Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Aiheet - Sandels

Osaisko joku kertoa mallimerkinnän -03 TM: n penkille. Kyseessä deluxe-malli, mutta tyyppikilpitarra on kulunut pois, joten varaosien tilaaminen on hieman hankalaa..
Onko itsensä pettämistä kuvitella, että perus 500cm3 touringilla vetää mitään muuta kuin kevyttä latuhöylää? Eli tulisko sillä minkäänlainen puureki perässä? Ukolla olis intoa tuoda taimikolta liian hyviä koivuja maahan polettavaksi,, mutta ei raskis tehdä ajouria traktorille.. Mutta nuo työkelkat ei muuten niin innosta :'(
Pitäis auton moottori saada englannista tänne Savoon. Onko muita varteenotettavia liikkeitä kuin ups ja dhl? Tahtoo tuo kustannus karata käsistä, kun dhl pyytää mokoman lavan kuskauksesta 1600 euroa  :o
Saako tältä alueelta mistään liikkeestä (tai yksityiseltä) hakasia hihnan liittämiseen. Apevaunun kuljetinhihna kesti kokonaista kaksi viikkoa ja päätti katketa.. korjaus onnistuis ihan hyvin lyhentämällä sen verran, että saa uudet liittimet paikaallen. Löytyykö esim. Alligator hakasia mistään?
Ja Skännälle tiedoksi, ei korjaannu liukkarilla tai pillereillä.. Apevaunun kuljettimet pitäisi saada takaiskuventtiilillä tms. toimimaan siten, että toiseen suuntaan pyörii molemmat ja toiseen suuntaan vain toinen. Tällä hetkellä letkut menee nin, että ohjausventtiililtä menee letku ensin moottoriin ja siitä toiseen. Ei ole siis haaroitettu. Mihin takaisku pitäis laittaa?
Tätä on markkinoitu minulle nyt aktiivisesti jo jonkin aikaa ja asiaa olen vakavasti harkinnut. Jos tilalla käy ammattitaitoinen neuvoja ennestään, niin mitä uutta tämä tuo? Rehuanalyysejä teetätetään ulkomailla, mutta saako siitä ylimääräistä hyötyä, jos rehut on perinteisiä timppa+nata+apilakasvustoja..

Poikkeaako ruokintaneuvonta perinteistä vai mikä on homman pointti ?

Laittakaa kokemuksia vaikka yv:llä , jos julkisesti ei kehtaa kehua ;)

Hintahan ei sinälään ole paha, jos sille oikeasti saa katetta.
Onko olemassa tietokoneen näyttöä, jossa on kolme eri liitäntämahdollisuutta? Esim. kaksi vga ja dvi-d.

Tai miten muuten on ratkaistavissa ongelma, jossa kolme eri kuvalähtöä pitäisi saada näkymään yhdestä näytöstä? Kaksi tietokonetta ja tallentavan kameravalvonnan keskusyksikkö kyseessä.
Snellman tuo broileria brasiliasta, Hk:n pekonit tehdään puolassa, Saarioinen, no ei hurraamista joutsenlippujen kanssa, Iso A ulkoistaa metukat Tanskaan... Bisnes is bisnes, mutta kyllähän tämä hölmöltä tuntuu, kun kotimaista elintarviketuotantoa yrittää kannattaa. Kiitos SAK ::)
Tuli tuossa sellainen ongelma vastaan, että pitäis siilo saada tyhjäksi toista satoa varten. Siilossa on hapolla tehtyä vanhaksi mennyttä säilistä, joka on kuitenkin käyttökelpoista umppareille ja hiehoille. Rehua on noin 150-200m3, joten ei viittis ihan lantalaankaan kaikkea ajaa.

