Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6

Aiheet - klapikasa

Perjantain maastullissa juttu valtran etuakselista josta etuakselin joku tappi katkennu. Muistan kun ännä tuli ja esi sarjassa oli se etuakseli, fendt luki valuussa. Onko fenteissä sitten samoja vaivoja
Vapaa sana / Tyttökalenteri
: 14.12.19 - klo:11:41
Kasvintuotanto / Syyskylvöt 19-20
: 01.09.19 - klo:09:24
Meinasin jättää väliin, mutta yks koululainen himoitsi niin haluunsa kyntää. 3ha ruista vaikka hinta huono. Siementä on, kynnetty on, tosi mureen näköistä se sitkee savi känä vuonna, saahan siitä kasvipeiteisyys ja mitä vielä? Ihan kun SS mainitsi, älä tee kustannuksia siitä, tulkoon mitä tulee.

Syysruista olen viljellyt melkein joka vuosi. Syyvehnää vois kokeilla, nyt kun olis innokas kyntäjä. Jos sattuis onnistuu, olis vähemmän kyvettävää ensi keväänä.
Ostin pellon. Edelinen vuokraaja on sopimusta vielä tälle vuodelle. Ei siinä. Sänkikesantona hän piti sen ja oli niittäny. Kysyin vuoraajalta jospa sai glyfota ja kylvää ruista. Kyllä se käy. Ok, ruisku perään ja glyfoo. ei v#"%&. Hukkista niin peelelisti.

Onni onnettomuudessa. On sänkimuokattu useita vuosia, ja muistista se pelto 5 v sitten ei ollut montaa hukkista sillä pellolla. eli innalla se ongelma. Suorakylvönä syysvehnää? Vai odotaa vaan kevääseen ja vehnää?
Kasvintuotanto / Avokesanto
: 09.06.19 - klo:18:23
Ruksaan tukihakemusta ja semmonen vaihtoehto on. Saako tukia? Se on muokattu mutta märkyyden takia kylvämättä. Aijon ojitaa ja kylvää syysrapsia siihen. Onko vaihtoehtoja?
Vapaa sana / OP verkkopankki
: 05.06.19 - klo:20:12
Kirjauduin pankkiin aikomus maksaa laskuja. On ollut tapana hyppiä toka riviin ja syöttää saajan tilinumeron, näin nytkin, kun se 90% tunnistaa kuitenkin. Nyt se vain herjasi väärin, ei tunnista tiliä, tai onko kotimainen tili vai ulkomaalainen, kirjoitin ylimpään riviin saajan nimen jonka se muutti caps lock muotoon ja yhteen kirjoitettuna. kirjoitin vielä viitenumeron, sen se hyväksyi, kuitenkin väärä numero, nyt on jotain kummaa. Sitten luin tarkemmin. Moneltako ne ovat muuttaneet saajan numeron yläriviin??? Oisko viime viikolla maksoin viimeksi ja en nyt ihan vanno mutta oli kyllä silloin vielä ensin nimi, toinen rivi saajan numero.
Talo metän ja pellon välissä, joitain syksyjä, ei joka vuosi, syksyisin, voi kuulla rapinaa välikatossa ja myrkkyä tai loukku siinä missä tietää missä ne kulkee. Remonttien yhteydessä naulattu kulkureijät umpeen.

Nyt viikonloppuna puurohiutale paketti oli jyrsitty. Loukku ja suklaata ja ei ollu montaa tuntia tzaps. Metsähiiri. siivos ja luulimme et se oli siinää. Seuraavana aamuna näin hiiren paskaa taas lattialla. Loukku ja tuli taas. Joka yö on tullut yks, yhteensä viisi. Toukokuussa. Enteileekö ne nyt kylmää kesää? Ikinä ei talon sisällä ollut hiiriä ja täällä eletty nyt 50v. Uunin takan olevast sähkörasian vierestä ne on kulkennut.

Naapurikylän isäntä oli kans saanut saunarakenukseen hiiriä jossa ei ennen ollut hiiriä.
Kasvintuotanto / Salaojien huuhtelu
: 12.05.19 - klo:16:43
Olis useita systeemejä joka tatis tehä jotai. Parit lohkot imut menee suoraan valtaojaan, helppoa. Sitten on näitä kalaruoto eli päälinja ja imut, ja joitain imuja tukossa. Miten pitää tehdä, kaivaa imu auki päälinjan kohdalta ja huuhdella ne tarvitavat ja kiinni ja huuhdella päälinjan kans lopulta? Pitääkö pumpata ylös ne pa##at jota tulee imuista, ja padottaa etteei mee lientä päälinjaan?

Tuttava osti kunnon huutelukoneen, mutta hänkään et osannut vastata vielä tohon kun hän on huuhellut vain semmosia täys tukeessa olevia, päälinja auki ensin ja sitten jokainen imu ollut täys tukeessa kanssa.
Kun oli aikaa, oti pytyn esiin, syksyllä otettu tyhjäks ja pienen määrän lasinpesunestettä pumpuun. Vettä sisään ja kokeilin. N.3 baaria eikä vuoda. Esi sihti, siis mulla tihee painepuolella oli täynnä pientä mujua ja sitten ne suutimet meni yksitellen tukkoon. Miks ei vaan ikinä muista päästää sen talvenjäljiltä paskat pihalle, eikä puomistoon. Eikä ne tupla viuhkat ole mitään her*****sia saada puhtaaks. Tihein, ja sekin vielä pulet tiheempi. Toivottavasti nyt ehkä toimii, glyfoo tuleville rypsimaille.
Olen pohtinut tätä jo useita vuosia. Oma ihan oikea kuivuri ei vaan ole millään mittareilla näillä tiluksilla järkevää, hyvin on toiminnut rahtikuivaaja n.15km päässä ja siitä ne menee etepäin. Kohtuulisia hintoja, niillä laskuilla en vaan rakenna yhtään mitään, sitten pitää vielä kuivata ja siiloja.

