Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 24

Viestit - Moerkoe

"record high efficiencies of up to 14 percent"

Tämä kertoo aika paljon. Suomessahan esimerkiksi sähkövoimalan "hukkalämpö" käytetään talojen lämmittämiseen kaukolämpönä. Ehkä muualla maailmassa, kun sähköä käytetään lähinnä jäähdyttämiseen, keksintö voisi parantaa voimaloiden kokonaishyötysuhdetta ?

-SS-

Tuntuisi sopivan hyvin laivan moottorin jäähdytysveden ja kylmän meriveden kanssa toimimaan.

Kiinnostaa, löytyisikö kovalta maalta mitään sopivaa paikkaa tuollaiselle?
Ruotsalaiset ovat kehittäneet 2x2x2m kuution joka tuottaa sähköä 150kWteholla kun siihen syötetään 70-120 asteista vettä 10-40 litraa sekunnissa ja jäähdytyspuolelle 0-30 asteista sama 10-40 litraa sekunnissa.

Tuleeko kellään mieleen mitään sovellutuspaikkaa tuollaiselle?

https://climeon.com/how-it-works/
http://www.climatesolver.org/innovations/supplying-energy/energy-generation-converting-low-temperature-heat-electricity-climeon
Onko Kokoomus koskaan ottanut virallista kantaa maatalouskoneiden akselipainoihin ?
-SS-

Olisiko tässä juuri syy miksi kokoomus jäi hallitusneuvottelujen ulkopuolelle - kiista maatalouskoneiden akselipainoista?
Vapaa sana / Vs: Kiinalaasten vessapaperi
: 07.05.19 - klo:10:40
Sepen pitäisi tehdä kiinalaisille opetusvideo, että miten hän putsaisi oman perseensä käyttämällä vain vesifatia ja kättään.😀😁😁 :D ;D ;D ;D
Jos jokainen kiinalainen pesee takapuolensa vatillisella vettä kerran päivässä, siitä syntyy 12 miljoonaa kuutiometriä paskaista vettä per päivä. Tuntuisi, että ei ole hyvä ratkaisu.

Parasta olisi ensin huolehtia ruokavaliolla, että syntyvä "luonnolinen aine" on pötkylämuotoinen jolloin kloaakkiaukko ympäristöineen on helpommin siistittävissä. Puhdistukseeen pitäisi käyttää kuivattua rahkasammalta tai vastaavaa, mitä kasvaa siellä paikallisesti, ja pökäle sekä sammalet  kuljetetaan kompostiin jatkojalostukseen.

Sama silti olisi tehtävä Suomessakin. Mitä järkeä on huuhdella kakka juomavedellä ja sen jälkeen pumppailla sitä putkistossa ties miten kauas käsiteltäväksi kemikaaleilla ja sitten litku lasketaan meriä ja muita vesiä saastuttamaan.

Ehdotan rakennettavaksi uuden sukupolven kunnollisia ulkohuusseja ja kunnallisia kompostointilaitoksia.
Pääsiäinen on lampaanlihan kotimaisen kysynnän ja tarjonnan suhteen aivan väärässä paikassa. Marraskuu olisi pääsiäiselle parempi paikka. Syksyllä karitsat ovat parhaimmillaan, koko kesän tuoreruokaa syötyään. Talven jäljiltä niukan keinorehuannoksen sitkistyttämät eivät ole maittavimmillaan.

Onhan muitakin kirkkopyhiä siirrelty sopimuksin, tehkäämme siis järkimuutos - siirtäkäämme pääsiäinen jonnekin laidunkauden loppumisen jälkeen. Josko saisi hallitusohjelmaan kärkihankkeeksi.

Nurmet alkaa kohta vihertää mutta sekään ei näytä innostavan enää. Mikä palstan kirjoittajiin on mennyt?

Jos ei tiedä mitä sanoisi, niin kysyttävää lienee aina.

Lainaus
Finnwatch löysi useita epäkohtia thaimaalaisilta tehtailta, joilta tulee ainesosia Valion ruokakermoihin ja mehuihin
...
Finnwatchin mukaan alihankintaan liittyvät ihmisoikeusriskit on arvioitu puutteellisesti, minkä lisäksi vastuullisuusauditointien laadussa on parannettavaa.

