Kokonaan toinen asia on, pitääkö naudan edes kasvaa nopeasti.
Vastaukseni olisi tuohon - jos tuo oli nimittäin kysymys - että ei. Meidän karvarotuiset kasvavat vuoden pidempään kuin muut rodut, mutta lopputulos on laadultaan erinomainen ja lihat suorastaan viedään käsistä. Myös Highlandin teurasprosentti on tosi kova, koska rasvaa ei ole. Nopea kasvatus tarkoittaa helposti myös rasvaa ruhossa. Tilamyynnissä tämä on tärkeä asia, mutta teurastamolle menevissä asialla ei taida olla niin merkitystä, koska ainakin atrian luokitukset ovat kuulemma aina tasaisen huonoja. Snellmannilla samat sonnit kuuleman mukaan luokittuvat paremmin ja jonkinlainen jälkitilikin voi tupsahtaa tilille.
Ja kyllä - allekirjoitan tuon sonni/lehmä asian. Ystävälläni on erikoisravintola Satakunnasssa ja hän myös sanoi, että vaikka on miten hyvä sonni, niin vanha lehmä on lihana kaikkein paras. Perusteellinen marmoroituminen on tässä syynä.