Mutta nyt toinen kerta 20v aikana yksi laatikolinen viljaa missä oli homehtunut kun en saanut tarpeeksi kuivaksi näköjään syksyllä kylmäilmakuivurilla. Mun moka, joskus keväällä kävin tonkii ja otin idätys kokeen ja silloin ne ei haissut pahalle, sää lämpeni, silloin rupes käymään.

Kun noi alat ei ole isoja, niin siemen tarvekaan ole kauhee, kun on hukkis hallinnassa, ja voi valkata siementä jo puidessa pieneltä alalta kylmä kuivaus laatikoihin. Siellä Rahti kuivaajalla pienin erä mitä voi erikseen kuivata on visiin 100hl (250hl kaappi) ja sekään kiireellä ja minuuttiaikataululla pitää hakee pois.

Mulla on joku oikea lämminilma kuivurin koneisto jonka vois laitaa jalusta yhden kennon ja vaikka kaksi varastoo niin vois vaikka rakennuslämmittimellä kuivata ne 1,5m3 ja siitä ylöspäin erät kotona?
Ja vielä noi rotat, tuli haalitu kotiin muutama pö säiliöitä, pystyyn ja jonkinlainen tuutti alle, niin vähän reikiä että rotat ei vaan pääsis?

Mulla on kotona viljaputkia, useita korkeapainelietsoja vain elevaattori puuttuu.
Metsätalous / Klapisäkit
: 17.03.19 - klo:15:16
On kai ollut joskus täällä, mistä sais sopuhintaan?
Vapaa sana / Tie auraus
: 27.01.19 - klo:12:46
Niin, mettätie, tiekuntaa on, saatu perusparanusrahaa joskus, jostain lausunto "merkittävä metsähuollon tie" tai jotain. Nyt lakiuudistus, ei kuulema tarvia aurata enää kuin viimeiselle talolle. Sinne perälle kulkee kuitenkin vaikka mitä,metsästäjiä, linjahuollot ja mettäomistajia. Mulla nyt sattuu olee auroja, EN auraa, Maksan tiemaksua sitä tietä lanataan huonosti perlevyllä kerran vuodessa, ei niitetä,ei aurata. Meenkö sinne nyt traktorilla ilman auraa hakkamaan vähän puita. Millä voin vaatia aurausta? Auraan ehkä kiitosta, mutta ite kustannan sen.
Vapaa sana / Vanha lastulevy lattiassa
: 05.01.19 - klo:10:04
Taloni täytti 50v syksyllä. Pikkuhiljaa remontoinut, ei pahoja yllätyksiä vielä tullut vastaan. Lattiat ovat sitä vanhaa 22mm pontattua lastulevyä. Sen alla 2x4 tai 2x5 jotka tuettu sattumanvaraisesti ns. työlaattasta. 50v sitten ei ollut lätkää joten se sora mikä sen laatan alla on painnunut ja laattakin painunut jonkin verran. Välissä kutteria ja ylin villaa. Nyt huomasin että yksi kohta keittiössä on pehmeämpi, joustaa. Viilsin muovimaton auki ja lastulevy terveen näköinen, ei home hajua ja porasin reijän, ei sekään haissut.

Onko nyt vaan että se levy just siitä kohtaa on antanut periksi? Väsynyt?
Vapaa sana / Joulu pöytä
: 24.12.18 - klo:13:27
Mitä teidän joulu pöytään kuuluu?

Mä olen muistellut lapsuutta ja mitä äidillä oli. Nyt äsken kun mun lasten äiti on töissä, tarjosin leipäjuustoa, perinnejuustoa, kasten maksapatee, hk maksapatee, kokkikartanon lihahyytelö ja karpalopatee, matjeis silliä ja glögiä. Sen lisäksi viime vuonna oli savustettua hevosenlihaa ja tuoreita suoraan metsästä supperovahveroita. Tarjonut lapsille ennenkin ja kaikki meni mitä tarjosin. Joskus lapsena oli kinkun tilalle savustettu lampaanlihaa. Glögi muuten oli hans välimäen mustikka, se toinen ei ollut ihan mun makuun.

Noita laatikot ja kinkut rosollit on jo n.5 kertaa ennen joulua ja illaksi mumolaan, diiba daaba.
Kasvintuotanto / Syysviljat 2018
: 20.07.18 - klo:16:02
Aloitelaan tää nyt vaikka.  Mitä meinaate kylvää. Ostin muutama pussi quartz syyrapsia, olis yks kesanto joka vielä pitäis vetää muutama salaoja ja kyntää sille. Ja se on rajanaapuri taloon missä on isot koirat, ehkä pysyis peurat pois? Ehkä jopa pystyis kylvää rukiin jälkeen vähän syysrapsia. Kunhan nää ukkosviikonloppu on ohi ne lupaa taas nättiä hellettä. Niin ja dankwski agattia ruista kylvän kans.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6