Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 29

Viestit - Sandels

On tämä melkonen soppa.. Sinälään tuo lausunto on hyvä, turvallisuudesta ei saa tinkiä kustannusten minimoimiseksi, mutta tuon tarkastuksen kustannusten järjettömyyttä olis pitäny korostaa vielä enemmän.

Lisäys. Itse olisin kyllä kirjoittanut aivan toisen näköisen lausunnon, mutta näissä lausunnoissa pitääkin kai olla asiallinen ja rakentava. Siihen olisi pitäny kiinnittää huomiota, että kuka nämä tarkastukset tekee. Ely-keskus ei ole tunnettu tehokkaasta rahan käytöstään..
Jep... Eipä ole isoa eroa sama mistä firmasta kysyy. Ja kyseessä taitaa olla oikeasti rapsirouhe ;)

Kysyn joka erästä tarjouksen vähintään kahdelta, välillä kolmelta toimijalta. Mikä nyt on iso ero, kyllä minusta 15-20 eur/tn on jo sellanen ero, että soitan sen takia pari puhelua/laitan sähköpostia. Hassua sinälään, paikallinen koomatalous on lähes poikkeuksetta halvin. Rehu saattaa sitten kyllä tulla Feedexiltä, A-rehulta, HK:lta tai Raisiolta.
Joskus muistelisin tämmöisen luvun kuulleeni kuin 15%. Ja tästä en ole sitten yhtään varma ;D

Virallisuudesta en tiedä, mutta tuo +-15% on aina tullut vastaan. Joskus tekis mieli maksaa laskukin -15%, jos rehussa ei energiaakaan välttämättä ole kuin se 85% ilmoitetusta..
Nyt on järeät konstit otettu Valiolla käyttöön, eikä tarvita jalostaa valiolaisten tilojen maitoa tippaakaan! Tämäkö on sitä osuustoimintaa?

http://www.ruokala.net/uutiset/salainen-valmistuspaikka-tassa-ovat-oikeat-putin-juustot/1423192291694

Onhan tästä(kin) asiasta väännetty jo väsymiseen asti tällä palstalla. Suomesta ei voi viedä maitotuotteita pl. häviävän pieni osuus laktoosittomia Venäjälle. Noiden juustojen tarkoitus on pitää Valio-brändi ihmisten mielessä, jotta jos rajat joskus aukeavat, suomalaisia juustoja saadaan taas myytyä venäläisille kuluttajille. Tarkkoja lukujahan ei kerrota, mutta nuo juustot eivät tuota tappiota, mutta toisaalta eivät tuo lisähintaakaan suomalaiselle maidolle kuin korkeintaan 0,5 snt/l tjsp.

Vaihtajat korjaa pikavoitot kuleksimasta, Maitokolmion ja Itämaidon hintaero 7,5 snt. Kuinkahan kauan pystyvät tuota tasoa maksamaan..? Eikös viranomaiset yleensä ole huolissaan eriarvoistumisesta, mutta ilmeisesti kivillä on ihan omat ohjeet.
u
Nyt se napsahti. Maidon hinta hipoo meidän riskirajaa... 35c ei taida vielä olla ollut koskaan meidän tilanpidon aikana. Mistä arvon kollegat tässä lähdetään tinkimään? Rehuista on huono ottaa pois, kun maitoa pitäisi kuitenkin tulla. Mitä muuta?
Kauankos tilaa olette pitäneet? Mulla on heinäkuun 2009 maitotilissä perushinta 34,27.

Täytyyhän tässä jo jotain säätääkin. Halvempi rehu tuskin auttaa, vähemmän saa irti kotoisista rehuista ja korkokulujen ja työn osuus litrakustannuksista kasvaa tuotannon laskiessa. Nyt on paras hetki nostaa poistokynnystä ja heivata huonommat lehmät....

Äh, tosiaan..katsoin vain tilityshintaa  ;) onneksi oli paksua maitoa tuolloin.

Mikä yleensä on teillä maitolitran tuotantokustannushinta? Miten tän homman saisi oikeasti jotenkin kannattamaan? Lähteeköhän rehufirmat talkoisiin?

