Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: Miten on
: 16.08.22 - klo:07:29
Tää agronet on kyllä niin uniikki paikka ihmisineen että toista samanlaista ei kyllä oo
Älkää nyt tehkö asiasta vaikeampaa kuin se onkaan?
Esimerkiksi henkilötunnus on aina vakiomuotoinen ja määrämittainen.
PPKKVV-123T
ja jos on sattunut syntymään päivinä 1-9 niin alku on sitten 01 jne esim
010202+123Z
Samoin tilatunnus on AINA määrämittainen ja vakiomuotoinen.
Sen pituus on 9 merkkiä ja muoto
KKKMMMMTT
jossa
KKK = kuntakoodi, tarvittaessa etunollilla. Esim Alahärmä=004, Harjavalta=079.
MMMM = maatilan juokseva numero kunnan sisällä
TT = tietyn kaavan mukaan laskettu tarkistussumma
Jos jossakin papereissa tilatunnus on ilman etunollia eli sen pituus on alle 9 merkkiä, on siinä jonkun verran oikaistu tulostusmuodossa.
Tilatunnus on valtuutusta tehdessä ilmoitettava yhdeksän merkin mittaisena, tarvittaessa etunollilla, jos kuntakoodi (näkyy mm veroilmoituksessa) on alle kolmen merkin mittainen.
Jaa. Yksi vielä. Tilatunnuksen kuntakoodi on se kuntakoodi, joka on ollut voimassa, kun tilatunnus on luotu. Se ei vaihdu esimerkiksi kuntaliitoksen jälkeen vaan säilyy, vaikka kunnan numero vaihtuukin mm verotuksessa.
Niin ja lisätään vielä, vaikka kaikki sen tietysti tajusivatkin. Että jos kuntanumero on kolmen merkin mittainen tai siis >= 100, koko kysymyksellä ei ole mitään väliä. Vaikkapa MIkkeli = 491. Koko juttu ja mahdolliset virheet koskevat vain tilatunnksia, joissa oleva kuntakoodi on lukuarvoltaan < 100. Kaikilla muilla on mennyt oikein.
Mutta onhan noitakin? Aakkosissa kun pääsääntöisesti mennään ja Honkajoki = 99, niin jos kunnan (tai tilatunnuksen luomisen aikaan voimassa olleen kunnan) nimi on aakkosjärjestyksessä ennen Honkajokea (siellä on pari säännön vahvistavaa poikkeusta), niin on voinut mennä pieleen. Muuten ei.
Tulooko tuolta joku hylsy , jos valtuutukset on väärin tehty ? Omista tekemisistäni on aikaa toista kuukautta eikä niistä mitään palautetta ole tullut. Mutta kun mää nyt en vieläkään ymmärrä tuota tilatunnus juttua ... Jos pyydetään tilatunnusta niin eikö siihen sitten laiteta tilatunnus, siis se sama tunnus jota on harjoiteltu vuodesta -95 lähtien ja joka pitää muistaa vaikka kesken unien herätetään. Siis numerosarja johon ei mitään lisätä eikä mitään vähennetä
mutta montako nollaa pitää olla kun jossain lapussa on 4 ja toisessa 6 ?? ite jätän nuo koko valtukset tekemättä kun ei perkele joku nörtti kerta osaa muuta kuin päteä.
Multa menee joskus tilatunnus ja pitopaikkatunnus sekaisin, ja hätkähdin ensin että olen pannut valtuuden tarkenteeseen väärän tunnuksen. Tarkistin ja kyllä tuon oikein pitäisi olla. Vähän ihmetyttää nuo puuttuvat nollat, kun ei tilatunnuksessa tosiaan näy niitä olevan, ainakaan eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisterin, vipun ym. mukaan?
Pitopaikkatunnuksessahan on nollia maakoodin jälkeen, mutta eihän tuonne pitopaikkatunnusta ole käsketty naputtelemaan.
Laitoin sähköpostia tuolle Tuunaiselle joka tuossa artikkelissa noista nollista huomauttelee, saa nähdä että vastaako.
Laita tänne ketjuun viestiä, jos sattuu vastaamaan. Alkaa vähitellen ärsyttämään tuo sekoilu ja vatvominen, jos eivät itse ole selvillä, mitä pitää olla esillä ja miten.
Sioissa on raha helpommalla kuin naudoissa .
Keskiviikkona vauhtipiikki emakoille ,....... helppoa .Robonavetta on kuin kirjasto uudenaikaiseen porsitussikalaan verrattuna. Mitä jatkuvasti huollettavia kalusteita navetassa on ? Juomaruuhet ja lantakone. Roboon et pysty itse vaihtamaan tykyttäjää. Navettoja ei tarvitse edes lämmittää. Veivaat vaan rättiä seinustalla.
Eikös tuota lypsyä sanota maidontuotannon kovimmaksi työksi mut mitäs jos sen tekee robotti? Mitä töitä jää jäljelle?
Joo poikimiset tietysti ja apetta väännettävä päivittäin jos ei sitten sielläkin ole jo automatiikkaa. Mut kylhän homma on helpottunut saati sit jos mennään lihanautojen kasvatukseen. Siellä ei tarvii edes kolaa ulkoiluttaa kun kasvavat ritilällä toisin kuin lihasiat.
Onhan maito ollut parhaiten kannattava tähän asti. Miksi ei olisi jäänyt sitten pahanpäivän varalle.
Onko tehty vääriä investointeja tai investoitu yli, kurotettu kuuta taivaalta.
Viljasektori ollut koko EU-ajan syleksitty, nyt kun olisi hintaa, ei monellakaan ole myytävää.
Hopi hopi,nyt vain navetta pystyyn ja lehmiä täyteen,v1ttujako siinä ihmettelee. Rahaa tulis ovista ja ikkunoista.
Kannatan
Ihan vilpitön kysymys Eemelille ja muille eemelinmielisille. Jos nyt voisitte mennä aikakoneella muutaman vuosikymmenen taaksepäin, rupeaisitteko maidontuottajiksi sen sijaan että valitsisitte tämän nykyisen uranne, oli se sitten sikojen viljelyä tai muuta? Ja ihan puhtaasta uteliaisuudesta ja oppimisen halusta tätä kysyn, en kettuillakseni tai mitään muutakaan.Olisi varmaan tehtykkin mutta silloin 80 Luvulla oli ne kiintiöt.
Hopi hopi,nyt vain navetta pystyyn ja lehmiä täyteen,v1ttujako siinä ihmettelee. Rahaa tulis ovista ja ikkunoista.
mutta sitä ei valtio korvaa. ainoastaan elikon laseknnallisen arvon. joku eukko vantaalla päättää.
btw, olis kiva jos pikkasen avais nuita juttuja koska kaikki linkit ei avatu ja ei kaikki kato töllöä..
Menetys 1500 ,- per vasikka ? Tiineen hiehon hinta.
elikkä huijausyritys vauhissa....