Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 56

Viestit - Peukalo

sattuko vaan kaupasta tarttumaan mukaan?    kuin hyin toimii työntävä vetävään verraten?   täynnä...

Ostin lähistöltä, jos tarvitsisi johonkin, muttei tarvinnukkaan.. joku voi ostaa jos haluaa. En oo ees kokeillu töissä..
Onko siinä varsinaisessa kanuunaruuvissa alapäässä kaukalo vai meneeko putki siihen kiinteästi?

Mulla on sellainen jussin 4m ruuvi, ihan uutta vastaava. Kaukalo on siinä moottorin vieressä alapäässä.  Elikkä työntävällä vedolla.
En oo käyttöä keksinyt.
https://www.ss.lv/msg/lv/agriculture/agricultural-machinery/tillage-equipment/other/bnoxjg.html#photo-1

Pienviljelijän tehokas pellonraivaaja, en tiennytkään, että saa metrin levyisenä.
Miul on nykyään vain 2 toimivaa hydevartta, pitäis ostaa lisää, et joka raktorissa omansa. Noihin pieniin taavetteihin joutunu traktorinpuolen pään muuttamaan 19mm silmälle. 1 meni mutkalle, toissatalvena liika kovaa tökkäsin lingon kantoon.

On 1 hydekallistaja, sillä on näppärä onkia maassa oleva peräkärrynsilmukka takas ylemmäs, jos kourallinen vetovarsi.
Avensiksella töihin kuljetaan edelleen. Nykyinen työmaa 230km päässä. Bensa 2.4 mouttori  8)
Keppikuva on 3000-sarjan Fergusta, 16 vaihteinen

Onpa kummallinen ilmoitus sitten :o
https://www.ss.lv/msg/lv/agriculture/agricultural-machinery/tractors/wheeled-tractors/bxmpjp.html#photo-4

Harvinaisempi maksumi, ei pikavaihteita? Ilmossa lukee, että pikavaihteet ei toimi. Omko tuo joku alkupään malli. En oo koskaan tuollaista nähnyt
Kasvintuotanto / Vs: Peltotuet 2023-2027
: 26.09.23 - klo:17:53
Tukihakemuksen muuttamisen viimeinen päivämäärä (2.10.) lähestyy. Nythän on jo osa lohkoista esim. kynnetty tai kylvetty seuraavalle kasville. Olisi mielenkiintoista kokeilla, että soisivatko hallinnossa mitkään hälytyskellot, jos lokakuun alussa vielä muuttaisi menneen kesän kasveja johonkin korkeammin tuettuihin...  ::)

Kyllä se isoveli on vissiin nähny mitä siel pellol ollu
111 myös samaa kaliberia. Vääntöä eco-puolella jopa enemmän kuin 121. 141 isompi kone.

Oukkee kiitoksia infosta
https://www.ss.lv/msg/lv/agriculture/agricultural-machinery/tractors/wheeled-tractors/dkkmg.html

Kohtuuhintainen. Onko nuissa miten isoja murheita? Syyhyttäis hommata valtra/JD
[

****** tuo N 101, takapää hyttiin asti ehtaa  N sarjaa,  etuakseli. A sarjaisesta
Peräisin, eli hennompi, ei haitanne, jos ei etukuormainkäytössä
Jatkuvasti.
Joo kannattaa hommata ainakin vähän reilumman kokonen mitä ostohetkellä on tarvis, tahtoo aina jonkun koneen päivityksen yhteydessä jäädä pieneksi.
Ja mahdollisimman lähelle vakio tehoilla olevan kun ostaa niin yleensä aika huolettomia tunteja edessä, reilummin viritellyt ei tahdo kestää.

N121 yhtä rimpula? Eli N91-121 samaa alustaa vai kuin? En tartte ek traktoria, on jo sellainen talossa. Oon kuolannu semmoisia mis ei oo kuormaajaa.
https://www.ss.lv/msg/lv/agriculture/agricultural-machinery/tractors/wheeled-tractors/dkkmg.html

Kohtuuhintainen. Onko nuissa miten isoja murheita? Syyhyttäis hommata valtra/JD
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 22.09.23 - klo:19:29
Onkohan moni pakkoraossa myydä heti viljaa pois, koska peltovuokrien maksu tämän vuoden puolella, ja tuet tulee vasta tammikuussa, vai onko maksatukset muuttuneet uudelleen? Tää on vähän hankala yhtälö nyt.
En itse viitsisi vielä myydä, kun ei oo kunnolla hintakäyrien muodostus selvillä.
Kasvintuotanto / Vs: Ruokohelpi
: 22.09.23 - klo:19:23
Kovin on muuttunut puheet rukiin viljelystä vajaassa kymmenessä vuodessa

Siis käännekohta tuli vuonna 2020, 2019 markkinahäiriön jälkeen.

