Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 5

Viestit - kissankello

Samaa mietin että onko joku puskenut tai ampiainen pistänyt laitumella. Toivottavasti ei ole tuo aureus kun ollaan tähän asti selviydytty ilman sitä riesaa. Pitääpä seurata ja olla vielä eläinlääkäriin yhteydessä. Vähän jännittää kyllä että jos tulehtuu kun tämä lypsikki on valmiiksi jo vähän kärttyinen tapaus...
Niin eli tuossa katselin yhtä ensikkoa joka meni syyskuulla umpeen. Utare on muuten kuivahtanut ja siistin näköinen, mutta kun päähänpistona kopeloin vähän tarkemmin niin huomasin että toisen takaneljänneksen alapuolella vetimen kohdalla (ei siis vetimessä vaan utarekudoksessa juuri vetimen yläpuolella) on nyrkinkokoinen kovahko ja muhkurainen patti. Pyogenestä tietty ensimmäisenä murehdin, ja jonkinmoisen näytteen sai neljänneksestä puristettua, mutta tuloksena yhden plussan kns? En muista että olisin törmännyt aiemmin vastaavanlaisiin patteihin. Ei vaikuta olevan superkipeä, mutta jos kauemman aikaa painelee ja kopeloi niin lehmä moittii ja sorkkaa tulee, eli olisikohan vähän arka. Oisko ehdotuksia tämän suhteen
Jos maitoa markkinoilla liikaa ja valmistaudutaan tulevaan. Yhtiön pitääkin katsoa tulevaisuutta omasta näkökulmastaan
ja ennakoida tulevaa.

No kuule nimenomaan. Eikö tämä sopimustuotantomalli sitten Sinun mielestäsi yritä korjata jotain sellaista mikä ei välttämättä ole niin helposti korjattavissa? Tarkoitan nyt sitä, että silloin kun Venäjän rajat meni kiinni ja maitokiintiöt poistuivat, olisi ollut järkevämpää ennakoida että miten paljon laajentajien tai laajennusta suunnittelevien jättinavetat tulevat maitoa työntämään markkinoille. Muistan että aika hanakasti mm meijerin toimesta rohkaistiin laajentamaan ja rakentamaan ja tehostamaan, ja tässä sitä nyt ollaan kun osa porukasta teki työtä käskettyä. Pitäähän sitä uuttakin rakentaa ja vanhaa päivittää, enkä tarkoita että pitäisi kaikkien niissä 50-luvun pimeissä pikkunavetoissa lypsää ja itseään tapattaa työllä. Mutta eikö olisi ollut järkevämpi että noiden isojen navetoiden lukumäärää olisi vähän edes rajoitettu (on myös tiloja jotka laajensi jo valmiiksi suurta navettaa yhäkin isommaksi ja lisäsi robotin tai kaksi, onko se ahneutta vai vapaa-ajan ongelmia vai mitä, mene ja tiedä)? Ja mitä iloa noista 15000 keskituotoksista on jos maidosta tyyliin näkyy läpi?? Liiallinen laajennuskiima vaarantaa koko elinkeinon alalla kuin alalla.

Selvää on että maitoa pitäisi tuottaa sen verran minkä markkinat vetää. Ei tässä kyse ole siitä että muka ylihyysätyille maidontuottajille on tullut paha mieli kun ei saakaan tuottaa mielin määrin, vaan ongelma on paljon laajempi. Tämä sopimustuotantomalli vain tuntuu ainakin omasta mielestä nyt siltä että puolipaniikissa korjataan sellaista sotkua mikä olisi ollut estettävissä jo silloin kun ensimmäiset merkit tulevista vaikeuksista tuli ilmi muutama vuosi sitten.



Mikähän muuten propyleenin hintaa nostattaa, katoin valmakaupasta että kanisteri on nykyään 45 euroa??? Ei oo montaa viikkoa kun maksoi päälle kolme kymppiä. Eikä montaa vuotta kun tuon samaisen kanisterin sai kahdellakympillä...
Mietin eilen samaa, kumma kun kukaan ei riitele mistään. Tulee ihan tylsää.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: p4 testi
: 10.05.21 - klo:09:25
Tuossa testissä kontrolliviiva ja varsinainen testiviiva on vaihtaneet paikkaa jossain vaiheessa, tuli huomattua muutama kk sitten, taisi olla uudempaa erää kun vanhemmissa ne oli toisin päin. On saanut joka tapauksessa tarkkaan syynätä joka kerta nuo ohjeet läpi aina kun seminologi on jättänyt uuden paketin, kun tulkintaohjeetkin on muuttuneet ainakin kerran tai pari.

