Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 124

Viestit - erik

Suunnitteletko pelletillä lisälämpöä öljypannun lisäksi?
Jos niin pellettipoltin ja ikavolten puhallinpannu halvin ratkaisu

Pellettipoltin normipannulla,vesikeskuslämmitys radiaattorilla pelkästään
Kuivurikäyttöön kallis ellei muuta lämmityskäyttöä .

Kuivurin biouuni kontti ehkä paras ratkaisu pitkässä juoksussa,
Palaa pelletti, energiavilja (epäkurantti vilja) lajittelujäte ja HAKE.
Kulutushan sen verta suurta, et pelletti tulee kalliiksi.
Jos kuivattavaa enempi, hake huokeampaa,   Hakettahan voi ostaa valmiina,
Jos ei itsellä mielenkiintoa/metsiä, rekkakuormaa tulee pihaan aika
Liukkaasti.

Eikös kaikkea viljaa, josta maksetaan noin satasen verran tonnilta, voida pitää epäkuranttina.

Mitä hake- ja pelletti-kWh maksaa, siis molemmat ulkopuoliselta ostettuna ja pihaan toimitettuna?

Hake noin 25€ ja pelletti 40€ megawatti
Miten olis naarvan E24? Se ei tartte ylimääräsii sähköjä ja on myös keräävä. Se uudenmallinen giljotiini on nopea mutta yhtään sen suurempaa sillä ei saa oikee kikkailemallakaan kun giljotiinin posket ottaa puuhun kiinni eikä uppoa. Kannattaa kysyä tarjous...
https://www.youtube.com/watch?v=BnYa99ZDL6I 

Mulla motossa tuon isoveli EH28 millä menee 28cm puu ja se on kyllä todella nopea tehä ja keräilykapasiteettii riittää.
Eiköhä se hinta taimitarhoilta selviä... Nyt alkaa olemaan viimehetket yleensäkkin niitä alkaa kyseleen kun eivät juurikaan taimia varastoon kasvata vaan pääasiassa tilausten mukaan.
Noita myrskypuita tuntuu vaan riittävän eikä vielä oo ollu oikein liiaksi aikaa, joten aika laillla kädestä suuhun on menty puiden kanssa.Talvella saa tehdä viikoittain, kesällä riittää harvemmin. Joutunu ny vaan tekemään paljon moottorisahalla ja hydraulihalkojalla, kun on melkein semmosita parikytä senttistä aihiot halkaisijaltaan. Nostaahan sen kolmemetrisen, mutta ei meinaa jaksaa tuupata tarpeeksi nopeesti giljotiinikoneeseen.

Suurempi puute on vaatimattoman mittainen poistokuljetin, kun ei saa konetta ihan oven suuhun. Valuu hetkessä kasa ovesta ulos. Myös kuljettimen mekaaninen käyttö (rullaketjulla) ei ole kovin luotettava vaikka muuten yksinkertainen kone toimintavarma onkin.

Järeämpääkin tulee tehtäväksi, kun yleensä kaikki vähänkin isommat kaatuvat puut on lahoja.

Tiiä oisko siitä kellfrin klapikuljettimesta mihinkään ? Sehän tais olla jonkun mittainenkin ja pelkän kulettimen sais varmaan sommiteltua näppärämmin siirtämään klapit liiteriin.

Vähä rihvelin oloinenhan tuo on...


Ai, vain "vähänkö" rihvelin oloinen  ;D ;D Hihnakin on niin kireellä että meinaa koko kuljetin taittua... ::)

Sen verran rihveli että kokosin, käytin tyhjänä, purin ja soitin että hakekaa pois :D Piti puhdistusrummun alle pistää silpun siirtoon....
Kaikista on tähän mennes selvitty niin ylikuivasta kuin aivan vettä valuvan märästäkin.
Pahimmillaan on marraskuun puolessavälissä paalattu aivan vesimärkää apilaa ja sekin kunnialla paaliin saatiin.
Ei oo mäkkärillä vielä tullu sellasta mitä ei olla paaliin saatu.

