
Sinänsä naurettavaa, kun limousinea arvostellaan niin osa porukkaa vetää herneet nokkaan.  ???
Kyllä niissä kaikissa roduissa on niitä hyviä ja huonoja puolia, joiden perusteella valitaan itselle sopivin rotu.   :P

Niin...20 vuoden kokemus ja muutama tuhat erirotuisten käsittelyä antaa ainakin omalle mielipiteelleni kyllä varmuuden siitä mikä on minkäkin luonteinen..Kovasti kehuttu Si-hieho on kaikkein pahin sopivasti ärsytettynä..Se tulee kyllä armotta päälle ja ei ch-lehmäänkään ole paljon luottamista poikimisen jälkeen. Ehkä kuitenkin karjalauman käyttäytyminen kertoo kasvattajastaan enemmän kuin rodusta sinänsä... Jos taas puhutaan siitä mitä mikäkin rotu antaa teurastettaessa, niin kyl sen markkinavoimat ennenpitkää hoitaa. On vain tällä hetkellä sillai, et jauhelihavärkistä pulaa johon sopii kyllä hiukan vetisempi ja rasvaisempikin otus ja ostajilla ei ole tarve hinnastoja väännellä kasvattajan kannalta parempaan asentoon..
Mitä rotukerhoihin tulee niin Hct tietysti kaikkein näkyvimpiä, mut ei oo huonoja matkoja järjestänyt tää ruskeakaan, millä ei ole valkoista päätä...
 
Vapaa sana / Vs: Asiapitoista
: 16.01.09 - klo:11:19
 Kilpailuasetelma LSO/Atria kyllä muodostuu mielenkiintoiseksi. Ja pitkälle tuo suhteellinen etukin on totta. Mutta jos ihan verrataan Pohjanmaan sikatuotannon ydinaluetta.

Kuinka niin muuttuu..Losohan hilluu sikasuoralla pistehinnoillaan kuin sika vatukosssa, vai eikö sitä ydinporukalle ole kerrottu....
Vapaa sana / Vs: Voi hyvät pojat!
: 16.01.09 - klo:00:36

No miksei rakenneta,jos heti alkuvaihees saa robotin verta ilmaisrahaa?
Ja muis investointituis esim kuivaajis ero on samaa luokkaa.
Jos tukihäviäjiä kattellaan,ne on C1 viljanviljeliät ja ab sika ja broiskumiehet
[/quote]
NIINPÄNIIN..Taitaa olla näillä Huittisten puuhamiehillä sisäpiirintietoa, kuinka investointitukea on tulossa a-b alueelle.Tuntuu ettei mikään ole tarpeeksi, jos kauhalla lapetaan jo kolmen osakeyhtiön kautta rahaa joihinkin huusholleihin. Ei oikein muuten ole linjassa myöskään se, kuinka paljon broiskuhalleihin on haettu ympäristölupia Lounaissuomeen , jos kannattavuus on kerran niin kuralla.
 Bryssälän käytävillä on kesällä 2008 tavattu syytingillä olevia maanviljelysneuvoksia ja erään johtavan pohjoiseurooppalaisen lihayhtiön hallituksen jäseniä hyvin salaperäisen näköisenä. Neuvoteltiinkohan siellä ihan virallista kannanottoa, joka oli hetken aikaa jopa hankintayhtiön hallituksen allekirjoittamana siellä kotisivuilla. Kuvio aika erikoinen, jos sama lafka aikoo jatkossakin hankkia lihaa myös c-alueelta.
Sivuja: 1 ... 45 46 [47]