Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Aiheet - Suki

Avovaimo lähti kävelemään ja vei yksityistalouden auton mennessään. Nyt kiikarissa äSSä Mersu viiden litran bensakasilla, mielellään vielä Lang mallina Kokemuksia? Saisikohan tuommoisella naapurit kateelliseksi? Jos hankkisi vielä erikoiskilven SUK-1?  ???
Ensi yönä pitäisi ennusteiden mukaan olla hyvä ruiskutuskeli. Tarkoitus olisi ruutata Ariane Ässää parillekymmenelle hehtaarille. Suosituksena on yli 12 asteen lämpötila. Ensi yönä alimmillaan +6. Kannattaako ruiskuttaa  ??? ?
Kiikarissa käytetty Sitrex Mk12 karhotin. Vastaa ilmeisesti Tonutti Raptor 14 karhotinta. Tekeekö tuommoisella mitään? Miten toimii kuivalla/märällä, nuorella/kortisella? Millaisen karhon tekee paalaimelle? Kokemuksia?
Kertokaapas kokemuksia ko. aparaatista. Kiikarissa olisi käytetty 1860 sopivilla varusteilla.
Joko alkaa? Kasvustonäytteitä lähetetty? Mitenkäs palkokasvi+viljat?

Nyt saisi vaikka koko loppuvuoden olla poutaa, 60 milliä tullut pariin päivään vettä.
Pellolle hyökättäneen täällä idemmässä elokuun ensimmäisellä viikolla. Määrää ainakin tulee riittävästi. Säät ovat olleet melko viileät ja jos nyt maatkin kuivuisi niin tulisi ehkä myös laatua..
Kasvintuotanto / Voiko..
: 03.05.12 - klo:22:25
.. iSeed-peittauksen tehdä itse?
Tässä on tullut muutaman kerran mietittyä, kun lähes kaikkien telikärryjen pyörien vanteissa on offsettiä. Yleensä pyörät on vakiona asennettu kapealle raideleveydelle. Onko kukaan kääntänyt esimerkiksi vain telin etummaisia pyöriä toisinpäin, niin että ne kulkisivat leveämmällä kuin takimmaiset? Periaatteessahan tuolla ei pitäisi olla mitään vaikutusta momentteihin ym. Paino jakautuisi vaan laajemmalle alalle ja kärryt olisi teoriassa vakaammat..
Vapaa sana / Voihan luomu sentään!!
: 21.12.11 - klo:18:24
http://www.taloussanomat.fi/markkinointi/2011/12/21/viranomainen-kieltaa-ala-sano-tata-luomuksi/201119409/135

Tuli hyvin Matti Pekkarislaisia fiiliksiä tuosta  ;D
Pyramidihuijausta luomukin  ;D

Edit: Haistan tässä kyllä vahvan bisnesidean. Pistän hirviä neliön karsinoihin, syötän niille luomurehua ja myyn vähintään 50€/kg hyvin eettistä ja puhdasta lihaa..
Maidontuotanto ja lihanaudat / 4x/2x -lypsy
: 06.12.11 - klo:18:31
Oli uusimmassa KMVetissä hyvin mielenkiintoinen juttu "herutuslypsystä". Jos ette ole lukeneet, niin ideana on poikimisen jälkeen ensimmäiset 3 viikkoa lypsää lehmää neljä kertaa päivään, loppulypsykausi normaalisti kahdesti päivään. Lypsyvälin ei tarvitse olla kuutta tuntia, neljästi lypsyssä olevat voi kuulemma lypsää asemalla ensimmäiseksi ja viimeiseksi lypsyvälin ollessa noin 2 tuntia iltain ja aamuisin.

Herutuslypsyn pitäisi "heijastua" loppulypsykaudelle parantaen koko lypsykauden maitotuotosta 10%, pitoisuudet voi hieman alentua. Soluluvunkin pitäisi alentua.

Täysin varauksettomastihan tuota ei voine suositella, mutta vaikuttaa työmäärään nähden hyvin mielenkiintoiselta vaihtoehdolta 3x lypsyyn verrattuna, asemalla tai parressa... Parsihelvetissä tuon saisi järkättyä aika helposti. Kun astuu navettaan, niin ensimmäiseksi lypsäisi nuo 4x -lehmät. Sama homma ennen poislähtöä muiden töiden jälkeen.

Ajatuksia tai jopa kokemuksia?
Koneet, laitteet ja tekniikka / deutz
: 31.10.11 - klo:09:01
Moro.

Alkaa pikku hiljaa olla ajankohtaista uuden ykköstraktorin hankinta, uusi minun tapauksessani = alle 10 vuotta vanha. Nykyisessä JD 6506:ssa on kohta 8200 h mittarissa, palvellut loistavasti. Jonnua ei ole mihinkään tarkoitus hävittää, vaan siirtää se kakkoskoneeksi, joten uusi kone tulisi suoran kaupan kautta.
Hakusessa olisi noin 150 heppainen kutosmylly reilulla hydrauliikalla, 50:n loota on ehdoton, hinta mielellään alle 50 k€ etukuormaajan kera alv. 0. JD vaihtokoneet ovat mielestäni ylihinnoiteltuja tunteihin ja varusteisiin nähden eikä -20 sarja ole käsittääkseni yhtä laadukas -10 ja -00 sarjoihin verrattuna.
Nettiä selatessa 2000-luvun alkupuoliskon ja puolivälin Deutz-Fahr Agrotronit täyttäisivät edellä mainitut vaatimukset hieman yllättäen. Hinnat ovat mielestäni edullisia. Onko noissa jotain perustavanlaatuista vikaa, kun ei merkkiin juurikaan mitään kosketuspintaa ole? Broil€r-Baronia lainatakseni, halpuus askarruttaa..

Kokemuksia ja asiallisia kommentteja, kiitos!
Alkaa olemaan taas se aika vuodesta kun pitää alkaa kutomaan koneita kasaan ensi kesän puuhia varten. Kylvinkonestaamme, laahavantailla varustettu 2,5 metrin nostolaite Tume, alkaa vantaat olemaan finaalissa. Normaalien laahavantaiden sijaan Tumella on ilmeisesti myös tarjolla "laattapohja siipivannasta". "Laattapohjasiipivannas sopii hyvin olosuhteisiin, joissa pyritään erittäin korkeaan satotasoon. Laattapohja tiivistää kylvöpohjaa sopivasti ja oraat ovat vahvat alusta lähtien, koska leveässä kylvönauhassa yksittäisellä oraalla on enemmän tilaa ympärillään"

Kokemuksia/varmoja huhuja? Viljelyksessä pääasiassa multavia hietoja ja hieman hiesujakin sekä turvemaita. Kynnetään ja äestetään ihan normaalisti. Normaaleihin laahavantaisiin ollaan oltu tähän mennessä ihan tyytyväisiä.
Live broadcast meneillään, www.lely.com  :P
Sivuja: [1]