Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 11

Viestit - diego

Omistajaksi on tullut perikunta ja alueella on ollut tilusjärjesyely. Pellon myyjiä on enemmän kuin ostajia. Minä olen ainut rajanaapuri joka maataloutta harrastaa. Mutta kun ei itselläkään ole enää tarvetta.
Lueskelin 12 vuotta avaamaani ketjua pellon hinnasta. Tarjosin tuolloin yhdestä pellosta 10000€/ha. Ei tullut kauppoja. Nyt samaa peltoa myydään 5000€/ha. Ei löydy ostajia.
Metsätalous / Metsämaan hintakehitys
: 05.09.21 - klo:11:11
Mistä löytyy tilastoa metsämaan hintakehityksestä   ajalta 1970-2021?
Maidontuotanto ja lihanaudat / Laidunnus
: 09.07.18 - klo:13:31
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.267347

Artikkelin mukaan poikkeuslupia myönnetään muutama vuodessa. Mielenkiintoinen sattuma, että kaikki luvat on sattuneet omaan kotikylääni
pyhätyö +200% tulee omalla työllä nopeemmin maksettua

Enpäs tajunnut tuota, että pyhätyössä on kannattavuuden siemen. Itse kun olen aina pitänyt pyhät lepopäivinä, näköjään aivan turhaan. Onhan se tasapuolisempaa kaikille kun naapuri grillailee omassa pihassa, niin eikun paskapöntöllä suoraan kohti ja tiukka käännös ennen rajaa, niin loppuu turha kesästä nauttiminen.
Mikäs kriisi noilla maitotiloilla on? Naapuri on kävi laajennusurakan päätteeksi hakemassa uuden farmarimersun ja uuden lietevaunun. Lietevaunu näyttää olevan tarkoitettu ainoastaan puhäpäivien ajoihin.
Kovin paljon yhteistä turkistarhauksen puolustajilla ja vastustajilla ei ole, mutta yksi yhteinen piirre löytyy. Olkoon argumentti mikä tahansa, niin se käännetään puolustamaan omaa kantaa.

Mun mielestä turkistarhaus voidaan lopettaa, koska se tuottaa hajuhaittoja. Tosin turkistarhaajien mukaan ei se haise.
Kasvintuotanto / Vs: Kuivaushinta
: 16.09.17 - klo:05:18
Mikä on oikea hinta kuivaustunnista? Kyseessä 250 hl:n alipainekuivuri.
Löytyykö jotain sivustoa mistä asian voi tarkistaa?

Kyselit joskus muinoin....
https://keskustelukanava.agronet.fi/agronet/index.php?topic=38373.0

55€/ tunti.

Pikku Sami-Kalle osaa ulkoa 5 vuoden takaiset Agronetin kirjoituksetkin   : OOO

 Onks sulla yleensä muuta elämää kuin Agronetti?

Tee sää vaan töitä roottoreiden parissa niska limassa niin mää hoidan agronetin?

Eiks juu?

Sami pas-kat housussa. Vettä luvataan ihan liiankin kanssa, vuokrapeltoja vielä puimatta.

 Kuinkahan tulet pärjäämään? Jos et sen vertaa hyvinäkään vuosina saa viivan alle, että pystyisit itseäsi palkitsemaan esim. hytillisellä puimurilla -eli kaikki mitä jyväjemmauksestasi tulee, menee elämiseen - niin miten sitten, jos tuleekin keskimääräistä huonompi viljavuosi? Katteesi riittää kulujen peittoon ja thats it?

 Pitäiskö sun ajatell jotain oikeasti tuottavaa työtä? Tosin silloin et pääsisi välttämättä keskellä päivää lukemaan agronetin kirjoituksia...vois olla aika paha nettiriippuvuudellesi...

 Rupee vaikka lehtimyyjäksi puhelimella. Myy Apua, Aku Ankkaa, Jallua ja Maastullia. Jokaiselle jotakin. Kaikkihan ovat sulle tuttuja aviiseja jo lapsuusajoista lähtien. Mitä nyt jonkun sivut ovat liimautuneet kiinni toisiinsa.

