Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 137

Viestit - wolfheartscry

Mä olen käyttänänyt lantakasan korottamiseen ajokonetta. Vähän pitempi puomi kuin pikku-patussa. Tosin vanhassa koneessa on aina jotain laitettavaa, mutta kai se on sitten vähän sama kaivureissakin. Toki jos ei ole muuta tarvetta kuin kasan korotus, niin eihän ajokoneen ostokaan ole järkevää.

Onhan tässä meidänkin korkeuskilla lunta ihan riittämiin, mutta jos patterin tarttee/haluaa tehdä, niin pitäähän ne vähätkin lumet siivota pois.
Suomalainen nauta nostetaan tarkoitushakuisesti irti nurmesta. Tilanne muuttuu naudan osalta tällöin huonommaksi ilmastonäkökulman kannalta.

Terveys- ja ilmastosyista kaikkea kulutusta on vähennettävä, siis ihan kaikkea. Lihan osalta voitaisiin ihan hyvin tyytyä kotimaisen tuotannon määrään ja jättää tuontiliha tuomatta ja syömättä. Kansanterveys ja -talous kiittäisi. Jäisi raha ja päästöt omaan maahan. Nyt kustaan rahallisesti ja tahallisesti omiin muroihin ostamalla paljon sellaista ulkoa, mitä voidaan tuottaa täälläkin ja viherpestään samalla päästöt muiden riesaksi.
claasi ja paalikärrin kanssa suoralla tien pätkällä.   toiselta puoleta kone melko ehjä mut toinen puoli oli sit jo palasina.        toivoa sopii et on ollu vakuutukset kunnossa!    tänään näin kuvia tuosta ja surkialta näytti.     laakerinjuuresta poikki.    se siitä sakujen laadusta!
Minkälainen vakuutus korvaa tuossa tilanteessa, jos sitä akselia on hitsailtu itse ja jos ei ole mitään äkillistä ulkoista tekijää, kuten esimerkiksi ajettu monttuun. Vai meneekö omaan piikkiin?
Englannissa tuli opiskeluaikaan oltua yksi kesä (-96). En navettahommissa, mutta maatalouteen liittyvässä kuitenkin. Kaikin puolin jees-kokemus. Avarti maailmankuvaa melkoisesti, kielitaito karttui ja moni muukin taito. Australiaan oli tarkoitus lähteä vuosituhannen alussa, mutta tuli mutkia matkaan, joten se keikka jäi odottelemaan parempia aikoja.
Kasvintuotanto / Vs: Tekopyhä jara
: 18.03.19 - klo:23:05
Se ei se kipsivuori poistu maisemasta tällä vippaskonstilla. Kuten ilkka tuossa jo mainitsi sitä jätettä tulee aika tolkuton määrä vuodessa ja toisekseen vuoressa oleva kipsi on sen verran tiukassa, ettei olisi edes järkeä alkaa siitä irrottamaan. Laivalla kai olisi järkevintä kuljettaa, mutta joutuisi laivalastin kokoisen välivaraston tekemään, että olisi irtonaista tavaraa. Kalkillekaan eivät raaski sitä tehdä, niin tuskin kipsillekään. Tai mistä sen tietää.
Pk-seudusta voisi hyvinkin tulla edelläkävijä kieltämällä kansanterveyttä tuhoavan "kotipolton" ja klapikaupan kokonaan. Maakuntavaltuusto töihin ja polttopuun tuonti Uudellemaalle laittomaksi.

Kenellä on vastuu, jos joku perheen­jäsenistämme sairastuu takkat­ulien polton takia Espoossa? https://www.hs.fi/kaupunki/espoo/art-2000006033351.html
On tainnut sairastua jo.
Metsätalous / Vs: Kuidunhinta
: 18.03.19 - klo:00:19
Tukin hinta on ainakin tällä alueella tipahtanut reilusti, joten hintahuippu oli ja meni ainakin tältä erää. Päätehakkuu leimikoiden tekokin on kuulemma jumissa, mikäli siis tukin osuus iso. Kuitu on pitänyt paremmin hintatasonsa.
Olikohan Sak:n vero-ohjelmassa mainintaa yleishyödyllisten ammattijärjestöjen vero(ttomuus)kohtelusta. Toivottavasti agendalla on kuitenkin asumistuen korotus. Verovapaan rahan tuloa kojamoimalla ei voi estää.
Ainevahvuus, putken halkaisija sekä teräksen laatu.

