Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3

Viestit - aman

Miten -99 voi olla marginaaliverolla?

Vai onko kuivuri tullut kiinteistön mukana ja nykyinen omistaja ei harjoita maataloutta?

liian korkeat tuotantokustannukset

Suomessa on 50000 emakkoa liikaa tuotettuun lihamäärään nähden.

Grene näyttää Masteria myyvän, varaosahinnoista ei tietoa.
Pitäis kans katsastaa kärry, on jäänyt leima vähän pitkäksi...

Mulla on ollu kitkat alla ympäri vuoden, aattelin silloin kun kärryn tein jotta pienempi paha lienee sekarengastus auton kanssa kun kesärenkaat talvella. Kaksien renkaitten hankinta ei tullut edes mieleen.

Nyt on vetoautossakin kitkat, mutta kärry liian suuri.

Atrian ois pitänyt ostaa pois kuleksimasta.

Niin kait se olis pitänyt, mutta kun ei loppupeleissä ollut enää myynnissä.

Tarina kertoo että kun hallintomiehet oli Atrian tarjouksen hylännyt niin Paatelainen oli todennut että koskaan milloinkaan ette tällaista tarjousta/hintaa tule virmastanne saamaan.
Vapaa sana / Vs: Hähhäää Aulis
: 01.12.08 - klo:09:23
Uus kerho on mullakin hakusassa, pilalle meni meidänkin liitto (RIA) kun sttk:n edunvalvontajäseneksi liittyi.

Vain ammattiin liittyvät asiat kiinnostaa, tyhjäntoimittajien palkanmaksuun en halua osallistua.

Kasvintuotanto / Vs: Missä on MTK?
: 01.12.08 - klo:09:03


Mutta jos Yara oikeasti haluaisi pudottaa kilpailijat pois markkinoilta, sen tarvitsisi vain 1-2 KK:n ajan myydä lannoitteita selvällä tappiolla, jolloin nämä pari maahantuojaa olisi pakotettu myös myymään tappiolla, mitä ne ei kestäisi, ja niiden olisi pakko lopettaa maahantuonti, sen jälkeen Yara olisi taas ainoa toimija, ja voisi kuitata sen tappion kunnon hinnan korotuksilla.

No höh, ei Suomi mikään suljettu markkina ole. Jos jossakinpäin maailmaa on tavaraa saatavilla sellaiseen hintaan että sen maahantuonti on järkevää niin kyllä tuojia löytyy, se tiedetään jarallakin. Monopoliaseman tavoittelu tappiollisella myynnillä ei ole yritykselle järkevää vaikka meille viljelijöille se olisi tietysti nannaa. 90-luvun asenteista ja toimintamalleista on onneksi jo päästy eroon (case Tigo-Team)


Aikas turhaksi on jäänyt tuo kallistus. Lana homissa saman vaikutuksen saa hydr Työntövarrella silloin kun terä vinossa.


Saako tuolla hydraulisella työntövarrella tosiaan vastaavan kaltevuuden säädön aikaiseksi kuin hydraulisella kallistuksen säädöllä? Kyse on siis nimenomaan teiden lanauksesta/aurauksesta silloin kun halutaan saada keskikohta jäämään hieman korkeammalle kuin reunat.

No onhan se tyhjää parempi muttei lainkaan vastaa kallistinta.


Mulla vanhemmassa koneessa ei ole hydraulista kallistusta ja kyllä perälevyn käyttö muuhun kun maapakkojen levittämiseen tahtoo olla hankalaa. Mun mielestä levyn käännön tehtävä on aivan muu kun kaltevuuden säätö... ainakin silloin kun tehdään tarkkaa tasaushommaa

Toisessa koneessa hydraulinen kallistus ja työntövarsi ja pois en antaisi. Rakennuspohjia ja pihojen sorastuksia olen tasaillut kolmemetrisen perälevyn kanssa jossa hydraulinen levyn kääntö. Eikä noista ainakaan haittaa ole ollut lumen lykkimisessäkään, meillä kun sitä lunta ei vaan tahdo lykättäväksi asti tulla.
60 lehmän pihattoon voi saada miljoona euroa tukea

On se muuttunut rajusti, kun -99 piti tehdä tuon kokoinen navetta miljoonalla markalla. ::)

kauppa ne avustukset nyysii. usko pois.

