Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Viestit - Bönde

Kuhn on viisaan valinta.
Vapaa sana / Vs: 80%
: 19.01.09 - klo:17:57
Riippui mihen otti . Navettarakenta ei saanut kuin muruja , sikalat hyvin ja kuivureihin loistavat . Ensin tarjouspyyntö kuivurista kaikilla vehkeillä ja sitten kaupantekohetkellä hienoudet pois . Siinä se .
Olet sää säälittävä...
Investointi tuki maksetaan prosentteina toteutuneista kustannuksista...

Itte oot säälittävä ääliö. Omalla työllä sekä konetyöllä ja puutavaralla toteutuneet kustannukset saatiin täyteen, kun ensin oli hyväksytty ylisuuri kustannusarvio.
Tarkista sähkösammuttimen varren pituussäätö. Se on erittän tarkka säätää. Puolenkin kierroksen ruuvin kääntö vaikuttaa jo erittäin ratkaisevasti. Meillä teki Hitatchi joskus saman ja vika oli sammuttimen säädössä.
vaikiaa on lihan hintaa nostaa kun Portti ja Pouttu ja muutamat pienemmät tekijät tuo ulkomailta lihaa jo nyt kymmeniä miljoonia kiloja. Se on se vapaa markkinatalous joka sanelee hinnat.
 

Jahas, näitä hallintomiehiä ja vakio fraaseja. Käsittämättömän typerä kommentti. Kyllähän asia on kuule niin, että Atrian 80milj € tuloksesta olis riittäny vähä tuottajillekkin. Vai oonko väärässä?
Toisekseen niin kuin aluksi kirjoitin niin ruotsissa on kyllä varaa maksaa.
Otetaan tästä kokonaan uusi aihe keskusteluun. Vai saako tästä keskustella?
Tällä palstalla on Valion hallintomiehet saaneet kovaa palautetta, mutta teurastamoiden hallintomiehiä ei moiti kukaan. Onko lihan hinta niin hyvä ettei ole moitittavaa. Tietääkseni Atriassa ja HK:ssa isännillä pitäisi olla päätäntävalta, mutta lihanhinta se ei vaan nouse. Mitä siellä edustajistossa tai hallintoneuvostossa oikein keskustellaan, säästäkö? Ei kuulu hallinto miehiltä kovia kannanottoja hinnannousujen puolesta. Koko syksyn ja talven Atrian hallinnossa olevat väittivät Atrian syövän seiniä, koska Atria maksaa muka kovaa tuottajahintaa vaikka ei saa sitä itse kaupalta takaisin. Puheet oli suurta kusetusta. Atria teki ennätys tuloksen. Ovatko hallintomiehet aivan luupäitä vai minkä takia tuollaisia paskapuheita levitellään ympäri maakuntaa.
Ruotsissa on kyllä Atrialla ja HK:lla varaa maksaa.
Mahdankohan olla mielipiteeni kanssa yksin?     
Kasvintuotanto / Vs: Pellonraivaus
: 09.03.08 - klo:14:18
Onko kenelläkään kokemusta siitä kuinka tuo "kansallinen varanto" toimii. Elikkä onko joutunut hakemaan tuolta tukioikeuksia. Ja mikähän mahtaa olla kansallisen varannon koko tällä hetkellä.

Ilmeisesti sieltä ei jaeta raivioille, muutakuin tilusjärjestely tilanteissa. Silloinkin ainoastaan jos pinta-alaa joudutaan korvaamaan raiviolla.
emonpaskaa olis tarkoitus levittää ja kuivikkeena on pääasiassa olki että vaihtoehtoina on bergmann, strautmann ja tebbe kaikki vissiin on vahvoja vaunuja mitäköhän eroja niissä sitten on???

Eikös Tebbeä piretä kuivapaskakärryjen mersuna. On ilmeisesti todella hyvä. Strautmannin ja Bergmanin eroista en muuten tiedä, mutta urakoitsijalla joka meille levittää, niin sillä on Bergman ja siinä on ollut ongelmia voimansiirron kestävyyden kanssa.
Vasikka tilanteesta en osaa sanoa, mutta varminta on tietysti emolehmiin perustuva tuotanto. B-alueella on tullut paljon lisää emoja, kun C-alueen sonnimiehet maksavat enempi vasikasta, kuin mitä siitä jää käteen kun sen kasvattaa teuraaksi, eli kaippa niitä riittää... Älä silti teurastamoon sanaan luota.

