Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 125

Viestit - nautafarmari

Hakelämmitystä ei ole, suvussa ei astmaa, tupakoitua ei ole tullut, ainoa mahdollinen altistus eläinten hoidossa näillä näkymin. Uudelleen koulutus ei olis huono vaihtoehto, tosin metsäkonealallekin astma voi estää opiskelun, opiskelijaksi valinnan.  :-\
Onko kellään todettu astmaa ammattitaudiksi? Vasta keuhkopolilla kävin, jatkoa odotellessa, uudelleen kouluttautuminen muutenkin pyöriny mielessä. Kymmenkunta emolehmää, niin ei kannata itseään altistaa kymmeniä vuosia, selvää oireilua ollut enemmän talven aikana. Eikä muutenkaan emotuotantoa ole mielenkiintoa laajentaa, astman myötä olis muutenkaan järkevää.

Yllätys oli, jotta metsäkoneenkuljettajaksi opiskeluunkin astma on periaatteessa esteenä, tapauskohtaisesti harkitaan. Loppuu vaihtoehdot kesken, eläkeikään kun päälle neikymppisenä on aikaa.  ::)

Ensimmäinen peltolohko myyty, helpottunu olo, lopun 50 ha kans miettiä rauhassa mitä tekis. Koko tilan myyntikin pyöriny enemmän mielessä, ja uudelle alalla kouluttautuminen, uuden ammatin löytäminen haastavaa astman myötä, kuten ylempänä todettu.  :)

Periaatteessa velaton tila tuo mahdollisuuksia/pelivaraa isompiinkin muutoksiin, uudelleen työllistymiseen ei mahdoton kiire, koko tilan myynnissäkin.  :-\ ::)
Vapaa sana / Vs: Pinta-alatuet.
: 13.04.21 - klo:11:40
2020 mennessä ilmotettujahan ajetaan voimakkaasti tukien piiriin, saa nähdä miten käy, kotieläintilan korotus lfa poistumassa, kuten luomutilan kotieläinkorotus, varmaahan noista ei vielä mikään, aika näyttää.  :-\
Hinnanalennus kai tämä ABC-kiintiökin jollekin tuottajalle on, mutta olisko ollut parempi sitten vetäistä vaikka juustohöylällä 5 senttiä perushinnasta kaikilta pois tai 7 tai jotain muuta, että tuotanto laskee tarpeeksi. Varmaan velkaisimmat olis keikahtaneet pois ekana, jolloin maitomäärä olis laskenut nopeasti, mutta (paikallis)pankkisektori olisi saattanut hiukan kakistella konkurssipalatsien kanssa. Liian pitkään on annettu maitomäärän pysyä tarpeeseen nähden ylisuurena, joten nyt on sitten vähän tuskaisempaa sopeutuksen kanssa. Samaa on ehkä havaittavissa loppukasvattamoiden kanssa.

Loppukasvattamoiden kanssakin on melkeinen fiasko tulossa, osa oli ennen investointitukien hakukieltoakin laajennuslupia hakemassa. Ennusteen mukaan 2025 vuoteen lehmämäärä tipahtaa 40 000, nähdään melkonen vasikkapula, isojakin emonavetta investointeja suunnitteilla mullitiloilla, vasikkapulan torjumiseksi.  :-\
Eikös ne kohta katoa kokonaan? Kiinnostaisi arvo kun itsellä olisi 10ha myytävänä, maksaako kukaan enää mitään näistä?