Kyllä on oma mieli tosiaan muuttunut, ja surullinen olo tulee vieläkin luopumisen tuskaahan tämä on, olenhan ollut tavallaan rukiinviljelyn puolestapuhuja, koska olen tykännyt rukiista viljelykasvina. Mutta nykyinen agrobiznes-sopimusviljely ei tarvitse vähäisen rukiin harrastajaa, vaan puolentuhannen tonnin sopimuksia, viljelyttäjän määräämiä lajikkeita ja kusipäisiä opportunisteja muutenkin.  Ruista ei enää voi viljellä että havaitsee, onpas hyvä keli, laitanpa ruista tuohon. Ei, ostat tuhansien eurojen siemenet, apulannat, Sluxxit, mangaanit, pyretroidit ja tautiaineet jo syksylle. Otat lakin pois päästä ja teet työhakemuksen rukiinviljelyttäjälle. Käytännössä all-in. Syysrapsilla sentään viljelyttäjä maksaa siemenkulut, jos talvituho vie.

Peite- ja välikasvina vaatimaton populaatioruis on edelleen ehdoton. TOS - siemenen uusinta mettäpellolla pitää lajiketta yllä, eikä paljoa alaa vaadi, talven peite/välikasvina ja kevyemmillä mailla maanparannusvaikutuksen saa hyvin itselleen, lisäksi kasvipeitteisyyden tuki olennaisesti syksyllä muokatulle maalle on ehdoton etu.

Hybridiruis on itse asiassa täysin eri kasvi viljellä kuin populaatioruis. Viljelyn aikataulu ja sitoutuminen kemialliseen lääkitykseen menee lähemmäksi syysohraa ja syysrapsia elokuun puolivälin kiireineen.

-SS-

Kyllä minäkin tykkäsin rukiista. Yli 10v putkeen sitä viljelin. Käytännön syistä nykyään vaan syysvehnää, mutta ruis käynyt mielessä, kun kumminkin 4 tonnin satoja saanut Reetasta, lohkoilla, joista ohrasta ei saanu juuri mitään tällä kaudella.. Kun viitsi liikaa noita maisemajuttui laittaa tai niittoruohoa.
Tykkään puida, kärryjä täyteen.. Uskonto. ;D

Syysvehnää ei voi laittaa noihin edellämainittuihin lohkoihin, salaojattomia rinnepeltoja. Vehnä kuolee, mutta ruis ei.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2022
: 17.09.23 - klo:17:09
Edes yli 20 cm:n syvyydeltä tehty kultivointi ei vastaa matalaa kyntöä, koska kultivaattori, sen enempää kuin mikään muukaan kevytmuokkari, ei käännä kasvijätettä piiloon, vaan vain sekoittaa sen maahan. Toki sekoittuvuus paranee, kun lisää työsyvyyttä (vrt. 7cm ja 15cm).

1990-luvulla myydyillä suorateräisillä Potiloilla ja Tempoilla ei kovin kummoista jälkeä aikaiseksi saa. Mahtoiko noiden koneiden suosiota rajoittaa myös se, että samaan aikaan markkinoiduilla äkeillä ei moiseen pahnamassaan ollut mitään asiaa. Jokin Potila SPH:kin läpäisee aitoa "kevytmuokkausta" huomattavasti heikommin kuin varhaisemmat varpajyräkannatteiset mallit.
Kumma kun ei onnistunut lainaukset. No
 Keväälä pyysin vuokraisäntää muokkaamaan hieman epätasaiset lohkot, normisti suorakylvetään.
Esatume 360 ei mennyt pitkälle vehnänsängesä, Potila290 ei mitään pulmia. Sillä paahtoi sitten kaikki kevyesti.
Sivuja: [1] 2 3 ... 56