Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 5

Aiheet - Peukalo

Joo, tuumailin josko täyttäisi solukumilla nuo vantaiden tiivistysrenkaat, elikkä olis sitten umpikumiset.. Voisihan ne vaihtaa koviin tehtaalaisiin, mutta eikös se aja saman asian, täyttö vissiin halvempi?

En tiedä, mielipiteitä kuunnellaan. Alkuperäinen ideahan se että rengas joustaa kevyesti viillon päällä, eikä kura tartu kun elävä renkaanpinta.

Tai sitten kokonaan uudet kottikärryn renkaat kaikkiin, aika huonossa hapessa nuo, paitsi ne mitkä keväällä ostin 20kpl kasan vararenkaita vanteineen. Olivat erittäin hyödylliset ;D

Tarttis vannasviiksetkin laittaa, niinkuin uusissa näkys kaikissa olevan. Jonkun verran heittää jyviä pintaan. Nuo pitelee sen jyvätulvan siellä maan alla, ennenkuin vako sulkeutuu.
Vähän hintaa pitäisi arpoa, kauroja kuivailtu jonkun verran, Aitta-Jaakko 15 kuutioinen , varastoitu myös siiloihin 75 kuutiota. Koneistossa on tuntimittari ja ylhäällä tunnit. Märimmät 24 ja kuivimmat 15, mutta piti pyörittää kumminkin tarpeeksi jotta painavaa tulee..
Kasvintuotanto / Salaojasuunnitelma?
: 22.09.20 - klo:23:49
Hmm, rooagria tarjos salaojasuunnitelmaa 1800€ 9ha lohkosta. Tiivistettynä lohko on vinoneliön muotoinen, melkein keskellä kulkee valtaojan kokoinen oja, vaikkei koskaan juurikaan vettä näy.
Pelto kaataa keskellepäin molemmilta laidoilta.
Onnistuisiko itsekaivaen jne. Olisi tarkoitus pistää kokonaan kiinni tuo iso oja täyttömailla. Keskelle vaikka 200mm putki johon liitetään salaojanpäät.
Maiden ajot ym hidastempoista, niin tykkäisin ite tehdä, eikä jonkun mittarikuskin vauhdittamana.

Mielipiteitä??
Kasvintuotanto / Kalkkia
: 11.06.20 - klo:22:59
Olis kalkkihiekkaa rekallinen pihassa, levälleen pitäs joskus saada. Mitä vaihtoehtoja, tutuilta kyselin onko kalkkivaunua mut ei oo. Lahden Nastolassa olisi jos joku kiinnostuu.
Ekana ajattelin noita perävaunuhiekoittajia, nehän lojuu jouten kesäisin. Oikein tarkkuuslevittäjä ois. Sellaisenki vuokraisin.
Tuulikin levittäisi tuota, mutta tuulee väärään suuntaan yleensä
Kasvintuotanto / Puimaton rapsi
: 01.05.20 - klo:15:15
Jäi 9ha lohko puimatta kun sekulia oli syksyllä. Vihreetä ja valmiit varisi maahan. Nyt sielä olis nätti rapsikasvusto pehkujen alla. Onnistuisiko tuo sellaisenaan, vähän tiheä.. Saisi varaslähdön ötökkäinvaasioon.

Onko kellää kokemusta, vai kylvänkö ohrat päälle vain?
Kasvintuotanto / Syysrypsin kylvö
: 19.04.20 - klo:00:00
No olis 10ha avo-ojalohko, jota en haluiaisi kevätviljalle laittaa, syyskylvöiset kasvaa hyvin, pitäiskö olla pikakesanto VLN vai joku avokesanto, heinäkuun puolivälin jälkeen kylväisin.

Riistapeltoon kylvetyt tahtoo olla melkolailla syötyjä kevääseen mennessä.. Kun on metsänvieripellot kylvetty noilla, mutta olis intoa tuottaa rypsiä jotenkin.

Rypsin kylvö noin LHP riistalle on tuttua, siementäkin on 200kg jemmassa, YLI oman tarpeen. Largo lajiketta.
Tarkoitus olis tuottaa satoa sen verran että kuivuriin sais täyteen.
Tarttis salaojittaa noin 7ha, nelikulmainen lohko, viettää keskelle jossa kulkee syvä oja. Mutta avo-ojat ei kaikki ole isoon ojaan päin, meinasin täyttää nuo ojaan päin vievät ojat tyyliin putki pohjalle ja soraa päälle.. tietysti nuo avataan syvemmiksi.

