Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 148

Viestit - wolfheartscry

Kyllä mtkssa ja osuuskunnissa jyllää joojoo-miesten ja naisten armeija. Omaan taskuun pelataan ihan sumeilematta, kun on päästy sopivaan asemaan. Kuka hullu sitä omaa tienestiään ihan helpolla alkaa sahaamaan ja olemaan eri mieltä. Sellainen kaveri aika äkkiä savustetaan pihalle. On vähän sama systeemi kuin putinlandiassa. Ainoa ero, että ketään ei vielä tapeta. Pitäisi olla pakollinen rotaatio noissa paikoissa ja sen jälkeen tietty aika, ettei pääse päättämään.
Tekis mieli myydä lannoitteet, varasto adbluet sun muut pois. Emotkin minimiin tai pois, vähintään syyspoikivat teuraaksi ja alkaa hömppäheinän tuottajaksi. Niittelis vaan virka-aikana heinät tonttiin, ei tarvii sääennusteista ja tuotantopanoshinnoista paljoa stressata. Tuki tulee parilla rastilla ja vähällä panostuksella. Loppuajan koittais olla jossain palkkatyössä. Pääsis elämään jälleen ihmisen elämää.
En itse laittais pieniä lapsia polkupyörän turvaistuimeen kiinni, kun ei pääse yhtään joustamaan eikä varomaan pystysuuntaisia iskuja, joten on pieni selkä melkoisessa vaarassa. Ihan pienimmillä on niska vaarassa, jos tulee äkkipysäys naama menosuuntaan.
Kotieläintuotanto pitäisi syynätä uudestaan. Tehdäänkö Suomessa jotain väärin? Tuotetaanko tappiolla korkeilla kustannuksilla, ainakin meijerit ja teurastamot tykkää kun jostain vaan tulee halvalla litroja ja kiloja.
Siinä mielessä tehdään ainakin väärin et laskutaito on melko olematon.


Uudessa mönkijäviestissä oli esitelty alansa ammattilainen, joka sanoi, että uskonto 10 ja matikka 4. Sillä mennään. Tjsp.
Pakkaskelit jatkuu maanantain Kauppalehden protestilistalla. Verottajalla on aika monelta maajussilta saamisia. Jotenkin on sellainen kuva, että verottaja ei ole ihan hätäisin perimään, jos edes yrittää sopia ja maksaa sen mukaan.
Vähän sama tilanne lihanautapuolella. Loppukasvattajat haluavat pihvivasikat puoli-ilmaiseksi, mutta eivät itse suurin surminkaan ota emoja itselleen, kun ovat niin työläitä. Joutuu mahdollisesti yölläkin heräämään ja saattaa joskus joku huono vasikkakin tulla. Joutuu sit itelleen *****ilemaan huonoista vasikoista...
Keskiviikon kauppalehden takasivuilla oli taas paljon maajusseja verovelkoineen. Parhailla yli 100 tonnia verottajalle auki. Ja talvi ei ole vasta kuin alussa. Eikös tää Wiklin Autio puhunu vuosi pari sitten, että pinnan alla kuplii. Taitaa nyt poreet alkaa tulla ihan pinnalle asti. Pankinjohtajilla alkaa kädet hikoilemaan...
Tänään haastelin yaran edustajaa ja meinasi ettei voi luvata että lantaa olisi keväällä saatavilla.

Pitäähän sitä pelotella ihmiset ostamaan nykyhinnalla...
Nyt on kyllä tilanne niin ennenkokematon että on ihan realistista varautua siihen ajatukseen että keväällä ei saa.

