Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 4

Aiheet - Peukalo

Tarttis salaojittaa noin 7ha, nelikulmainen lohko, viettää keskelle jossa kulkee syvä oja. Mutta avo-ojat ei kaikki ole isoon ojaan päin, meinasin täyttää nuo ojaan päin vievät ojat tyyliin putki pohjalle ja soraa päälle.. tietysti nuo avataan syvemmiksi.

Joku ketjukaivuri olis kiva, kiviä ei ole tuolla alalla juurikaan. Multamaata puolet, mullan paksuus parhaimmillaan 70cm, harmaa savi näkyi ojan pohjalla vasta.

Vai suosiolla ammattilaisille proo ag jotai? ???
Kuinkas nyt noiden herttuakuntien omistajien tukien nyt käy sitten, Elisabeeti jää vissii tiiron osalle tukiaisista.

Olikos siellä niin että maanomistajat saa tuet, vuokraviljelijä jää ilman??
Joo, kyselisin tuon aparaatin käyttövinkkejä, kuinka tiukkoja kurveja uskaltaa tuolla ajella, kaartamalla tietenkin. Mites noi vantaat, voiko ne tiputtaa alas ja sitten lähteä kylvämään, vai pitääkö olla lentävä lähtö niinkuin laahavannaskoneilla?
Ohjekirjassa ei ollu mainintaa.
Tuossa aparaatissa sellainen trippikapula ELTRIP, mitäs virkaa sillä, tarviiko välttämättä?? Laskuri siinä vissii. Uudemmissa näkuy joku LH agro kapula.

Sen jo tiedän että ilmakumirenkaita pitää vahtia siinä. Noitahan vissiin saa tokmanniltakin sopivia kärrynpyöriä?
Koneet, laitteet ja tekniikka / Olkihara?
: 16.01.20 - klo:18:56
Olkiharan rakennusta tuumiskelin, olisiko yksinkertaisimmillaan joku 7m mittainen palkki johon pulttaisi puolen metrin välein jotain s-piikkejä, vai tuleeko siitä kerääjä ::)

Keskeltä poikki ja taittosylinteri väliin. Vai tarttisko olla 2 akselilla piikit? Heittäisi vähän multaa olkien päälle jos heti puinnin jälkeen ajelisi. Suorakylvöä ajatellen.

En oikein mitään tehdastekoista ostaisi, ne maksaa, tai en ole nähnyt kuin potilan mainoksessa.
Noita tuntuu suht edullisesti saavan, powershifti, muttei mitään etukuormaajakäyttöön sopivia ole vissiin. Peltoveturina varmaan. Esimerkkinä

https://www.ss.lv/msg/lv/agriculture/agricultural-machinery/tractors/wheeled-tractors/bxnfcf.html

17990€ ilman alvia, plus rahti kotiintuotuna..
Kasvintuotanto / Mitä peltoon 2020?
: 19.12.19 - klo:17:13
Kylvökuumetta kohottelee jo.. Mallasohran siementäki ostin kokeeksi Planetia. Vehnääkin jonkun verran maahan. Hernettä 8ha.

Uskaltaako kauraa kylvää yhtään jos kaikki sitä tunkee peltoon, Syyskylvöinto rukiin suhteen lopahti aika monella, niin silloin vapautuu kevätkylvöisille kasveille alaa. Ohra hankalampi jos rehuksi menee. Mallasohra ainoa järkevä tavoite vissiin Lahden seudulla.

Riistapeltoa, ja sr-nurmea muutamia kumpaakin. Siis oikeaan käyttöön sr-nurmi on tavoitteena.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Lifti
: 21.11.19 - klo:20:00
Voe mahoton, oon jälestäny sähkökaaviota Nummiliftin 33-3 vehkeeseen jo vuoden, Kyseessä on henkilökorinosturiauto, alustana vanha postiauto volvo F7 3 akselinen. Nosturi 3 osainen nummilift, nousee 31m korkeuteen ihailemaan maisemia.

