Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 58

Viestit - Peukalo

monimuotoisuuskasvit
(riista, niitty,
maisema, lintu)
679 +50 = Parasta ikinä hommaa!

Ei tullut yhtään aaria noita.. Riistapeltoja ollut aiemmin maksimit, Mutta kun homma muuttui niin, ettei saa puhdistaa pohjaa kylvöä varten kemiallisesti.
Pelkkää pujoa ja ohdaketta olisi kasvaneet, ei ne metsän eläimet niitä syö. En ala sellaisia tilkkui katselemaan.. Puintikasveja enempi ::)

Muutama ha viherkesantoa on..
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 20.06.24 - klo:18:20
Tämä jatkuva satelu ja viileys alkaa muistuttamaan 2017 vuotta..  :-\

Kumma, ei 50km päässä kouvolasta, Lahden alapuolella oo juuri kummempia ripauksia tullut. Millin kuulemma satoi eilen.

Viettäköhän ja101 aikaansa kylmän vesisuihkun alla?

Enpä tiiä, tutulla iitissä satoi 2 viikkoa sitten niin, että maat huuhtoutui ojiin, alueellisia.. Omat syysvehnämaat edelleen ruutukaavoille haljenneita osittain.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 20.06.24 - klo:16:45
Tämä jatkuva satelu ja viileys alkaa muistuttamaan 2017 vuotta..  :-\

Kumma, ei 50km päässä kouvolasta, Lahden alapuolella oo juuri kummempia ripauksia tullut. Millin kuulemma satoi eilen.
Voivoi, edelleen lähtökuopissa ruiskutusten kanssa. Hernekasvustot jo umpeutuu.. Vioittaaakohan miten pahasti hernettä, jos jussina ajaisi. Ilmat on katselussa. Joko sataa tahi tuulee ihan liikaa..
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 08.06.24 - klo:22:35
Täällä ois pitäny sataa jo monta päivää ennusteiden mukaan. Mustia pilviä vaan yli menee, pari pisaraa tullu.
Lahden kaupungista kouvolaanpäin 13km

Vettä ajanut järvestä puutarhaan pensaille ja ompuille. Ja ruiskuun. 16 kuutiota jo
Vielä lähtökuopissa, pikkulohkolla on valvattia paikoin. 10ha lohkolla ei näy oikein mitään ruutattavia uhreja. 29ha olis, mut kannattaako kaikkia edes ajaa jos menee ikkunan ohi ja peittää maan, tulispa vettä.

Hikevän hietamaan kevätvehniä ajellu 10ha, joissa jotain torjuttavaa. Tympeetä oottelua. Savimaalla paikoin ei ees orastunu kaikki. Pälviä on. Ajatuksena oli jos vehnät sais kaikki pois , niin herneelle seuraavaksi.. ei taida onnistua..
Naapurin heppaheinäpellon ajelin primuksella viime vuonna, voikukkaset jäi juromaan.
Tänä vuonna ajoin MIXIN aineella, sama juttu, ei kuole täysin vaan jää juromaan jotenkin.
Kuivuusko syynä.. onhan voikkosilla paksu ja syvä juuri kyllä..
Aloittajan kannattaa ens vuonna aiemmin keväällä ruiskuttaa pelto, kerkiää kuivahtaa nuo ei-toivotut kasvit, ettei homehduta kuivaa heinää.
Katsotaan nyt, saisiko VM:n tai Tumenova kombin. Kumpikin varmaan hyvä.

-SS-

Ohoh, nythän puhaltaa uudet tuulet sielläpäin kylvöhommissa.. :D Veeämmän kuljetusta täälläpäin, täytyy sanoo että on tällä kertaa hyvät.. perinteisesti tehty ei hyvältä näytä omalla pellolla. Ruutikuivaa syvälle asti.
Mä olen käyttänyt yhdistelmää Mistral+Fenix roskille ja korrenvahvistukseen Moddus Evo. Oikeasti on mukavampi puida puhdasta ja lähes pystyssä olevaa hernettä kuin maata myöten olevaa p*skaa. Torjunta-aineiden kustannus tulee siinä vaiheessa takaisin kun sattuu "sopiva" syksy...

Meneekö sitä mistralia se kilo hehtaarille seoksissakin? Viittitkö määrät pistää, Moddusta ehkä voisi koittaa myös.
Joo, ois ruiskutettava kohtapuoliin herneitä, riittääkö pelkkä mistraali vai onko parempia, basagrani tietenkin.. Mutta se kustannus tökkii, kallista on..
ja tuo tarkoittaaa...?????     

Se on mongoliaa ja tarkottaa että: quotesaho...     ;)  :D  ;D  ::) 🎅

Passaa tuo nimi erääseen romukauppiaaseen..
Ws-80 on muutenkin raiskaus kärry sanalle. Yks toi sellaisella jyviä kuivaajalle, mutta taisi olla lavanylitys peräpäästä negatiivinen. Tai 5" parru oli vaan liian leveä reunuksessa. Luultavasti sen kokoinen kärry olis voinut olla käyttökelpoisempi yhdellä akselilla.

Mutta muutenhan kärryissä raha on kiinni. Vaikka noita peltilootia moni karsastaa, niin menekkiä tai ainakin pyyntihintaa niillä on. Naapurista lykkäsin kerran kovapaalaajan johonkin itäeurooppalaiseen lavettiin. Siihen siistin harmaan teli tuhdin perään. Tuhdille olis varmaan ollut ottajia kotomaassakin, mutta oliko hinta se ratkaiseva juttu ( ai niin se kuitti)

Mun kuivaajalle kippaussuppilo suunniteltu isoille kärryille, joutuu porttilankkuja vähentää matalan tuhtin edestä, ettei hajoo valot kärrystä, joskus sellainen lainassa tai joku tuo viljaa sellaisella.
Vapaa sana / Vs: Ei toimi Suomessa...
: 31.03.24 - klo:20:35
Vapaa-ajan ongelmat kasvaa, jos tuo säästyvä aika ollaan vapaalla. Parempi olisi siirtyä kuusipäiväiseen työviikkoon, mutta sen voisi tehdä niin, että tekee neljä päivää yhtä työtä, ja kaksi päivää toista. Tällainen työn vuorottelu virkistää ja pitää motivaation ja kunnon parempana.

Meikäläinen tekee jo 4 päivässä, pitkää päivää, ykkösammatin työt ja kakkosammatin to-iltapäivä-sunnuntai. Elikkä jyvien jemmauksen
Sivuja: [1] 2 3 ... 58