Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 36 37 [38] 39 40 41

Viestit - Tiimo

Oma porilaiseni painaa 5,7 pöydällä 12tn säiliö tyhjänä. Vanhat 600-sarjan peltilootat on asia erikseen. Näyttää tuo NH 6050 olevan ihan samoisaa lukemissa.
Tämähän on mielenkiintoista. Saman viljamäärän irroittamiseen korsista puimureiden kuningas juo melkein tuplasti soppaa kelvottomaan kotimaiseen verrattuna jossa on se janoiseksi parjattu Sisu-diesel. Sillä läpimenneellä 1193l on puitu 768t viljaa (punnittu) ja lisäksi ajettu lohkojen väliset siirtoajot.
En väitä että kulutuseroilla tulee konkurssi tai pääsee miljonääriksi, rupesi vain asia kiinnostamaan kun polttoainetta kului mielestäni vähän.
Onhan se urakoitsijan kukkarolle plussaa jos säästää vaikka litran/jyvätonni.
Tämä g/kwh on kaunis ajatus ilmoittaa kulutuksia. Käytännön työssä kun ajellaan kuitenkin osakuormalla niin nämä g/kwh kulutukset ei kiinnosta minua yhtään.
Merkitystä on siillä paljonko polttoainetta kuluu tehtyä työyksikköä kohti.
Autonkin kulutus ilmoitetaan ajettua 100km kohti, ei sillä grammat kiinnosta.
Tosiaan on soppa maistunut 2085 Sampolle.
Oma koneeni on Sampo 3065 250 hp koneella 5,7 pöydällä.
Tänään tuli tämän vuoden puinteja mittariin 147 ha ja naftaa on tankattu 1193l. 8,12 l/ha sisältäen siirtoajot.
Valtaosa tähänastisista puinnista on ohraa ja vähän kauraa, kaikki oljet silpuksi.
Sisu dieseliä on aina moitittu janoisksi, mutta ei ainakaan tästä koneesta voi niin sanoa. POSITIIVINEN YLLÄTYS!
Paljonko puimurit vie polttoainetta hehtaarilla?
Oma "kelvoton kotimainen linnavuoren 7,4 litran  moottorilla" on tänä syksynä kuluttanut 8 l/ha.
Mitattu tähän mennessä puidulle 135ha:lle. Puitu on ohraa ja kauraa. Satotasot yli 5000kg/ha (kaikki on ajettu vaaan läpi)
Naapurin T-sarjan Valtraa ajellessa (lue hiki hatussa veivatessa) tulee aina mieleen että sen pienen ratin tilalle pitäisi laittaa todellakin veivi. Kierroksia ohjaus vaatii Fendtiin verrattuna melkein tuplasti  jotta saa kääntymään pyörät ääriasennosta toiseen. Kääntökulmat ja ympyrä ovat suunnilleen samat molemmissa koneissa.
Olen kyllä samaa mieltä, että Fendin ratti voisi olla parempi. Ainakin kehä saisi olla paksumpi ja ehkä vähän pienempikin.
Nyykkäri oli vissiinkin vakiokunnossa. ;D ;D
Onko tietoa paljon niissä koneissa oli voimaa. Olis vaan kiva joskus päästä ajelemaan laitteella josta voisi sanoa että voimaa oli väjintäänkin riittävästi.
Jos taitamattomalle antaa vaikka polkupyörän niin lopputulos tiedetään.
Kuinkahan paljon sitä rahaa oliskaan jos ei aikanaan olisi tullet siirryttyä Fendt kantaan. (vanhin talon Fendt on vm 92).
Tilan ostin 1988 ja se on tullut maksettua ja myös muutkin velat, jonkin verran vielä on jäänyt tilillekin.
Ihmeiden aika ei siis ole ohi !!
 Aikanaan kun Fendteihin siirryin oli juttu kylällä aivan samantasoista kun tällä palstall. Nyt on kylä hiljainen kun ei se konkka tullutkaan vaan päinvastoin.
Kasvintuotanto / Vs: Kasvustokuvia
: 20.07.09 - klo:17:37
Luomuviljelyn voi tehdä sekä hyvin että huonosti kuten perinteisenkin kasviviljelyn. Kuvia yhden tuttavani asiallisesti hoidetuista luomuviljelmistä. http://www.koskimaentila.profiili.fi/luomuruis/
Kävin kaivelemassa vanhoja varastoja ja sieltähän löysin Nyykkärin (8560) vaihteiston potikan. Näitä piti aina olla kotona koska juuri tällainen liikuntakyvyttömyys iski silloin tällöin.
Arvot oli 1,5 -4,9 kilo-ohmia mitattuna suoraan potikasta. Omasssa koneessa vika useimmiten tuli suunnanvaihdon yhteydessä (kone vaan halvaantui).
Ootko ihan varma niistä vaihteiston asentoantureista. Aikanaan kun mulla oli 8560NH niin teki juuri samaa-ei liikkunut mihinkään. Uutta potikkaa peliin niin lähti kulkemaan.
Noita vastusarvoja en koskaan mitannut, eli en siihen osaa kommentoida.
Varsi ja mäntä samankokoiset kuin kauhan käännössä.
Kuormain aivan ala-asennossa mittaat vakaajasylinterin kiinnitysreikien välin = sylinterin min. pituus. Sama kuormain yläasennossa = sylinterin max pituus. Sitten vaan kauppaan kyselemään.
Kerran olen n. 10v sitten saman homman tehnyt ja muistaaksen standardi sylintereillä ei aivan saanut mittoja täsmäämään mutta tarpeeksi lähelle kyllä.
"Mistä ihmeestä Kuu näitä juttuja keksii". 3000bar?, tarkistapa hiukan tietojasi.
Kummat siellä oli katkaisuhoidossa traktorit vai kuskit? Jos traktorit niin mitä malleja?
Sivuja: 1 ... 36 37 [38] 39 40 41