On sulla murheet.

Itseasiassa mää en vieläkään tiedä miks pitäs olla hytillinen puimuri? Ehkä sitten kun laatupelistä hajoaa jotain joka maksaa yli 500euroa.

Oli mielekkäämpää laittaa kymppi mönkkäriin ja oheislaitteisiin ku ostaa asennevamman takia puimuri mikä voi olla huonompi ku edellinen. Siitä tosin tuli ongelmia kun on kolme poikalasta niin piti ostaa vielä toinenkin. Parin vuoden päästä varmaan kolmas.

Muutama vuosi sitten vanha Claasini paukahti rikki niin pahasti, että piti ottaa naapurin vanha 360 Sampo puimaan ohrat pois sateen alta...hyi seetana mikä pöly nousi kurkkuun, silmiin ja vaikka munaskuihinkin saakka. Aattelin silloin ettei ikinä enää hytittömällä... jääköön ennemmin vaikka peltoon sitten...aika neegerin luonne pitää olla jos ei itsestään sen vertaa välitä, ettei hytillistä puimuria hanki... vähintään kaulukset pystyyn, umpihaalari, silmäsuojat ja hengityssuojain pitää olla.

 Mönkkäri...anna mun kaikki kestää.... jos tulee hyvä viljavuosi, ostan mönkkärin...  : DD

 Nyt on vaan sillä lailla, että sun jutut eivät kohtaa todellisuuden kanssa. Olet oikea Agronetin Kätkäläinen, vuokrapeltosi rinnastuvat hänen lakkasuohonsa. Kätkäläinenhän jutteli isosta lakkasadosta ja sukulaislikalleen puheli lakkojen kypsyessä kuinka rahaa tulee niin, että olohuone tapetoidaan satasilla, eteinen viiskymppisillä ja paskahuusikin vitosilla. No, kävi kuinka kävi ja lopussa ostettiin mopo jolla huristeltiin kaks päällä akan kanssa. Kätkäläinen lohduttautui, että kyllähän mopollakin lujaa pääsee, kun vaan rattaita vaihteloo...

Kato tästä peiliin:

https://www.youtube.com/watch?v=g5gVuiG-MJg

Ei ku niillä kerääjäkasvirahoilla sai puolet kömpijän hinnasta, ihan vaan klikkaamalla.

Ei sun pinta-aloillasi. Max. 25 % sunkin pienestä pinta-alastasi.

Sun kerääjäkasvirahat  menee  muutenkin peltovuokran maksuun. Se mitä jää kys.hömpötyksen menojen jälkeen viivan alle.

Ääliö, ekana vuonna sai vaikka koko alalle, toisena vuonna vasta rajoitettiin 25%.

Jäitkö junasta ku piti pajalla vääntää euroja?

Eka oli eka vuosi, ei kiinnosta menneet vaikka ekana vuonna itekin laitoin mausteeks 2 kg apilaa hehtaarille ja nostin sen satasen hehtaarilta...mun kohdalla rapiat 3000 euroa, siitä pois siemenen hinta ja sit verot, ja taatusti kaikki mikä on elävää pellossa viljan lisäksi vie myös voimaa viljalta -rajoittaa myös tiettyjen ksvisuojeluaineiden käytön pois valikoimasta-  eli jos sun pinta-alallasi housusi kastuu moisista roposista niin siitä vaan sitten. Pieneen olet tyytyväinen kyllä. Niin toivottavasti on muijasikin  ; )) Tulevaisuudessakaan ei kerääjäkasvimaksimi tuu varmaankan ainakaan lisääntymään tuosta 25%:sta niin opettele sinäkin vaan laskemaan ja ihmettele, miksi varallisuutesi ei kasva viljaviljelyssä. Hyvä kun nokkasi pinnalla just pysyy....aika matalalla muuten.

Niimpä tietysti...

Kyl vi tuttas lähtee aamulla ennen seittemää pois tuvasta, onneks on puuha-apinan tapasia pöljiä jotka tahkoo hiki päässä vero-euroja, saa sitten riistapellon, lantatuen ja kerääjäkasvin sekä suojavyöhykkeen tukieurot kun puuha-apinat ahkeroi paskasessa roottoripajassa hermot verkkopaitana.

