Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 113

Viestit - nautafarmari

"Ravinteiden tasapainoisen käytön korvaus alenee 54 17 euroon hehtaarille (puutarhakasveilla 200  80 euroon)
Suojavyöhykkeiden korvaus alenee 450  350 euroon/ha
Valtaojien varren suojavyöhykkeet poistuvat toimenpiteiden joukosta (pohjavesialueet, Natura-alueet ja vesistöjen varret jäävät mukaan)
Viherlannoitusnurmien korvaus alenee 54  17 euroon/ha
Lhp-nurmista ei makseta enää korvausta kohdentamisalueen ulkopuolella
Lhp-nurmien + monimuotoisuuspeltojen maksimiala alenee
15  10 prosenttiin
Tehdään yksivuotinen sitoumus uusilla ehdoilla
Voi halutessaan päättää sitoumuksen ilman seuraamuksia
Voi myös luopua yksittäisestä lisätoimenpiteestä"

Tuollaisia muutoksia suunnitteilla  ens vuodelle, hömppäheinät vähenee.
Kyllähän tuossa oksa oli oikeilla jäljillä, jos uuden kuormaajan ostaa, pitää sen sitten myös toimia, myyjän asia se on kuntoon hommata.   :o
Jostain kun sais vielä selville, paljonko ne  laskee, tietäs paremmin varautua.  :-X
Ympin perusosa 54->17 euroon ja taisi olla LHK -25e/ ha tämän vuoden tasosta. Noilla pääsee alkuun.
http://www.kviisi.fi/attachments/article/497/Peltotuet%202019.pdf

Niin pienenikö ymppi jo tälle vuotta, ja eikö tuo lhk leikkaus peruttu? Luomuun ois näemmä pitäny siirtyä, kun katsoo tukisummaa, myöhäistä nyt harmitella, aiemmin vielä uskoin kannattavuuden paranemiseen tuottaja hintojen myötä.  :-[ ::) :o
Jostain kun sais vielä selville, paljonko ne  laskee, tietäs paremmin varautua.  :-X
Kannattavuus tuntuu kohentuneen näppituntumalla, kun lähes luomua oma viljely(eikä edes tule luomutukia). Aiemmin meni vasikkatili lannoitteisiin, aika  pielessä on kustannus taso maataloudessa.  :'(

 Asiasta toiseen miten atrian tulos kehittyy vuoden aikana, nousuuko takaisin plussalle?
Sivusta katsottuna kiinnostais kuulla kylvöalakin, millaisille aloille noita laitetaan.  ::)
Eikö aikaisemmissa keskusteluissa väitetty että rakentamisessa ei kannata liikaa säästää, se koituu kuitenkin kalliiksi jossain vaiheessa. Siitä on aikaa, kun oliko se jossain Pellervon eläin lehdessä missä ehdotettiin Suomeen virolaista rakentamismallia. Eli rakennus on lähes tulkoon eristämätön, pitkät sivut verhoseinää. Suomessa on pakko katto eristää, muuten se "sataa vettä" heti kun lauhtuu. Ratkaisu oli syvillä makuuparsilla joko kuivikkeella tai hiekalla. Luonnollisesti syvät lantakourut eivät toimi.  Ei kiinteää lantakonetta, vaan lantakäytävien alle vesikiertoinen lattialämmitys maatilan omasta lämmöntuotannosta, jolloin paskat ja kuset eivät jäädy lattiaan kiinni. Lantakäytäville bobcat tai muu kone touhuaan, puhdistuskertoja täytyy olla 3-4 vuorokauteen muuten lantakäytävät alkaa täyttymään. Aperuokinta ja sitä rataa, jos on robottillypsy niin se tarvii oman kopin. Virossa on viime aikoina ruukattu tehdä vähintään 600 lehmän navetoita, että voisin kuvitella että se kustannustehokkuus tulee myös siinä että yksikkökoko on selvästi Suomea isompi.

Mutta mielestäni Suomessa tutumpi viileä makuuparsipihatto on varmaan vielä varteenotettava vaihtoehto, kun runkoratkaisuja vähän miettii. Edullisemman rakennuspaikan etsimiseen kannattaa nähdä vaiva. Navetasta kannattaa tehdä myös mahdollisimman kapea. Vanhojen rakennusten hyödyntäminen jne.

Käsittääkseni tämän tyyppinen on tehtykin suomeen, tosin eipä se kannattavuutta pelastanut.  :-X
Sikatalous / Vs: Veroilmoitus kasassa
: 14.03.19 - klo:09:28
Tätä se on emopuolellakin ollut jo pidempään, hommasta vaan meinaa motivaatio karata, mitenhän esitetty "lihavero" tilannetta muuttaa(ei ainakaan parempaan).
Kasvintuotanto / Vs: Tekopyhä jara
: 14.03.19 - klo:09:26
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.394097

Sinnepä ympäristötuen rahat seuraavalla kaudella taitaa mennä.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 04.03.19 - klo:11:25
Ei muuta kuin sadonkorjuuvelvoite takaisin, ja hömppäheinät kieltoon, niin päästään alle satasen  hintoihin.  :P
suunniteltu alle 60 lehmän budjettinavettaa parsinavetan sivuun. Mahdollisesti vanhassa navetassa lypsy ( asema, käytetty) ja uuteen tulee vaan lehmille tilat. avokourut raapoilla, jotta voi myöhemmin helposti muuttaa hiehonavetaksi. Ajatuksena että tämä on ehkäpä välivaihe tulevaisuuden isompaan laajennukseen, jos sellainen mahdollista. Nyt ei mielestäni kannata laittaa isoa rahaa tähän alaan. Tavoite tietenkin että lehmäpaiksnhinta saa mahdollusimman alas. 59 lehmäpaikkaa + kuivikepohja; 8500 euroo per lehmäpaikka. Täyttöö tarvii jopa 2 metrii.
.
Mä vähän nykyään epäilen näitä "budjetti"navetoitakin miten saa likvin taipumaan. Ei tahdo taipua kohtuudella reilulla 10000 tuotoksella kahteen robottiinkaan. Yhteen pitäisi olla takametsää ja pari sataa tuhatta tilillä. Äkkiä väitäsin että Hesasta sillä rahalla asuntoja, niin saa paremman tulon itselleen kuin lehmiä lypsämällä.

kyllä niitä nyt suositellaan. pienemmällä velkataakalla ensin kuin että haukataan heti isoa ja kokonaan uutta. tästä on tullut varottavia esimerkkejä kuinka se iso - komea - kaikki uutta  ei ole sittenkään viisasta. Nyt neuvotaan että hyödynnetään vanhoja tiloja niin pitkälle kun sallii ja rakennetaan vain lehmille uutta. Täysin automatisoitu ei ole enää järkevintä. Just likvissä vois näyttää tällainen hyvältä kun kustannukset saa kuriin. Eikä lehmien tuotos ole kiinni siitä mikä on pytingin hintalappu. Ihan on onneksi muusta kun seinistä kiinni lehmien tuotos.

En mä asiasta mitään tiedä, mutta kalliilta lystiltä kuulostaa navetan rakentaminen.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: HK Scan
: 22.02.19 - klo:18:23
Käykääs, ne jotka pääsee, lukasemassa hkscaniin toimarin tiedotte sinetistä niin mä käyn hakemassa popparit...  ;D

Mitä muutoksia on tulossa?
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: HK Scan
: 18.02.19 - klo:13:21
https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.380868

Mielenkiintoisia käänteitä nähdään kevään mittaan.  :-\
Sivuja: [1] 2 3 ... 113