Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2

Aiheet - Valtteri

Ruotsista loppui pekoni. Tai sen saatavuus on ollut ajoittain heikkoa.

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/f7d83530-32e6-470d-9b81-3691d3ef88d2?utm_campaign=kiintea_iltalehti_uutisboksi_201808&utm_medium=almainternal&utm_source=telkku.com

Syynä on heikko rehuvuosi. Ja Kiinan sikakriisi. Milloinkahan joku tutkija tai tohtori tekee havainnon siitä, että kyllä lihaa tiskille tulee tuottajan saadessa paremmin hintaa tuotteestaan. Miksi kummassa markkinalait ei toimisi elintarviketuotannossa?
Onko joku laittanut metallinpaljastimen hankintaa maatalouden hankintamenoihin? Varsinkin vanhemmassa kalustossa jää usein metalliosia heinikkoon, ojien pientareille tai metsään. Metallinpaljastimella ne voisi löytyä paremmin kuin konttaamalla. Onkohan jollakin omakohtaisia kokemuksia verottajan suhtautumisesta asiaan? Joulupukki ei ole vielä käynyt. Ei siis ole liian myöhäista alkaa olemaan kiltti :D
Suomi juhlii tänä vuonna 100 vuotta kestänyttä itsenäisyyttä. Jos pitäisi nimetä Suomen tuotteita. Niin Tummeli saisi olla mukana listoilla. Näyttää olevan ihmeellinen tuote. Sopii myös siltojen siirtelyyn.

https://yle.fi/uutiset/3-9908813
Kasvintuotanto / Maan pH pikamittarit
: 30.04.16 - klo:20:38
Onko arvon agronettilaisilla kokemusta maan pH pikamittareista? Tai millaisia mielipiteitä? Niillä voisi täydentää maan viljavuustutkimuksia. Varsinkin silloin kun on jostakin syystä pitänyt vähän tarkoituksenhakuisesti ottaa näyte. Jos olisi käytettävissä oma pikamittari, niin voisi mittailla sieltä sun täältä. Voisi mittailla useammin aivan mielenkiinnon vuoksi.

Mittareita löytyy netistä.
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.XSoil+pH+meter.TRS0&_nkw=Soil+pH+meter&_sacat=0

Ja oikeasta kaupasta
https://www.agrimarket.fi/Piha_ja_Puutarha/puutarhan-hoito/puutarhatarvikkeet/maaperan-ph-mittari/

Tämä  ei ole sitten mainos. Vaan utelias kysymys.

Lukuja antava vempain on aina mukava.
Metsätalous / Tekemisen meininkiä
: 10.02.16 - klo:10:11
Kiinalainen firma suunnittelee biodieseljalostamoa Kemiin. Miksi se ei ole suomalainen yritys? Voitot menevät ulkomaille. Tokihan työ ja puunmyyntitulot jäävät tänne. Ja tämän uutisen vuoksi metsäpalstojen arvo taas vähän nousi. Ja toteutuessaan tulevaisuudessa energiapuukin alkaa taas käymään kaupaksi?

http://yle.fi/uutiset/kiinalaisyhtio_suunnittelee_miljardin_biodieseljalostamoa_kemiin/8661593
Suojaako merikontti siemenet hiiriltä ja rotilta teidän kokemusten tai tietämyksen mukaan? Kollipojat ei jaksa säädellä jyrsijöiden kantaa riittävän tehokkaasti. Kysymys olisi kylvösiemenistä. Niitä on sen verran vähän, että suittaisi pumppukärryllä liikutella.
Tekisi mieli tietää käytännön kokemuksia paljonko 200 pihvirodun loppukasvatuspaikkaa syö paaleja? Rehun kulutus on tiedossa jne. Ja tiedän, että kysymys on mahdottoman epämääräinen paalin ominaisuuksista riippuen. Mutta paljonko olette varannut pyöröpaaleja? Pitää miettiä vaihtoehtoja mitä isona tekisi. Kiitos teille näin etukäteen.
Raivaussahan runkoputki pääsi vääntymään. Netistä ei löydy aiheeseen liittyvää. Ilmeisesti harvinainen vika. Tietääkö kukaan kuinka isosta ongelmasta on kysymys? Voiko putken oikaista? Tai vaihtaa? Vai onko parasta tyytyä vesuriin kun ei saa pidettyä työvälineitä kunnossa :'(
Eräässä iltapäivälehden sivuilla on juttua pienyrittäjän pojasta. Hänen työura alkoi 12 vuotiaana.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014101218739564_uu.shtml

Tästä tuli mieleen, että milloin oma maatalousyrittäjän pojan työura alkoikaan. Yksi muistikuva tästä on heti -70 luvun alussa, kun jalkojen pituus riitti painamaan pikkuferkun kytkimen pohjaan heinäpellolla :D

Onko arvon agronetin käyttäjillä muistikuvia oman työuran alkamasisesta?
Löytyi vuoden 2007 syyskuun traktorimainos.

