Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 42

Viestit - Eastwood

Me jotka osaamme laskea niin harmistus, suorastaan v1tutus on suuri.

Väitän et jos tilojen leipä olisi kiinni siitä viljelystä (tai elukoiden pidosta) niin asioita laskettaisiin tarkemmin. Nyt mennään laput silmillä.

Kyl tilanne on toki ongelmallinen. Itse olen toivoni menettänyt.

Viihdyttävää luettavaa, ja niin totta.
Kyllä todella oli itselläkin v1tutus tapissaa niin moneen kertaan.
Kasvintuotanto / Vs: Pellon hinta
: 04.02.24 - klo:10:34
Mut kun jatkajat pitäisi saada vähenemään jotta jollain olisi edes elin mahdollisuus niin eihän se käy..  ::)

Eiköhän ne nyt kuitenkin vähene aika vauhdikkaasti, about 3 tilaa/päivä, jos en ihan kauhean väärin muista. Ja luulis että suurimmalle osalle vapautuvista pelloista löytyy laajentava jussi... Mahtaako olla jotain tilastoa, kuinka monta hehtaaria/vuosi vapautuu uusintakäyttöön seuraavalle halukkaalle?
Kasvintuotanto / Vs: Pellon hinta
: 04.02.24 - klo:09:40
Oman pääoman tuottoa kun tarkastelee, ymmärtää pian että meitä maajusseja kairataan pyllyyn aika iloisesti. Yhteiskunta teettää siis eväänsä maaseudulla pilkkahintaan.

Maatalouden yrittäjätulo pyörii jossain 700 miljoonan euron haminoissa. Sama raha tulisi kun kaikki vaan vuokraisivat peltonsa

En ole sentää ihan yksin mielipiteeni kanssa.

Sosialistit varsinkin aina meuhkaa maataloustuista, kuinka yhteiskunta tukee tuottamatonta elinkeinoa isolla rahalla ja maajussi siten ajaa Mersulla. Vaikka oikeastaan maanviljelijä tukee yhteiskuntaa, tyytymällä surkeaan tuottoon elinkeinoonsa sitoutuneelle pääomalle, vaikka paremman elintason saisi itselleen realisoimalla työpaikkansa.

Jonkun vuoden päästä pääsee eläkkeelle, piruako tässä kituuttaa kun jatkajaa ei ole

Ja jos jatkaja olisikin en suosittelisi.

Just niin! Nyt on viides vuosi mulla mennyt siitä kun irtauduin maataloudesta, sekuntiakaan en ole katunut. Eläkkeeseen (naurettavan pieneen) on vielä matkaa vajaa 10 vuotta, tulee sitten kun tulee, kiva pieni lisä sekin.

Jälkikasvua on, mutta ennemin siirrän sille rahaa ja muuta omaisuuttta, kuin kehnon elinkeinon.
Kasvintuotanto / Vs: Pellon hinta
: 03.02.24 - klo:09:24
Ajatellaanpas asiaa, viljelijöille tutun, Raision kautta. Jos vaikka olisi ostanut sitä eilisellä päätöskurssilla, saisi sijoitukselle 6.88% osinkotuoton:
10 000e x 6.88% = 688e.
Siitä sitten verot veks: 688e -25,5% = 512e netto.

Paljonko tuottaa 1ha peltoa, viljelyssä?
Omat arviolaskelmat oli aikoinaan noin 400e, normaalina vuotena. Siittä sitten vielä verottajan osuus veks.
Paremmailla viljelijöillä sitten toki enemmän.
Surkeana vuotena jotain muuta.

Raision kanssa ei tarvii ostamisen jälkeen tehdä mitään, peltoa kun ostat, ni se on vasta alkua vuotuiselle pakertamiselle...

Esimerkkiin kannatta suhtautua varauksella.
Kasvintuotanto / Vs: Pellon hinta
: 03.02.24 - klo:08:37
Yks maatalouden ongelmista on se, että tuottokäyrä ei oikein tahdo nousta, enneminkin laskee.
 