Kiitos kuitenkin siitä että joillakin on velvoite tehdä töitä että muut saa rahaa.

Hahaha. Vit tu mikä aivoton apina. Täsä iässä lähetään yhdeksän maissa liikenteeseen. Puolet lähdöistä tapahtuu maaseudun tuvasta, puolet kaupunkiomakotitalon keittiöstä. Kiva, kun on saanut varallisuuden kasvatettua niin, että elämänlaatu on kohdillaan. Ja jää lapsille muutakin kuin vanhat koneenromut ja velvoite tyhmimmälle jäädä pikkuruisen maatalonpitoon, jossa omaa peltoa vain nimksi ja laskutaidottomana vuokrattava lisämaata.

 Kun tekee omaan piikkiin hommia, saa valita työaikansa. Ja ihmiset, joiden kanssa töitä tekee.

 Vain tyhmä maksaa veroa liiaksi, suuri määrä poistoja ja ammattitaitoinen kirjanpitäjä takaavat sen, ettei sinun pikkuruinen tilipussisi liho minun kauttani : DD

 Mun hommat on niin vaihtelevia, että on kiva lähteä hommiin.

Ja joo, kaikki mainitsemasi tukimuodot ovat myös omalla kohdallani käytössä  ; )) Tukien maksimointi, nääs. vain parhaat lohkot viljalla  ; ))

 Ja vielä, hyvä että jopa sinäkin tajuat sen, että maatalous ei rahoita itse itseään. Maatalous rahoitetaan SuomessaKIN kaikkien muiden veronmaksajien kukkarosta.

Ihan kun se eräs sijoitusneuvoja joka raahas vinosilmän matkatuliaisina....

Oot sää äijä ja kova sellanen, raada raada vaikka tunti päivässä, raadat kuitenkin, mää en viittis.....

Saatanan pelle, turpa kiinni nyt vai tullaanko laittamaan se kiinni?
Kukas sitä puhuikaan turvallisuusuhasta?


Ja mikä sen viljan kuivauksen tuntitaksa oli? Onko hinnassa mukana alv?
Kasvintuotanto / Vs: Kuivaushinta
: 10.09.17 - klo:07:56
Mikä on oikea hinta kuivaustunnista? Kyseessä 250 hl:n alipainekuivuri.
Löytyykö jotain sivustoa mistä asian voi tarkistaa?

Kyselit joskus muinoin....
https://keskustelukanava.agronet.fi/agronet/index.php?topic=38373.0

55€/ tunti.

Niin kyselin, mutta eikös hintoja pidä joskus päivittää.
 SKN:llä kiitokset vastauksesta, muuten ketjun vastaukset käsittelevät aivan jotain muuta.
Kasvintuotanto / Kuivaushinta
: 08.09.17 - klo:16:44
Mikä on oikea hinta kuivaustunnista? Kyseessä 250 hl:n alipainekuivuri.
Löytyykö jotain sivustoa mistä asian voi tarkistaa?
Vapaa sana / Vs: Kriisi, Kriisi, Kriisi
: 08.03.17 - klo:08:03
Palkansaajana olen pistänyt merkille tällä kylällä että viljatilat eivät ole juuri kehittyneet Eu aikana
eli ei sitä peltoa ole haalittu ,mutta karjatilat ovat melkein kadonneet ,mutta ne harvat ovat suurentuneet ,mistä tämä johtuu onko niin että viljan hinta on kuitenkin aika hyvä kun ei kehitykseen ole haluja.Monella tilalla näkyy olevan 60 -80 luvun koneet yhä vaan mikä pysäytti näiden tilojen kehityksen  ,onko syynä laiskuus vai saamattomuus yhdessä. ?Karjatiloilla on menty huimasti eteenpäin ja rahaa tulee ovista ja ikkunoista, ja isoilla karjatiloilla oikastaan jo röyhistellään.

