Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 148

Viestit - wolfheartscry

Tänään haastelin yaran edustajaa ja meinasi ettei voi luvata että lantaa olisi keväällä saatavilla.

Pitäähän sitä pelotella ihmiset ostamaan nykyhinnalla...
Nyt on kyllä tilanne niin ennenkokematon että on ihan realistista varautua siihen ajatukseen että keväällä ei saa.

Rajansa lienee lienee Yarankin kapasiteetillä, eli jossain vaiheessa voi tulla kiire jos nyt tehtaat seisoo. Muutaman kerran tässä viime aikoina ajanut Siilinjärven tehtaan ohi, katokset on täynnä tavaraa vaan eipä näy autoja lastattavana.
Laivalla lähtee niin kauan, kun Kuuslahti on sulana ja Saimaan kanava auki.
Paalaus 160 cm paaliin 16 € alv 0 sis tarvikkeet ja säilöntäaine, karhotus 20 e ha, joten hinta paalia kohti on 1,3 eurosta ylöspäin, kasaus ja kuljetus omalla kalustolla 4-5 € , niitto omalla kalustolla 2 eurosta ylöspäin, lannoitus joitakin  kymmeniä senttejä. Siihen lannoitteet ja pellonvuokra. Uudistamiskustannus laskettava erikseen. Pikkupaalaimella paalaavat ottavat saman hinnan, joten niitä tulee käytettyä vain pakon edessä. Jäikö jotain pois? Kasvinsuojelu ehkä pieni lisäys, kun joka lohkoa ei käsitellä joka vuosi. Niin ja tarkoituksena ei ole kehua paalimäärillä hehtaaria kohti, vaan paalauttaa isoja tiukkoja mahdollisimman kuivia paaleja.
Maailmassa on muitakin näkökulmia kuin tämä nykyinen hiilihysteria. Niitä ei vaan saa kuuluviin missään. Maitoporukka saa munkin lehmistä ansiotonta imagolisää, kun nää ilmastopahikset on suunilleen ainoat tän isomman tien varrella laiduntavat naudat tässä sadan kilsan pätkällä. Parin naapurin lypsikit näkyy, jos sopivasti osaa kurkata oikealla hetkellä. Toisen emotilan lehmiä näkyy lisäksi yhdessä kohtaa. Siinä on hyvä Antti-X:n kaupata vapaan lehmän maitoa ja kusettaa kuluttajaa.
Joiltakin toki löytyy rahaa ja tuloksentekokykyä. Näinhän se on aina ollut ja tulee olemaan. Tais tässä vähän aikaa sitten olla Kauppalehden maakunnan menestyjät -listalla Kainuun osalta Maitopisara Oy. Liikevaihto (2020) oli 1,8 M€ ja liiketulos 0,6 M€. Kyllä sillä rahalla vähän enempi apuannasta maksaa, jos tarvista on. Itsellä ei ole mahdollista hankkia tän hetkisillä hinnoilla normitarvetta lannoitteita. Rahaa menisi jopa 2,5 kertaa aiempia vuosia enemmän tai sit pitää ostaa vaan alle puolet, mutta se tarkoittaa sitten pienempää satoa ja pienempää eläinmäärää, joten alamäki alkaa. Täytyy vaan koittaa jarrutella ja kurvailla silleen, ettei vauhti karkaa holtittomaksi. Muu kustannusnousu sitten tuohon lisäksi. Vuoden päästä ollaan toki vähän viisaampia tän suhteen, mutta muutama muukin kuin minä on huolissaan tilanteesta. Kyllä tämä tilanne pankeissa ja maatalouskaupassakin tulee ensi vuonna näkymään. Eläinlääkärikin oli melko huolissaan. Ei ollut ilmeisesti kiire, kun jouti nupoutuskeikan päätteeksi kotvan jutustelemaan.
Kyllä talvesta tulee monelle pitkä ja kymä. Ensi kesän lannoitteet on itselle suurinpiirtein hommattu, samoin muut tarvikkeet. Ne karjatilat, jotka joutuvat ostamaan paljon viljaa/väkirehua voivat olla pulassa. Oma tilanne pahenee ensi kesän jälkeen, jos kustannustaso on tätä tasoa ja tuottajahinnat ei nouse huomattavasti. Varmaan joutuu hivuttamalla lopettamaan muutaman vuoden aikana.
Jos olis pelkkien olkien varassa, niin pulassa olisi joka vuosi saati tallaisena vuonna. Turve ja ruokohelpi auttavat asiaa huomattavasti.
Vielä on rahaa liikaa kun kone valmistajilla on noin pitkät toimitusajat. Toki on komponentti pulaa ja muuta. Mutta kauppa käy🙈🙈.