Nh remmikoneet ei sitten oikeen tykkää märästä eikä varsinkaan nuoresta ja märästä heinästä. Siin meinaa hermot loppuu kun vähän välii on remmit solmussa ja jokapaikassa kiertyneenä sitä lehtevää märkää heinää.
Karhotin pelastaa paljon kun saa suuria karhoja niin silloin homma toimii paremmit mut ohkanen karho märkää lehtevää niin hommasta ei tuu mitään.
Kuivalle tavaralle nyykkärin remmikoneet huippuja. parhaimmillaan kiskottu 20km/h karhotettua vahvaa vehnänpahnaa kitusiin.
Kyl claassi ja kuiva olki oli sellanen yhdistelmä ettei tullu mitään. Kastetta piti odottaa et sai oljet pakettiin....
Metsätalous / Vs: palaksin pikaventtiili
: 19.07.15 - klo:13:49
Testailin tässä yhtä konetta, missä oli mukana uuden mallin kympin terä ja siitä todella tykkäsin, sillä meni oikeastaan kaikki kymmenenstä neljäänkymmeneen senttiin kivasti läpi, se keskireikä oli hyvän kokoinen, että sillä sai päästettyä noista pienemmistä selläisen Y;n muotoisen palan ja suurempiin sitten keskitti vasta ristikon keskelle. Voimaa oli myös siinä yksilössä riittävästi 8)

Täytyyki tosta terästä vähä kysellä. Musta on tullu niin laiska etten enää pahemmin oo puita lajitellu muutaku ottanu suurimmat erikseen ja päästelly koko ajan kutosen terällä. Vähä siitä tulee enemmän silppua mut ne tippuu rummusta läpi ja kun hakkeeksi tehään ni ei mitään väliä.
Metsätalous / Vs: palaksin pikaventtiili
: 19.07.15 - klo:09:57
eikös vakiollakin jo parikyt senttinen mäne pystyssä läpi?   ainakin itellä tuo combi II lla menee joskus koivupölli ja sitten tulee sitä sytykettä.               ketuttaa vain sitten säkissä kun näkyy sellanen siellä seassa kun muuten niiiiin nättiä priimaa.

Siin on vähä eroa onko siel vastas nelosen vai kasin terä... Koivu, haapa ja havukuitu menee nätistäs läpi mut kun tarjoo pystykuivaa tai vähä lahoa niin se muuten pyytää oikeesti voimaa tunkilta kun halkasijaa alkaa olemaan siellä 30cm nurkilla.
Ku sais vähä tehoa toho tunkkiin niin vois rakentaa kaks osasen terän missä halkeis ensiks kuuteen ja sit viel kuuteen niin menis kuitenkin vähä pienemmällä voimalla mitä palaksin omalla 12 terällä.

Kyselin tarjousta ks43 tai 100 toi ysikymppi vaihdossa mut niin suolasta oli et taidetaan tuunata tota vanhaa vaan.
Metsätalous / Vs: palaksin pikaventtiili
: 14.07.15 - klo:08:39
Mahtaakohan tonne ysikymppiin saada isompaa pumppu vai tuleeko tunkki päädystä kurkkaamaan  ;D
Fusionissa 12 ja erilliskäärijässä olisko ollu 16 vai 18
Banjossa paskaa...
Metsätalous / Vs: palaksin pikaventtiili
: 11.07.15 - klo:16:03
Mulla on kans toisinaan toi booster kettuillu. Ottaa aikamoisen viiveen että saa kaiken voiman käyttöönsä kun yleensä sitä potkua löytyy heti jossei täydellä vauhdilla mee puu läpi. Tosin tääkään ei ihan aina ilmene
Laatan päälle mä kerään kaiken silpun ja tasauspätkät yms ja siitä parin motin kärkikippikauhal lappaan hakkurin kitaan kesällä.
Ei kyl välttämättä toimi suomen lohkoilla tollanen. Kyl erillinen karhotus aina se paras on kun saa oiottua nurkkia ja muutenkin nopeutettua paalaajan toimintaa.
espegordilla on mieletäni ihan asiallinenison säkin teline, siinä patentoitu ripustuskoukkusysteemi joak jopa toimii ja sitten muistaaksein jopa pyörät alla.   hinta siinä parin satan pintaan... kattelin valtun pihassa keväällä..  ite en enää kehtaa noihin isoihin säkkeihin nysvätä kun net ei taho kestää kuin kikkailemalla pystyssä mutta noi fin-lavalle tehyt säkit on miusta hyviä ollu tuolla virmalla... kestävät sen pari kolme vuotta.

Onko tuollainen isosäkki kovinkin horjakka, ehdin jo visioida niiden latomista päällekäin... ???

Ei mitään ongelmia säkkien pystyssä pysymisestä. Mulla on käytössä 95x95x160cm säkkejä ja ei tänä kevään parista sataa oo ykskään kaatunu eikä ees kovin kallellas.
Se säkki pitää osata täyttää oikein niin se pysyy nätisti ryhdissään. Sen säkin pitää olla just oikealla korkeudella maasta kun aletaan täyttään... Liikaa korkeella tekee pohjasta pyöreän ja säkki kippaa ja taas liian matalalla tekee säkistä vempulan mikä saattaa kuivuessaan kaaatua.
Sivuja: [1] 2 3 ... 124