Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 40

Viestit - Peukalo

Mitä nuo salaojituskustannukset on /ha suurinpiirtein?
Mahtaako Tuuli tai Lindholm käydä noin pohjoisessa, soita ja kysy?

Ainakin jälkimmäinen oli  ihan näillä samoilla seuduilla. 10 ha uudisojat  jo vähän kiinnostaa urakoitsijaakin.

Mutta se maksaa kanssa paljon..
Varmaan parempi ammattilaisilta kysyä, joku urakoitsija jos löytyis läheltä lahtea. Ei oo kiireen selässä tuo juttu, 22vuotta samaa 10ha länttiä vuokralla viljelly. Nyt kun on oma, niin tarttis tehä jotai..  :)
Vapaa sana / Vs: Korona virus.
: 27.03.20 - klo:21:53
Tilasto Ruotsissa tehohoidossa olevista coronapotilaista https://www.svt.se/datajournalistik/corona-i-intensivvarden/
(Tarviiko tää suomentaa)
Ruutu 1: Potilaita - Muutos eiliseen
Ruutu 2: Keihin kohdistunut, miesten osuus, mediaani-ikä (ryhmästä jäsenistä puolet yli, puolet alle. Siis ei keskiarvo), päiviä sairastumisesta tehohoitoon, niiden osuus, joilla on jokin riskitekijä.
Ruutu 3: Sydän- ja keuhkosairaus, diabetes, korkea verenpaine, munuaissairaus.

 

Ons siel mutakuonoja pal kuolleitten joukossa?

Hyshys, ei saa nimitellä..
Tarttis salaojittaa noin 7ha, nelikulmainen lohko, viettää keskelle jossa kulkee syvä oja. Mutta avo-ojat ei kaikki ole isoon ojaan päin, meinasin täyttää nuo ojaan päin vievät ojat tyyliin putki pohjalle ja soraa päälle.. tietysti nuo avataan syvemmiksi.

Joku ketjukaivuri olis kiva, kiviä ei ole tuolla alalla juurikaan. Multamaata puolet, mullan paksuus parhaimmillaan 70cm, harmaa savi näkyi ojan pohjalla vasta.

Vai suosiolla ammattilaisille proo ag jotai? ???
Kasvintuotanto / Vs: Herneen kuivaus
: 27.03.20 - klo:19:03
Onkos kukaan viljellyt omalla siemenellä hernettä . Aikoinaan ei sopimusta saanut ellei siemeniä ostanut . Hinta kyllä oli hyvä -80 luvulla .

Jaa, ihan totisella tossilla kylväny, Siilosta koneeseen vaan.. Myrkyttää basagranilla joutavat ruohot.
Kasvintuotanto / Vs: Herneen kuivaus
: 25.03.20 - klo:20:27
Nyt olis 3. kevät, kun yrittäis hernettä piilottaa maahan, savimaalle kuten on varoiteltu täällä,..
Hietamaalla ollut aiemmat kylvöt.. No näkee kuinka käy ja onko kylväjä terveenä :(

Kuivauksesta vielä, että kuivaa se, mutta tiukassa viimeiset rosentit , kun halkeilun pelossa keskeytin 15,5-16%. Nyt pitäis lisää kuivata, että tulis auto hakemaan..
https://www.ss.lv/msg/lv/agriculture/agricultural-machinery/tractors/wheeled-tractors/bxnbod.html

Kunnioitettava tuntimäärä, jokohan joku ostaisi uudempiakin valtuja eikä haikailisi 705 perään, ylihintaisia..
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 21.03.20 - klo:19:45
Herneellä näkys hinta nousevan hieman. Ootteko herneet myiny jo vain kui? meinasin astronauttia pistää 5 ha, mutta karitaa vihreetä 3ha, ei vissiin haittaa rehuksi myynnissä jos keltaista ja vihreetä sekasin?
Nuppikuorma noita harjoitteluherneitä tuli helposti, tulis vaan hakija.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 20.03.20 - klo:19:11
Rypsin ja rapsin hinnatkin on reippaasti pudonneet viime aikoina, termiinihinnatkin on reilusti alemmat kuin viime syksynä, puhutaan 320-340€ tasosta.  Tämä ei kyllä kannusta näiden viljelyyn, vaikka kovasti nyt kampanjoidaan öljykasvien viljelyn lisäämisen puolesta, ja kyseessä on alituotantokasvi.  Onhan tämä nyt käsittämätöntä, kampanjoidaan, ja sitten hintoja lasketaan  Ostajat tietysti jääräpäisesti vetoavat matif-hintojen putoamiseen, tuo matif-hinta tuntuu olevan semmonen jumala, jota Suomalaiset öljykasvien ostajat palvovat, eli vaikka kotimaisesta tavarasta on pulaa, niin hintaa lasketaan, KOSKA VIT TU MATIF, SAATANA, MATIF MATIF MATIF, PERKELE, PITÄKÄÄ TUNKKINNE JA  MATIFINNE, minähän en rypsiä kylvä, ENNEN KUIN HINTA ALKAA NELOSELLA.  Sehän tuntuu ens kesä lähes lomalta, kun ei tarvi ruiskua kuurata ja pellossa kykkiä ötököitä vahtien.