Valio kommentoi raporttia tiistaina kertomalla, että se on jo ryhtynyt toimiin tilanteen korjaamiseksi.
https://www.ts.fi/uutiset/talous/4526139Finnwatch+loysi+useita+epakohtia+thaimaalaisilta+tehtailta+joilta+tulee+ainesosia+Valion+ruokakermoihin+ja+mehuihin

Annan pisteet Valiolle hyvästä tiedottamisesta. Toivotaan parasta, että levää ja puunkuorta (joista sakeuttamisaineita tehdään) tuodaan jatkossa maahamme vain ihmisoikeuksia kunnioittavista tehtaista. Muuten jää paha maku suuhun.
Mitä nuo keltaiset pallurat nimimerkin ja "sotilasarvon" alapuolella merkkaavat?
En kyllä usko olevan hyvä idea ollenkaa..... :'( 4 Teoria tuntii riittää ja olikos se sen 1500kg painoo nii ei kuullosta yhtää hyvält.

Traktorin kahvoihin pääsee jo 15-kesäinen, eikä sen avulla aiheutettu vahinko välttämättä ole yhtään vähäisempi kuin jollain samaan nopeuteen yltävällä Yariksella.
Kuten tuo Karhisen esityskin antaa ymmärtää, niin ei ole tarkoitus taata toimeentuloa maaseudun ihmisille, vaan tarkoituksena on mahdollisimman pienillä kustannuksilla säilyttää tietty maataloustuotannon taso Suomessa.

Kaupalle sopii aivan mainiosti se, että taso on nykyistä pienempi. Suuret ketjut voivat hankkia riittävän suuria halpaeriä maailmalta ja myydä ne sitten suuremmalla voitolla. Lisäksi Suomiperäiset tuotteet hinnoitellaan sillälailla, että niitä ostavat vain luomu- ja hippi-ihmiset.

onkohan ihan loppuun asti mietitty tuo teinien kevytautot?   kun kerta eu miettii jopa suomelle rankaisuja moisen hyväksynnästä.    teineille ladattu ase!   hurjaaa...

Isäukko uusi juuri ajokortin, 90v.
Aktiivimalli voisi olla hyvä ratkaisu tähänkin. Jos ei pysty vuoden aikana näyttämään, että tulee ilman tukia toimeen, otetaan tuet pois.

Tämähän on ollut logiikkana tässä. Lopullisena tarkoituksena on kuitenkin rajusti leikata maakohtaisia tukia, se on selvä.
Ensin tuki vietiin alle 3 ha harrastajilta, sitten raja nousi viiteen, nyt kaavaillaan rajaksi 20000€. Seuraavaksi voisi olla 60000 ja sitten 120000.

Mutta ovatko veronmaksajat valmiita tukemaan juuri suurituloisimpia? Tässä ollaan ajamassa kaikkia tukia alas, aloittamalla tietysti pienestä.
Kysymyksessä on OP-Karhisen esittämänä selvä Matteus-efektin suositteleminen.

Matteus-vaikutus tai Matteus-efekti (engl. Matthew effect) tarkoittaa etujen kasautumista niille, joilla niitä on jo ennestään. Nimitystä käytti ensi kertaa yhdysvaltalainen sosiologi Robert K. Merton vuonna 1968. Nimitys tulee Uuden testamentin Matteuksen evankeliumin jakeesta 25:29: ”Jokaiselle, jolla on, annetaan, ja hän on saava yltäkyllin, mutta jolla ei ole, siltä otetaan pois sekin mitä hänellä on.”

Suomessa se on jo kauan ollut maatalouspolitiikan(kin) kantava ajatus.
Puun hinta on alhainen, se näkee jo näistä UPM:n luvuistakin:

Kannattavin liiketoimintayksikkö on Biorefining, joka tekee sellua ja biopolttoaineita sekä sahaa puuta.

Tämän yksikön liikevaihto kasvoi yli 14 prosenttia lähes 2,9 miljardiin euroon. Käyttökatetta yksikkö jauhoi sellun kovan kysynnän ja hinnan takia käsittämättömät 33,5 prosenttia liikevaihdosta, kun viime vuonna käyttökateprosentti oli 28,5 prosenttia.

Sivuja: [1] 2 3 ... 24