Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 43

Viestit - Peukalo

Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 06.06.20 - klo:22:20
Tässä Lahden alapuolella 13km kaupungista, melkein koko päivän satanut reippaasti, iltapäivällä oli sellainen 2 tunnin aurinkoinen tauko.
. onneksi, sillä 1690 taavista pamahti hydeputki pumpulta lähtevä, kerkisi nykiä sen irti ja hitsata kuntoon.
 Oli hakkautunut runkoa vasten ja kuluma paukahti. Millin reiästä kerkisi öljyä karata melkoisesti.
Kyllä, Wheeler dealer melkein ainoa ohjelma mitä kerinny kattelee hotellin sohvalta, viimeisen rintaman jälkeen. Näköjään muissa maissa saa rakennella mitä vain, ei varmaan onnistuisi täällä kotisuomessa.
Kypärät olis ollu pakolliset noilla..
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 05.06.20 - klo:22:28
Tänään vetelin loppuja kynnöksiä tasaiksi , oli hassua kun joissain paikoissa pöly kävi ja vesisateessa. Lhp nurmelle ja riistalle kylvettäviä. Tasurilla tulee äkkiä valmista.

Maata tarttui 6m potilaaseen vissiin yhtä paljon kuin aparaatti painaa :D, sade liimasi pölyn kiinni.
Herneillä ei näy kunnolla vielä torjuttavia pxx ruohoi joten olkoon vielä viikon.

Millon oot herneen kylvänyt, jos vielä viikko varaa odottaa? Tai riippuu mitä ajaa, mutta ainakin Mistral+Fenix seos ärhäkkä, jos herne yli 10 senttistä, meinaa krympata kovasti kun olosuhteet otolliset. Nyt JOS tulee vettäkin jossain välissä, ruutikuivaan peltoon, noiden aineiden teho kohdillaan.

Omat herneet kylvetty 14-15.5 ja rikkatorjunta viikonlopun aikana, nyt herne 5 senttistä suunnilleen ja ehkä 3 päivässä jo 10 senttistä. Rikat pieniä tai niitä oikeen olekaan, harvoja aineita jotka ajettava kasvuston eikä rikkatilanteen mukaan :/

Olikohan vappuna, silloin taisin rykäistä nuo 8ha, mutta kylmää ollu joten ootteli siellä maassa.. Savimaata vielä. Basagrania ajan, sitä viimeksikin, oli jo isompaakin kasvustoa mutta kuivuuden kiusaamaa. En ihan ajatuksen kanssa kirjoittanut, tarkoitus olisi tänä viikonloppuna ruuttailla, kunhan palautuu huomiseen mennessä ajatukset kotimoodiin työasioiden sijaan..
Joo, tuo kokeilurapsi DK 7130 on nytte parhaimmat jo nuppuja työntämässä, Vaaksanmittaista. Galerat tehosi mainiosti, isot sauniopöheiköt hyvää yötä ja valvatit, voikukat.. hirvitti hinta ja yli jäi noin 5ha aineet ja 8v vanhaa ainetta 2litraa jos joku haluaa..
Täytyy tuuppailla lisää typpeä tuolle 10ha jos sopivasti vettä huomenna.

Aiemmin joku kirjoitti että rapsi harvenee luontaisesti, kyllä, siellä täällä suurempia kasveja ja osa juroo edelleen maan pinnalla..

Kuoriaisia näkyi 1-2 tienreunakasveissa alkavissa nupuissa, mut edemmäs kävelles aivan puhdasta vielä. Näkee koska invaasio tulee.

Herneillä ei näy kunnolla vielä torjuttavia pxx ruohoi joten olkoon vielä viikon.
Muuten suorakylvövehnät näyttää ok tilanteeseen nähden.
Äestetty ohrapelto pikkuisen heikko, taisi liettyä. Pelkästään tasattu+ kylvetty voi oikein hyvin..

Vielä kylvöt kesken, riistapellot odottaa milloi glyfo tehonnu täysin, ja jonkun verran nurmikkoa, jotain 8ha yhteensä
Yhdellä lohkolla planet ohra vissii paleltui, keltaiset lehdet. Kai see toipuu?? ettei uudestaa tarvi kylvää. >:(
Kasvintuotanto / Vs: Miksi hankmo
: 29.05.20 - klo:20:12
Joo, on siinä järkeä, esim joku kapillaarikosteutta pintaan jatkuvasti työntävä alue pellolla, paree jollain tonkia kuivahtamaan hetkeksi, vaikka suorakylvössä on.

Märkyyttä piisasi hetken aikaa, s-piikki tume 4200 tonkaisin sänkipellon kosteimpia kohtia hietamaalla tuulettumaan ennen kylvöä, ettei tuu tinttaantuneita kohtia sitten. VM hoiti loput..
Arvaappas kuinka rakennustyömailla ärsyttää nuo saksinostimet ym pikkuvärkit, noita saa kuunnella läpi vuoden palkkatöissä. Noissa piipitysvehje pakolliseksi tullu 4v sitten vissii, kovaäänisiä vieläpä.

