Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2

Viestit - Pankin renki

Voi hyvä jumala tätä touhua, oman kansan ruuan tuottajat ajetaan nurkkaan, ja köyhyyteen niin mitäpä tekee valtio... MTK:sta saa kans erota, ihan turha järjestö. Loppu tähän touhuun tulee.
Siinäpä otsikon mukainen kysymys. Jos aihetta hieman sivuaa voi vaan todeta että jos maan päättäjät eivät kevääseen mennessä keksi meille maanvijelijöille helpotusta tuohon polttoöljyn hintaan, saattaa jäädä kylvöjä tekemättä. Lannat on varastossa vuodelle 2023 mutta aika kova on tilata 10 000litraa polttöljyä hintaan 1,78e/l 17800euora... Loppuu tämä touhu näihin kuluihin...

Elokapina se vaan makaa Mannerheimintiellä, ja me onnettomat maajussit vaan valitetaan nurkassa oloamme... Pää pois puskasta, ja eduskuntatalon eteen paskakasoja, ja renkaita palamaan.. Kumma että ei kukaan tee aloitetta ei edes MTK.
Olipas mielenkiintoinen aihe, ihan omasta sivuoimiviljelystä, ja läheltä seurannenna kun tuttavaperhe teki ratkaisun että kaikki myydään. En sen kummemmin kommetoi tuttavaperheen myyntiä, muuten kun todetakseni, että verottaja kyllä vei niin paljon että se myynti on sitten viimeinen vaihtoehto!

Itsellä 60ha viljatila, ei tokikaan maksettu kun spvstä 9vuotta, ja investoitukin on, palkkatöissä koko ajan sieltä tuloja noin 55k/v.

Ihme hommaa tämä kyllä on, pääomaa sidottuna aika lailla, ja ei tällä touhulla tulisi eläneeksi, miksi en sitten myisi pois?

- Mukavaa hommaa, kevättä aina odottaa kiva nähdä oraiden kasvavan.
-Opettaahan tämä homma myös pienille lapsille jotain, meillä ennemmin 9v poika äestää, kun pelaa.
- Ompahan kyläläisillä puhumista kun ostaa jotakin palkkatuloilla maatalouteen, itse en välitä mitä muut puhuu, ostan jos rahaa ja halua on.
- jos alkaa joskus vituttaa aina voi laittaa höpöheinälle, tai vuokrata pois. Jotenkin tuntuu hullulta luopua kokonaan, ja ainahan se on mukava tulo palkkatulon päälle viljejlet sitten höpöheinää tai vuokraat pois, sitten on kumminkia aina mahdollista jatkaa jos huvittaa.
- Ainut tilaisuus missä ajattelisin myyväni on se että menee terveys, ja rahat loppuu tms.
- MUTTA jos homma tosissaan ottaa hermoon, ja ahdistaa miksi sitä pitää sitten jatkaa, vuokraa 3:meksi vuodeksi pois, ja katso miltä tuntuu. Itse oon aina sanonut että se päättää kenen nimi lainhuudoissa on !
Harkinnassa tälläinen kone maatilalle, vm 2007 tunnit 8000h. Onko näissä joitain tyyppivikoja mitä tulisi tietää, kone on ns. suomikone. Webastolla, 700 lapuilla, luiskahydrauliikalla, 10 liittimellä.  Monella varmaan erillaisia ajatuksia, tälläisellä tulisi piikkuhommatkin tehtyä kun nätti siirrellä.
Onko tollaseen iso homma vaihtaa jarrut?
Valtra T 160 Hitec tässä on hammasrataspumppu, eiköhän se pumppaa aina... öljyt vaihtaessa ainakin oli ihan ok öljyä...
Mitään remppaa ei ole tehty, kone ollut uudesta asti, ja on vm 2006, ja tunteja 4000h. milläs tuon nyt tietää laahako jarrut, ei ainakan tunnu kun rullauksesta pysähtyy. onko siellä jossakin palautinjousi liinoille, ne 2 nippaa siellä takana on ainakin aina rasvattu, mitkä on jarrusylinterien luona. milläs tuota nyt diaknonisoisi??? öljynlauhdutin on auki, ja kaippa se öljy siellä myös kiertää.
Terve. Askarruttaa peräöljyjen lämpötila, tiellä ajaessa saattaa nostaa melkeen 90 asteeseen... öljyjen määrä on puolessa välissä mittatikkua, eli ylitäyttöä ei ole. juuri vaihdoin uudet öljyt, ja suotimet ei ainakaan missään maljan pohjalla, eikä  tyhjennysropun reiässä ollut mitään metalli hilettä. oletteko seuranneet peräöljyjen lämpötilaa? Kiitokset asiallisista vastauksista
Koskahan maksetaan peltokasvipalkkio, olisi jo ns. tärkkelysperunatuelle käyttöä. ;D
Noo noin mäkin meinasin siis maksan vaan myel:in mutta en kyllä todellakaan lähe 15e+alv24% jos tuolla teet hommia, niin saat varmaan tehä 24/7 Toivotan vaan onnea tulevaisuuteen ei tuolla 15e/h nyt herroiksi elä, puhumattakaan siitä jos meinaa siitä sukanvarteen eläkekassan perustaa. Ajatteleppa että joku tekee tehtaassa töitä 14-17e/h ja siitä sille muodostuu jonkunmoista eläkettä. että onnea vaan sen 15e kanssa.
Jäi oikeen mieleen yksi kommentti miten maksaa kuskille 21e+24% jos saa koneella 35e+24% VASTAUS ON EI MITENKÄÄN, JA JOS JOKU TEKEE KONEELLA NOIN HALVALLA, SAA MENNÄKKIN KONKURSSIIN!!!