Luin  äsken Hereford lehteä vuodelta -93 ja siinäkin kerrottiin että maatalouden suurimmat kulut ovat konekustannukset. Kirjoittajana oli yksi suurimpia maanviljelijöitä nykyisin ja silloin tässä maassa. Hänen tiluksillaan ei KONE kustannukset ole valtavat
KONErahoja on sijoitettu peltojen hankintaan.

Kai se on jokaisen oma asia miten osingot käyttää . Työllistää tuo monta ihmistä .
Totta ihmeessä jokainen käyttää rahansa, miten parhaaksi näkee.
Vielä on rahaa liikaa kun kone valmistajilla on noin pitkät toimitusajat. Toki on komponentti pulaa ja muuta. Mutta kauppa käy🙈🙈.

Luin  äsken Hereford lehteä vuodelta -93 ja siinäkin kerrottiin että maatalouden suurimmat kulut ovat konekustannukset. Kirjoittajana oli yksi suurimpia maanviljelijöitä nykyisin ja silloin tässä maassa. Hänen tiluksillaan ei KONE kustannukset ole valtavat
KONErahoja on sijoitettu peltojen hankintaan.
Kasvintuotanto / Vs: Syysohra
: 27.07.21 - klo:21:50
2005 syksyllä kylvin kokeeksi, mutta ei talvehtinut. Lajiketta en muista. Tuli Saksasta maissin siementen kanssa.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 24.07.21 - klo:12:49
Yaran hinnat on nousussa ja maksuehtojakin ehkä kiristetään. Toistaiseksi tarjotaan korotonta maksuaikaa lokakuun loppuun, mutta huhuja liikkuu muutoksesta.

Mielenkiintoista nähdä, miten Berner ja Cemagro peesaavat hintarallissa. Nyt olisi tilaisuus ottaa markkinaa pidättäytymällä korotuksista.

Paskapuhetta nämä "huhut". Vuosia on ollut käytäntö että eräpäivä käytännössä kaikilla myyjillä on 15. tai 31. joulukuuta, pienen koron kera tai jopa ilman korkoa. Tää perustuu siihen että tuista valtaosa tulee maksuun vuoden lopussa, ja kyllä silloin viljelijöillä rahaa on, joten uskalletaan antaa maksuaikaa vuoden loppuun asti.

"Huhu" voi olla paskapuhetta, mutta se oli myös myyjän argumentti tänään kun väänsin lannoitekauppaa. Eipä napannut siihen liikkeeseen tällä kertaa.

Eikä oo korollisia tai korottomia maksuaikoja meikäläiselle tyrkytetty ennen tätä vuotta. Lienenkö jotenkin epäilyttävä??

Ehkä ne kauppiaat tietää  ketkä  ei tarvitse ylimääräistä  maksuaikaa. Ja toisaalta ne, joilla on viellä edellisetkin maksamatta.  ;D