Susikosken huomio on ihan oikea mutta tulkinta hieman väärä. Viljatilojen keskitulot olivat viime vuonna noin 3000 euroa vuodessa. Ei tuollaisilla tuloilla tilaa kehitetä. Jos alueella on kasvavia karjatiloja, niin kyllä viljatilojen kasvattaminen on mahdotonta. Ainoat poikkeukset on ne harrasteviljelijät jotka ovat hyväpalkkasessa työssä muualla ja ylimääräistä työenergiaa purkavat viljan viljelyyn.

Hyväpalkkaisessa työssä käyviä harrastelijoita....taidat olla tupailtaväkeä myös vaikka saman kaarnalaivan toista siipeä edustatkin?


SKN:n esittämään kysymykseen en osaa vastata, koska en ymmärtänyt sitä. Ilmeisesti tupaillat viittaavat puoluekantaan ja kaarnalaivat ei kuulu harrastuksiin.

Mutta yritin vastata tuohon Susikosken esittämään kysymykseen mikä lopetti viljatilojen kehityksen. Ainakin c-alueella tilanne on se että viljatilat eivät pysty kilpailemaan kotieläintiloja vastaan pellon hankinnassa. Viljatilojen tulot ovat niin pienet ettei niillä osteta uusia traktoreita, mikäli viljatiloilta saatuja tuloja täytyy käyttää myös muuhun elämiseen. Ainoat viljtatilaansa kehittäneet viljelijät ovat sellaisia joilla elämiseen tulevat rahat muualta ja maanviljelystä tuleva tulo käytetään maatilan kehittämiseen.
Vapaa sana / Vs: Kriisi, Kriisi, Kriisi
: 07.03.17 - klo:21:07
Palkansaajana olen pistänyt merkille tällä kylällä että viljatilat eivät ole juuri kehittyneet Eu aikana
eli ei sitä peltoa ole haalittu ,mutta karjatilat ovat melkein kadonneet ,mutta ne harvat ovat suurentuneet ,mistä tämä johtuu onko niin että viljan hinta on kuitenkin aika hyvä kun ei kehitykseen ole haluja.Monella tilalla näkyy olevan 60 -80 luvun koneet yhä vaan mikä pysäytti näiden tilojen kehityksen  ,onko syynä laiskuus vai saamattomuus yhdessä. ?Karjatiloilla on menty huimasti eteenpäin ja rahaa tulee ovista ja ikkunoista, ja isoilla karjatiloilla oikastaan jo röyhistellään.

Susikosken huomio on ihan oikea mutta tulkinta hieman väärä. Viljatilojen keskitulot olivat viime vuonna noin 3000 euroa vuodessa. Ei tuollaisilla tuloilla tilaa kehitetä. Jos alueella on kasvavia karjatiloja, niin kyllä viljatilojen kasvattaminen on mahdotonta. Ainoat poikkeukset on ne harrasteviljelijät jotka ovat hyväpalkkasessa työssä muualla ja ylimääräistä työenergiaa purkavat viljan viljelyyn.
Vapaa sana / Vs: Kriisi, Kriisi, Kriisi
: 07.03.17 - klo:17:07
Se on maidontuottajalla kriisi kun joutuu viedä auton katsastukseen.
http://www.katsomo.fi/#!/jakso/581394

Juha Marttila vastasi Huomenta Suomi ohjelmassa 15.3.2016 Juhana Vartiaisen twiittiin, että kannattaisi tehdä opintoretki Intiaan jotta selviäisi se miksi maataloustukia maksetaan. Asiaa ei haastattelussa enempää avattu, joten asia jäi hieman epäselväksi.

En itse ole koskaan Intiassa käynyt, enkä ole suunnitellut sinne matkustavani, joten voisiko joku hieman avata tuota kuinka Intiassa käyminen avartaa ymmärrystä maataloustukien tarpeellisuudesta.
http://www.hs.fi/tiede/a1457675918146?ref=hs-prio-C1

Suomi voisi olla edelläkävijä ja lopettaa lihantuotannon tukemisen, ja keskittyä ekologisempiin tuotantosuuntiin.
Sivuja: [1] 2 3 ... 11