Oliskohan mahdollista ajaa rehu toiseen siiloon, tiivistää uudelleen ja eikun muovit päälle?Ja mielellään vielä niin, että rehu säilyis hyvänä.. Onko kukaan koskaan kuullut/kokeillut moista?
Kasvintuotanto / Apilaa vanhaan nurmeen?
: 28.11.11 - klo:22:35
Tarkoitus on siis lisätä täydennyskylvön yhteydessä apilaa nurmiin. Kysymys koskee nyt lannoittamista. Pitäisikö kevätlannoitus hoitaa tavalliseen tapaan ja vähentää teollsia lannoitteita kesälevityksestä alkaen? Tarkoituksena maksimoida nurmisato tappamatta apilaa heti alkuunsa ::)
Hieho poiki syyskuun eka päivä ja heruu edelleen ??? Joka mittalypsyssä pieni parannus entiseen. Voi tulla umpeen laittamisessa ongelmia, onneksi ei siemennetty heti toiseen (eikä kolmanteen) kiimaan..
Otsikko on suoraan syväkurkkua ajetellen tehty, säästyy vaivalta ;D

Uusimmassa Maito ja me-läpyskässä oli juttua vasikoiden kasvatuksesta. Saarioisten alkutuotantopäällikön mukaan parhaat vasikat tulevat igluista! Heräsi tuossa ajatus, että voisiko hyvän alkukasvatuksen palkita työn tekijälle, eli hyvin asiansa osaavalle maidontuottajalle, joka on luonut vasikoille hyvät olosuhteet?

Hyvä alkukasvatus takaa paremman kasvun ja terveyden, eikö näitä voisi korvata paremmalla välitysvasikan hinnalla. Kai tähän jokin systeemi löytyisi, isot mullikasvattamot takaavat tasaiset olosuhteet kaikille, joten paremman alkukasvatuksen pitäisi näkyä parempana kasvuna. Tätä kautta tiloille, joilta hyvät vasikat tulevat, voitaisiin maksaa hieman ekstraa. Jotta loppukasvattajan osaamista ei mitata ulos, voitaisiin välitysvasikan keskihintaa tarkastaa hieman alaspäin.

Tämän toimenpiteen luulisi nopeuttavan vasikkatilojen kuntoon laittamista, eläinten hyvinvointiin paneutumista ja tuovan tehokkuutta koko lihaketjuun.

Vai onko ehdotus liian osuuskunta-aatteiden vastainen ???
Ollaan tässä suunnittemassa uutta vasikkalaa. Tarkoituksena siis tehdä oma, erillinen rakennus vasikoille. Vasikat tarkoitus pitää yksilökarsinassa ekat 4 viikkoa, juottokauden loppuun kaverin kanssa samassa karsinassa ja juoton loputtua 6-10 vasikan ryhmäkarsinaan. Vasikat olkipohjalla muuten, mutta ryhmäkarsinassa lantakäytävä, jossa elukat seisoo syödessään.  Vasikat siirretään "kuivana" eli noin 1 vrk:n ikäisenä navetasta vasikkalaan. Yksi nähty vasikkala keski-pohjanmaalla on muuten toteutukseltaa erittäin hyvä, mutta mietityttää vaan vasikoiden juottaminen - 10 - - 15 asteen lämpätilassa..

Nyt kaivattaisiin kokemuksia kylmistä, viileistä ja lämpimistä vasikkatiloista. Tai jätetään se lämmin pois jo alkuvaiheessa.

Siis, "kylmä" (lämpöeristtetty katto ja verhoseinät) vai viileä (esim. lämpöeristetty kauttaaltaan ja kennolevyt ikkuna-aukoissa)??
Onko kellään kokemusta NH TM 120:sta ja 5-siipisestä kääntöaurasta? Lähinnä epäilyttää, pysyykö keula maassa keulapainoilla varustettuna.

Nelisiipinen oli alunperin mielessä, mutta tarjonta olematonta ja hinnat kohtuuttomia. Ruottista näyttäs saavan samalla hintaa lähes uuden 5-siipisen kun Suomesta ikivanhan nelisiipisen. Siellä ei taas jostain syystä nelisiipisiä ole oikein tarjolla.
Sivuja: [1]