Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 58

Viestit - eevertti

Eipä taida suon kuokkimiseen lupia irrota. Eihän niihin nykyään saa oikein ojiakaan kaivaa, päinvastoin. Vanhatkin ojat pitäisi tukkia.
Ja kuka siellä suovedessä haluaisi polskia.
Vapaa sana / Vs: Väistämätön seuraus
: 15.01.22 - klo:07:29
Tämä nyt ei suoraan liity otsikkoon mutta mistä ne aluevaalien valitut loppujen lopuksi päättää?
Persut mainostaa korjaavansa korkeat polttoaineen hinnat ???
Miten se liittyy aluevaaleihin?
Luulin että polttoaineen hinnat päätetään ihan eri pöydissä.  :o
Vapaa sana / Vs: Savikot.
: 09.01.22 - klo:08:00
Viime vuonna Pohjanmaat pelasti Suomen täydelliseltä kadolta.  Näinhän Maastulli laittoi kartan missä viljely onnistui parhaiten.   Multamaat ja turvemaat oli se ratkaiseva tekijä.  Niissä maissa on vesitalous hallinnassa.

Kellä pelasti kellä ei🤔
Mulla on noin 30% multamaita.
Toukokuun 100mm parissa päivässä teki sen että juuri kylvetyistä multamaista iti noin 10-15%
Maat pysyi märkinä niin pitkään että juhannuksena olisi päässyt tekemään uusintakylvöjä. Tolta 10% kieltämättä tuli paras sato mutta ei se paljoa pelastanut kun muilta mailta tuli 1000-1500kg/ha.
Noh, ei kun uutta matoa koukkuun. Ehkä se ensi kesänä sitten onnistaisi 😎
Hmmm🤔
Paljonkohan Viipurin hankkijalla maksaa glyfopönttö.
Täällä kaakon kulmalla kun asustelen.
Onko solenoidi sukua humanoidille🤔
Mullakin on muutama sata lannoitesäkkiä vanhan navetan ylisillä kasvamassa korkoa. Nyt niistä joutuu maksamaan 15€/irtokuutio että lassilajatikanpojat hakee pois.
Voisin vaikka ilmatteeks antaa tarvitsevalle mutta maksamaan en ala.
Juu.
Pientä korotusta näyttää tulleen 😳https://www.kasvinsuojelu.fi/tuote-osasto/glyfosaatit/
Kasvintuotanto / Vs: Koskahn taas uutista
: 18.12.21 - klo:07:06
Ruiskun toimitusaika oli aikaisintaan heinäkuussa.
Eevertti, lisääntyneiden yhteydenottojen mukaan ja perusteella puolustusvoimat olisi höllentämässö otettaan kaakossa.

Ymmärsin että kaavan valmistelussa ja muissa selvityksissä meni niin pitkään että silloinen valtion tuki kerkesi mennä sivu suun. Se taisi olla niin että tuki pieneni vuosi vuodelta ja sitten kun kaikki lepakot ja koppakuoriaiset oli tutkittu ja huomioitu niin myllyjen teko ilman tukea ei enää kiinnostanutkaan.
Nythän saattaa olla taas uudet laskelmat  :-[

Huomion arvoista mielestäni on että myllyjen vuokra-aika oli muistaakseni 25vuotta. Eikä missään paperissa lukenut että mitä sen jälkeen myllyille tapahtuu. Jääkö ne maanomistajan riesaksi. Ja jos luvataan purkaa niin mitä jos kyseinen firma sattuikin menemään konkurssiin ja uutta toimijaa ei sopimukset enää sidokkaan. Nämä on vaikeita juttuja tavalliselle lepikön omistajalle.
Täällä kaakossa maanomistajille luvattiin isot rahat. Sopimukset pyrittiin tekemään jo ennen kaavan valmistumista. Sähkölinjat ja tiet olisivat kulkeneet minun maiden läpi. Eipä kukaan kysellyt tai tarjonnut yhtään mitään. Onneksi puolustusvoimat kaatoi lopulta hankkeen.
Vähän jäi kusetuksen maku koko touhusta.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 14.12.21 - klo:16:08
Nuo laatuvähennykset on vienyt mallasohran viljelystäkin mielenkiinnon. Poikkeuksena tämä vuosi kun hinnat on korkealla vaikkakin ei sitä taida olla monellakaan myydä.
Rehuohraa saa saman määrän jokseenkin pienemmällä panostuksella ka hinta on aina se mikä on myydessäluvattu
 Maltaiden kanssa saa jännittää että kuinka paljon on lähtenyt hinnasta pois.
Kasvintuotanto / Vs: Speltti
: 11.12.21 - klo:22:11
No syysviljahan se on. Luin jostain että kestäisi paremmin säävaihteluja kuin tavan vehnä ja ruis. Ja kasvaisi vähemmällä lannoituksella. Tiiä sitte🤔
Eipä kai se mikään hitti ole mutta välillä aina näkee spelttipeltoja maakuntamatkoilla.
Ei se koivu muokkaamattomaan kuusikkoon hirveesti tunge, vaikka olis aukkoa. Männikköön ei myöskään mänty tule, ellei laita siemenpuu asentoon. Silloinkin siemenpuun ympärillä 10 metrin säteellä ei juuri männyn taimia.
   Jos peltoon istuttaa koivuja ja mäntyjä, niin kuusikon siitä saa kyllä lopuksi. Jos kuusia, niin kuusikkona pysyy loppuun asti.

Justiin tulin harvennus hommista kuusikosta jossa ajourat täyttä ranteen paksuista koivua.
Päätehakkuut mitä olen tehnyt tai teettänyt kasvaa ensin vadelmaa ja sitten koivua, koivujen alle tulee sitten kuusta. Jos kuusta istuttaa, peittyy se vadelmaan tai heinään. Koivut kun harventaa tarpeeksi ajoissa tarpeeksi harvaksi saa ihan hyvän kuusikon. Jossain kohtaa sitten hakee koivut kuiduksi tai polttopuuksi.
Tosiaan tuo valuma-alue sen määrää. Mullakin vesistö menee keskeltä peltolakiaa. Siihen sitte 3metrin juolavehnä ja valvattipankit molemmin puolin.
Toisessa paikassa on valtaoja, siinä pitää olla se metri, no sen kanssahan nyt pystyy hyvin elämään. Mutta mites kun  juuri mun pellon kohdalla on ojituskartassa jakaja. Eli vesi lähtee molempiin suuntiin, eihän siinä voi kovin isoa valuma-aluetta olla :o
Enpä tiedä mutta tuli mieleen että jos veneellä pitää päästä niin saako veneen laittaa maatalalouskalustoon ::)
Sivuja: [1] 2 3 ... 58