Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 35

Viestit - eevertti

Kasvintuotanto / Vs: Kylänurmikka
: 13.07.19 - klo:17:46
Varmaan joku tehoaine jäänyt pois. Hussar plussa pitäisi tehota.
Ei kai tällä sopimuskaudella kannattaisi tehdä töitä millään tämä kun on näennäisviljelyn kulta-aikaa. Heinää vaan kaikki pellot ja urakoi sitten muille jos maksavat hyvin.
Mutta kun ei osaa olla viljelemättäkään.
Cerexillä voi kyllä kylvää ilman sähköjä jos, ihan petuskoneessa ei taida valojen lisäksi paljon sähköjä ollakkaan, mutta mulla siis sähköjen puuttuessa ei sivumerkkarit ja ruiskutusurat yms. Aputoiminnot toimi mutta kylvö sinänsä onnistuu.
Juu, parempia ja sähköisempiäkin koneita varmasti on mutta hintaluokka sopi minun kukkarolle parhaiten.
Yhden kevään ja 100ha. kokemuksella voin sanoa olevani tyytyväinen cerexiin. Kauran kylvö vähän takkuili kun oli niin tikkua tuo viime vuoden siemen ja vielä tyhmyyksissäni peittasin baytanilla niin holvasi aika pahasti säilössä.
Ainakin nostolaite tumen jälkeen ihan luksus kone.  :)
3metrisellä on mentävä kun täälläpäin ei 4metrisellä moneenkaan paikkaan pääse. Kyllähän tuo 3metrinen aika isoille aloille riittää varsinkin täyttövaunun kanssa.
Niin no, juuri tuon takia päädyin multivaan. Sillä pystyy kylvämään vaikka kokonaan ilman sähköjä. Nykyisin kun aika monella koneella jää työt kesken sähkövian sattuessa.
Nosto/lasku tarvii yhden. Vannaspainno toisen. Sitten jos valitsee vielä aisasylinterin niin se vaatii kolmannen. Etumuokkarinkin saa lisävarusteena joka vaatii vielä neljännen.
Yhtenä vuonna kierrettiin kaikki lohkot tarkastajan kanssa joka piippasi gepsiin joka nurkan pellosta. Mietin että nyt on alat sitten kohdallaan. No ei ollut. Jo seuraavana vuonna oli tukihaussa muuttuneet ja sama juttu melkein joka vuosi.
No isoista aloista ei ole kyse ja toiset pienenee ja toiset suurenee vuorotellen.
Mutta se tässä risoo että eikö sille kuka nuo muutokset tekee, löydy mitään tähdellisempää tekemistä.  >:(
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 02.07.19 - klo:15:08
Cemillä koroton vuoden loppuun.
Raussilan renkaasta BKT:t  ;)
Kyyhkykin on riistaa ;D
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 28.06.19 - klo:17:41
Yaraa tilasin.
Y-20 390€
Axan 304€
Alv24%
ei rahtia
Jos ei ole iso vuoto niin laita jäähdyttimen paikkaus töhnää sellainen pikkupullo. Mulla toiminut jo kohta 10 vuotta 6800 vallussa 😊
Kasvintuotanto / Vs: Maanäyte
: 11.06.19 - klo:11:25
Merkkaat vain että olet laittanut salpietaria axania kohtuullisen määrän  ;)
Ostin auton maatalouskalustoon. Ei tehty luovareita vaan käytettiin sitä jotain varmennekoodia jonka sai pankkitunnuksilla trafin sivuilta.
Metsätalous / Kevätahavako?
: 25.05.19 - klo:07:14
Voihan peijooni!
Viime keväänä istutetuista kuusista (3000kpl.)on ainakin puolet kuivunu. Syksyllä olivat vielä vihreitä mutta nyt oli suurin osa ruskeana.  Kevätahavako ne tappoi vai mikähän niille tuli  :-\
Sivuja: [1] 2 3 ... 35