Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2

Aiheet - Nipa

Kuulostaa olevan salmonellaa taas liikenteessä, ainakin kovasti analyysejä keräilevät. Alkanut vähän huolestuttaan navetassa pörräävät pikkulinnut. Mikä olisi hyvä karkoituskeino?
Oletteko separoineet paskaa, mitä kokemuksia siitä on. Mitä laitteita on ollut käytössä ja miten ovat pelanneet?
Huomasitteko 200 lehmän rahoitushakemuksen rivi-ilmoituksena tämän päivän lehdessä. 200 lehmää ja yli milli oli vakuusvajetta? Olisikohan harkinnan arvoinen rahoituskanava muillekin navettahankkeen suunnittelijoille? Ovatkohan marginaalit paremmalla mallilla kuin pankeissa joissa taitaa kahden pinnassa olla..
Itsellä ei ole nyt tarvetta, mutta vaikuttaa pätevältä kaverilta. Harvalla suomessakaan on noin hyvin kokemusta.

 Hello everyone,  I am a 28 old guy from Germany and I am looking for a job on a farm in Finland to gain some more experience about farming and see a new country.  I visited farming school for 3 years and have been working 6 years on different types of farms in Germany, Sweden and overseas, much with dairy cows (artificial semination too) and doing all kinds of work with growing crops (driving most farm machines including seeders, combine harvester, potato harvester, self propelled crass cutters and -choppers and tractors up to 550 hp). I have good technical skills and can repair and weld.  I speak English and quite good Swedish, but no finish.  I would like to work on a mixed farm with cropping and animals, doing changing and skilled jobs in the stables, fieldwork and mechanics. If you are interested and need someone for this season, please send some information about your farm or call me: 0049 177 7999331 or 0046 736838825. I can send you some assessments if you want. I am looking forward to hear from you, thanks a lot  Christian Siegel
Kuulunut huhuja että pankit olis alkaneet ahdistelemaan vasta investoineita ja että olis B-alueella jopa nurin mennyt tila? Mitähän järkeä tuollaisessa on, kuhahan tilaa mahtaa paremmin osata pyörittää kuin isäntäväki? Kohta on maidosta taas pulaa ja pankkienkin pitäis nähdä pikkuisen pitemmälle eikä alkaa tiloja kaatamaan. Kohta ei ole tuotantoa kuin moneen kertaan maksetuissa päällekaatuvissa hirsinavetoissa :)
Onko kellään käytössä pystyruuvivaunu, pystyykö jäisiin ja kuiviin paaleihin ja kuinka suuri vaunu olis hyvä varata 120 lehmälle jos ruokkii kerran päivässä? Onko vaunu merkeissä suuria eroja tehossa ja kestävyydessä?
Maidontuotanto ja lihanaudat / Iglukasvatus
: 18.02.09 - klo:20:42
Kasvattaako kukaan vasikoita iglussa? Mitä olette tykänneet? Jos joku on kiinnostunut tekeen iglutilauksen kimpassa pistä viestiä tulemaan?
Miten suuressa putkessa teillä paska kulkee lietesäiliöön matkaa on noin 100 metriä ja korkeuseroa on riittävästi. riittääkö 400 mm?
Peltoala kasvaa ja pitäis kylvää keväällä murskeviljaa. Mitä seosta kannattaa lypsävienrehuksi käyttää vehnää ja kauraa olen ajatellut mutta missä suhteessa ja mitä lajikkeita karjasuomeen? Mitä muita niksejä murskesäilönnästä olis hyvä tietää, mikä on paras puintikosteus ja mitä säilöntäainetta laitetaan?
Kuopion suunnalla olis kolme isompaa sisäänajettua:) noukkaria vanha 30 tonnilla rempattu jumpo, 5xl krone ja strautmanni, mikähän olis noista paras. Vai kannattaako ostaa uus tekeekö käytetyillä mitään? Mikä merkki tekee parhaan silpun ja onko silpun pituus tärkeä ominaisuus? Kiitti vinkeistä ;D
Mitkä olisi sopivat mitoitukset kolmeriviseen pihattoon,mitä on kokemuksia. Onko tilaa tarpeeksi jos välikäytävä on 3 metriä ja ruokintakäytävä 4 metriä vastakkaiset parret 5 metriä ja seinäävasten 3, mitoitukset tuntuvat kokoaja vaan kasvavan tulis nyt tehtyä riittävän välijää, mutta parsia ei taida kannattaa 130 leveitä tehdä vai?
Onko veikkauksia, joko tälle kaudelle saa pohjoisentuen kaikille litroille? Ei taida kannattaa ostaa vaikka 6 sentillä saisi jo C-alueellakin. Taitaa nekin eurot mennä hukkaan..jos ei sitteen muuta menoja keksi näillä löpön hinnoilla  ::)
Maidontuotanto ja lihanaudat / Tukilista
: 15.05.08 - klo:21:15
Löytyykö tuttuja, joka kunnasta viis parasta päässyt listalle http://www.iltalehti.fi/taulukko/?maataloustuet
Vielä tuntuu hinta olevan 14 senttiä kakkosalueella. Mistä johtuu ostointo kun tuki tulee jatkossa kaikille litroille eikä investointiin tarvita kiintiöitä. Ilmeisesti verotuksenvuoksi maksetaan tyhjästä, vaikka voisihan sillä rahalla ostaa jonkun työtähelpottavan koneenkin? Mitä mieltä olette?
Viime vuoden matu-laskelma yllätti positiivisesti. Maidon hinnan nousu ja rehujen hinnan nouseminen vasta syksyllä parantivat tuottoja mukavasti 3600 euroon, kun vuosia on jumitettu kolmen tonnin pinnassa. Minkälaisia lukemia saitte viime vuodelta. Maidon tuotantokustannus 32 s/l. Paljonkohan parempiin tuloksiin olisi mahdollista päästä aperuokinnalla, tuloksen parantamisessa seuraava askel on varmasti luopuminen kalliista täysrehuruokinnasta ???
Sivuja: [1] 2