Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 28

Viestit - Moerkoe

... ja maataloustuotteille tulee todellista arvoa eikä vaan bulkin leimaa..tähän tosin voi mennä aikaa, ehkä vaikkapa 50 vuotta eli sitkeyttä tarvitaan.

Jos maitoa aletaan hinnoitella kuutiometreissä litrojen sijaan, on bulkkiutuminen lähellä. Viljalle kävi jo huonosti kun alettiin puhua tonnihinnoista kilojen sijaan.
Metsätalous / Vs: Akkusaha
: 16.10.20 - klo:10:33
Akkusahoja alkaa olla jo vaikka minkä merkkisiä. Myös Husselta on tullut uusi saha, sanovat sen vastaavan 40-kuutioista polttomoottorisahaa. Aarre-lehti esittelee mm. sen:   https://www.aarrelehti.fi/katso/videot/artikkeli-1.1192489#

Jospa Joulupukki toisi vaikka...

https://seinajoenkonerengas.fi/tuote/husqvarna-t540i-xp-akkusaha/

Lainaus
Husqvarna Connect
Älykkään Husqvarna Connect -sovelluksen avulla käytännölliset vinkit, käyttöohjekirjat ja varaosasuositukset ovat helposti saatavana. Bluetooth-toiminnon kautta saat lisätietoja esim. käyttöajoista, latauksen tilasta sekä ylläpito- ja huoltotarpeesta. Sovelluksen voi ladata veloituksetta App Storesta tai Google Playsta.
Suuri teräketjun nopeus
24 m/s teräketjun nopeus takaa tasaisen leikkuutuloksen

Pitäisiköhän päivittää ja ostaa tuollainenkin runko, samat akut ja laturi kelpaavat kuin muihinkin Hussen akkumalleihin.


Nuo kauris-, peura- ja hirvikolarit ovat susille mannaa. Alfayksilöistäkin perattu kanta kykenee helposti tappamaan voipuneen kolmijalkaisen hirven tai kolhiintuneen peuran. Vielä kun talvinopeudet saataisiin nostettua sataseen, niin ruokaa riittäisi.

Ilves on kyllä melkoinen kauriskannan harventaja. Kylillä liikkui seitsemän kauriin lauma, kunnes tuli ilves. Viimeiseksi havaittiin kaurispukin pää. Loput oli jo yhden talven aikana syöty. Tosin äkkiä kauristyhjiö täyttyi mutta ammutun ilveksen tilalle odotellaan uutta. Jospa tulisi, ettei tarvitsisi vanhusten väijyä kylmässä.
Mietinkin että eikö alueilla joilla peurat ja kauriit on todellinen riesa ole ilveksiä?


https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ymparisto/artikkeli-1.221740
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 01.09.20 - klo:09:55
Ehdotan, että viljan hinta aletaan ilmoittaa tuhansina tonneina niin tuntuu kuin olisi liikkeellä suuretkin rahat. Ohrasta saa kuulemma 120 000 euroa/ttn.

Megatonni olisi vielä komeampi: 120 000 000 euroa/Mt.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 29.07.20 - klo:13:28
Maatalouden rakennemuutoksen todellinen lähtölaukaus ammuttiin kun viljan hinta alettiin ilmoittaa tonneissa, kilojen asemesta. Vaadin kilohintaa takaisin!

Kullan tonnihinta on muuten nyt jotain 55 000 000 euroa.
Öljyä oli vain liikaa. Noiden öljymäärän tarkistaminen on kyllä "mielenkiintoista", vaakatasoon laitto ja odottelu, että tasaantuu. Ei ihan kiireessä. Infrapunamittarilla katsoen kävi korkeimmillaan noin 50 asteen kieppeillä, mikä on ulkolämpötilaan (+25) nähden mielestäni ihan kohtuulukema. Nyt voisi tietysti varovasti lisäillä pari desiä kerrallaan ja jatkaa mittauksia..

Tunnut keskivertoa huolellisemmalta kaverilta. Voisin ostaa sinulta käytetyn maatalouskoneen.
Jaa lähtenyt lapasesta. Entä turvakengät traktorikuskilla, työturvallisuuskortti, tulityökortti jne. Kohta tulee kai eläinsuojelukortti - ilman sitä meijeri ei hae maitoa.

Tesla-video piti laittaa. Autonoominen ohjaus ? https://youtu.be/ZmHBA_vV39w

Hömelöt kuskit sai aikaan hyttipakon traktoreihin. Kun ei osaa, pitää opastaa, laittaa suojaimet pakolliseksi ja kurssittaa. Se on pöhköimmille eduksi.

Vain täysin uuno luottaa tuuriinsa. Koneetkaan eivät ole täydellisiä.
Vapaa sana / Vs: Huima biisi!
: 04.04.20 - klo:11:54
https://www.youtube.com/watch?v=Wx3CgIIEPTg&feature=youtu.be

Mainio esitys. Malta odottaa, kyllä se siitä lähtee...
60-luvulla ei painettu 110 lasissa tappituntumalla kilometrien jonossa kohti pääkaupungin ihanuuksia... :-)

Ei todellakaan.

Ajo-ominaisuudet muistuttivat lahonnutta lautaveräjää ja luistonestona toimi luminen tienpenkka tai siirtolohkare tien vieressä.
Meidän fergussa ainakin rasva valuu pyörännavasta vanteelle, vähenemistä varten siinä on oma oljytila, jota sitten täytellään  juoksevalla öljyllä, ei nipasta.
ja kun osaisvat vielä ajaa autoja...        miten helkutissa pärjättiinkään 1970- luvulla noilla hakkapeliittarenkailla???

Niin tai 60-luvulla,  jolloin ei vielä ollut talvirenkaita juuri käytössäkään.
802 Valmetilla olen ajanut viljaa 20km matkaa. Tuntui sadalta kilometriltä, varsinkin kun pyöräilijä ohitti puolivälissä matkaa. Kuulokin siinä taisi kärsiä...

Ai niin ja 8011 Crystalilla ajoin myös 20 km matkaa viljaa. Siinä oli sentään pari alamäkeä, joissa sai vauhtia. Zetorin etujousitus pääsi oikeuksiinsa noissa alamäissä :) Mutta kyllä se piiitkä siivu silti oli.

Joskus ajelin 500-sarjan Fergulla 10km. Oli muuten pitkä ja väsyttävä matka, kauheaa ratinveivaamista, että pysyi edes tiellä.
Huollosta ei saa muuta vastausta kun että tynnyrin tarttis olla vihreä...

Laitahan  tehtaalle viestiä että huolto ei suostu kertomaan mitä öljyjä saa käyttää.

Eiköhän joku kohta vastaa.
Joo, kyllä ne tehtaalta vastaa. -Käytettävä JD:n öljyjä.

Helposti voivat sanoa.

Jatkokysymyksenä voi esittää, eikö ole muita saman laatuluokan öljyjä markkinoilla?
Huollosta ei saa muuta vastausta kun että tynnyrin tarttis olla vihreä...

Laitahan  tehtaalle viestiä että huolto ei suostu kertomaan mitä öljyjä saa käyttää.

Eiköhän joku kohta vastaa.
Sivuja: [1] 2 3 ... 28