Syyskuu 2007: Valtra 6550 ilman ek 2003 vuosimallia ja 1650 h ajettu. Hintapyyntö merkkiliikkeessä oli 39 900 € sisältäen alvin.
Syyskuu 2014: Tällä hetkellä 2004 vuoden 6350 Valtran 5600 h ajetun hintapyyntö on noin 41 000 €  sisältäen alvin.

Vuonna 2007 Maatalouskalenterin mukaan ohratonni oli hinnoiteltu 112 €, maitolitra (meijerihinta+tuet) 0,39 € ja kevätviljan tuet 559 €/ha. Eilen (2014) MT:n mukaan ohratonni on pienimmillään 105 €/tn. Maatalouskalenteri 2014 mukaan maidon litrahinnaksi tulee tuet ja meijerihinta yhteen laskien 0,48 €/l. Nyt se taitaa olla alempi. Tukien määräksi Maatalouskalenterissa on 522 €/ha.

Vuoden 2003 Valtrasta 1600 tuntia ajetusta pyydetään varmaan vähintään saman mitä vuonna 2007. Tuet eivät ole nousseet. Eikä viljasta maksettava hinta. Maito on noussut eniten. Mutta sekin on varmaan nyt tullut alaspäin.

Maatalouden tuottavuus on ilmeisesti noussut, koska pystytään maksamaan traktorista saman tai enemmän kuin seitsemän vuotta sitten. Inflaatio on ollut maltillinen. Eihän tässä tarvitse kuplan puhkeamiseen varautua?  Tosin joku on sanonut, että raudassa on raha tallessa.
STT:n mukaan varmuusvarastoista voidaan myydä viljaa markkinoille maatiloilla lisääntyneen viljan varastoinnin vuoksi. Minulta ei ole kukaan kysynyt varastossa olevan viljan määrää. Eikä minua ole kukaan pyytänyt varastoimaan viljaa pahan päivän varalle. Onko maataloudessa lisätty viljan omatoimista varastointia? Vai onko jokin muuttunut (valtion rahakirstun ehtymisen lisäksi), että varmuusvarastoja valtion ei tarvitse enää pitää siinä määrin kuin aikaisemmin? Luulisi että ei kai tällaisia päätöksiä voida tehdä pelkästään sen vuoksi, että maatiloilla on markkinatilanteen vuoksi tilapäisesti myymätöntä viljaa :o

Vähän huolestuttaa tällaiset asia naapurinkin toimien vuoksi.
Joskus tai useinkin urakoitsijat tekevät työtä kellon ympäri ja kuormia ajetaan maanteillä myös öisin. Voiko yksityinen kansalainen rajoittaa yleisellä maantiellä öisin työkoneilla ajamista? Varmaan voi tehdä mitä vain. Mutta onko hänellä siihen mitään oikeuksia?
Metsätalous / Onko sähkövinssit leluja?
: 29.03.14 - klo:11:01
Silloin tällöin puita on vähän kauempana ajourasta.  Joskus jää jopa Valmettikin kiinni. Markkinoilla on olemassa 12 V sähkövinssejä. Mönkijöissä niitä näkyy olevan. Vinsseillä luvataan jopa 8 250 kg veto luvataan. Tekeeköhän käytännössä näillä mitään? Nouseeko Valmetti? Vai onko parempi unohtaa koko asia? Onko arvon agronettilaisilla kokemuksia asiasta?   ::)
Kasvintuotanto / IPM kasvinsuojelu
: 11.03.14 - klo:07:27
Vuoden alusta Suomessa kaikki maanviljelijät toteuttavat integroitua kasvinsuojelua. Kasvinsuojelu tehdään tarpeen mukaan ja seurataan torjunnan tuloksia. Se tuntuu järkevältä. Mutta mitä se tarkoittaa käytännössä paperiasioihin? Missään (tai ei ole tullut vielä vastaan) ei ole kerrottu selvästi, että mitä asioita pitää kirjoittaa paperille muistiin. Jos joku setä tai täti tulee papereita tarkastamaan.

Luomupuolella on joka tilalla pakollisena kasvinsuojelusuunnitelma. Pohdinnassa on, että onkohan IPM ssä kysymys juuri tästä kasvinsuojelusuunnitelmasta?

Internet on täynnä kaikenlaista mielenkiintoista. Yksi mielenkiintoinen sivusto käsittelee traktorin huoltoa ja korjausta. Työvaiheet on kuvattu ja kerrottu. Tämä kaveri kyllä ansaitsisi jonkun tiedonjulkistamispalkinnon.

http://juubi.hlan.net/index.php?page=tractor


 
Sivuja: [1] 2