Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 28 29 [30]

Viestit - Moerkoe

Vapaa sana / Vs: Viikon sää
: 15.01.16 - klo:18:27
Ookko sattumalta Esko Mörkö...?     ::)


Hehhe. Kyllä tuo näkyy olevan ihan eri sarjan huippuosaaja. Minä nyt olen vaan tämmönen.  8)
Näkyy alibabassa olevan QLN1004 100hp 4wd hintana alkaen 13400€ FOB, varustelusta riippuen. Hintaan tulee tietysti lisäksi rahti+verot ja mahdollinen tulli. Minimitoimitus 1 kpl, toimituskyky 6000kpl vuodessa.

 http://hnqljx.en.alibaba.com/productshowimg/629759116-213329604/New_Design_QLN1004_100hp_4wd_wheel_tractor_price_list.html


Vapaa sana / Viikon sää
: 15.01.16 - klo:10:32
Katselin tuossa Forecan sääennustetta.

Viikon päähän ennustettavuus oli heidän mukaansa heikko. Perjantai 22.1. oli vuorokauden alin lämpötila välillä -30 -- +1 astetta. Ylin vaihteli -19,5 -- +4,1 astetta.

Melko iso haarukka. :o , tämä siis otettuna 15 vrk:n ennusteesta tuolta perjantailta. 10 vrk ennusteessa päivälle luvataan lämpötiloja - 7 -- -3 astetta.

Otan oletusarvoksi -10 astetta.
Tuottamalla itse sähköä, säästää siirtomaksuissa, veroissa ja rahassa. Kaupan päälle haavoittuvuus sähköverkon häiriöille vähenee. Mahdollisesti syntyvän ylijäämän voi myydä verkkoon.

Saksassa maatilat ovat merkittäviä sähköenergiantuottajia: biokaasu, aurinko ja tuuli ovat ainakin käytössä. Luultavasti tähän suuntaan mennään meilläkin.
Jos on ollu vaikka joku tarjous...... tms.

Mutta miksi ostaa, vaikka olisi kuinka hyvä tarjous, jos ei käyttöä, vai oliko kyseessä joku Sulo Vilen.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: Akku
: 09.01.16 - klo:17:41
Suruaika. Kolmekymmentävuotta palvellut Optima redtop taitaa olla lopussa. Ei startannut enää eikä oikein taida enää huolia virtaakaan. Koitan vielä kuitenkin elvyttää lämmöllä ja hitaasti.

Monta autoa se on nähnyt mutta 3000:sen liiallinen latausjännite taisi lopulta olla liikaa. Se parinkympin latausrele olisi kannattanut uusia ajoissa. Nyt olen tilanteessa jossa pitää ostaa halpa-akku, turha ostaa itseä pitkäikäisempää enää. Voin toki joutua vielä samaan tilanteeseen uudelleenkin, toinen Optima on 25-vuotias.
Tuossa ilmoituksessa pisti silmään:

Lainaus
Vain kesäajossa (talvet lämpimässä tallissa) olleen kaunottaren ensimmäinen ja ainoa omistaja

luovuttaa uskollisen ja erinomaisessa kunnossa olevan, rakkaan ajopelinsä uuteen kotiin kohtuullista korvausta vastaan.

Varusteena mm. klassikko Blaupunkt-autoradio, lisäksi uudet nastarenkaat vanteilla.

Miksiköhän on nastarenkaat kesäajoa varten olleet?
Linuxia voi kokeilla tikulta tai levyltä ennen kuin asentaa pysyvästi, toimii niinkin. Linuxia asennettaessa Windows-koneelle voi ja ehkä kannattaakin antaa tehdä käynnistysvalikko josta voi valita käyttöjärjestelmän hetkeä ennen sen käynnistymistä. Näin voi rauhassa tutustua uuteen, ilman paniikkia, vanha on koko ajan turvana.

