Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 38

Viestit - Eastwood

Tosta sun linkistä kattelin hydrauliikaan painetta; 155bar. Se tuli todettua hieman matalaksi. Kävi silleen, että Jukon 3m jyräkombiin hankittiin lisälaidat, sitten vaan kone kukkuroilleen täyteen  ja kylvämään... Ekan vedon päisteessä sitten ei kone noussutkaan ylös... Soittelin sitten Jukon huoltopäälikölle ja kysyin että paljonkos ootte laskeneet tarvittavan hydrauliikan painetta, jotta kone nousee lisälaidoillakin varustettuna? No, eivät olleet, eli eivät osanneet sanoa, paljonko mun pitäis ylipaineventtiiliä ruuvata jotta pääsis kylvöö jatkamaan. Enkä muista kuinka korkealle painetta nostin, mutta rupes kone kuitenkin nousemaan. Olipa tuokin aika yllätys...

Hydroveto koski vain etupyöriä, kuulemma.

Niin koski, niitäkin heikosti. Oikein tasaisella alustalla saattoi traktorin saada (siis saattoi jaksaa) pelkällä etuvedolla liikkeelle. Onnistui kun vaihdekeppiä tarjos "huulille", ilman kytkimen painamista, katkaisija kytki vedon hieman ennen hammaskosketusta. Apuveto lienee oikeahkompi termi systeemille, kuin neliveto. 3130 oli käytössä. Apuvedosta johtuen hydrauliikkapumpun tuotto tais olla jotain 100L/min tai enemmän.
Milwaukeen rikkaimurin tapainen:
https://konecenter.com/products/milwaukee-m18-cv-0-rikkaimuri?variant=13222135562295&currency=EUR&utm_medium=product_sync&utm_source=google&utm_content=sag_organic&utm_campaign=sag_organic&gclid=EAIaIQobChMIgrjZrqXc7gIVkNCyCh1n-gB5EAYYAiABEgLpy_D_BwE

Todella kätevä kun tekee jotain pientä remppaa talossa. Ei muutaman porauksen tai sahaamisen takia tarvitse kaivaa johdollista imuria esille. Imukykykin aika mainio. Ja ladattuja akkuja on aina valmiina, toisin kuin varsinaisten kotiin tarkoitettujen rikkaimureiden kohdalla.
https://www.bauhaus.fi/tuhkaimuri-karcher-ad-4-premium.html?gclid=Cj0KCQiA34OBBhCcARIsAG32uvN_DtwZeXzXE59Q5Dz1M9UOBxGU1JQeIrZeOFOTtheHN5_2RmVIZIAaAvmdEALw_wcB

Mmmmmm, no ei toi ny pahan hintainen (129e) jos tosiaan toimii.

Lainaus joltain käyttäjältä:
"1. Tuki moottorin käydessä imuletkun pää laittamalla se imurissa olevaan pidikkeeseen tai vaikka kädellä. Tämä muodostaa alipaineen keräyssäiliöön. (jos et tuki, suodattimen puhdistus ei toimi)
2. Paina suodattimen puhdistusnappia. Tämä vapauttaa kanavan josta ilmapulssi iskeytyy ylhäältä kohti suodatinta alipaineiseen keräyssäiliöön päin puhdistaen suodatinta.
3. Vapauta nappi ja odota 4 sekuntia, jotta keräyssäiliöön muodostuu jälleen alipaine (muista, että imuletkun pään täytyy olla koko ajan suljettuna).
4. Toista vielä 2 kertaa ja ota imuletku käteen ja jatka imurointia
Jos imuletkun päätä ei ole suljettu niin alipaine on vain suodattimen ja moottorin välissä ja napilla vapautettu painepulssi poistuu moottorin kautta, eikä mene suodattimen läpi vastakarvaan keräyssäiliöön."

Onhan tossakin tosin hieman puuhaa, mutta silti nopeempaa ja siistimpää, kuin avata imuri ja ravistella silkkipussukka puhtaaks.
Olisi pystynyt tekemään aika hyvää viikkotuottoa dumppaamalla ja taas pumppaamalla.
Kuitenkin, saattaa verottaja täällä Suomessa ottaa siivun päältä voitoista ?
-SS-

Olis olis... Kristallipallolla olis käyttöö niin sijoittamisessa kuin maataloudessakin.

Verottaja toki vuosittain sitten vetää voitoista välistä, kunhan on kiltisti muistanut ilmoittaa veroilmoituksessa nuo voitot. Ja vaikka ei olis kiltti ollutkaan, saattaa se verottaja silti pistää käpälänsä voittoihin. Itsellä Bitcoinit about 300% voitolla, mutta kun lähtökohta on 2Ke, niin eipä siinä kovin paljoa ole aihetta onnesta hihkua. Yks tai kaks nollaa enempi sijoituksessa oliskin jo toinen juttu.
Niin että kun sivutoimi sijoittaa maahan niin se on harrastus, mut kun päätoimijussi sijoittaa maahan niin aletaan peräämään sitä et pääsee helpommalla sijoittamalla rahat muualle..  ::)

Ääääää,  tarkoitukseni ei ollut kategorisoida sivutoimi- tai päätoimijusseja harrastus-, sijoitus- tai ammattilaatikoihin ja näiden oikeutusta maahan investoimiseen. Sen sijaan ehdotus parista motiivista, kun kirjoitit:
"Tätähän mä olen aina ihmetellyt. Jos olet sivutoimijussi, palkka tai yrittäjähommissa muualla niin väen vänkällä pitää vielä peltojakin viljellä, vaikka vuokraamalla tai myymällä pääsisi helpommalla."

