Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 146 147 [148]

Viestit - wolfheartscry

Sahattiin sarvet kaikilta sarvellisilta emolehmiltä uuteen pihattoon siirryttäessä. Tosin nuoremmilta vasta seuraavana syksynä, jottei tumpit kasvaisi kohtuuttomasti uudestaan. Sahauksessa tai lähinnä lääkeaineissa on rajoituksia tiineyden vaiheen suhteen eli voi aiheuttaa keskenmenoja jos väärään aikaan käyttää. Yhdeltä nuorehkolta lehmältä tumppi tulehtui ja se jouduttiin lääkitsemään.

Laumakäytös rauhouttui huomattavasti ja aremmatkin eläimet uskaltavat olla reilusti syömässä, koska ei tarvitse pelätä "selkään puukotusta". Vanhatkin lehmät löytävät kyllä paikkansa laumassa, lähinnä se on henkisestä kantista kiinni, mutta häirikkä lehmät putoavat alemmas ja rauhoittuvat, koska eivät voi piiloutua sarviensa taa. Sarvista ei ole ollut meidän tilalla mitään hyötyä ja ne lassoleikit (johon joku niitä sarvia kaipasi) loppuu, kun hankki kunnolliset käsittelylaitteet.

Viisi vuotta on kaikki syntyvät vasikat (mikäli eivät ole geneettisesti nupoja) nupoutettu. Eläinlääkäri laittaa rauhoituksen, puudutuksen ja kipulääkkeen ja itse hoidetaan nupoutus. Kustannus on 6-12 e alv0 per vasikka (riippuen eläinlääkäristä ja ryhmäkoosta) sisältäen eläinlääkärin palkkion ja lääkkeet. Rauta, kaasu ja oma työ lisäksi.  On nupoutettu myös joitakin yksittäisiä "harhalaakeja", jolloin hinta tulee em. summaa suuremmaksi. Ei voi olla rahasta enää kiinni tämä homma tai sitten on parempi lopettaa tilanpito.

Aika turhaa keskustelua, tuntuuko nupoutus eläimestä ilman kivunlievitystä pahalta vai ei. Jokainenhan voi omaan päähänsä kokeilla, jos muuta väittää. Lisäksi jos markkinoidaan Suomea eläintenhyvinvoinnin mallimaana, niin kivunlievitys pitäis olla automaattinen toimenpide.
Sivuja: 1 ... 146 147 [148]