Tuolla rakensin kuivurin 2015 eteenpäin ja nostelin tarvittavat kaikki tolpat, harjaliimapuupalkit jne itse kyydissä ohjaten. Väkevä peli. Ollut presun alla 2 kesää niin mykkänä nyt, puomilla näkyy pressun kuluttamia paikkoja johdoissa, mutta mitään kontaktia ei tule alaohjaimiin. Sähkömiesvelipoika katteli noita ja vaihtoi releitä, mutta kumpiki perheellisiä ja kiireitä niin ei olis hauskaa joutavia jälestää.. koriin tulee sähköä kun hätäajot jotenki kytkeytyy niin että valo syttyy korissa muttei muuta.

Joo jos joku tietää niin vinkkiä tulemaan, rahaakin vasten
https://www.youtube.com/watch?v=rwRxm5wVSlY

Ilmeisesti sama auto kun vanhoja etsin :D ;D
Onkos tuollaisia mörköjä näkyny
https://www.ss.lv/msg/lv/agriculture/agricultural-machinery/tractors/wheeled-tractors/bbbfde.html
Halpaa rautaa noi claasit heti 10v
Onko tuossa mitään herkkiä vikapaikkoja? Ilmakumirenkaat 04 mallin härpäkkeessä vähän jo pykineet eli vaihtoon menis kaikki varmaan jos hyvän haluaa :)
Joo kyseisen härvelin seulankäyttöakseli missä epäkeskot vapisuttaa seuloja, hihnapyörä pitäs irti saada, akselin molemmin puolin 2 14mm reikää, mimmoine vetäjä tuohon käy? Ei oo korjausaapista vaikka kerran yritin ostaa sellaisen
Nälkä kasvoi syödessä niin koitan kaikki hankalat paikat korjata ennenkuin hajoo..
Otsikonmukaisia rattoria katellut, vaikkein akuuttia tarvetta ole, mutta onko mielipiteitä. Edullisia nuo ovat jos kattelee ulkomaiden sivuja. Kumpikohan tulisi halvemmaksi, latvialaisen diilerin vai suomalaisen kautta.. ::)

En ole edes ajanut koskaan moisilla traktoreilla  ;D Meikän viimeisin valtu oli 665 mallia. Joskus kattelin 5150 casea mutta järjettömän kallis kotimaassa.
 Latvian kaverille tuli kotiovelle tuotuna hollannista 14000 €, 1998 5150 case.. 7500h ajettuna. Olleet tyytyväisiä vaikkei nähny ennen ostoa livenä.

M120 valtut sais 20000 noin. Haitekki pitäs olla.
Kasvintuotanto / Ruiskasvuston hävitys
: 14.07.19 - klo:21:04
Joo Ruista 4ha harvaa on, säilörehunurmi kylvetty syksyllä rukiin kanssa, Karjanlantaa reipas annos alle. Jyrsimellä multaus. Puimatta jäänyt harva kevätvehnä tunkee läpi eli väliin.. sekulia on.
Ajatuksena oli että säilikseen niittää naapuri mutta keväällä oli kuivaa ja nurmi ei kasvanut vaikka oli vaaksan mittaista, Tosi hyvin onnistui syyskylvö.
Tuon ilmoitin sitten ruispelloksi mutta kuinkas nyt. Pari parempaa aluetta jos jätän pystyyn puitavaksi ja loput murskalla.
 Mitä valvojahenkilö sanoo sitten jos kylään tulee.. Kun jäi ruiskuttamattakin vatuloidessa,  niin kauhea ohdakepusikko paikoin.

Varsinainen ruispelto sitten oikein nättiä muualla.. :)
Koneet, laitteet ja tekniikka / Lexion?
: 23.06.19 - klo:18:50
Ihmettelin vaan kun kovasti noita palaneita claaseja piisaa purkamoilla, onko joku riski noissa vehkeissä https://www.ss.com/msg/lv/agriculture/agricultural-machinery/spare-parts/bgimf.html

Liettuan panevezion kaupungissa tuo iso purkamo missä uudenaikaiseen puimuriin saa purkuosia, joitakin noita lexioneita ja tucanoita Ym. Ei oo kaukana suomesta

Tanskassa olis ollu moottorivammainen Sampo 690- 1990, ajettu 1100 tuntia josta tarjosin myyjälle 4500, ei käyny, pitäköö tunkkinsa. mascuksessa se.
Sivuja: [1] 2 3 4