En tiedä maksaako, mutta verottajan näkemys yllä oleva. Katoaahan ne, lfa kotieläintilan lisäosakin pitäis huhujen mukaan loppua, kuten luomutilan lisäosakin, kotieläintilalla.  :-X
Millaista arvoa tilatuesta on käytetty peltokaupoissa? Verottajan näkemys vähintään 174 eur/maksimissaan 810 eur/ha, plus alv, tällä välillä voi sopia vapaasti.
Myyjälle edullisinta mahdollisimman alhainen, kun tilatuen arvo verotetaan maatalouden tulona, ei kohdistu hankintameno olettamaa.

https://www.vero.fi/syventavat-vero-ohjeet/ohje-hakusivu/47834/varojen-arvostaminen-perint%C3%B6--ja-lahjaverotuksessa4/#4.2-maa--ja-mets%C3%A4talouden-irtaimisto
Peltolohkon myynti ottaa aikansa, toki talvi siihen huono aika muutenkin, jotain neuvotteluja käyty. Astma tutkimuksiin ens kuussa, arvioidaan voiko olla ammatista johtuvaa, kun syytä ei löydy. Uutta ammattia miettiny vakavasti, koko tilan myyntikään ei olis mahdoton ajatus, 41 vuotiaana ehtisi vielä työuraa tehdä muuallakin. Huomannut uupumisen jälkeen, jotta elämää olisi ilman maatalouttakin.
Uusi tukikausi kun tuonee lfa kotieläintilan lisäosan poistumisen,kuten luomussakin heikennyksiä tulossa, eläinpuolella, naudanlihan kulutus näyttää muutenkin vähenevän, viime vuonna miljoona kg, tälle vuotta ennustetaan jo enemmän.
Vajaan kymmenen emon poikimiset viipyy, vaikka sonni ollut kesäkuun alusta laumassa, jollain muulla kuulemma samaa, viisivuotiaan sonnin pitäis vielä mennä.  :-\
Uskoisin notta joka tuatannonhaaralla on menestyjät ja sitten net jotka joutuu taisteleman paekasta "auringossa"Vaekeja taetolaji tua maanvilijely. Tuatanto alasta riippumatta.Tua mitä eri alojen tukiin ym. tulee. Areenahan on vapaa yrittää sitäkin  millä kollegan luule liian hyin pärjäävän.Täh.

Jos elukkapuolta ajattelee, niin emohomma taitaa olla ainoa jota pääsee "vapaasti yrittämään" tällä hetkellä.
Meinasin juuri kirjoittaa samaa. No toki sikapuolta pääsee kai kokeilemaan ja jos joku niin hullu on et tähän hommaan lähtee. Naudanliha on tällä hetkellä lukossa ja broilereilla on tilanne se minkä jo aiemmin kirjoitin..
Maidosta en tiedä tekeekö esim. Arla soppareita?

Mutta on se lähtökohtaisesti aika iso harppaus vaihtaa tuotantosuuntaa elukoista toisiin. Väittäisin että jopa isompi kynnys kuin puhtaalta pöydältä aloittaminen.

Kyllä mä toivoisin jonkinlaista järkeistämistä näissä tuki asioissa ja tuotteille oikeansuuntaisempaa hintaa. Jokainen saisi sitten kasvattaa pelloillaan mitä haluaa ja elukoita voisi pitää mitä haluaa, markkinalähtöisesti. Nyt kun tuotanto ohjaillaan tietyihin toimiin, tuotantotapoihin, eri elukoihin tai alueille niin aika vaikea sitä on tasapuoliseksi saada.

Mutta eipä siltä vaikuta. Nyt uutena elementtinä ollaan sorvaamassa jonkinlaista mallia jossa pelloille keksitään vielä yksi käyttötapa ilmaston pelastamisessa. Saa nähdä tuleeko sieltä jokin "suojavyöhyke tai kerääjäkasvi kakkonen" tyyppinen ylilyönti.

Emopuoli on ainoa mihin otetaan uusia tuottajia, sikapuolikin on "suljettu" muutama vuosi sitten, vanhat saa laajentaa, jos markkinatilanne sallii.  :-\
Nyt oli miinusta myös maidontuotannossa 3 %. Alkaako kiintiöt purra?