Turvallisuusajattelu ampuu itteään jalkaan noin, ihmisiä ärsyttää, ja tottuu tuohon niin ettei välitä enää... :o

Kätevämmät nykässy piipittimen piuhan irti..
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 28.05.20 - klo:22:21
Ei voi kun ihmetellä viljelyn intoa näillä viljan hinnoilla.

Sepä se. Ja täälläkin on hätäilty koko kevät,edes ennenkuin lumet on sulaneet. Intoa on,kaikilla,mullakin  ;D .
Eihän tämä koske agronettiä. Täällä kaikki saa aina 8000 kilon hehtaarisadon kyl sillä viljely kannattaa.. koskaan kukaan ei epäonnistu...

Mää jännitän jos 3 tonnia saisi :D
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöille koska?
: 23.05.20 - klo:22:10
Kyllä se suorakylvö oli osittain  hyvä tänä keväänä, omat LJS  savimaat hemmetin hankalia kyntää, mutta routatalven jälkeen helppoja äestää, kuitenkijn venyvää purkkaa siellä pinnan alla, se kuivuu välittömästi minkä avaat esille. Herneet tuli tasaisesti esille, vähän kauan ne mietti kylmyyden takia ja syvään tuli kylvettyä kuivuuden pelossa.

Märempiä kapillaarikosteuden omaavia hietamaita jos ajattelee niin se sängen ylösajo ennen kylvöä on hyvä jos vähän kosteat olot. Ennen tuota viikon sadejaksoa oli loistavat suorakylvöolosuhteeet, viereiselle pellolle ei ehtinyt ennen lumisateita, niin jäi tähän päivään 10ha. Vieläkin oli märkää 20 aaria ja VM 300 upposi.

Joo 3 viikkoa jo ekoista kylvöistä, 2viikkoa sitten kylvetyt vehnät miettii vielä maan alla, juurta on , mutta tuliskohan kohta pinnalle
En oo tuota tehny, mutta aapisessa mainittiin jotta tarkistaa kiekkojenn kireyden toisiinsa nähden, shimmilevy välissä on.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 21.05.20 - klo:23:11
Nyt olisi hyvä pidättäytyä myynneistä, itämeri vähennys alkaa taas olla sitä luokkaa että ei voi käsittää millä markkinoilla nämä kotimaiset viljan ostajat luulevat toimivansa. Jos kiinnityksia saa tehtyä noin +-150 e rehu viljoissa niin harkitsisin vakavasti ottamaan edes puolustus voiton kuten eräs maatalousministeri aina neuvottelujen päätteeksi totesi.  Leipä viljat tarvitsee huomattavasti korkeamman hinnan. Kyllä vielä kesä on edessä ja kukaan ei tiedä miten paljon näitä ongelmia ennen sadonkorjuuta tulee kotimaassa / lähialueilla euroopassa josta sitten kumpuaa hintojen suunta syksyllä. Varastointi tilannetta pitäisi myös pystyä parantamaan jokaisen ja estämään viljan hinnan dumppauksella pelleily ostajilta.

Oikeessa oot, mutta kumminkin isännät myy, minäkin myin vehnää jonkun verran keväällä, tälläkin viikolla lähti kuorma. Hernettä vielä ois nupillinen. Mallasohrat jäi siiloon elokuulle. :o

Se ongelma monilla, että mihin säilötään se tuleva sato, jos kesää tulee ym.. puitavaa.. Se valitettavasti ratkaisee ja kauppiaat hymyilee.

HVK:n uusi nousu ja siilot takaisin käyttöön siellä helsingissä mitkä pimeinä ::)
Kasvintuotanto / Vs: Kasvinsuojelu 2020
: 21.05.20 - klo:23:00
Galeraa pitäs ajella viikonloppuna kevätrapsille, Kasvattaa jo lisää lehtiä neliapilakuvion väliin, vielä ei näy öttiäisiä, sauniot nyrkinkokoisia pensaita siellä täällä, syysitoisia.
Koska kylvetty ja missäpäin, kun itellä 22.4 kylvetyt vielä tullu edes kunnolla pintaan

Viime syksynä puimaton kasvusto, siementäny ittensä peltoon, uutta kasvusto. Heitin jo typpeä 50kg/ha aluksi päälle jos lähtis. Lahden kaupungin alapuolella 15km.. Toimenpiteitä tehdään tarpeen vaatiessa.
Onko ne kartiot jotai säiliönpohjalla olevia ohjaimia? Minun VM näkys olevan sellaisia jälkeenpäin laitettuja muovisia erottimia ja viljan kulkusuunta syöttimiin päin.

En oo kauraa kylväny vielä tolla. Enpä tiedä kylvänkö edes lähiaikoina.
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöille koska?
: 20.05.20 - klo:19:45
Vehnää pitäisi kylvää vielä, suurin osa jo maassa, herneet noussu maan pinnalle ja ohratkin. Kerkiääköhän vehnä valmistua ennen talvea..
1,5viikkoa sitten kylvetyssä Qvarnassa on vain sentin-2 juuri ym haippua.
Sivuja: [1] 2 3 ... 43