Oikeassa olet, märkiä unia näen ajasta, jolloin  maksettiin 500€ tonni rypsistä, kannatti kälyiset riistapeltorypsit puida tarkasti..
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöille koska?
: 20.03.20 - klo:19:07
Onkos terminen talvi alkanut ollenkaan etelässä?? ???
Edullinen melkein uusi Junkkari

https://www.ss.lv/msg/lv/agriculture/agricultural-machinery/sowing-equipment/grain-drills/bofgbd.html

Kaveri tuumasi jotta tuon omistaja vaihtanu suorakylvöön kevytmuokatun sijaan. Tuohan on muokatulle maalle.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 07.03.20 - klo:21:14
Eikös ole parempi että jokaisella on jotai laillista tekemistä ettei tartte kelan luukulta anoa toimeentulotukea.. Tuo asia unohtunut pientilallisten mollaamisen välissä..

Tuo Karhisen 20000€, mikä se ny olikaan rajana ajateltu, brutto vai netto, en tarkkaan lukenu, tuotakin voi muuttaa verotuksen kautta, on poistoja tai ei.

Unohdetaan myös että pienviljelijät pitää maisemat siistimpinä kuin tuhannen hehtaarin isännät, ei ne kerkiä pajukoita raivailemaan ojanvarsista..
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 06.03.20 - klo:17:12
Ymmärrän hyvin tuon päätoiminen vs. sivutoiminen ongelmallisuuden. Tulevaisuudessa jotain muutosta tukiin on varmaan pakko tehdä. Muuten tämä jalo ammatti näivettyy tyystin ja enää rahamiehillä on varaa harrastaa.
Tuossa tukihommassa on sellainenkin kulma että jos päätoiminen viljelijä menee palkkatöihin, niin ihan samaa palkkaa se saa kuin ne joilla ei ole maatilaa  ::)
Ps. Olen itsekin päätoiminen.
Näivettymisen merkkejä? Pellonraivaus ei kasva enää eksponentaalisesti? Pellonhinta jatkaa laskuaan? Uusien tuotantotilojen avajaisia ei ole enää kunnassa, kuin yksi viikossa?

Jos poistetaan viljelytuet kokonaan elintarvikkeeksi viljeltäviltä kasveilta, tukien piiriin jäisi vain nurmet ja muut rehuksi viljeltävät kasvit. Esimerkiksi leipävehnä, ruis, mallasohra ja suurimokaura eivät saisi tukea, näitähän ne sivutoimiset yrittää nykyisin viljellä. Jos vastuu loppukäytöstä sälytetään viljelijlle, tuet pois (+5v takautuvasti), jos härkäpapu mene härkis-tehtaalle rehutehtaan sijaan. Helppoa ja yksinkertaista :)

Tuossa yhtälössä on jotain mitä en ymmärrä ollenkaan. Tuotteesta pitäisi saada sellainen hinta jota teollisuus ei maksa, kuten mallasohrasta pitäisi saada 400€ tonni ilman tukia

Justiin viljakauppias totesi jotta on niin tukossa markkinat että jos mun mallasohrat sais olla elokuulle siiloissa.. Voisi tulla päätoimiselle kassavirtavajetta jos rahat seisoo "pankissa" ja pitäis maksaa lannoitteet keväälle ja siemenien uusintaa, öljylaskuja ymym.

Sivutoiminen  isolla ässällä! mutta kumminkin tulonjako mennyt noin 65-35 meikäläisellä versus pää ja sivutoimet

Isojakin isäntiä on sivutoimisia, normaalihokemahan se on ettei ole varaa viljellä ellei käy töissä :D, täytyyhän muutaki elämää kustantaa, lasten harrastukset ym. Nuo uusien mersujen hommailut on vähän huudatuspuheita hölmöille, vanhalla tojolla ajan, aika monikin jollai karvalakkiautolla ajaa. Moni työkaveri ajaa mursulla ;D

Vielä sellainen havainto että näissä kirjoitelmissa väitetään sivutoimisten hoitavan peltojaan miten sattuu, mut sehän on viljelijäkohtainen asia, ei pidä yleistää.. Minäkin ruuttailen tautiaineita mallasohralle tarvittaessa ja lisätyppeä vehnälle kuin OIKEAT viljelijät :D
Sivuja: [1] 2 3 ... 40