Investointituki on erittäin älykkäästi naamioitu tuki laiteteollisuudelle, joka korjaa joka navetasta suurimman potin. Kaupan katteet ei juurikaan ole kasvaneet kun kokoluokka on kasvanut.

Ja kun nykyhankkeissa suurin osa laitteista tulee ulkomailta niin mitä jää suomalaisille käteen? Kohonneet kustannukset ja ikuinen hinku tukiaasten perään.
Vapaa sana / Vs: Säästöjä tulisi
: 03.11.08 - klo:21:33
Joo eiku annetaan tuki niille joilla on eniten velkaa peltohehtaaria kohti. Ne osaa todistettavasti laittaa rahan eteenpäin tuottamaan hyvinvointia konekauppiaille ja härmän hitsareille.
Vapaa sana / Vs: Humbuugia
: 03.11.08 - klo:21:29
Ei oo Härmälä ainua ihimettelijä. Mitenkä se tuotanto ommuka tehostunu ja muuttunu kannattavammaksi niijjen investointiavustusten avulla ku yhä etelleen inv.avust. saanu tila saa samat tuotanto ym. tujet yksikkyä kohti ku ennen tujettua investointia. Useimmiten vain kerrottuna 2-3 vrt. tilanteeseen ennen investointia. Kertokaahan viisaammat. Ei mee jakeluun ittekseen pähkäillesä.

Ei mihinkään. Eihän se oo ees ollu tavoitteena, ainakaan jos mtk:n "linjaa" kattoo. Suurin osa investointituista on valunu sellasiin investointeihin, jotka aiheuttaa niitä vakavia vaikeuksia ;D
http://www.iltasanomat.fi/verotiedot/2007/kunnat.asp?kuntaid=544
Keihäänheitto kannattaa:
http://www.iltalehti.fi/verot/tiedot/vero-145-t.shtml


Ihan humbuugia tommoset "tiedot"  :o  ::)

No ei, löytyyhän sieltä yksi kovat investointituet saanut ja korkeat tulotuet saava appeentekijä

Näyttää se appeentekijä kuitenkin kortensa tämän yhteiskunnan rattaisiin kantavan, veroprosentti 39,8

Tälläkin palstalla joku väittää toistuvasti olevansa rehellinen veronmaksaja, tuskin kuitenkaan suurempi?
Vapaa sana / Vs: Mikä mättää MTK:ssa?
: 03.11.08 - klo:19:57
kyllä siinä sosialistin elkeet tarttuu alta aikayksikön.

Heti kun korkealaitaisen perävalot loppuu näkymästä omasta pihasta käsin, niin alkaa itku paskan hajusta... 

Tarttuu kelle tarttuu, mulla on monta esimerkkiä karjataloudesta luopuneista viljelijöistä jotka on siirtyneet muihin hommiin ja pärjänneet loistavasti. Nämä samat tyypit toki pärjäsivät karjankin kanssa hyvin ja rutisematta maailman pahuutta. Eikä haittaa naapurin laajennukset ja rynnimiset.

Se on kyllä totta että joillakin rutinan määrä on vakio, kohteet vain vaihtuu. Tähän perustyytymättömyyteen kaiketi pohjaa sosialidemokratian aate.
Vapaa sana / Vs: Mikä mättää MTK:ssa?
: 03.11.08 - klo:09:49
No eipäs nyt tartuta lillukanvarsiin. Rakennusala on aika kehno esimerkki rakenteen kehittymisestä ja työn tehokkuuden lisääntymisestä. Työvaltainen ala, jossa ammattilaisten määrä laskee samalla kun huippusuhdanteessa kiinteistöjen arvo kasvaa jolloin työstä on varaa maksaa enemmän. Nyt sitten taantumassa osa timpureista siirtyy ansiosidonnaisen turvin pankolle huilimaan ja osa tekee vielä himmeenä toisen tilin omakotirempoista ym.