Entiä mutta ainakin ketjun alkupäässä oli mainittu semmosia palkkoja/h että lähden heti töihin!!!

Siis jos nyt esim rapiat 20e+alv toiminimellä saa niin tulen ja ajan saat*na vaikka öisin. Niin ja ajan vaikka sitte lentokonetta 8) no ihan kaikkia en voi ajella kun tuo näkö rajoittaa. Minäkun olen laskeskellu että noin 15e/h+alv lähtisin jo ilomielin vieraalle.
Taidat tarkottaa että toi 15 +alv menis siis maatalouden verotukseen, ja maksaisit siis vain myeliä??
Toisin sanoen vois ajatella että maataloudella maksaisit itsellesi eläkkeen ja toi lisätyön tulo tulee melkeinpä lapaseen suoraan?
Maksappa Yel siihe rinnalle, vaikka minimi maksu. Mä en liikahta mihinkään tolla taksalla.

Luonnolliseti tarkoitin juuri niin. Kun eihän tuota Yeliä ole mikään pakko tässätapauksessa maksaa.  Tuota myeliäkin olen yrittänyt kaikintavoin vetää niinalas kuinmahdollista. Koska on melko epätodennäköistä että ko rahasta koskaantulen takaisinsaamaan eläkkeenmuodossa. Eli nyky maksulla ja tasolla kansaneläke olis suurempi kuin mitä tuolta melasta tulis. Olen itte aatellu rahottaa eläkkeeni jos tarvitsen moista koskaan. Mutta  tuskin tulen tarvitsemaan joten miksi maksaakkaan! Kun silloin kun tuota voisi alkaa saamaan niin hyvinsuurella todennäköisyydellä meikäläinen on kasvanut koiranputkea jo tovin :-X
Juurikin näin, eli maksan omat sivukuluni. sairastapauksissa sairastetaan ilman palkka kotona, lomalla ollaan ilman lomajanpalkkaa/lomarahoja/lomaltapaluu rahoja, ei tuu pekkasia, ei tuu arkipyhäkorvauksia, ei tuu ylityökorvauksia, viikkolepokorvauksista puhumattakaan. kun palkanmaksaja sanoo että pärjätään huomenna ilman sua, niin Ok.

kirjoitan laskun yrittäjälle, naps se maksaa sen pois, ja laittaa vähennysmappiin...

Ai niin tuntipalkka vissiin kerrotaan 1,76 ja siitä tulee tuo yllä oleva korvaus.? ? ?
Ite kyllä sitä mieltä että hyvin tehdystä työstö palkka pitää saada, kaffit juodaan kopissa sen leipäpalankanssa, aivan urakanluontoista hommaa. Kyllä kaupan tätit on palkkansa sunnuntaisin ansainnut on niilläkin, osalla ainakin pienet lapset kotona.

No etkös sä meinannutkin tehdä y-tunnukella eli yrittäjä statuksella? Tuo minun laskelmsa oli tarkoitettiu siihen mikä ero on todelisuudessa yrittäjän ja palkoilisen välillä. Siinä ei otettu huomioon sitä että jos palkoilinen sairastuu. Sille on otettava sijainen ja kummalekkin on maksettava liksa. Yrittäjä kuskeille tuumaat vaan "piä vaan saikkua, minä otan toisen ajamaan." Eli tarkoitus oli lähinnä herätellä ihmisä siihen todelisuuteen mikä ero on palkoilisella ja yrittäjällä!
Ite kyllä sitä mieltä että hyvin tehdystä työstö palkka pitää saada, kaffit juodaan kopissa sen leipäpalankanssa, aivan urakanluontoista hommaa. Kyllä kaupan tätit on palkkansa sunnuntaisin ansainnut on niilläkin, osalla ainakin pienet lapset kotona.
Noo ammattitaidosta, kone on sama kun itellä maataloushommissa ja kyllä se homma sujuu ilman arpomisia. ei ole mitään päivystyksiä maakärryn kanssa ajellaan. päivätyö, mutta yli 10h päiviä. No ajattelin sanoa että 21.50e/h alv0% jos on liikaa voin olla kotonakin... mun mielestä tänä päivänä ei kenenkään pitäisi edes ajatella menevän verokirjalla n 10e/h töihin, ***** sillä mitään elä, turha sitä toisille rahaa tekee. 8)Yöhommia ja päivystystä ilman eri korvausta. Kyllä tuo 25 on aika varovaista sekin. Olosuhteita tuntematta se pitäisi pyöriä tuossa 25 - 35 €/h +Alv. Hiukan riippuu myös taajaman vaativuudesta eli sinun omasta ammattitaidostasi.
Sivuja: [1] 2