Jos tuo testi menee pieleen ja näyttää mitä sattuu, syy saattaa olla siinä että maitoa on joutunut tikun väärään osaan. Pisaraakaan ei saa mennä sen rajaviivan yli, muuten menee mönkään. Ja älkää nakatko sitä tikkua heti roskiin vaan jättäkää kuivamaan, yleensä testiviiva vahvistuu tunnin kahden sisään, tai ei vahvistu jos lehmä on tiine/ei kiimassa. Toki jos siementäjän tilaamista arpoo, ei ole aikaa jäädä oottamaan tikun kuivamista. Omalla kohdalla ei ole juuri tarvinnutkaan, yleensä on näyttäneet sitä mitä kuuluukin. Pari kertaa on mennyt testi pieleen, mutta se on tosiaan johtunut siitä että tikku on päässyt kastumaan siitä rajaviivan yläpuolelta. Muuten on hyviä kokemuksia ja nuo on olleet hyvä apu hiljaisten kiimojen kanssa.
Maitotiloissa oli sukupolven mittainen kehitysero pohjoisen hyväksi jo 80-luvulla, joten ainakaan lähtöasetelman ero 1.1.1995 ei johdu EU:sta. Ne, jotka edelleen haluavat kehittää maidontuotantoaan Etelä-Suomessa, kehittävät sitä. Suurimpia hidasteita ovat hankkeista valittavat naapurit ja sijainniltaan otollisten peltojen saatavuus ja hinta. Saksankielisellä alueella näitä maakysymyksiä on ratkaistu perustamalla yhteisyritys. Niitäkin on monenlaisia, mm. yhteinen kesänavetointi. Talveksi suurkarja hajaantuu kotitalleihinsa. Yhteistyömuodot ja sopimukset ovat erittäin hienosyisiä. Tästä nyt ei enempää.

Lisätään vielä huono tuottajahinta ja kiintiöt .
Millon tuottajahinta on ollut huono? Käsittääkseni koko eu ajan suomessa on tuottajahinta ollut eu:n kärkipäätä...

Voi jeesus, taasko tämä sama jankaaminen alkaa?

Se on noille sialihant6uottajille päähänpinttymä et maidontuottajilla olis menestys taattu .

Siltä vaikuttaa. Minulla itsellä ei kävisi edes mielessä mennä tuonne sikapalstalle ilkkumaan ja pätemään tuottajahinnoista, kulurakenteista ja muista talousasioista koska ei ole mitään kokemukseen perustuvaa tietoa niistä. Mitenhän on näiden possun ja perunansilittelijöiden laita, onko tullut montakin maitotililappua tutkittua.
Maitotiloissa oli sukupolven mittainen kehitysero pohjoisen hyväksi jo 80-luvulla, joten ainakaan lähtöasetelman ero 1.1.1995 ei johdu EU:sta. Ne, jotka edelleen haluavat kehittää maidontuotantoaan Etelä-Suomessa, kehittävät sitä. Suurimpia hidasteita ovat hankkeista valittavat naapurit ja sijainniltaan otollisten peltojen saatavuus ja hinta. Saksankielisellä alueella näitä maakysymyksiä on ratkaistu perustamalla yhteisyritys. Niitäkin on monenlaisia, mm. yhteinen kesänavetointi. Talveksi suurkarja hajaantuu kotitalleihinsa. Yhteistyömuodot ja sopimukset ovat erittäin hienosyisiä. Tästä nyt ei enempää.

Lisätään vielä huono tuottajahinta ja kiintiöt .
Millon tuottajahinta on ollut huono? Käsittääkseni koko eu ajan suomessa on tuottajahinta ollut eu:n kärkipäätä...

Voi jeesus, taasko tämä sama jankaaminen alkaa?
Katsokaas kun täällä kulutetaan maitoa keskimäärin puolet enemmän kuin muualla.
Tarkoittaa lähitulevaisuudessa suurta ylituotantoa.

Wut? O.o
Eiköhän sitä porua ole muut kuunnelleet jo riittävästi.
Unionin parhaimmalla maidon hinnalla, ylivoimaisesti parhailla eduilla kaikui kriisi kriisi kriisi valitukset.

On tainnut alkaa harmittamaan kun et itse ryhtynyt aikoinaan maitouralle? Pelkkää kullan vuolemistahan tämä tosiaan on koko ajan ollut, ei epäilystäkään :D
Aina perännyt tasapuolista maatalouspolitiikkaa, jota mtk/kepu ei ole pystynyt tekemään.
Nyt se on tietysti muiden vika kun MINÄ en saa tehdä mitä haluan, tätähän tämä koko EU-aika.
Jos politiikka olisi ollut tasa-arvoisempaa, olisi huolehdittu jotta a-b-alueen maitotalousyrittäjien kohtelu olisi ollut tasapuolisempaa.
Nyt kun markkinatalous hiipii c-alueellekin, ollaan ihmeissään ja kummissaan.