Joku ketjukaivuri olis kiva, kiviä ei ole tuolla alalla juurikaan. Multamaata puolet, mullan paksuus parhaimmillaan 70cm, harmaa savi näkyi ojan pohjalla vasta.

Vai suosiolla ammattilaisille proo ag jotai? ???
Kuinkas nyt noiden herttuakuntien omistajien tukien nyt käy sitten, Elisabeeti jää vissii tiiron osalle tukiaisista.

Olikos siellä niin että maanomistajat saa tuet, vuokraviljelijä jää ilman??
Joo, kyselisin tuon aparaatin käyttövinkkejä, kuinka tiukkoja kurveja uskaltaa tuolla ajella, kaartamalla tietenkin. Mites noi vantaat, voiko ne tiputtaa alas ja sitten lähteä kylvämään, vai pitääkö olla lentävä lähtö niinkuin laahavannaskoneilla?
Ohjekirjassa ei ollu mainintaa.
Tuossa aparaatissa sellainen trippikapula ELTRIP, mitäs virkaa sillä, tarviiko välttämättä?? Laskuri siinä vissii. Uudemmissa näkuy joku LH agro kapula.

Sen jo tiedän että ilmakumirenkaita pitää vahtia siinä. Noitahan vissiin saa tokmanniltakin sopivia kärrynpyöriä?
Koneet, laitteet ja tekniikka / Olkihara?
: 16.01.20 - klo:18:56
Olkiharan rakennusta tuumiskelin, olisiko yksinkertaisimmillaan joku 7m mittainen palkki johon pulttaisi puolen metrin välein jotain s-piikkejä, vai tuleeko siitä kerääjä ::)

Keskeltä poikki ja taittosylinteri väliin. Vai tarttisko olla 2 akselilla piikit? Heittäisi vähän multaa olkien päälle jos heti puinnin jälkeen ajelisi. Suorakylvöä ajatellen.

En oikein mitään tehdastekoista ostaisi, ne maksaa, tai en ole nähnyt kuin potilan mainoksessa.
Noita tuntuu suht edullisesti saavan, powershifti, muttei mitään etukuormaajakäyttöön sopivia ole vissiin. Peltoveturina varmaan. Esimerkkinä

https://www.ss.lv/msg/lv/agriculture/agricultural-machinery/tractors/wheeled-tractors/bxnfcf.html

17990€ ilman alvia, plus rahti kotiintuotuna..
Kasvintuotanto / Mitä peltoon 2020?
: 19.12.19 - klo:17:13
Kylvökuumetta kohottelee jo.. Mallasohran siementäki ostin kokeeksi Planetia. Vehnääkin jonkun verran maahan. Hernettä 8ha.

Uskaltaako kauraa kylvää yhtään jos kaikki sitä tunkee peltoon, Syyskylvöinto rukiin suhteen lopahti aika monella, niin silloin vapautuu kevätkylvöisille kasveille alaa. Ohra hankalampi jos rehuksi menee. Mallasohra ainoa järkevä tavoite vissiin Lahden seudulla.

Riistapeltoa, ja sr-nurmea muutamia kumpaakin. Siis oikeaan käyttöön sr-nurmi on tavoitteena.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Lifti
: 21.11.19 - klo:20:00
Voe mahoton, oon jälestäny sähkökaaviota Nummiliftin 33-3 vehkeeseen jo vuoden, Kyseessä on henkilökorinosturiauto, alustana vanha postiauto volvo F7 3 akselinen. Nosturi 3 osainen nummilift, nousee 31m korkeuteen ihailemaan maisemia.

Tuolla rakensin kuivurin 2015 eteenpäin ja nostelin tarvittavat kaikki tolpat, harjaliimapuupalkit jne itse kyydissä ohjaten. Väkevä peli. Ollut presun alla 2 kesää niin mykkänä nyt, puomilla näkyy pressun kuluttamia paikkoja johdoissa, mutta mitään kontaktia ei tule alaohjaimiin. Sähkömiesvelipoika katteli noita ja vaihtoi releitä, mutta kumpiki perheellisiä ja kiireitä niin ei olis hauskaa joutavia jälestää.. koriin tulee sähköä kun hätäajot jotenki kytkeytyy niin että valo syttyy korissa muttei muuta.

Joo jos joku tietää niin vinkkiä tulemaan, rahaakin vasten
https://www.youtube.com/watch?v=rwRxm5wVSlY

Ilmeisesti sama auto kun vanhoja etsin :D ;D
Sivuja: [1] 2 3 ... 5