Itsellä ollut Linux nyt kymmenen vuotta käytössä. Olen hankkinut käytöstä poistettuja "vanhentuneita" koneita joilla olen pärjäillyt yleensä vielä pari-kolme vuotta hyvin, Linux on sujuvampi pienemmilläkin tehoilla. Käynnistysvalikon Windowsia olen käyttänyt lähinnä silverlight-videoiden katseluun ja RAYn pelien pelaamiseen joihon Linux ei taivu ilman lisäsäätöä. Tämä muuttuu kun nuo vanhat tekniikat jää kokonaan pois ja html5 valtaa alan.

Satunnaiskäyttö antaa tietysti huonon kuvan Windowsista. Mitään kiireellistä ei ole syytä yrittääkään sillä latausrumba käynnistyy kun kone aukaistaan pitkän tauon jälkeen ja kestää ennalta arvaamattoman ajan (kauan).
Kaikkea muuta ihminen katuu muttei nuorna naimistansa ja linuxin käytön aloittamista. Tietysti olisi hyvä kun joku olisi saattamassa alkutaipaleella, vaikka apua löytyy kyllä esim. täältä: http://www.ubuntu-fi.org/

Omassa käytössä nykyään tämä: http://linuxmint-fi.info/linux-mint-suomi/

Linux, Windows ja OSX käyttöjärjestelmien eroista saa hyvän käsityksen tällä vertailutaulukolla, jonka avulla voi arvioida omaa parastaan:

http://wiki.ubuntu-fi.org/Vertailutaulukko_k%C3%A4ytt%C3%B6j%C3%A4rjestelm%C3%A4t

Eri linux käyttöjärjestelmiä on valtava määrä, kaikki ilmaisia, joista valita itselle se sopivin. Itselle Mint on ollut hyvä valinta, 5 vuoden tuki, valtava ilmainen ohjelmisto Synapticin kautta ja toimii moitteetta. Sähköpostiosoitteet ja kuvapalvelut olen ottanut hotmailin selaimella ja kuvat siirtyvät onedriveen, että käytän kyllä Microsoftinkin palveluja.

Oikeastaan olen huono neuvomaan mitään linuxasioissa, sillä en ole paljoa joutunut vääntämään mitään koska kaikki on yleensä toiminut. Aloittaessa apunani oli viisitoistavuotias poikani, nyt on jo 25, mutta neuvoo aina tarvittaessa.

Maailman 500-supertietokoneesta noin sata prosenttia on linuxia. Internettiin kytketyistä laitteista  valtaosa on jo linux-pohjaisia, vain henkilökohtaisissa tietokoneissa Windows johtaa, niilläkin käytetään pääasiassa linuxilla pyöriviä palveluja kuten esim. Google.

Linux on meidän kaikkien juttu, mitä aikaisemmin siihen perehtyy, sitä parempi - kaikille.
Jos henkilöautolla saa vetää jarrullisena 1350 kg, niin saanko vetää sillä kärryä jonka omapaino on 500kg ja siinä kuormaa 900kg? Ajokortti on ABeC.

Entä saako kuljettaa linja-autoksi rekisteröityä autoa jossa on vain seitsemän matkustajaa, tilapäisesti ilman ansaintatarkoitusta?

Ei uskalla kysyä viranomaisilta, ottavat pian kortin pois.

Kun on vetänyt piuhoja..

Miksi Hifi-systeemin bassontoisto sekoaa (ylikorostuu) kun äänen ottaa analogisista liittimistä verrattuna siihen jos ne ottaa digitaalisista?? Digi-puoli alikorostaa bassoja  :-\

Ero on siis sellainen, että analogisena subbarista meinaa lentää kartio pihalle, mutta diginä tumina ei tunnu edes shortsien punteissa.

Voisi olla, että analogiliitännän alipäästösuodin ei ole kovin jyrkkä ja näin myös ylemmät bassoäänet toistuvat jolloin äänenpainetaso kasvaa mutta matalimmat bassot puuttuvat. Digipuolen filtteri on jyrkempi. Supersammakko kertoi viisaita.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: Tilhi
: 29.12.15 - klo:16:22
Piruko lie tullu stiilin 250:iin, kun vaen pörisöö, eikä ota tolokusti kierroksie. Kannattanekko ruveta rassoamaan, vae nakkoanko järveen?

Voisiko kampiakselin stefatiiviste vuotaa?
Sivuja: 1 ... 28 29 [30]