Hinnat ei ainakaan ole nousussa  :-\
Pääsee sikapuoli taas vinoilemaan  :o

On sulla sorkkis ihmeellinen ajatuksen juoksu..
Että hinnan pitäisi nousta, jos markkinat on täysi maitoa? Ja että vientiä vai. Hyvähän se on tälläisestä korkean kustannuksen maasta lähtä viemään tavaraa ulos. Kenenkään ei tulisi tuudittautua mihinkään sellaiseen oletukseen, että siitä olisi jotain apua. Mä en keksi muuta vaihtoehtoa kuin, että tuotannon on laskettava tilanteen korjaamiseksi..

No hyvä . Miksi tilanne on tuollainen . Euu poisti kiintiöt ja alkoi rähisemään venäjälle jonka seurauksena rajat kiinni vaikka markkinoita olisi .
Tuottaja hinnat ei ole nousseet vaan laskeneet joten tuotantoa lisäämällä yritetty saada lisää tuloja .
Suunnitelma yks robon pihatot kariutui monella koska pankit vaativat vähintään kahden robon pihatoita  . Suuria navetoita loppupeleissä vähän , tuottajien määrä vähentynyt , lehmien määrä vähentynyt mutta tuotokset nousseet , merkki ammattitaidosta .

Tuki on hyvä pohjoisessa mutta keski-suomesta alaspäin huononee rajusti .

Niin ei se maitotuote ainut ollut mikä siitä venäjän viennistä kärsi. Sopeutumista on vaadittu. Mitä kiintiöiden poistoon tulee niin se on tietysti hankala asia. Mutta ei muillakaan tuotantosuunnilla ole ollut mitään kiintiöjärjestelmää ja eu:hun liittymisen jälkeen sitä on jouduttu kilpailemaan halpojen tuontituotteiden kanssa. Loppupeleissä se on sitten kuluttajasta kiinni. Enkä kai mä väittänytkään et hinnat olisi nousseet, aika hyvin kuitenkin tainut taso pysyä?

Mitä investointeihin tulee niin vaikea sanoa. Kaatuuko homma sitten siihen, että se yhden robon koppi on suhteessa vain niin paljon kalliimpi kuin kahden vai mikä. Pankit nyt ovat aika varovaisia mastalousunvestoinneissa. Kuulin tuossa jutun että yksi emakkola ei olis saanut investointirahaa vapaaporsitukseen. Valitettavasti se on näissä investoinneissa niin että ne on osuttava oikeaan aikaan ja toki niihin vaikuttaa muutkin asiat. Kaikki ei vain voi investoida ja se voi olla ihan tuuristakin kiinni.
Mäkin haluaisin investoida broilerin kasvatukseen, mut tänne ei tehdä sopimuksia ja jos tehtäisiinkin niin jono on investoinneissa niin pitkä, että en taitaisi oman työuran aikana edes ehtidi investoimaan. Tämä jos mikä on oikein sisäpiiri.

Sama kai se on kaikilla, että tehostaa pitää jos haluaa jatkaa. Tuotosten on noustava jne. Mitä tukiin tulee niin eikös lypsylehmä palkkio ole ab:n juttu? 500e elukka? Toi siis muiden tukien päälle. Pohjoisessa sit se litratuki. Kylhän nauta on eniten tuottu elukka suomessa siitä ei päästä mihinkään.