Elokuuhun 2010 oli perushinta 34,8 ja sitten nousi 2 senttiä. 2010 kustannuksia en jaksanu illalla katsoa, mutta 2009 rypsi oli noin kolmanneksen halvempaa, vilja suurin piirtein saman hintaista. Salpietari 187e/tn ja pöö 50 snt.. Kotieläintarvikkeet kuten kutterinpuri vissiin keskimäärin samaa tasoa.

Omalla kohdalla korkomenot vaan ovat 2000% suuremmat, mut siitä voi syyttää vaan itseään.
Miks hormit ja verhot on kiinni jos sisälämpötila on +4  ??? Meillä ei ole vielä tänä talvena noin kovia pakkasia ollut mutta näin -10 asteessa on verhot 20cm auki ja hormit täysin auki. Sisälämpötila just plussalla ja ilma raikasta.

Mites muilla on muuten rakennus eristetty? Meillä on katossa 10cm styroksia ja seinissä pelkkää lautaa, ruokintakourun kohdalla 3mm kirkas muoviverho ja yläosa verhoseinää.

Meillä on parin metrin levyinen valokate ja 12 hormia. Halvempi kuin säädettävä valoharja, tarjouksia pyydettiin tammikuussa 2014.

Onhan ne noilla -10 pakkasilla vielä auki verhot, mutta kyllä aamulla kun pakkasta -25 hormit 60% auki ja verhot kiinni niin palkit meinaa jäätyä ja liukasta on.
Hallissa noin aste lämmintä lehmän pään korkeudella. 

Kylmät visiiri seinät ja katossa termater.

Meillä on verhot ja hormit. Hormit on pakko laittaa kokonaan kiinni, kun lämpötila ulkona on alle -15. 0,9x0,9 hormeja on nimittäin 17 kappaletta harjalla.. Palopäällikkö ei ollut yhteistyökykyinen, tai -haluinen, joten tuohon päädyttiin. Jos olisi ollut tiedossa, miten kylmä navetasta noilla tulee, niin olisin tehnyt kuitenkin edes yhden savunpoistoluukun (vaikka hintaa olis tullu aika paljon enemmän..)
Meinaa olla hiukan poikimavaikeuksia tällä hieholaumalla.Ehkä sonni periytti tosi isoja vasikoita. :( Noh eikö se siitä :-\
Onks ne maanneet ahtaasti  ??? ::)
Ei
No mikä niis sitten mahtaa olla

Meidän jo edesmennyt tilasonni tuotti pirusti poikimavaikeuksia, ei mahdu enää satunnaisen vaihtelun piikkiin kuolleisuus. Vasikoilla iso pää tai jumalattoman pitkät jalat tai molemmat. Osa muuten vaan heikkoja elinvoimaltaan. Yhtään poikimista ei uskaltanut tarkoituksella jättää valvomatta ja jos jostain syystä ei oltu vahtimassa, niin kuoli vähintään vasikka :'(
Vapaa sana / Vs: Veropakolaisia
: 16.01.15 - klo:18:56
Minusta muuten tuota keppi-porkkana vertausta käytetään yleisesti harhaan johtavasti. Eikös se aasi kulje sen porkkanan perässä, joka on taas kiinni kepissä. Eli molempia tarvitaan ;)
2x10 takaalypsy roottoripoistolla, kokoomatilalla mutta ei ajolaitetta.  Kun toinen ajaa lehmät lypsylle ja kuivittaa parret, niin lypsäjä ehtii noin 50 lehmää tunnissa lypsämään. Kahdella lypsäjällä montussa kokoaikaisesti on päästy kerran yli 80 tunnissa.

Eniten hidastaa likaiset utareet ja potkivat lehmät. Myös asemalle kävellessään paskovat lehmät aiheuttavat lisätyötä. Utareet käsitellään saippualiuoksella ja yhdellä nihkeällä pyyhkeellä.
Hyvä Arla. Onhan se oikeasti kivaa, että hekin osaavat viedä. Ensin Ruotsista Suomeen maitoa, sitten haasteen, muutamia tuottajiakin on viety kilpailijoilta. Ja nyt jo noin hienon innovaatiotuotteen ulkomaille. :-X

Onko muka Arlan hinta enää vain 0,3 snt parempi kuin meikäpoloisen osuuskuntaparalla? :'(