Tuli mieleen aidoista sen verran, että ainakaan meidän aidoissa lukot ei pysy sivusuunnassa kohdillaan, kun isot pojat pussailevat toisiaan putkien välistä. Pelkkä putkea kiertävä u-pultti ei jaksa pitää, kun ei ole mitään muuta rajoitinta ja toisaalta u-pulttien mutterien kiristys on hankalaa, kun lukon runko on hiukan "käsintehdyn" oloinen. En tiedä onko nykyiset parempia. Portti ei aukea omia aikojaan, mutta lukko kiertyy putken ympärillä ja portin avaaminen toiseen suuntaan hankaloituu.
Trollille muistuksena, kuten Lypsyukko totesi, että ihan samanlaisia veronmaksajia ollaan. Maksan ihan samalla tavalla (kuin kenties sinäkin) tuloveroa, alvia, kiinteistöveroa, polttoaineveroa, yleveroa jne jne. Kirkollisveroa en maksa, mutta en puutukaan kirkon toimintaan, ei vois vähempää kiinnostaakaan.
En ole oikein koskaan ymmärtänyt tätä tolkutonta tukitrollausta. Jos kansalliset tuet eli veronmaksajien taskuilla käynti lopetettaisiin, niin eikö silloin pitäisi tarkastella kriittisesti kaikkia ammatteja, jotka rahoitetaan osin tai kokonaan veronmaksajien rahoilla. Tuottavatko ne rahoille riittävästi vastinetta vai voitaisiinko kenties hommata vastaavat työsuoritukset halvemmalla ulkomailta. Mikä maajussista tekee niin vastenmielisen?
Kylvin viime vuonna pysyvän nurmen lohkon viljalle ja nyt siltä on vipussa hävinnyt merkintä, mutta ilmeisesti tuo toinenkin vuosi on siis odotettava lopullista vapautumista. Toisaalta säkki vuoti toisesta päästä ja uusi lohko meni pysyväksi nurmeksi. Pitänee koittaa vähentää noita pikku hiljaa pois. Yksi typerimmistä asioista eu-aikana ja siinä mielessä hankala, kun jo nyt joitakin rajoitteita ja tulevaisuudesta kun ei sit tiedä sitäkään vähää. Joutuu vaikka metsittämään tässä hiilikiimassa.
Ainakin uskovat kepuloisten menevän samaan halpaan.
Jotta muisti olisi viikon mittainen, jos sitäkään.

Muka nyt olisi muka pöytä puhdas, voi tuota kepuloista lapsen uskoa.

Kyllä se nyt on . Yhteen demariämmään kaatui vuosikausia valmisteltu uudistus . JHL "juhlii" vaikka sen kannattajat ovat vaatineet uudistusta .
Kiurusta tulee aina mieleen Jouni Hynysen kommentti. Tarina ei kerro, kuinka lopulta kävi.
https://www.voice.fi/viihde/a-54736
En sinällään ymmärrä juurikaan viljanviljelystä, mutta josko ne ruiskutusurat auttaisi (ei menisi panokset hukkaan) ja riittävän leveä ruisku, jolloin uria vähemmän hehtaaria kohti. Laskeskelin omalle kohdalle ruiskutusurakoitsijan (lähes tuplaleveys) käytön kannattavaksi tallaustappion vähenemisen takia. Lisäksi kertatäytöllä tietysti isompi ala eli vähempi tieajoa vedenajoon liittyen. No laskeahan voi monilla luvuilla.
Aidat on kestäneet reilu kymmenen vuotta jo (kylmäpihatossa), mutta vuokrahitsari tehtaalla hitsasi ne kaareviksi ja teleskoopit ei kaikissa aidoissa toimi kunnolla, kun kanittavat sen verran. Lupasivat silloin korjata, mutta lupauksen asteelle jäi. Tekivät kyllä muuten hyvät aidat ja mittojen mukaan. Pikku moka pilasi hyvän työn. Sääli.
Sivuja: [1] 2 3 ... 137