Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Aiheet - Moerkoe

Vapaa sana / Wiski, Irlanti ja lehmä
: 21.12.19 - klo:20:49
Maistelin tuossa taas Baileys kermalikööriä, on mainio alkoholijuoma, eikä pieretä (minua). Muut vastaavat tuotteet on huonompia ja kaasuuntuvampia.

Mikähän siinäkin lienee?

Irlantilaiset ovat olleet fiksuja. Ei niillä siellä saarella ole kuin ruohoa, lehmiä ja viskiä. Ne on naittaneet tuotteet yhteen ja myyvät kaikkialle maailmaan.

Ei muuta kuin joka kylään täälläkin oma tislaamo ja kermalikööritehdas, parhaat pärjäisivät varmaan laajemminkin. Gourmetvoikin on vielä bulkkituote verrattuna viskiin tai likööriin.
Ruotsalaiset ovat kehittäneet 2x2x2m kuution joka tuottaa sähköä 150kWteholla kun siihen syötetään 70-120 asteista vettä 10-40 litraa sekunnissa ja jäähdytyspuolelle 0-30 asteista sama 10-40 litraa sekunnissa.

Tuleeko kellään mieleen mitään sovellutuspaikkaa tuollaiselle?

https://climeon.com/how-it-works/
http://www.climatesolver.org/innovations/supplying-energy/energy-generation-converting-low-temperature-heat-electricity-climeon
Pääsiäinen on lampaanlihan kotimaisen kysynnän ja tarjonnan suhteen aivan väärässä paikassa. Marraskuu olisi pääsiäiselle parempi paikka. Syksyllä karitsat ovat parhaimmillaan, koko kesän tuoreruokaa syötyään. Talven jäljiltä niukan keinorehuannoksen sitkistyttämät eivät ole maittavimmillaan.

Onhan muitakin kirkkopyhiä siirrelty sopimuksin, tehkäämme siis järkimuutos - siirtäkäämme pääsiäinen jonnekin laidunkauden loppumisen jälkeen. Josko saisi hallitusohjelmaan kärkihankkeeksi.

Nurmet alkaa kohta vihertää mutta sekään ei näytä innostavan enää. Mikä palstan kirjoittajiin on mennyt?

Jos ei tiedä mitä sanoisi, niin kysyttävää lienee aina.

Helpottaako suunniteltu ruokavaltuutettu lähiruuan markinoille saamista?

Jotain tukea pieni tuottaja tarvitsee muutaman ison ostajan puristuksessa.

Lainaus
Kauppaketjut saamassa uuden valvojan: Viljelijöiden tuloja polkevat marketit voivat kohta päätyä oikeuteen
https://yle.fi/uutiset/3-10058607?origin=rss

Ensi alkuun varmaan seurataan noudatetaanko edes voimassaolevia lakeja.
Maaseudun nuoret ovat haluttuja vaihetyöntekijöitä tehtaisiin ja konemiehiä huoltofirmoihin.

Niitä ei kaupungeissa enää kasva, sillä toisen polven kaupunkilaiset haluavat ravintoloihin, baareihin ja kauppaan töihin. Lukeneemmat pääsevät sosiaalipuolen töihin ja päiväkoteihin.

Kolmannen polven kaupunkilaiset ovat humanisteja, opettajia ja lääkäreitä. Jokunen mainostoimistoihminen ja kaavasuunnittelijakin mahtuu porukkaan.

Neljännen polven kaupunkilaiset ovat töissä ulkoministeriössä, sijoituspankissa tai konsulttiyrityksissä.

Viidennen polven kaupunkilaiset muuttavat maasta, Tukholmaan, Pariisiin tai New Yorkiin - luultavasti Brooklyniin.
Vapaa sana / Haistoiko LIDL fiproniilin?
: 17.08.17 - klo:17:11
Olikohan Lidlillä jotain sisäpiiritietoa kananmunien myrkyistä kun vaihtoi luomuun ja vapaiden kanojen muniin jo viime vuonna? Onhan sillä myynnissä vaikka mitä muuta ei-luomua?

Lainaus

UUTINEN | TURUN SANOMAT | 5.9.2016 10:37
Lidl hyvästelee virikehäkkimunat – myynnissä vain luomu- ja vapaiden kanojen munia

Lainaus
Belgian viranomaiset myönsivät tänään tienneensä korkeista hyönteismyrkkypitoisuuksista munissa jo kesäkuun alussa. Tietoa ei kuitenkaan julkistettu tuolloin asiasta käynnistetyn tutkinnan vuoksi.

"Tiesimme jo kesäkuun alussa, että alalla on mahdollisesti ongelma hyönteismyrkky fiproniilin kanssa", Belgian elintarviketurvallisuudesta vastaavan viraston tiedottaja Katrien Stragier sanoi televisiokanava VRT:n haastattelussa AFP:n mukaan.
  http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/belgia-my%C3%B6nsi-tienneens%C3%A4-myrkyllisist%C3%A4-munista-jo-kes%C3%A4kuussa-1.200691

Kyseessä voi olla asia joka on ollut alan ihmisten tiedossa jo kauan. Hevosenleikkiä ihmisten terveydellä. Ei taida olla ruokamyrkkypuolella vastaavaa tuomiolievennystä tuomittaviin tekoihin osallistuneille jotka käräyttävät muita, kuten esim. on kartellijutuissa ja ilmeisesti monissa muissakin (esim. dieselien päästöskandaalissa) tapauksissa. Sellainen olisi tarpeen.