Veisköhän ne tuhkatkin saunan pesästä, jos nätisti pyytäis :P
mikähän lie iskenyt järkeä tytön päähän?                  ollu tietty koomassa aiemmin?
Söi lihaa -> elimistön hivenainetasot paranivat ja elopaino nousi -> kuukautiskierto käynnistyi uudelleen monien vuosien jälkeen -> rupesi jahtaamaan mulkkua -> pääsi eroon muistakin traumoistaan  ;D

 ;D ;D ;D Meinasin pudota tuolilta
Mielenkiintoista, kukaan ei puhu rahasta.  Litroja tai kiloja tuotetaan hinnalla millä hyväänsä  :)  Liekö maatalous ainoa yritystalouden muoto, jonka tavoitteena on vain tuottaa ruokaa, ei rahaa sen omaistajalle.  Kyllä maatalouden heikkoon kannattavuuteen osasyynä on tämä elämäntapayrittäminen.  Tapa, jossa neuvonjärjestöt antavat julkista tunnustusta tiloille, jotka ovat tuottaneet eniten, eivät TIENANNEET eniten.

Ei kannata vetää liian hätäisiä johtopäätöksiä. Alotus koski nimenomaan tuotos-, ei talouspuolta :)

Taloudellisesti mennyt vuosi oli paras nykyisen sukupolven aikana. Kirjanpito on joulukuulta vielä tekemättä, mutta ennakkokaavailujen mukaan yrittäjänvoitto saattaisi kivuta hienoisesti plussalle. Lainan lyhennykset piti kuitenkin huolen siitä, että tavoittelemani taso kassan suhteen vuoden vaihteessa ei kuitenkaan toteutunut (no, maksoin osan lannoitteista viime vuoden puolella).
Yhden 2,5 ha tilan pellot on ollu meillä vuokralla vuodesta 1975. Tilalla on jo kolmas omistaja tuona aikana. 1991 Pellot salaojitettiin ja muutama vuos sitten laitoin valtaojan putkeen.

3 vuokranantajaa, 15 hehtaaria. 2, 5, ja 8 ha on pinta-alat/tila. Ens vuonna sitten yksi uusi lisää, 8,5 hehtaaria.
Hmm.. Ehkä kannattaa kysellä niiltä jotka nyt ovat puulaakia vaihtaneet. Itse vaihdoin Arlasta pieneen suomalaiseen osuuskuntaan, enkä ole katunut sekuntiakaan. Ja nyt kun katselee vierestä Valion rämpimistä venäjänsä kanssa, niin ei kateeksi käy. Mutta hyvä että on uskovaisia, mietityttää vaan että onko uskollisuus vähenemässä kun nimenomaan isot tuottajat vaihtavat pieniin jalostajiin. En tiedä osataanko esimerkiksi Sonkajärven suunnassa laskea ollenkaan, vai mikä sai senkin puulaakin pikkumeijjeriin vaihtamaan. Jotain kummallista hyvää niissä on joka tapauksessa. Oisko ne notkeempia?

Uskovaisuudesta ei ole kysymys vaan tietoa asioista, riskien hallinta, etiikka niillä perusteilla
ei ole vaikeaa perustella kantansa.
Ja se kanta on 100% Valio  8)

Pienillä kotimaisilla osuuskunnilla jotka jalostavat itse on valtava riski tuottajan niskassa, myös etiikka
toiminnassa voidaan kyseenalaistaa. Arla yhteistyökumppaneineen ... ei tarvii perustella miksi ei käy.
Vielä tulee päivä kun investoinnin rahoittaja ymmärtää riskit ja laittaa omat ehtonsa pöytään, vakava paikka  :P



elä puhu paskaa...onko huhussa mitään perää,että eettinen valijo ajais maitoa jo ongelmajätelaitokselle...? :o
Käskeeks Kivi jo sitä sinnekin ajamaan  :o

Kyllä kuulemma. Kaikilla halukkailla on oikeutensa "kivimaitoon".  :-X
Miten pieniä määriä Kivi pakottaa myymään  ??? Jos tilais maitoauton tiputtamaan joka päivä vaikka 3 litraa tonkkaan 45 sentillä/litra, ei tarttia hakea kaupasta tuplahinnalla

Tuo voi olla jo vähän siinä rajoilla, mutta sellanen hassu piirre tuossa Kivistysmaidossa on, että ostajat voivat valita viikottaisen/kuukausittaisen määrän lisäksi sen, ottavatko sen rasvaisena vai rasvattomana..
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 29