Cemagro oli ensimmäistä kertaa oikeasti Yaraa halvempi, niin otin sitä. Yleensä tässä Yaran tehtaan varjossa on hintaero sulanut kalliimpaan rahtiin, mutta nyt jäi semmoinen "pitkä viikonloppu Rukalla" hintaeroa.  ;D
No mulla meni toisinpäin. Cemagrosta yksi tarjoaja ilmoitti heti, että menee kalliimmaksi, jos ottaa seleenipitoisia lannoitteita. Eräkoko on sellainen, että rekkamies tykkää. Loput lannoitteet otan syksymmällä, kun ehdin/jaksan miettiä ensi vuotta tarkemmin ja nääkee, mitä jää tältä kesältä käyttämättä. Näillä näkymin jää aika paljon.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 22.07.21 - klo:08:39
Laidunkausi alkaa olla taputeltu. Pitää odotella sen verran, että hyvinvointituen laidunnusaika tulee täyteen ja alkaa keräilemään porukka navettaan tai ainakin lähemmäksi navettaa, jotta paaliruokinta onnistuu vähän helpommin. Pitkä ennuste näytti just ainakin kaksi viikkoa poutaa ja ensi viikolla taas lämpötila hellelukemissa. Vasikat pitänee vierottaa etuajassa ja säästää niille parhaat eväät ennen vasikka-autoon laittoa. Emot sitten umpeen ja talviheinälle. Kylläpä tuli totaalinen floppi tästä kesästä. Kuivaa on ollut aiemminkin, mutta tämä on tähän astisista pahin ja pisin kuivuusjakso.
Hinnanalennus kai tämä ABC-kiintiökin jollekin tuottajalle on, mutta olisko ollut parempi sitten vetäistä vaikka juustohöylällä 5 senttiä perushinnasta kaikilta pois tai 7 tai jotain muuta, että tuotanto laskee tarpeeksi. Varmaan velkaisimmat olis keikahtaneet pois ekana, jolloin maitomäärä olis laskenut nopeasti, mutta (paikallis)pankkisektori olisi saattanut hiukan kakistella konkurssipalatsien kanssa. Liian pitkään on annettu maitomäärän pysyä tarpeeseen nähden ylisuurena, joten nyt on sitten vähän tuskaisempaa sopeutuksen kanssa. Samaa on ehkä havaittavissa loppukasvattamoiden kanssa.
Hiukan takki tyhjä tässä vaiheessa. 83 emoa poikinut seitsemässä viikossa ja 15 jäljellä kevätpoikivia. Yksi epämuodostunut vasikka lopetettu ja yhdet kaksoset kuoli, kun oli yöllä emo poikinut. Muutamat korvat paleltui kolmekympin yöpakkasilla. Kolme virheasentoa, jotka klaarasin omin avuin, lisäksi jonkin verran avustamisia. Sukupuolijakauma melkolailla tasan. Keinosiemennykset ei oikein parhaalla tavalla viime keväänä onnistuneet varsinkaan yhden sonnin osalta, mutta neljä lehmävasikkaa kuitenkin syntyi. Muutama sonnikin, mutta isoilla syntymäpainoilla. Tiineyden keston arviointi tiineystarkin yhteydessä ei oikein kaikilta osin onnistunut eläinlääkäreiltä viime syksynä, joten tuli jonkin verran vääriä valintoja myytyihin ja jääneisiin eläimiin. Tyytyväinen pitää kuitenkin kokonaisuuteen olla. Voisi tämä paljon huonomminkin mennä. Pankista haettu työmotivaatio vähenee mukavaa tahtia. Nykyisen kanssa otetaan välillä yhteen, mutta pääpiirteissään varsin sopuisaa menoa.
Viime keväänä tein Bernerin tentin. Hyvin ehti tekemään ja muutaman kohdan katsomaan netistä. Muistaakseni olisi saanut kolme kertaa samaan rahaan yrittää, mutta ei tarvinnu onneksi varapatruunoihin turvautua. Oliskohan sähköpostiin tullut todistus. Sieltä voi tulostaa, jos haluaa.
Maailmalla on monenlaista kauhaa eri kokoisiin kuormaajiin,  joilla perunat sun muut juurikkaat saa pienemmiksi. Toki jos määrä on pieni, niin silloin ei kannata investoida. Lapsena tuli perunoita pilkottua lehmille ihan veitsellä just tuon tukehtumisvaaran takia. Määrät oli pieniä. Mutta se oli sitä aikaa se.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 148