Rajansa lienee lienee Yarankin kapasiteetillä, eli jossain vaiheessa voi tulla kiire jos nyt tehtaat seisoo. Muutaman kerran tässä viime aikoina ajanut Siilinjärven tehtaan ohi, katokset on täynnä tavaraa vaan eipä näy autoja lastattavana.
Laivalla lähtee niin kauan, kun Kuuslahti on sulana ja Saimaan kanava auki.
Paalaus 160 cm paaliin 16 € alv 0 sis tarvikkeet ja säilöntäaine, karhotus 20 e ha, joten hinta paalia kohti on 1,3 eurosta ylöspäin, kasaus ja kuljetus omalla kalustolla 4-5 € , niitto omalla kalustolla 2 eurosta ylöspäin, lannoitus joitakin  kymmeniä senttejä. Siihen lannoitteet ja pellonvuokra. Uudistamiskustannus laskettava erikseen. Pikkupaalaimella paalaavat ottavat saman hinnan, joten niitä tulee käytettyä vain pakon edessä. Jäikö jotain pois? Kasvinsuojelu ehkä pieni lisäys, kun joka lohkoa ei käsitellä joka vuosi. Niin ja tarkoituksena ei ole kehua paalimäärillä hehtaaria kohti, vaan paalauttaa isoja tiukkoja mahdollisimman kuivia paaleja.
Maailmassa on muitakin näkökulmia kuin tämä nykyinen hiilihysteria. Niitä ei vaan saa kuuluviin missään. Maitoporukka saa munkin lehmistä ansiotonta imagolisää, kun nää ilmastopahikset on suunilleen ainoat tän isomman tien varrella laiduntavat naudat tässä sadan kilsan pätkällä. Parin naapurin lypsikit näkyy, jos sopivasti osaa kurkata oikealla hetkellä. Toisen emotilan lehmiä näkyy lisäksi yhdessä kohtaa. Siinä on hyvä Antti-X:n kaupata vapaan lehmän maitoa ja kusettaa kuluttajaa.
Joiltakin toki löytyy rahaa ja tuloksentekokykyä. Näinhän se on aina ollut ja tulee olemaan. Tais tässä vähän aikaa sitten olla Kauppalehden maakunnan menestyjät -listalla Kainuun osalta Maitopisara Oy. Liikevaihto (2020) oli 1,8 M€ ja liiketulos 0,6 M€. Kyllä sillä rahalla vähän enempi apuannasta maksaa, jos tarvista on. Itsellä ei ole mahdollista hankkia tän hetkisillä hinnoilla normitarvetta lannoitteita. Rahaa menisi jopa 2,5 kertaa aiempia vuosia enemmän tai sit pitää ostaa vaan alle puolet, mutta se tarkoittaa sitten pienempää satoa ja pienempää eläinmäärää, joten alamäki alkaa. Täytyy vaan koittaa jarrutella ja kurvailla silleen, ettei vauhti karkaa holtittomaksi. Muu kustannusnousu sitten tuohon lisäksi. Vuoden päästä ollaan toki vähän viisaampia tän suhteen, mutta muutama muukin kuin minä on huolissaan tilanteesta. Kyllä tämä tilanne pankeissa ja maatalouskaupassakin tulee ensi vuonna näkymään. Eläinlääkärikin oli melko huolissaan. Ei ollut ilmeisesti kiire, kun jouti nupoutuskeikan päätteeksi kotvan jutustelemaan.
Kyllä talvesta tulee monelle pitkä ja kymä. Ensi kesän lannoitteet on itselle suurinpiirtein hommattu, samoin muut tarvikkeet. Ne karjatilat, jotka joutuvat ostamaan paljon viljaa/väkirehua voivat olla pulassa. Oma tilanne pahenee ensi kesän jälkeen, jos kustannustaso on tätä tasoa ja tuottajahinnat ei nouse huomattavasti. Varmaan joutuu hivuttamalla lopettamaan muutaman vuoden aikana.
Jos olis pelkkien olkien varassa, niin pulassa olisi joka vuosi saati tallaisena vuonna. Turve ja ruokohelpi auttavat asiaa huomattavasti.
Vielä on rahaa liikaa kun kone valmistajilla on noin pitkät toimitusajat. Toki on komponentti pulaa ja muuta. Mutta kauppa käy🙈🙈.

Luin  äsken Hereford lehteä vuodelta -93 ja siinäkin kerrottiin että maatalouden suurimmat kulut ovat konekustannukset. Kirjoittajana oli yksi suurimpia maanviljelijöitä nykyisin ja silloin tässä maassa. Hänen tiluksillaan ei KONE kustannukset ole valtavat
KONErahoja on sijoitettu peltojen hankintaan.

Kai se on jokaisen oma asia miten osingot käyttää . Työllistää tuo monta ihmistä .
Totta ihmeessä jokainen käyttää rahansa, miten parhaaksi näkee.
Vielä on rahaa liikaa kun kone valmistajilla on noin pitkät toimitusajat. Toki on komponentti pulaa ja muuta. Mutta kauppa käy🙈🙈.

Luin  äsken Hereford lehteä vuodelta -93 ja siinäkin kerrottiin että maatalouden suurimmat kulut ovat konekustannukset. Kirjoittajana oli yksi suurimpia maanviljelijöitä nykyisin ja silloin tässä maassa. Hänen tiluksillaan ei KONE kustannukset ole valtavat
KONErahoja on sijoitettu peltojen hankintaan.
Sivuja: [1] 2 3 ... 148