Et muuten taida juoda maitoa tai syödä naudanlihaa kun olet noin kärkkäästi Suomen maidontuotantoa vastaan...? (Ainakin c-alueella  ;D)

Oli tuottaja c-alueella tai ei, hän todennäköisesti hakee ja ottaa vastaan kaikki tuet mitkä vaan on sillä alueella on saatavilla, ainakin jos on lainat maksamatta ja pitäis perhekin ruokkia. Tuskin tästä tuottajaa voi ristiinnaulita. Tuo sun kritiikki pitäis mennä jonnekin korkeammalle päättävälle tasolle koska tuottajat ei tietääkseni tukiasioista päätä? Toki tästä keskustella saa mutta saman asian jankkaaminen joka ketjussa alkaa ainakin minua kyllästyttää, melkein joka toinen viesti käsittelee jotain c-alueen maitotukea vaikka aiheena olisi ollut alunperin tyyliin hiehon emättimen esiinluiskahdus.

Koita myös ymmärtää että maidontuottajilla menee aikansa totutella tähän uuteen systeemiin ja sen hyväksymiseen tuhlaantuu aikaa vielä toinen mokoma. Se olisi ihme jos ei minkäänlaista porua kuuluisi tämmöisen muutoksen jälkeen. Ehkä sun pitäisi pysytellä pois täältä maito/nautapuolen keskusteluista jos tästä valittaminen noin kovasti provosoi? Ja otat osaa vaikka niihin oman alan keskusteluihin jotka paremmin tunnet (en edelleenkään tiedä oletko maidontuottaja vai banaaninviljelijä, kertokaa joku muu jos tää ei saa suutaan auki?)
Minä en mielestäni kateudesta ole ketään syyttänyt, ihmettelin vain kirjoitustesi kitkerää sävyä.

Erinomaisesti muuten kierrät kysymykseni, herää mielenkiinto että mistä se voi johtua? Aluksi turhautti mutta nyt alkoi huvittamaan  ;D

Jos maidontuotanto on kerran laskevan auringon ala, mitä sinä sillä päätäsi vaivaat ja täällä aikaasi tuhlaat...? Loppuu se maidontuotanto Suomesta kai ilman sinun hätäilyäsikin  :D

Jos ensin perehdyt maamme maatalouspolitiikkaan ja minkälaisen poliittisen suojelun varjolla maitotuotantoa
c-alueella on harjoitettu.

Otitko tällä kommentilla siis kantaa noihin asioihin mitä itse tuossa kävin läpi?  :o . Rakentavaa on keskustelu...

//Lisäkysymys. Oletko siis nykyinen/entinen A/B tukialueen maidontuottaja vai mistä noin kitkerä asenne?
Voisko tää Eemeli vähän esittäytyä ja kertoa maataloustaustastaan, oon verrattain uusi palstailija enkä ole ihan päässyt vielä juoneen mukaan ;D Huomaan että mielipiteitä hänellä riittää ja sehän on terveessä keskustelussa enemmän kuin hyvä asia kunhan ne mielipiteet vaan osaa perustella.

Mitä tulee tähän sopimustuotantoon. Itse ymmärrän tarkoituksen Valion päätöksen takana, kaikki tietää että maitoa on liikaa jne ja jotain oli tehtävä. Se mikä minua ja varmaan montaa muutakin tuottajaa kismittää on se tapa jolla tämä pantiin käytäntöön. Itse näkisin asian niin että tämä olisi pitänyt aloittaa jotenkin porrastetusti ja ennen kaikkea nämä toimenpiteitä olisi pitänyt tehdä jo monta vuotta sitten kun kiintiöt poistui ja Venäjän raja meni kiinni yms. Montako isoa navettaa tässäkin välissä nousi (ja noita aika intensiivisesti kannustettiin yhdessä vaiheessa rakentamaan). Ei se ainakaan maitomäärää vähentänyt. Nyt ikäänkuin yritetään paikata tällä sopimustotannolla vahinkoa, jota ei voi tietenkään enää korjata.

Niinhän sitä sanotaan että ne jatkaa jotka pärjää ja ne jotka ei pärjää tippuvat jossain vaiheessa pois, mikä osaltaan voi tuoda lisää pelivaraa tuotantomielessä jäljelle jääville. Tosi asia kuitenkin on että joillekin joukosta putoajille tuotannon lopetus tulee olemaan karu asia josta ei niin vain sormia napsauttamalla selviä. Itse ainakin tunnen myötätuntoa kun ajattelee noita kurjempia ihmiskohtaloita. Sen vuoksi on vaikea ymmärtää tuota 'siitäs saitte maidontuottajat' ilkkumista. Vähän toivoisi enemmän inhimillisyyttä näihin kohtaamisiin oli se sitten täällä netin puolella tai "oikeassa elämässä".
Otsikossa olennainen. Mitäs ihmisille kuuluu ja miltä tuleva kevät/kesä/syksy näyttää itse kullakin? Onko sopimustuotanto aiheuttanut vielä myllerryksiä?
Sivuja: 1 [2] 3 4 5