mlahti laski liikevaihdoksi 110 000ecua. En tiedä mitä kaikkea hän on laskenut siihen, jos saat 4 tonnia rehuohraa hehtaarilta ja sinulla on reilu 130ha peltoa niin sitten ei kannata, kun pääset samaan liikevaihtoon... (tämä siis jos mlahti ei laskenut kuin nautapuolen liikevaihdon)

Jaa että C-alueen sonnimiehetkö ne vasikan hintaa nostaa. Kumma kitinä aina C-aluetta kohtaan. Kuitenkin AB-alueelle rakennetaan kokoajan uusia loppukasvattamoita.
Etelässä ei tarvita yhtä suuria tuotantotukia kuin C-alueella, koska AB-alueella on korotetun investointituen avulla rakennetut velattomat navetat ja sikalat.

 Tätähän olen yrittänyt selittää. Välityksestä on tullut tiettyjen emotilojen vasikoita jotka kasvaavat loistavasti, ja sellaisia jotka eivät kasva. Huippuemot itselle/yhteistyökumppaneille niin ei tarvitse arvailla mitä saa.

 

Voi olla vaikeaa löytää isompia määriä vasikoita ilman teurastamon eläinvälitystä. Eihän se mahdotonta ole, mutta vaikeaa. Tuntuvat emotilat myyvän vasikkansa mielummin teurastamolle kuin suoraan loppukasvattajalle.
Kasvintuotanto / Vs: Pellonraivaus
: 05.03.08 - klo:10:38
Tottakai muuallakin raivataan ja niin pitääkin. Hyvä keino hillitsemään edes vähän pellonhinnan nousua alueellisesti. Vielä kun kaikki raiviot hyväksyttäisiin täysin tukikelpoisiksi. Peltotukipotin saisi jakaa uudelleen raiviot mukaan otettuna. Raivaajat kuitenkin pääsääntöisesti päätoimisia kotieläintilallisia.
Ei missään tapauksessa kannata aloittaa sonnien kasvatusta. Vasikasta tulee olemaan kova pula, koska kasvattamoita on rakennettu aivan liikaa  vasikka määriin nähden ja ilmeisesti ensikesällekkin on tullossa isoja isoja loppukasvattamoita. Vasikan olessa pulan puolella vasikan hinta nousee liian korkeaksi lihanhintaan suhteutettuna.

Tässä viestiketjussa joku väittää tuottavansa välitysvasikasta E-luokan sonneja ja kasvutkin muka yli 800g/pv. Tätä en usko kyllä alkuunkaan, jos vuosimyynti alkaa olemaan lähellä 100kpl tai yli, koska välitysvasikkojen laatu on erittäin vaihteleva. Eriasia tietysti on jos on teurastamon "lellikki" jolle kerätään kaikki parhaat vasikat ja muille viedään jämät. Vaikka olosuhteet olisivat täydelliset jotkut vasikat eivät vaan kasva. Itsellä sonnien kasvut haarukassa 400-1000g/pv, lihakkuudet O-U ja olosuhteet ja ape täysin samat kaikilla eläimillä. Että älä usko kaikkia mitä täällä väitetään.

Oma neuvoni on. Pitäydy viljanviljelijänä ja käy muualla töissä tai laita omia emolehmiä ja valitse huippu eläinaines.
Väkirehu-% voisi appeessa varmaan nostaa 50. Ei välttämättä näillä viljan hinnoilla taloudellisesti järkevää jos säilörehua on yllinkyllin. Eläinaineksella on erittäin suuri merkitys kasvuun ja luokittumiseen ainakin liharotuisella. Kuinka luokittuminen ja onko sonnit ritilällä vai kylmässä?

Ritilällä, Osuuskunnan vesi on altaista vapaasti.

Onko sulla muuten vaaka- vai pystyruuvi. Silläkin voi kuulemma olla suuri vaikutus. Vaakaruuvi vaunu kyllä hienontaa jä mössää rehua aivan liikaa, ainakin Seko. Ongelma korostuu varsinkin märällä säilörehulla.
Väkirehu-% voisi appeessa varmaan nostaa 50. Ei välttämättä näillä viljan hinnoilla taloudellisesti järkevää jos säilörehua on yllinkyllin. Eläinaineksella on erittäin suuri merkitys kasvuun ja luokittumiseen ainakin liharotuisella. Kuinka luokittuminen ja onko sonnit ritilällä vai kylmässä?
Sivuja: [1]