Sitten kun vertaa tuottoa, vaikkapa eilen osingon nostosta ilmoittaneeseen Chevroniin, on tuottokäppyrä oikeaan suuntaan. Chevron ilmoitti nostavansa osinkoa 8% ja kuuluu Jenkkien osinko aristokraattien joukkoon, joilla on pitkä historia vuosittain nousevan osingon suhteen.

Eli jos vaikkapa sitten vertaa tulojen kehitystä peltoon sitoutuneen euron ja  Chevroniin sijoitetun euron välillä, voidaan todeta, että jälkimmäisen tuotto on vakaasti kasvanut joka vuosi useilla prosenteilla, vissiin 36 vuoden ajan...

Chevron toki vain yksi monista:
https://dividendstocks.cash/dividend-aristocrats

Toki osakkeidenkin kanssa voi käydä huonosti, eli mennä pers...lleen.
Ihan vaan 5x16 töpselillä kans hoidan vesipumpun syöttämisen häiriötilanteessa, helppo ja halpa ratkaisu. Vielä kun sais ähellettyä genun pakoputkelle kiinteän läpiviennin, ni ei tarttis hallin ovea pitää raollaan -lämpöä karkaa hukkaan. Vaan kun ei ole ollut (onneksi) sellaisia katkoja vuosiin...
Bitcoinin noteeraus siis on noussut edelleen, ja 12 kuukauden aikana nousu on ollut 115 %. Lannoite- ja siemensäkkeihin varatuilla rahoilla sai pelaamalla omansa pois, ja vieläkin jäi rahaa niihin lannoitteisiin.
-SS-

Niinpä niin, taas sama juttu kuin viime rallissa, sijoitettu potti aivan liian mitätön. 91% on oma Bitcoinit voitolla, mutta niitä pitäis olla vähintään 10x määrä jotta vois enemmän asialla hehkuttaa.
Jos pistit nuo tuotantopanoksiin budjetoidut rahat todellakin Bitcoineihin, onnittelen loistavasta ajoituksesta.

Normaalit osingot kuitenkin itselle tuo sen tuloksen, nettona enemmän kuin maatalous toi bruttona... 
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 01.09.23 - klo:09:35
Elokuun saldo pöyristyttävät 215 mm.
Keskiarvo elokuulle vuosilta 1999-2023 noin 98 mm...
Olen ulkoistanut myös sademäärät, naapurilta tulee päivän tiedot ja tilastot Whatsapilla kätevästi ;D
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: Sähkö
: 17.06.23 - klo:08:55
Toisaalta... Eipä oo mitään järkee tuottaa sähköä ja maksaa sen tuottamisesta.
Hinta nyt 0,03 päivän alin -0,20 päivän yli 0,43 ja 7 vrk keskimääräinen 1,20 sent /kwh. Joten ei noilla hinnoilla aurinkovoimala kannata. Joutuu maksumieheksi kun luovuttaa sähköä, ei hyvä. Tosin nyt on tuulimyllyn siivet pyörinyt ja vettä virrannut. Kait se joskus on toisinkin. Tosin eipä oo paneelit vielä katolla  ;D

Tässä just sopparia tehdessäni kysäisin tuosta negatiivisesta spot hinnasta; Lumme energia ei peri negatiivistestä  ylijäämäsähköstä maksua. Eli maksumieheksi en joudu, jos nyt en paljoa nyky hinnoilla tienaakkaan. Lieneekö sitten eri yhtiöillä eri käytäntöjä. Marginaalia eivät myöskään peri tuosta ostamastaan.