Väitän kuitenkin, ettei osalle noita asioita miettivälle tule mieleenkään, että maatalouden realisointi voisikin olla ihan käypä vaihtoehto. Ja sitten vaan väkisin pusketaan vanhaan totuttuun tapaan. Eikä siinäkään mitään, jos homma kiinnostaa, toimii ja on mukavaa. Aikaisemmin ketjussa heitetyn 100 000e vuokratuoton luulisi kuitenkin riittävän enemmistölle jusseista , mukavaa elämiseen. Siinäkin voisi vielä jättää itselleen lelun jos toisenkin.
Tätähän mä olen aina ihmetellyt. Jos olet sivutoimijussi, palkka tai yrittäjähommissa muualla niin väen vänkällä pitää vielä peltojakin viljellä, vaikka vuokraamalla tai myymällä pääsisi helpommalla.

Ehkäpä se on kiva harrastus... Saa puuhastella pörisevien isohkojen koneiden kanssa. (ja hankkia kaikenlaisia koneita) Kyllä nuo syyt ainakin itsellä olivat maatalouden parhaita puolia.
Ja jos palkkatyöllä sitten toimeentulo on turvattu, ei niin haittaa vaikka maatalouden tulos ei niin hääppöinen olisikaan. (Tämä mutuilua, kun itse en ollut muualla töissä)
Tai miten olis, jos nyt saisit sen 100 000 vuokraa, ja elelisit sillä?  Minkä takia se raha pitäis uudestaan pistää maatalouteen, kun helpommallakin pääsis. "On tämä kyllä erikoista"  ;)

Enkä nyt kettuile tms. mutta noissa laskuissas unohdit verotuksen kokonaan. Jos nyt myisit vaikka miljoonalla, verojen jälkeen sulla olis käytettävissä siihen halvemman maan ostoon noin 797 000.
Vuokrastakin verottaja haluaisi osansa, joten 15ha'ta sillä tuskin saisit.

Lisäys:
https://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=145978&start=0&tstart=0
Sopis myös Investoinnit vs sijoittaminen ketjuun. Vähän niinku ajattelemisen aihetta vaihtoehdoista rahojen tärväämiselle maatalouteen.
1"- sarja jättää 3/4"-sarjan varjoonsa  ;D
Mitenkä noissa verottajan osuus, tulonhankkimisvähennys 40 % , kun yli kymmenen vuotta omistanut, loppu 30 % verolla?

Hankintameno-olettama ja verotus
"Hankintameno-olettama on 20 % myyntihinnasta, kun omaisuus on omistettu alle 10 vuotta. Olettama on 40 % myyntihinnasta, kun omaisuus on omistettu vähintään 10 vuotta. Hankintameno-olettamaa käytettäessä syntyy aina luovutusvoittoa. Olettamaa käytettäessä ei saa vähentää muita kuluja."

Eli jos myyntihinta 100 000
Siitä 40% on 40 000
Verotettavaa jää 60 000
Vero on 30 000 x 30% + 30 000 x 34%

"pääomatulosta peritään 30 % aina 30 000 euroon asti. Tämän ylittävältä osalta peritään 34 %"

Noin se menee; testattu ja maksettu, eri summilla tosin.  :)
Kauppalehti uutisoi tunti sitten markkinahinnaksi noin 19 740 dollaria...
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: ahaa,
: 25.11.20 - klo:14:08
Ei luulis ton ylläpitäjän varmistus vaihtoehdon olevan kovin hankala toteuttaa. Ei tänne kai tulokkaitakaan ny sentään riesaksi asti ole jonossa, eli ei ylläpitäjäkään varmaan hukkuis noihin hakemuksiin.
Tuossa mun linkissä pyydys näyttää tehokkaalle, ( ellei ne ole jotain koulutettuja cirkusrottia ).
https://www.youtube.com/watch?v=0Dzf7yCqIcs

Joo, noi on kyl jotain näyttelijöitä, niin kuin kommenteissakin joku epäilee... Aidot on niiiiiin epäluuloisia ettei ne ihan helposti tuohon lankeisi. Hiirille toimii varmaan kyllä, ne ei oo niin tarkkoja.
Vaikeaksi on mennyt råtan / hiiren pyynti.  Ei siinä opistoinsinöörin taidoilla onnistu.  ;D ;D ;D

 ;D Täytyyhän sitä olla jotain haasteita
Nykyään itse tekemällä on vaikeaa pärjätä teollisen tuotteen hinnalle ;D
https://www.tuontitukku.fi/tuote/rotan--hiirenloukku-sahkoinen-tehokas-huippu-uutuus-helppo-ja-varma-loukku/6438471001839/

No toi on kohtuu hintainen! Kiinasta tulossa vastaava 20 euron hintaan, mutta ilman virtalähdettä ja toimituskin kestää kauan. Eli ton vois kyllä tilata  ::)
Käytössä on yks Victorin Multikill (sähkötappaja siis), mutta ykskään hiiri ei sinne ole mennyt.
Sivuja: [1] 2 3 ... 38