Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 4

Aiheet - eevertti

Metsätalous / Kevätahavako?
: 25.05.19 - klo:07:14
Voihan peijooni!
Viime keväänä istutetuista kuusista (3000kpl.)on ainakin puolet kuivunu. Syksyllä olivat vielä vihreitä mutta nyt oli suurin osa ruskeana.  Kevätahavako ne tappoi vai mikähän niille tuli  :-\
Mitäs piikkejä kannattaa multivan äkeeseen laittaa katkenneiden tilalle? Joo, ei ainakaan multivan piikkejä   ???
Luin jostain että muutama piikki saattaa keväässä mennä mutta nyt on menny jo tusina  :(
Meloonin kokoinen murikka riittää, maakivistä puhumattakaan.
Eli ruiskun päivitystä pohdin. Alaa alun toista sataa ja osa lohkoista aika pieniä (reilustiallehehtaarin) Tällä hetkellä pieneksi jäänyt nostolaite hardi. Hankkisiko isomman ja leveämmän nostolaiteruiskun (1000-1200l) vaiko hinattavan. Mietityttäävaantuo hinattava noissa pienemmissä lohkoissa, ja kahdella ruiskulla ei viitsisi rassata.
Mahtuukos 6000 sarjan valmettiin eteen levikepyörät vai lähteekö raput. Zoomailin tuossa että aika likelle hyttiä kyllä tulis.
Milläs tavoin porukat täyttää kylvökoneensa? Kylvöalat on kasvaneet siinä määrin että päivitin kylvökoneen hinattavaan malliin. Tähän asti olen täyttänyt nostolaitekoneen täyttövaunusta mutta nyt mietin että jos laittaisin täyttövaunusta pelkät siemenet ja apulannat sitten erikseen mutta miten? Etukuormain traktoria ei ole käytössä eikä kaivurillakaan (jolla vaunun täytän) oikein voi ympäri pitäjää rytyytellä. Jonkinlaisia vanhoja nostolaitekiinnitteisiä suursäkin nostimia olen joskus nähnyt myynnissä (ylö tms.) Toimiskohan sellanen.
Onko kukaan tutustunut lähemmin noihin balttian/puolan (puma, ceres, ubor yms) kasvinsuojeluruiskuihin? Kun näkyy uuden hinattavan saavan 10-15vuotta käytetyn hardin hinnalla.
Miten mahtaa olla. Käykö N valtran vanteet 6000 sarjan valmettiin?
Siis keskiön puolesta.
Tässä uutta kylvintä etsiessä herännyt kysymys pyöränvälijyrästä. Kiinnostaisi kuulla hyviä ja huonoja puolia. Kun noita takapyöräkoneita on tarjolla jyrällä ja ilman. Uusissakin koneissa näyttäisi olevan pyöränvälijyrä lisävarustelistalla, eli ilmankin siis pärjää??
Kasvintuotanto / Siltra Xpro
: 02.01.19 - klo:18:44
Onko kokemuksia siltra xpro   tautiaineesta? (totta, ei niitä viimekesänä paljon tarvinu)
Miksiköhän poistui lantmannenin valikoimasta, oliko huono/kallis vai onko joku muu parempi. Kiinnostaisi kun ei näköjään tarvii seoskumppania.
Tarttis hommata joku Pikku traktori klapikoneen pyörittäjäksi kun toi zetka väsähti eikä jaksaisi alkaa kaikkia vikoja korjaamaan.
Onkohan David Brown vähäruokaisin? Naapuri ainakin kehui että riittää kun kerran viikossa tankkaa :)
Paljoa tehoahan tuo ei vaadi, varmaan 30pollella pyörii.
Onkos tuo multivan mega sama vehjes kuin optima, vai mikäs ero niissä on? Katselin että uudenkin optima 700 saisi jo alle 20K€:lla. käytetyistä pyytävät melkein saman :(
Eli äkeen hankinta on tullut ajankohtaiseksi. Multivaa olen miettinyt. Kiinnostaisi kuulla kokemuksia niin toplainista kuin optimastakin. Miten optimalla saa kynnöksen tasaiseksi? Ja miten pelaa kultivoidulla. Toplainia kehutaan ainakin multivan sivuilla että tasaa hyvin ja selviää muutenkin kaikesta, mutta näyttää olevan aika raskas vekotin (yli 5000kg) Vakio Valmet 8400 olisi vetokoneena. Olisko optima 600 vai 700 (levitetty600). Toplainihan on vakiona 700 ja saa levitettyä 800:ksi. Huonompi homma sitte jos ei 700 liikahdakkaan.
Tähän asti olen ajanut kynnökset tasaiseksi tasausäkeellä ja kylvökuntoon vanhalla potilalla (varpajyrät edessä ja takana ja piikit 4:ssä rivissä.). Suunnitelmissa olisi hoitaa samalla koneella kynnökset sekä kultivoidut kerralla kylvökuntoon.
Kiinnostaisi kuulla kokemuksia noista piennarmurskaimen ns. Lattarauta teristä. Eli niistä joita tulee 2-3 latasta valmistettua terää yhden valurautaisen vasaraterän tilalle. Miten toimii vesakossa? Ärsyttää kun noi vasaraterät vaan kuorii noi pajut eikä katkaise vaikka ajaisi uudelleen yli. Vasaraterien ongelma tuntuu olevan se kun terään kertyy sellainen "heinämakkara" niin ei pajut enää maistu. Vai onko noissa vasaterien profiileissa jotain eroa. Toi mun murskain tais olla AGF tai joku vastaava ja terät taisin tilata viimeksi traktorimies.fi:stä
Mikäs on vialla kun on 6600 valmetissa koko ajan neliveto päällä? Valo kyllä syttyy ja sammuu koetaulussa mutta neliveto ei kytkeydy pois päältä (renkaat sutii oli nappi päällä tai ei )
Olisi tarvetta 6000/8000 sarjan valmetin etupainoille. Mulla on noita 30kg. painoja ennestään mutta muutama mahtuisi vielä keulalle lisäksi. Saa tarjota :)  Ja mielellään kymenlaaksosta tai ainakin suht läheltä.
Sivuja: [1] 2 3 4