Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3

Aiheet - diego

Metsätalous / Metsämaan hintakehitys
: 05.09.21 - klo:11:11
Mistä löytyy tilastoa metsämaan hintakehityksestä   ajalta 1970-2021?
Maidontuotanto ja lihanaudat / Laidunnus
: 09.07.18 - klo:13:31
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.267347

Artikkelin mukaan poikkeuslupia myönnetään muutama vuodessa. Mielenkiintoinen sattuma, että kaikki luvat on sattuneet omaan kotikylääni
Kasvintuotanto / Kuivaushinta
: 08.09.17 - klo:16:44
Mikä on oikea hinta kuivaustunnista? Kyseessä 250 hl:n alipainekuivuri.
Löytyykö jotain sivustoa mistä asian voi tarkistaa?
http://www.katsomo.fi/#!/jakso/581394

Juha Marttila vastasi Huomenta Suomi ohjelmassa 15.3.2016 Juhana Vartiaisen twiittiin, että kannattaisi tehdä opintoretki Intiaan jotta selviäisi se miksi maataloustukia maksetaan. Asiaa ei haastattelussa enempää avattu, joten asia jäi hieman epäselväksi.

En itse ole koskaan Intiassa käynyt, enkä ole suunnitellut sinne matkustavani, joten voisiko joku hieman avata tuota kuinka Intiassa käyminen avartaa ymmärrystä maataloustukien tarpeellisuudesta.
http://www.hs.fi/tiede/a1457675918146?ref=hs-prio-C1

Suomi voisi olla edelläkävijä ja lopettaa lihantuotannon tukemisen, ja keskittyä ekologisempiin tuotantosuuntiin.
Mikä on viljan, esim kauran hinta kun määritellään satovahinkokorvausta?
Mistä kyseisen tiedon löytää, ainakaan mavin sivuilta en löytänyt.
Kasvintuotanto / viljavuustutkimus
: 01.11.12 - klo:09:51
Mistä johtuu fosforitasojen nouseminen verrattuna vuoden 2007 näytteisiin?

Lannoituksessa on tapahtunut muutoksia joiden pitäisivät vähentää fosforitasoja. Karjanlannan levitys lopetettu koska eläimiä ei tilalla enää ole. Teollisten lannotteiden käyttöä on vähennetty, kiitos korkean hinnan. Pellot ovat kuitenkin olleet kaikki viljelyksessä.

Paras esimerkki tulosten ihmeellisyydestä on lohko, jota olen korkean fosforipitoisuuden takia lannoittanut pelkästään NK-lannalla. 2007 fosfori taso oli 24 ja nyt 31!!

Johtuuko ero laboratoriosta, viimeksi näytteet menivät Hortilabille, nyt Viljavuuspalveluun? Vai onko vaikutusta sillä, että näytelaatikko seisoa kuukauden paikallisessa Agrimarketissa odottamassa toimitusta?

http://www.talouselama.fi/uutiset/tiedemiehet+varoittavat+maailma+saattaa+joutua+ryhtymaan+kasvissyojaksi/a2140946

Laitanpa tuon linkin tänne vastapainoksi noille maidon- ja lihantuotannon kannattamattomuus keskusteluille. Onko sillä merkitystä onko maidon- ja lihantuotanto tulevaisuudessa enää taloudellisesti kannattavaa toimintaa, jos ympäristö ei kestä kyseisiä tuotantosuuntia.
Kasvintuotanto / viljan kuivaus taksat
: 27.07.12 - klo:12:03
Paljonko olisi sopiva rahtikuivauksen tuntitaksa viljan kuivaukseen. Käytössä on 2 uudehkoa kuivauspatteria, toinen 150 hl ja toinen 250 hl. Rahtikuivattaja tuo viljat kaatosuppiloon ja hakee siilosta kuivana pois. Eli pitäs löytää sopiva taksa, jolla sekä kuivaajan omistaja että rahtikuivaaja olisi tyytyväinen?
Vapaa sana / Ville Niinistö
: 28.03.12 - klo:20:23
http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2012/03/ville_niinisto_ymparistoa_saastuttavan_yrityksen_valvontakulut_kuuluvat_sille_itselleen_3368515.html

Tarkoittaako tämä sitä, että tulevaisuudessa ympäristötuen saamisen sijaan maanviljeliä joutuu maksamaan siitä, että viljelee peltoja?
Maaliskuussa hallitus tekee pääministeri Kataisen mukaan budjettiin miljardien arvosta lisäkiristyksiä. Kuinka paljon arvioitte olevan maatalouden leikkaukset ja mistä otetaan?

MT 16.12.2011 kirjoitti, että maatalouslaskennan tuloksien perusteella 90 prosenttia lehmistä pääsee laiduntamaan. Hyvä juttu, jos näin on. Mutta hieman epäilen tulosta. Todennäköisesti laskenta on suoritettu lomakkeella jos laiduntamiseksi lasketaan myös vaihtoehdot; olen joskus laiduntanut, olen aikonut laiduntaa ja onhan se käynyt mielessä.

Omalla kylälläni on kymmenkunta parsinavettamaitotilaa, joissa puolella ei ole vuosikausiin mikään eläin päässyt laiduntamaan. Ja sillä toisella puolellakin osalla tiloista laidunnus rajoittuu lähinnä nuorkarjaan.

Ilmeisesti kylän tilat kuuluvat pääsääntöisesti siihen 10 prosenttiin, joka ei laidunna.Mikä sinällään on hauska sattuma! 
Sivuja: [1] 2 3