Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 29

Viestit - Sandels

En tiedä, miten suuria kuntakohtaisia eroja on, mutta meidän tuotantorakennuksissa oli rajana 8 metriä rajaan, paitsi eläinsuojan osalta 50 metriä.

Ja tehkää Valiossa hyvin, ihmiset sitten valitsevat. Onneksi meillä on vapaus vielä toistaiseksi.

En ole valiolla töissä, kunhan tuotan maitoa sille. Niin ja uskon että se on yritys joka pitää suomen maitosektoria pystyssä. Sinä taas tosiaan teet varsin selväksi ettei sinulla ole mitään sidoksia koko puljuun. Et tarjoa mitää lojaaliutta ja varmaankaan et mitään lojaaliutta odota. Kun ketjun aiheena on "valio laajentaa", ainoa maitotuote jonka mainitset, on pirkka maitojuoma.

Ja sitten taas toisaalta, vähän käy sääliksikin että kotiin kannettuun 1,4 euron eilatölkkiin ei ole varaa.

Minun mielestäni kuluttajilla on varaa valita joku muu kuin Valio, mutta maidontuottajilla ei oikeastaan olisi. Ainakaan Valion maidontuottajilla. Mutta se on vain minun mielipiteeni. Sinä varmaan naapureillekin selität miten Valion kama on ylihintaista, kun kerran nettiinkin.
Joskus aikoinaan ihmettelin että miksi valion maito kaupois oli silloinkin kalleinta,kun kivinmielestä polkumyytiin :o

Valio ei päätä maidon hinnoittelusta kaupassa. Hyvä brändi antaa kaupalle mahdollisuuden ottaa isompi siivu itselleen.. Mitä tuohon oltermanniin tulee, niin Valio ei päätä senkään hinnoittelusta. Sitä ei ole kaupalle polkuhintaan myyty, vaan kauppa on itse päättänyt myydä sitä "liian halvalla". Mitä sen myyntimääriin taas tulee, niin oltermannin myynti on kasvanut halpuuttamisen takia aika paljon, valitetettavasti kärsijöitä on ollut myös muut kotimaiset kermajuustot ulkomaan tuonnin sijasta.
"maidontuottaja" kyllä hallitsee säilörehun tekemisen jalon taidon. Oliko jopa luomussa, vaiko vasta aikeissa aloittaa tänä vuonna?  :-X
Tuo on hyvin paljon tuurista kiinni paalien kanssa.E.i paljoa enempää k-a niin alkaa Artturi edellistäkin näytettä moittimaan liian kuivaksi,vaikka 40k-a ei paaleille ole mitenkään korkea.Toki tuo maitohappokäyminen hyytyy.Alle 30k-a tahtoo sitten moittia märäksi,valk.hajoaa ym.On tullut otettu samalta lohkolta kolme näytettä eri k-a samasta rehusta eikä yksikään ole lähelläkään toistaan tuloksien osalta.

Ei kukaan moiti säilörehua +40%ka liian kuivaksi. Arvosanan laskeminen perustuu puristenesteeseen, joten siitä ei vaan saa laskettua arvosanaa, koska ei tule puristenestettä.
Näitä vastaavia on muutamia ollut. Lopputulos kaikilla sama: kaksi-kolme viikkoa juotetaan ja lääkitään ja lopulta nappi otsaan. Ilmeisesti piilevä poikimahalvaus yhdistettynä maksan pettämiseen aiheuttaa juoksutusmahaoireita ja lopulta yleisen nuutumisen.
Video kiinalaisesta maidontuotannosta

https://www.youtube.com/watch?v=B7JyJIjR3g8

Tuon katsominen voi tehdä surulliseksi, koska siitä huomaa että taitavat osata homman.. mut se voi tehdä iloiseksi, koska puhtaita ja käveleviä lehmiä on aina ilo katsoa.

Ja rehut tuli jenkeistä onpa tehokasta ???
Joo... osa tuli, aika outoa kyllä..

Ilmeisesti kiinalainen ekonoomi osaa laskea, että heinää kannattaa tuoda USA:sta Kiinaan. Ja pärjätä silti  ::) Luulisi, että jotain 10 000 lehmän navettaa ei enää pidetä huvikseen  ???

Eikös jollain SAudi-Arabian prinsilläkin ole 10 000 lehmää keskellä aavikkoa ja valtaosa rehuista tuodaan jenkeistä..
Kyllä hyvällä parsielukalla on samat ominaisuudet,kuin hyvällä roboelukallakin:reipas,mutta kiltti luonne,hyvät jalat ,valtava syönti ja terve,helppolypsyinen utare.
Mä oon miettiny, että mikä on sellainen lypsytyyli missä "robolehmä" ei olis paras vaihtoehto.

Tietty jos navetta on sellainen että sinne on pakko valikoida sonnit kokoindeksin mukaan...

Lehmistä tulee ajokoiran näköisiä silloin jos niihin pumpataan pienestä pitäen maksimimäärät väkirehua eikä panosteta aitoon syöntikykyyn.