Joka tapauksessa on mielenkiintoista seurata paljonko paneelit sitä sähköä tuottavat, kunhan kytkentälupa Carunalta tulee...
Tiistaina, sateella kun systeemiä valmistuttuaan iltapäivällä testattiin, niin 700 W antoi... Eilen puolipilvisellä noin 5 kW, pilvien välillä väistyessä, reilu 11 kW oli hetken näytöllä. (12,75 kWp systeemi)
Omassa versiossa pumpulta painesäiliöön menevässä putkessa t-haara pumpun lähdössä ja haaran yhdessä lähdössä palloventtiili. Sitä kautta on myös helppo lisätä siemenvettä vesirengaspumppuun jos jostain syystä horaissut ilmaa. Sitten kun tyhjentää painesäiliön niin säiliön pohjaventtiili auki ja kun paine on poissa, avaa tuon mainitun palloventtiilin, niin säiliö saa sitä kautta korvausilmaa tyhjentymisen helpottamiseksi. Operaatio piti suorittaa noin 3 kk välein (200L painesäiliö)
Siinä vaiheessa kun systeemi jäi omalle vastuulle, puuttui mm. verkostoon menevästä putkesta sulku, eli tyhjensi koko putkistoa vedestä operaation johdosta. Siitähän sitten tietty aiheutui yskimistä hanoissa, kun putkissa ilmaa. Ja kun putkia satoja metrejä, niin aikaakin paloi. Eli putkistoon piti lisätä venttiili ja myös säiliön yhteeseen jotta säiliöön sai jäämään paineen jos vaikka pumpulle piti tehdä jotain. Siten säiliöstä saa myös sen siemenveden pumpulle tarvittaessa. Tiedä sitten mikä neropattiputkimies aikoinaan systeemin väsännyt, kun ei ollut ottanut huomioon montaakaan seikkaa.

Tuo systeemi ei ole enää ollut käytössä aikoihin, kun porakaivoon tuli siirryttyä. Sen yhteydessä joku 120 litrainen painekalvosäiliö, joka sitten paljon käyttäjä ystävällisempi, kun ei tarvii ilmailla.
Sitten toki vielä nämä uudemmat systeemit, joissa pumppu säätyy tarpeen mukaan, eikä ilmeisesti tarvita painesäiliötä ollenkaan. Painesäiliön yksi etu on ainakin se, että jonkin verran saa vettä sähkökatkonkin aikana.
Asia näkyy olevan espanjassakin ongelmallinen
https://yle.fi/a/74-20021263
Kumma kyllä, ettei paneelipellon vuokraa, esim 1000e/ha, pidetä kannattavana. Mutta tämä:
"Lain mukaan pelloille on mahdollista rakentaa aurinko- tai tuulivoimala ilman maanomistajan lupaa, mikäli Espanjan ympäristöministeriö on luokitellut hankkeen yleishyödylliseksi."
Kuullostaa jo aika törkeältä.
Jep, äkkinäisiä muutoksia ollut sähkömarkkinoilla... Elokuussa tilasin vajaan 13kwp systeemin, asennus pikkuhiljaa, kunhan kreetalta kotiudun. Täälläkään pah mitään aurinkoista nyt ole  >:( Kuitenkin, silloin laskin noin 7% tuottoa investoinnille, varovaisella 10s/kwh hinnalla. No, nyt tuo 10 senttiä vaikuttaa turhan optimistiselta... Mutta jos pääsis 8 senttiin, oman käytön ja myyntiin menevän keskiarvona, niin kyllä tuotto prosentti vielä olis siedettävä. Takaisinmaksuaika tietty tosi pitkä, mutta mitäs siitä, jos tuotto % on kohtuullinen, se on kuitenkin nettoa, eikä verotettavaa bruttoa. Näillä sähkönhinnoilla olis investointi varmaan jäänyt tekemättä, mutta kunhan tuotto% on yli 3, niin eipä tuo harmitakkaan.
Mmmm, räjähti joo. 48% on oma bitcoinin murto-osa paisunut. Voin vain harmitella, että se on vaan eurotonni mikä on itsellä paisunut tuon prosentin verran.

Paalimiehelle: Kyse on siis bitcoinin kurssista. 1btc = noin 26 000e
https://youtu.be/lrYY37ZYI-E
Shawn Woods on varmaan tuttu kaikille jotka on rotanloukkuja katsellut YouTubesta. Hyvin vaikutti loukku sillä pelaavan. Toisaalta, jenkkirotat ei oo ehkä niin fiksuja kuin suomalaiset.
Taidanpa tilata yhden loukuttimen, kunhan saaterin mahtaajat lopettaa lakkoilun.
Sivuja: [1] 2 3 ... 42