 
Mitä luulette koska nähdään ensimmäinen hukkakauran poimintaan erikoistunut  robotti?

Kaikki tekniikka on jo olemassa ja hinnaksi tulisi luultavasti jotain tuplat robottiruohonleikkuriin nähden, valmistusmaasta ja myyntibrändin nimestä tietysti riippuen.

Konenäkö siinä taitaa olla se haastavin osuus, muttei sekään kovin paha.
Metsätalous / Akkusaha
: 06.02.17 - klo:20:28
Ostin semmosen akkusahan. On muuten kiva peli.

Suuret tukkipuut kaadan vielä polttomoottorilla mutta karsinta ja katkonta hoituu mukavasti sähköllä.

Akku kestää noin saman kuin tankillinen mutta ei maksa euroa, ainoastaan pari senttiä. Sahausta ilman savua.

Nyt katsotaan miten vehje kestää.
Metsätalous / Hankintahakkuu ilmoitus
: 27.07.16 - klo:13:42
Kuinka pienestä hankintahakkuusta pitää tehdä ilmoitus?

Aikomus olisi tehdä kolmisenkymmentä mottia ensi talvena. Ei yhdeltä kuviolta vaan useammalta, siis yhteensä. Miten sellaisen voi ylipäänsä ilmoittaa?

Kannattaako tehdä ilmoitus vai kertoa tehneensä vaan ajourat.

Ostaako joku noin pientä määrää?
Palstaa lukiessa hämmentää eri tuottajien toistensa jatkuva ivaaminen. Kun en osaa laittaa eri tuotantosuuntia paremmuusjärjestykseen niin varmaan palsta-aktiivit osaavat sen tehdä.

Sen olen jo ymmärtänyt, että muutamaa lehmää pitävä pohjoisen maidontuottaja on pohjasakkaa mutta jos on luomukuttutila niin siinä on vakava kilpailija. Mutta onko parasta bramiiniluokkaa viljanviljelijä, lihakarjanpitäjä vai sikatilallinen?

Entä hehtaarit, onko vaikutusta jos on perittyä, itse hankittua vai vuokrattua? Entä jos tuotto tuleekin pääasiallisesti metsästä tai matkailusta? Ovatko marjanviljelijät arvostettuja?

Mitä hyötyä on samoissa liemissä lilluvien mollaamisella, tuleeko siitä itselle parempi mieli? Pärjäämmekö näin paremmin yhteisönä? Kuka lietsoo eripuraa?

Mikä tuotantosuunta on mielestäsi parasta luokkaa?
Intialainen Mahindra ostaa 35% Sampo Rosenlewista.

Varmaan pienien puimurien kehitystä lisätään, Mahindran traktorit tulevat myös Suomeen ja edustuksia vaihdellaan.

Loppujen lopuksi, voi olla hyvä asia tämä. Taisi olla Mahindra mukana neuvotteluissa jo kun Suomen traktoriteollisuutta kaupattiin, vai oliko joku toinen intialainen.

Mahindra on liikevaihdoltaan sata kertaa Sampoa suurempi.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Hybridikone
: 24.03.16 - klo:22:36
Logset on julkistanut hybridimetsäkoneen jossa on sekä dsl, että sähkömoottori.

Siinä on paljon etuja ja pienempi polttoaineenkulutus, suurempi teho ja vääntö, 

Lainaus
Hybriditekniikka on metsäkoneteollisuuden uusi vertailutaso. Polttoaineen kulutus hakkuutyössä onkin vain 13 litraa tunnissa. Tehoa hybridi nostaa 72 prosenttia ja vääntömomentissakin mitattuna 54 prosenttia verrattuna samankokoisella dieselmoottorilla varustettuun malliin.
http://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/paino-24-500-kg-maailman-tehokkain-metsakone-tulee-suomesta-ja-kayttaa-hybriditekniikkaa-6535225

Lainaus
Kun harvesterilla sahataan tai syötetään puuta, kasvaa tehon tarve radikaalisti. Sähköisen toiminnon avulla tehontarpeen muutokseen pystytään vastaamaan välittömästi. Sähköavusteinen maksimiteho saadaan käyttöön 4,5 sekunnin ajaksi ja maksimivääntö 6 sekunnin ajaksi. Aikaisemmissa malleissa maksimiteho ja -vääntö on saatu käyttöön vain reilun sekunnin ajaksi.
  http://www.koneviesti.fi/uutiset/logsetilta-tehokas-hybridiharvesteri-1.141248

Jos kondensaattoreiden tilalle vaihdetaan akut ja siirretään tekniikka traktoriin saataisiin lisäpotku pidemmäksi aikaa. Esim. Teslan kapasiteetiltaan 90kWh akku antaisi 90 lisäkilowattia tunnin ajan.

Sähköllä pääsisi lisäksi hiipimään kenenkään huomaamatta melko kauas.
Vapaa sana / Viikon sää
: 15.01.16 - klo:10:32
Katselin tuossa Forecan sääennustetta.

Viikon päähän ennustettavuus oli heidän mukaansa heikko. Perjantai 22.1. oli vuorokauden alin lämpötila välillä -30 -- +1 astetta. Ylin vaihteli -19,5 -- +4,1 astetta.

Melko iso haarukka. :o , tämä siis otettuna 15 vrk:n ennusteesta tuolta perjantailta. 10 vrk ennusteessa päivälle luvataan lämpötiloja - 7 -- -3 astetta.

Otan oletusarvoksi -10 astetta.
Sivuja: [1]