Takalypsyasema. Utareen olisi hyä olla tasapainoinen tai jopa hieman eturaskas, jolloin etuvetimet ovat hyvin näkyvissä. Takajalkojen asento myös tärkeä ja takavetimet saavat olla lähellä toisiaan, kunhan eivät ristissä..
Osat löyty sitten lh-osalta. Nytkän iskari ja puslasarja oli alkuperäisiä, jousituksen iskarin sai tarvikkeena. Se olikin halvin noista.. Em osat yhteensä n.550 eur. Toivottavasti penkki pydyy muuten läjässä..
Oisko tästä mitn apua?

Sears Europe
CNH: 820 276 42
Sears: SA 19193

Sen verran hyvä jakkara että kannattaa osia uusia, mistä meinasit osat hankkia?

Kiitos!

Enpäs tiedä vielä osien hankinnasta, kun ei olekaan grammer. Täytyy etsiä netistä tai sitten maksaa vähän enemmän ja ottaa ikh/lh-osalta..
Osaisko joku kertoa mallimerkinnän -03 TM: n penkille. Kyseessä deluxe-malli, mutta tyyppikilpitarra on kulunut pois, joten varaosien tilaaminen on hieman hankalaa..
Taitaa tulla monelle muullekin ongelmia. Rouva toi kauppareissultaan Pirkka kermajuuston, made by Valio, Haapavesi.
Private Labelilla se lähtee maitotuotto uuteen nousuun.  :-\

Tässä markkinatilanteessa on parempaa bisnestä tehdä privaattia kuin maitojauhetta/teollisuusvoita. Ollaan bräntalo, joka joustaa tarvittaessa..
voi v...u ei ole oikeaa ratkaisua.eli jäätyy jos on täynnä tai tyhjä.oon nyt näitten kans uskos saatana.

Miten ihmeessä se tyhjä putki jäätyy, jos se on maan alla? Meillä pahimmat kohdat on heti pumpulta ennen maanpintaa ja sitten altaan kaivolla 180 asteen mutka. Eli kun nousee maan alta kaivoon. Jos putkessa on paskaa, se jäätyy hetkessä. Yhden pitkäperjantain sulattelin ja tyhjensin lietepumppua, kun ei ollutkaan valunut tyhjäksi. Käytössä oli niin jääkairaa jatkovarrella, rautakankea kuin tohoakin.. Oli muuten pitkät kolme metriä :'(
mites putken valuminen tyhjäksi nesteestä ja kuiva kakkjs jumittaa putkeen.ei vaan viittiis kuunella viisauksia ens talvena,

Meillä on kaato takasin pumppauskaivoon ja putkessa tyjennysventtiili. Putki on saatava tyhjäksi talvella, tai se jäätyy jo pikkupakkasella, kokenusta on.
Jos oikein tajusin maitoasiamiehen puheet pari viikkoa sitten, c-alueelle olisi tulossa kiintiöjärjestelmä joka perustuu vanhoihin kiintiöihin. saattoi kuitenkin olla mtkn kanta ei ministeriön.

Maitovaltuuskunta on huolissaan tuotannon kasvusta c-alueella, siitä tämä rajoitteen kaipuu. Tänä vuonna toteutetaan uusi kyseky maitotiloille, jonka perusteella mietitään jatkoa. Vastatkaa rehellisesti, kelle kysely napsahtaa.. Jos tulee hyviä keinoja mieleen, miten tuotanto saadaa pysymään lähempänä c-alueen kiintiötä, niin MTK ottaa ideat varmaan enemmän kuin mielellään vastaan. Ministeriö on vielä odottavalla kannalla, eikä ole asiasta huolissaan. Tässä asiassa on niin monta puolta, että helppoja ratkaisuja ei ole. Mikäli pohjoinen tuki meneteään, mitään ei tule tilalle. Se on ainoa varma asia sen ohella, että sitä ei ole vara menettää. Toisaalta rakennemuutosta ei saa jarruttaa liiallisella sääntelyllä.
Kyllä nyt pitää lyhennellä lainaa vaan ihan suunnitelman mukaa, näin alhaisesta korosta ei saada ehkä nauttia maailman tappiin.
Jos nyt tekee tiukkaa, niin mitä tapahtuisi jos korko olisikin vaikka 4 tai 6%.

Nyt on vielä hyvä aika suojata korkotuetomat lainat. Etenkin jos lainaa on niin paljon, että ei saa nukuttua koron nousun pelossa..
En jaksanu kattoo loppuun, kun rupes tympimään moinen. Ekan kerran piti muuten tässä kuluneella viikolla vaihtaa radiokanavaa Puheelta pois, kun maanantaina Emilia Kukkalan aiheena oli velka ja velkaantuminen. Muuta ei jäänyt mieleen, kuin se, että vieraana oli velkatutkija, joka oli sitä mieltä, että velkoja ei tarvitse maksaa takaisin, ja ylivelkaantunut, jonka mielestä hänen velkaantumisensa parikymppisenä ei ollut hänen omaa syytään.
Sivuja: [1] 2 3 ... 29