Maataloudessa, samoin kuin kaikessa muussakin liiketoiminnassa pitää hakea parasta tuottoa pääomalle ja tehdylle työlle. Tilakoon (kapasiteetin) kasvattaminen ei tietenkään ole kaikille mahdollista. Jäljelle jää paremman lisäarvon saaminen nykyiselle tuotannolle tai luopua. Perheen talouteen vaikuttavaa lisäarvoa voi hakea muusta yritystoiminnasta, palkkatyöstä jne.

Maajussit on muuten haluttua työvoimaa monessa paikassa, ovat tottuneet työntekoon ja kykenevät joustamaan tarpeen tullessa.
Sikatalous / Vs: suomi express/a-tuubi
: 01.11.08 - klo:21:24
Äsken vasta "löysin" tuon ns. haastattelun. Voi voi, typy aukoi päätään aivan kuin jostakin jotakin ymmärtäisi! Jouko parka aivan paniikissa kun luuli ilmeisen hyvällä tarkoituksella päästävänsä YLE:n ryhmän yhteissikalaansa ja sitten alkaa tulemaan v..tuilua tuutin täydeltä! Lihasikamiestä otti sen verran pattiin että näytti siltä että itku tulee tai lataa toimittaja turpaan.

Myönnän toki että näin kuvattuna ja vain osatotuus kerrottuna varmasti sian elämä näyttää kurjalta. Mutta pitäisi toimittajienkin nyt sen verran tehdä taustatyötä ettei karvattomia, lämpimältä alueelta peräisin olevia sikoja verrata nautaeläimiin.

Suomessa eläinsuojelulaki perustuu EU-direktiiveihin, jotka määrittelevät minimitason esimerkiksi pinta-aloille. Kansallisessa lainsäädännössä on monessa maassa, myös Suomessa, otettu tiukempia tulkintoja. Ruotsissa nämä hihhulit saivat läpi "eettisen lihantuotantomallin" ja samalla saivat koko alan kontilleen teurastamoa myöten.

Suomessakin joku valopää (taisi olla MTK:n ex tj Haikkala) ehdotti jotakin vastaavaa ja vieläpä kansainvälistä brändiä eettisesti tuotetulle sianlihalle. Ja paskat, Tanskan sianlihantuottajien vuosikirjasta saamme joka vuosi lukea että heillä on jo valmiiksi maailman eettisin sianlihantuotantoketju. Tanskassa mm. ei porsaiden häntiä saa typistää kuin 1/3:n verran kun muissa maissa saa ottaa puolet pois (Suomessa ei ollenkaan, Suomi ei ole Tanskalaisten mielestä sianlihantuottajamaa) ja niin edelleen.

Vaikka kuinka tiedät olevasi oikeammassa kuin muut, jos olet yksin niin olet väärässä. Näin se bisnes toimii.

Maatalouskeskon toiminta loppuu ensi vuodenvaihteessa. K-Maatalouskaupat pitäisi siihen mennessä olla kaikki taas kauppiasvetoisia.

Traktorit ja puimurit siirtyy Konekeskon maahatuontiin kaivureitten ja muun raskaan kaluston oheen.

Työkoneet ja hila&vitkutinosasto siirtyy osaksi Rautakeskon liiketoimintaa.

Näin on jo kesällä tiedotettu.


Keskon johtajien kateus joitakin menestyneitä kauppiaita kohtaan kuulemma sai yrittämään omaa vähittäiskauppaa. Munilleen meni.


Sivuja: [1] 2 3