Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 8

Aiheet - nautafarmari

Yleistä maa- ja metsätaloudesta / Astma
: 27.09.20 - klo:09:29
Elokuussa tuli odotetusti astma diagnoosi vuosien jälkeen, lähes litran hengitysvajauksella, 40-60 % nousu spirometriassa. Onko muita astmaa sairastavia, vaikuttaako kuinka fyysiseen kuntoon, on pystytty todentamaan aiheuttaja?

Fyysinen kunto on väliin koetuksella, tavallaan selittää uupumisen 2014 vuonna. Alkuvuodesta taas uudet testit miten lääkitys lähtenyt auttamaan. Ensimmäisen kerran epäiltiin jo 2010, mutta ei todettu. 2017 vuodesta käyny lääkärissä hengenahdistuksen takia, ja viime keväänä viimein ruvettiin tutkimaan, aika aktiivinen pitää olla hoidon saamisessa.  :-\
Koneet, laitteet ja tekniikka / Fiat 100-90
: 07.06.20 - klo:08:42
Eli otsikon mukanen -99 vm kone, hydrauliikka temppusi pitkään, pumppuja, akseleita meni. No, nyt moottorivaurion myötä vika paikallistu moottorista johtuvaksi.

Onko noilla menekkiä koneilla varaosiksi purkaamoille? Sen verran kalliit remontit edessä, jotta entinen kone omalla kohdalla, pelkästään moottorin osalta lähdetään 10 000 eur eteenpäin, plus muut remonttikohteet.
Koneet, laitteet ja tekniikka / N121 valtra
: 07.06.20 - klo:08:38
Suutinremonttia tulossa n 121 valtraan, -08 vm., reilu 6000 h. Onko ollu muilla vastaavaa hommaa?
Hydraulipumpun(laipan) välistä rupesi otsikon mukainen kone vuotamaan moottoriöljyä, tärinää ottaa melko reippaasti suodattimeen, pumppuun, mikähän on rikki? Pulttien kiristys ei auttanut, täristää uudestaan löysälle, syksyllä uusittu pumpun akseli ja hydraulipumppu.
Arviolta 1500 litran vesivaraaja vuotaa(vm. -85), klapeilla lämmitys, lämmityskattila vm.- 79. Onko kellään ollut noin isoja varaajia käytössä, mitä on tullut tilalle?
Maalämmitys ei kuulemma toimi yksilevyisissä, 60-luvun pattereissa, ja vähän asukkaita isossa talossa, joten se on hinnan puolesta pois suljettu vaihtoehto. Joutuisi laitattamaan uudet patterit ja vetämään putket uusiksi maalämmitysjärjestelmään.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Turbo
: 16.08.17 - klo:14:09
Millaisia tuntimääriä turbo yleensä kestää? Akselissa oli välystä, onko tuo normaalia kulumista 5000 tunnin aikana?
Kasvintuotanto / Viljanviljely
: 28.11.16 - klo:13:40
Onko nykyisellä rehuohran hinnalla viljanviljely täysin mahdottomuus, jos puinti ja kuivaus vieraalla teetettynä? Oulun korkeudella sijaitsevan tilan satotasolla, vaatii varmaankin maksimit luonnonhoitopeltoja ja viherlannoitusnurmia?

Entä erikoiskasvit härkäpapu, kumina?
Ruokohelpiä ei taida yksikään lämpölaitos enää ostaa, kuivikkeenakaan menekkiä ei taida olla?
Toisessa viestiketjussa kehuttiin emotilojen etuja ajetun hyvin. Mitä palstan muut emotilalliset on mieltä?
Emoja vähentänyt kolmanneksen, oikea ratkaisu oli. Mietinnässä vähentääkö tulevaisuudessa loputkin, ja uutta ammattia miettimään. 
Kasvintuotanto / Masuunikuona
: 09.02.13 - klo:13:58
Paljonko tonneja tulee rekallisessa, eikös ole kevyempää kuin teräskuona?
Vuosimallin 1987 työkone, yksi omistaja(arvonlisävero velvollinen), myy seuraavalle. Lisätäänkö hintaan vähennettävä alv?
Eikö arvonlisäverolaki tullut voimaan vuonna 1995.
Sivuja: [1] 2 3 ... 8