Sikapuoli kiinan viennin varassa, kulutus laskee 3-4 % vuosi, tuotanto nousee saman, atria vetäytyy venäjän markkinoilta tappioiden kera. Venäjän vientikiellon jälkeen investoinnit maitopuolellakin ois pitänyt pistää jäihin, epävarma kauppakumppani, ehkä sikapuolellakin liikaa mennään kiinan viennin varaan, tuotannon sopeutusta toki tehdään emakkopuolella.  :-\
Tätä samaa mä olen kai tännekkin kirjottanut, ettei pitäisi tuudittautua kiinan viennin varaan. Se on yks kaks kun vienti sinne loppuu ja sit meil on sikaa liikaa hetkessä. Investointihalukkuutta onneksi jarruttaa heikko kannattavuus, mut kuulemma niitä muutamia investoja vuosittain on.
Atrian emakon vähennyksestä on liikkunut sellaistakin huhua, että tuotantoa halutaan keskittää tietyille tuottajille ja nämä epämieluisat tuottajat haluttaisiin pois. Eli suomeksi lopuista pienistä emakkoloista halutaan eroon jotta isoille tulee varaa laajentaa. Porsas ruuhkaa atrialla ei ole joten emakoiden vähentäminen ei sen vuoksi oikein ole perusteltua. Ja tuskin atria on tuotantoaan vähentämässäkään..

Käsittääkseni on emakoiden vähennysraha, ohjataan lihasian kasvatukseen, kiinan vienti 20 milj.kg, kulutus vähenee 3-4% tahtia, tuotanto nousee saman joka vuosi, vaikea yhtälö, porsasamäärä emakkoa kohti nousussa.  :-\
Kummaksi seon maalima menny. Kiinnalaesetki tarttee suommalaesta sikalihhaa. Täältä tulle kun hinnosta sovitaan. Täh. :D

Kiinan oma tuotantokin on nousussa sikaruton jälkeen, saksa kun pääsee samasta, niin on taas tarjolla.  :-\
Sikapuoli kiinan viennin varassa, kulutus laskee 3-4 % vuosi, tuotanto nousee saman, atria vetäytyy venäjän markkinoilta tappioiden kera. Venäjän vientikiellon jälkeen investoinnit maitopuolellakin ois pitänyt pistää jäihin, epävarma kauppakumppani, ehkä sikapuolellakin liikaa mennään kiinan viennin varaan, tuotannon sopeutusta toki tehdään emakkopuolella.  :-\
https://www.sss.fi/2020/06/suomessa-syotiin-viime-vuonna-aiempaa-vahemman-sian-ja-naudanlihaa/

Naudanlihan kulutukseenkin melkonen lasku ennustettu.
Maidon ylituotanto, vasikkapula, naudan paistit ja fileet ei käy kaupaksi, vain jauheliha, broilerin kulutus kasvaa, investointeja tehty liikaa jo vuosia.  :-X
Paikalliselta maaseutuasiamieheltä hintatasoa tiedustelin myynnissä olevalle lohkolleni, puolet normipellosta olisi realistista, 2000-3000 eur/ha. Peltomaan hintataso ei päätä huimaa, kun vähentää verot, toki maatalouden kannattavuuskin vaikuttanee.
Saa nähdä olisiko parin vuoden takainen tarjous kannattanut hyväksyä, ellei sitten lumien lähdettyä kiinnostus kyseistä lohkoa kohtaan kasva.  ::)

Tällaisesta lohkosta kyse.
https://www.tori.fi/pohjois-pohjanmaa/Peltolohko_78630506.htm?ma=1
Puhelinkulut saa nykyään laittaa kokonaan. Olen laittanut myös tämän toimiston tietokoneen kokonaan. Työpaikoillakin saavat verottajan tulkinnan mukaan hoidella yksityisasita firman tietokoneella ilman että sitä katsottaisiin verolliseksi luontaiseduksi niin mielestäni tälläkin koneella saa tehdä hieman yksityisjuttujakin.

Tämä on uutta tietoa, yleensä puolet laittanut, hyväksytäänkö nykyisin kokonaan puhelinmenot?
Netin kautta hoituu tukihaut, veroilmoitus, eläinimoitukset laskentakeskukseen, teurastamolle, puhelimella tilataan tarvikkeita, kysellään huoltomiehiä, onhan noissa  selvä osoitus maatalouden osalta, puolet laittanu 500 eur asti vähennyksiin molemmista.  :-\
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 125